Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Тварини на дорозі - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Тварини на дорозі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 22 лютий 2009 - 23:06

як себе поводити, коли раптово щось вискакує під колеса?

мені вчора вискочив олень :( я встигла загальмувати, але довелося робити це дуже різко, оскільки вже вечоріло, видимість була низькою. сьогодні цілий день думаю як правильно поводитися в такій ситуації.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюшк@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 22 лютий 2009 - 23:13

В мене чоловік завжди говорить, що якщо на великій швидкості то старатися обминути не потрібно, так як занесе. Але з цими тваринами дуже багато аварій. Бачили на власні очі як знесло кришу людині, олень вискочив. Ось таке буває від цих тварин...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 лютий 2009 - 20:14

Треба дивитися по ситуації і по погоді. Якщо є часї відтань, і дорога суха, то безперечно намагатися загальмувати. Спробувати об'їхати можна лише на сухій дорозі і не високій швидкості (до 80км) - бо на мокрій Вас занесе або й розверне... на мокрій дорозі на обочину я б теж не спішив, бо занесе. Як правило олені вискакують на дорогу, щоб її перебігти на другий бік, але інколи олені можуть вибігти і вернутися назад.
Найкращий спосіб поведінки про можливому появленні тварин (олені, кози, білки, зайці, єноти і так далі) - це помірна швидкість (по ситуації) і уважність.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Markiza 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2009 - 00:21

Цілком згідна з Parybok, але якби ж то завжди були час, достатня відстань, видимість і суха дорога... Я більш ніж впевнена, що якби мені тварина несподівано вискочила на дорогу, то я автоматично натиснула би на гальма, знаючи навіть, що не завжди це можна робити. Кажуть, інколи краще ту собаку чи кота збити, бо можна наробити ще більшої біди, особливо при великій швидкості і великому русі навколо, але я не знаю чи змогла б.
Крім того, тварини і справді можуть поводити себе дуже непередбачувано, особливо корови, які ходять по дорозі. Чула, що є в законодавстві такий пункт, який каже , що водій при будь яких обставинах має бути готовим до такої ситуації і тому може бути визнаний винним у пипадку ДТП. :bad: А якщо є погонич, який переганяє стадо, то він вважається повноправним учасником руху і несе відповідальність за скоєння ДТП по його вині. Цікаво, а якщо корова захотіла почіхати собі роги до капоту і пішла далі, а погонича не було, кому тут що докажеш :cray: У мого знайомого був такий кумедний випадок (але не для нього), коли він поїхав на рибалку, машина десь стояла біля озера і поки він там релаксував біля вудочки, корова вирішила почіхати собі голову до його іномарки.. :bad:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 лютий 2009 - 00:33

мені навпаки радили гальмувати, оскільки навіть невеличка тварина може добряче пошкодити машину.коров здалеку видно, вони як блискавиці не скачуть :) можна і пригальмувати акуратненько.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюшк@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 24 лютий 2009 - 07:41

гра з вогнем, корів так. А от наприклад котів чи собак? Вони вискакують невідь звідки і прямо перед машиною. І тоді тормози не тормози - а на собаку наїдеш. Ще й капот та бампера собі погнеш...Тварини - це така штука непередбачувана. Ми з чоловіком часто їздимо і дуже багато випадків, коли кіт перебігає дорогу, ти йому даєш сигнал, а він стане на дорозі і дивиться на машину, або якщо вже на пів дорозі то метається то в один бік то в інший. І як його обминути?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2009 - 10:04

Муж мой давно уже сказал мне,что если дорога и скорость не позволяют,то тормозить не будет т.к. уже однажды "спас собачку" ценой целостности автомобиля...а теперь,когда дети в машине,то их безопасность дороже безопасности песика.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Markiza 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 лютий 2009 - 10:54

Я зовсім не закликаю давити псів чи котів, але повторюсь ще раз - якщо дорога слизька чи швидкість висока, то пошкодження автомобіля - це найлегший випадок. Наприклад, знаю, нажаль, нещасний випадок, який закінчився 1 смертю і важкими травмами для інших тільки тому, що водій на високій швидкості гальмував, щоб спасти собачку, яка вискочила під колеса. В результаті, молода людина уже на тому світі :aggressive:
Щодо корів.. Якщо їх так видно здалеку і можна оминути, чому тоді часті ДТП з участю ВРХ? Так, я теж пригальмовую і акуратненько об"їзджаю, інколи ті корови люблять різко міняти напрямок свого руху, тому я зробила висновок, що краще взагалі зупинитись і зачекати, коли вони пройдуть, щоб не зачепили боком.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   gloriadelmondo 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 листопад 2009 - 12:24

екстренне гальмування взагалі краще не використовувати, вибрати безпечну швидкість і все буде ок!
Хоча сама чуть коня не збила, гуляв по дорозі! ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NORKA 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 травень 2010 - 11:10

В мене теж був випадок із коровами. Ми з сестрою і дітьми їхали до бабусі в село, і попали в стадо корів. Так я була змушена зупинитись виламати доброго патика бігати кругом машини і оборонятись. Спочатку трохи було страшно як те стадо валило на тебе, а ти одна на полі бою.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Жу-жу 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2011 - 15:17

Слово про корів. Вони також можуть дуже несподівано опинятись на дорозі. Років 8-9 тому, ми їхали з чоловіком через Підбірці, що коло Винник. І з горбочка, з-за кущів вибігла корова так близько перед нами, що навіть не було коли добре гальмувати. Результат: корова вискочила передніми ногами на капот, рогом розбила лобове шкло, потім впала на дорогу, полежала пів хвилини, стала і пішла. А нам тоді капот і шкло обійшлося в 400 доларів, на той час дуже великі гроші. Я стараюсь вибирати безпечну швидкість, перед стадом корів завжди зупиняюсь, але є ситуації, коли краще збити маленьку тваринку, ніж вилетіти з дороги.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vanda 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 червень 2011 - 17:20

Думаю, что нужно тормозить, поскольку могут быть неприятности
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kykla 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 червень 2011 - 00:01

Привіт. 10 років за кермом, але не була у подібній ситуації. Щастить що швидкість не великаі вчасно встигаєш прогнати дурненьку тваринку. Але ж бувають випадки, що під самі колеса, недоведи Господь!, я ж і першу вагітність проїздила за кермом до самих пологів.
My Signature
Зображення
Відповідь на питання: "Чому не можна купити щастя?" - "Тому що його можна народити!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Петвіжин1 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 липень 2011 - 14:57

Я теж давно за кермом. Слава Богу не збив жодної тваринки. Гальмувати потрібно у будь-якому випадку. Але нажаль зазвичай вони так швидко вибігають, що більшість водіїв не встигає загальмувати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   оксаночка24 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 серпень 2011 - 16:49

Два тижні тому нам під колеса вискочила козуля,я їхала з боку,а тато всиг загальмувати!Добре, що не було ззаду ніякої машини!
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн