Відправлено 17 лютий 2009 - 18:12
Мабуть, так вже ми виховані, що не починаємо гордитися своєю країною, доки нам ніхто з-за кордону не скаже, що слід... Колись натрапила в неті на "10 фактів про вас, якщо ви живете в Запоріжжі", і одним з фактів там було "Ви щиро дивуєтесь, коли хтось каже, що у вас дуже красиве місто, навіть заперечуєте, але глибоко в душі цим пишаєтесь". Думаю, щось подібне вірно і в більшому масштабі...
На перших курсах університету довелося мені спілкуватися з людьми з програми "Волонтери планети", переважно американцями. Вони приїжджали в наше місто і казали, яке воно красиве! Який гарний Київ, хвалили буквально все, що бачили і де були! Казали, що в нас дуже гостинні і добрі люди, що в Америці такого немає - там хоч тобі і посміхаються на всі 32, але кожен за себе і в кожного свої проблеми, а у нас все не так. Один чоловік (здається, дружина його померла, але має дітей, друзів, мав роботу в Нью-Йорку) продав свій будинок в тому ж Нью-Йорку і переїхав в Запоріжжя, жив на той момент вже майже 2 роки, винаймав квартиру. Йому подобалось у нас, хоч і мову він майже не знав. Казав, що місто нагадує йому Америку десь так 19го століття - дуже затишно і набагато спокійніше, ніж там..
Такі моменти викликають гордість. Хоча, мабуть, це не правильно - пишатися Батьківщиною тільки томусь, що хтось носом ткне, і мені щіро хочеться, щоб люди пишалися нею просто так, бо пишаються.... Але, як не прикро, світ бачить нас і судить нас по верхах - по новинах в газетах і по тв, політичних, економічних, а там пишатися нічим..... Нехай хоч ці врятовані португальці та їх родичі будуть іншої думки про нашу Країну...

Виникло питання? Відповідь може бути в
ЧаПах!
Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.
мій блог