Відлучення як і коли
Відправлено 14 листопад 2007 - 00:21

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 14 листопад 2007 - 10:47

Відправлено 14 листопад 2007 - 15:32
Капітошка (14.11.2007, 2:21) писав:
Проголосувала "інше", бо не згодна з формулюванням "потрібно відлучати". В ідеалі не відлучати потрібно, а чекати поки маля самостійно відмовляється. Згодна з aramine, що таке трапляється ДУЖЕ рідко :)

Здоров'я вам та вашим малюкам!
Відправлено 14 листопад 2007 - 17:48
Звичайно, коли є можливість, то треба годувати довго! Я вважаю, що дісно краще щоб співпало бажання мами та дитини. Але є багато мам у яких не склалося ГВ і вони дуже люблять своїх дітей, так само як і є жінки, які годували своїх дітей, а потім віддавали їх в сиротинець. Це я більше вже до Yaremko спрямовую.

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 14 листопад 2007 - 18:49
Капітошка (14.11.2007, 19:48) писав:
для мене мало, а для більшості 1 рік і 8 місяців нереально довго :)
Капітошка (14.11.2007, 19:48) писав:
Не знаю таких випадків, але мені достеменно відома історія про дівчину неповнолітню, що дуже рано народила і під тиском батьків вирішила залишити дитину в пологовому будинку, їй не давали годувати, бо вона відмову написала, але одна санітарочка їй дитятко принесла і вмовила погодувати "наостанок", так саме після цього, вона вирішила залишити дитину і вмовила своїх батьків

Відправлено 15 лютий 2008 - 20:57
Відправлено 15 лютий 2008 - 21:03

Відправлено 15 лютий 2008 - 21:30
Планувала я годувати до 1,5-2 роки.
Відправлено 15 лютий 2008 - 22:18
Відправлено 16 лютий 2008 - 17:47
Жодні болі мене не турбували. Хоч зараз вже минуло майже чотири місяці, то кілька капельок молока ще з"являються, і зранку (коли ще сплю, година 6-7) виникає інколи таке відчуття схоже на те, як я відчувала, коли молоко прибувало. Чи це нормально? Протягом якого часу молоко припиняє вироблятись?
... але маю страшений сум за тим періодом, коли вигодовувала малу, це таке особливе спілкування, яке ніщо не замінить!
І ще одне, як ми вже припинили ГВ, то мала стала до мене дуже тулитись, особливо ввечері, коли засинає, так обніме мене за голі руки чи за плечі і засинає. Мені напочатках аже серце щеміло, картала себе, що ще треба було годувати, але потім боялась що відчучення могло пройти значно важче.
Відправлено 16 лютий 2008 - 21:07
Сонце (16.2.2008, 17:47) писав:
Я мрію саме так завершити грудне вигодовування! Бо не хочеться відлучати дитину, щоб це для неї було стрессом. Я спочатку настроїлася годувати як мінімум до року. В рік, коли багато хто радив відлучати, сказала - буду годувати до півтора року (нам якраз в квітні буде). А тепер бачу, що , мабуть, ми до двох років дотягнемо. Бо малій ще мамина циця ДУЖЕ потрібна. І вночі, і вдень. А в 2 роки побачимо, як воно буде.

Відправлено 16 лютий 2008 - 21:22
Старша донька була на грудному до 9 місяців, потім раптова сказала ні і все на цьому і скінчилось. А от менша не переносила грудного молока прийшлось переводити на суміші. Так вона бідолах щей досі підбігає і питає чи мона цицю гамати. Хоча бачила ту цицю лише 2 місяці. Мабудь рефлекс
Відправлено 16 лютий 2008 - 22:44
zajka (16.2.2008, 21:07) писав:
В нас така ж ситуація . Але я би вже хотіла припинити , бо мені психологічно вже дуже важко.
Відправлено 17 лютий 2008 - 13:02
І ще. У мене була можливість відлучити кілька тижнів тому, під час нашого перебування в лікарні. Я добу або навіть трохи більше, не прикладала малу до грудей, бо не можна було. Зціджувалася, звичайно. Їй давала кілька разів по 2 чайних ложки.Наступного дня молока в грудях майже не було. І з"явилася підступна думка -ось він, шанс, може відлучити?.. Але я не змогла. Бо, по-перше, в дитини і так був жахливий стрес від лікарні і методів лікування, а по-друге, я не могла уявити, як це я вже не буду годувати. Зараз молока стільки, як і раніше, годуємось в звичайному режимі.

Відправлено 17 лютий 2008 - 13:20
Капітошка (15.2.2008, 21:03) писав:
Капітошко, може я помиляюся, але мені здається, що причина відмови дитини від "дорослої" їжі - не ГВ. У мене мала дуже любить цицю, висить іноді на ній. АЛЕ:дорослу їжу вона теж їсть із задоволенням. У нас буває так: з"їсть свій обід (напр. суп з м"ясом), тоді перевірить, що у мене в тарілці (теж поїсть, і не одну ложку), а потім все це маминим молочком запиває. Я її часом ласкаво називаю "троглодитка". Постійно чую, що багато батьків скаржаться на те, що діти не їдять нічого. Але мені здається, просто різні діти і у них різний апетит. Може, не треба змушувати, а чекати, поки дитина сама попросить їсти. (розумію, відповідь може бути -а вона і не попросить).

Відправлено 17 лютий 2008 - 14:10
zajka (17.2.2008, 13:20) писав:
Я його й не змушую. Просто переживаю, що він недоотримує корисні елементи. М'ясо він не їсть взагалі в ніякому вигляді. Інколи може трошки з моєї тарілки за компанію. Супи пюре не їсть, звичайні супчики не їсть бо то ж жевати треба, він лінкується. Картоплю не любить. Каші раніше їв, тепер протест. Лишилось в нормі кефір, творог наріне. Фрукти любить гризти, сухофрукти, моркву, бурячок. Обожнює курячий бульйон з вермішелью та просто вермішель з оливковою олією. Дуже багато п'є. Але коли я на роботі іц мене немає в день, то він все чудово їсть у бабусі чи татуся. В будь якому плані до осені ще питання про завершення ГВ не стоїть, а там подивимось.

Відправлено 18 лютий 2008 - 12:52

Відправлено 29 грудень 2008 - 13:59

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках