Ячмінь
Відправлено 20 лютий 2009 - 21:28
Дівчатка порадьте щось, можливо хтось стикався з подібним.
Відправлено 21 лютий 2009 - 01:45
Бажаю, що б в малюка якнайшвидше пройшов ячмінь!! :)

Щастя бути мамою...
Відправлено 21 лютий 2009 - 06:51
Відправлено 21 лютий 2009 - 22:28
я не знаю чому, але скільки я пам"ятаю себе у дитинстві, стільки ми лікували ячмені. не запускайте!
виздоровлюйте!
Відправлено 14 березень 2009 - 17:06
Відправлено 14 березень 2009 - 18:43
Відправлено 24 березень 2009 - 14:17
Відправлено 24 березень 2009 - 14:25
inchik (24.3.2009, 14:17) писав:
Гріти вареним яйцем(гаряче варене яйце замотати в хустинку. По мірі вистигання - розмотувати).
Можна закапувати сульфацил натрію. Якщо не помагає, то за повіку закладати очну тетрациклінову мазь.
Відправлено 24 березень 2009 - 14:38
Ameli (21.2.2009, 22:02) писав:
якшо ви так вже боїтеся йти до лікаря, тоя ось що вам пораджу(у моєї доньки були довгий час фурункули і на обличчі в тому числі) НІ В ЯКОМУ РАЗІ НЕ НАДАВЛЮЙТЕ ДУЖЕ НА ЯЧМІНЬ! якщо ви ризикнете дитинці помазать капельку антибіотиком, то є така мазь, називається ОФЛОКАЇН.от капелюточку мазьніть саму голівку ячміня...хоча! показати лікарю я б показала, бо на обличчі ці "каки" дуже небажані, тим більш біля очей. ще нам медсестра радила приліпить теплу ліпьошку з муки і меду ,але я того не робила і не знаю як вонодіє. а офлокаїн ми тепер тримаємо ввесь час дома, лікар порадив, що як тільки назріває любий болючий прищ- відразу ж його мазать, наразі роблю так і вони швидко зникають....
Відправлено 24 березень 2009 - 14:50

Відправлено 24 березень 2009 - 14:57
Відправлено 15 серпень 2009 - 09:22
Відправлено 06 грудень 2009 - 18:52
Відправлено 09 грудень 2009 - 13:04
Мені колись плюнули в око, ячмінь не зійшов, а перейшов у холязіон.
Між іншим, лікарі тому і радять саме сухе тепло, а не полоскання чаями - щоб інфекція не рознеслась по всьому оку.
Відправлено 09 грудень 2009 - 13:15

Для прискорення дозрівання ячменю роблять припарки з ячмінного борошна, замішаного на гарячій оливковій олії, змазують повіку розрізаним навпіл зубочком часнику.
Безпечні способи боротьби з ячменем – теплі компреси і примочки з рослинних компонентів. На початку захворювання до ока потрібно прикладати сухе тепло, наприклад, мішечок з нагрітим піском, сіллю. Зняти біль і пом’якшити набряк допоможуть теплі припарки з м’якоті булки, звареної у молоці: 100 г м’якоті змішати з 200 мл молока, витримати у каструлі на малому вогні 10-15 хвилин, додати в отриману масу чайну ложку порошку з листя подорожника.
Можна спробувати спочатку прикладати до ока холодні компреси з розчину борної кислоти, а пізніше – гарячі, з лляного насіння.
Найпоширенішими засобами проти ячменю є алое і календула. З календули готують настоянку для примочок – 10-15 г сухих квітів залити склянкою окропу, настояти впродовж 30-40 хвилин, процідити. Для примочок використовують і аптечну настоянку календули, попередньо розвівши її у пропорції 1:10 кип’яченою водою. У такій самій пропорції розводять свіжовитиснутий сік алое.
Для лікування ячменю використовують столітник: середній листок подрібнюють і настоюють 6-8 годин у склянці холодної кип’яченої води, проціджують і також роблять примочки.
Непогано впорається з ячменем кріп: столову ложку подрібненого кропу залити 1,5 склянкою окропу, дати настоятися і прикладати теплі примочки до повік.
Щоб запобігти захворюванню, більше споживайте моркви, журавлини, настою з плодів шипшини, смородини чорної та горобини звичайної. Корисно вживати дріжджі, полівітаміни.Оригінальний народний рецепт лікування ячменя, що обіцяє назавжди позбавити від цієї хвороби, такий: приймати по 5-6 сухих маленьких жовтих квіточок пижма. За день варто прийняти вищезгадану дозу 4-5 разів, запиваючи водою, поки ячмінь не пройде.
Лікарі ж радять застосовувати очні капелі, очні мазі з антибіотиками - тетрациклінова або эритромициновая очна мазь. Якщо, незважаючи на вжиті заходи, захворювання буде прогресувати, необхідно терміново звернутися до лікаря-офтальмолога. Медики говорять, що ячмінь може сигналізувати про неполадки в імунній системі. Іноді запалення провокується цукровим діабетом, анемією, захворюваннями шлунково-кишкового тракту. До появи ячменя може привести влучення в око порошин, смітинок, лупи, а також використання несвіжих рушників, хусток або неякісної косметики.
"— Якщо ячмінь з’явився у дитини, слід негайно обстежити її на глисти, які виділяють багато токсинів. І в жодному разі не пробуйте видавити ”ячмінь”. А це особливо небезпечно, адже через верхню повіку проходить венозний відтік крові у череп. На верхній частині обличчя взагалі ніколи не можна нічого видавлювати. Інфекція може потрапити в середину голови. Видавлювання і будь-які подібні дії можуть призвести до поширеного запалення ока, яке називають флегмона орбіти, або інших ускладнень."
Повідомлення відредаговано melanja: 09 грудень 2009 - 13:24

У житті мало бути розумним, треба ще не бути дурнем....
Відправлено 26 березень 2010 - 16:13

Допомога