Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Малеча і публічні місця... - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Малеча і публічні місця... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 12 лютий 2009 - 13:28

На створення цієї темки мене надихнула нова стаття, яку додала гра з вогнем - "Британським дітям дозволять кричати в музеях".

В свій час нас з малим "попросили" з Лондонської Hаціональної галереї, бо малий показував пальцем на знаменитий шедевр Веласкеса - "Венера перед дзеркалом" і кричав: "О-о-о-о-о!!!!" ;) Тай взагалі на оголених жінок реагував неоднозначно... :give_rose: А ще рачкував попід ногами відвідувачів, бо на рукав сидіти не хотів, а ходив ше не дуже... Так образливо було - толком нічого не побачила, а дитину-то нема з ким лишити... :give_rose:

А як ваша малеча поводиться (поводилася) в публічних місцях (не обовязково - музеях)? Може, в когось бували цікаві трафунки, і як на це реагували оточуючі? ;) Поділіться, будь-ласка!!! :36_19_2:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ясочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 15:36

На День Незалежності всі працівники посольства з родинами приходять на урочисте прийняття. Коли ми приїхали, моїй донечці було 1 і 2 місяці. Вона не любила великі зборища людей, та й не звикла ще, що привертає всезагальну увагу (білявка в Азії...) Все прийняття (години 3-4) просиділа у мене на руках, не злізла ні на мить, навіть спала, вхопивши мене за шию. Фуршет, присісти нема як, руки болять, їсти хочеться... А тут ще багато хто старається непомітно сфотографувати її на мобільний... Зате цього року уже навіть не звертала увагу, чи я є десь поруч: бігала, гралася, позувала...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 15:44

Ми одного разу з донечкою сходили в Антошку. Закінчилось тим, що моє тихе і спокійне дитятко перетворилось на забіяку, яка почала жбурляти всі покупки на підлогу, діставати речі з полиць... Закінчилось все розбитою баночкою пюре. Після цього випадку ми намагаємось її не брати до магазинів. До музеїв та інших культурних закладів нам не доводилось із нею ходити.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 15:53

Ми тиняємось активно з малечею по публічних місцях (музеї, виставки, ресторани), але поки що без трафунків, бо для них ще замалі ;)

І я обома руками за те, щоб в Україні активно розвивалась культура відвідування публічних місць з маленькими дітьми.
А то в більшості випадків як у тому анекдоті: "Що зробити, щоб жінка сиділа вдома ? Не купити їй на зиму чобіт, а на літо "зробити" дитину" :rofl:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 лютий 2009 - 16:14

і ми активно відвідували публічні місця до зими, бо були маленькими. а поїсти, завжди було можна десь сховатися.
а тепер більшенькі, то не знаю. трохи потепліє, спробуємо.

мені здається виховувати повагу до таких місць як музеї треба з малечку, тому я б своїй дитині не дозволила там бігати і кричати. але з іншого боу, те, що деякі батьки дозволяють таку поведінку не є приводом забороняти усім діткам доступ в музеї. звісно, не завжди буває все ідеально, тому виганяти дитину котра плаче теж не вихід.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 16:39

Перегляд повідомленнягра з вогнем (12.2.2009, 16:14) писав:

і ми активно відвідували публічні місця до зими, бо були маленькими. а поїсти, завжди було можна десь сховатися.
а тепер більшенькі, то не знаю. трохи потепліє, спробуємо.

Щодо харчування в публічних місцях, то буквально на минулих вихідних спостерігала в ресторанчику як мама десь 10-місячного хлопчика попросила в офіціанта гарячої води, вийняла з сумки термотарілочку, ложку і розчинну кашу, за 1 хв. приготувала кашу малюку і чудово його нагодувала, а потім малюк одразу заснув у візочку, а батьки собі далі обідали і гомоніли за келихом вина :)

Сподіваюсь, і ми скоро так будемо, бо поки що мені доводиться займати завжди якусь зручну стратегічну позицію в ресторанах чи кафе, щоб не привертати до себе зайву увагу :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 17:16

Перегляд повідомленняSonya (12.2.2009, 16:39) писав:

Щодо харчування в публічних місцях, то буквально на минулих вихідних спостерігала в ресторанчику як мама десь 10-місячного хлопчика попросила в офіціанта гарячої води, вийняла з сумки термотарілочку, ложку і розчинну кашу, за 1 хв. приготувала кашу малюку і чудово його нагодувала, а потім малюк одразу заснув у візочку, а батьки собі далі обідали і гомоніли за келихом вина :)

Сподіваюсь, і ми скоро так будемо, бо поки що мені доводиться займати завжди якусь зручну стратегічну позицію в ресторанах чи кафе, щоб не привертати до себе зайву увагу :)

Sonya, може це були ми? ;) Бо робили і робимо так завжди. Дуже зручно... і в кип'яточку вам ніхто не відмовить ;) , навіть якщо це проста кафешка. А ще, бувало, купували на ходу харчування в баночках чи сирочки - і годували дитину... ну, це якшо задовго загулялися ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 17:27

Ми також гуляємо з малою по магазинах,вона так уважно розглядає покупців ,посміхається до них,махає"Чао".Коли хоче щось взяти,то ми даємо у дві руки те що купили,, і вона з таким серьозним обличчям ходить по магазину.Були у ресторані з нею,то там передбачено стільчики для годування,то вона сама сиділа,щось пробувала з наших тарілок, а так ми ніде більше не буваємо.
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 18:05

А ми от недавно їхали в Метро, а малечу небуло з ким залишити то й взяли з собою. Так нас невпустили, сказали , що вхід дозволено з дітьми старше 7 років. :sneeze:
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 18:13

Вероніка, це їх власні видумки, за таке можна жалітися. правда батькам часто не до того :(
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 18:22

В музеях поки що не доводилось бувати з малечею. Ходимо в кафешки-піцерії, то беремо з собою, і поки що нормально, без пригод. На вихідних ходимо у театр на дитячу виставу - сидить тихо, дивиться, аплодує. Хоча були різні моменти, одного разу навіть дістали зауваження від адміністратора :sneeze: Ще одне публічне місце, де часто буваємо - церква. От там поки що важко. Але потрохи одна одну виховуємо, хоча парафіяни, мабуть, з полегшенням зітхають, коли моя доня не приходить.
А в магазинах постійно буваємо всі разом. Переважно доця їздить у машині, іноді просить вафельку. Зато на касі така чемна, сама без нагадувань віддає її касиру.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 12 лютий 2009 - 19:03

У нас на Сихові до церкви Різдва Пресвятої Богородиці завжди приходить багато сімей з маленькими діточками (особливо багато влітку). Дітки бігають навколо церкви, бавляться, а батьки слухають Службу Божу. Коли приїхала до бабусі в село - здивувалася... Думала, що в селах (тим більше таких маленьких як наше) усі ходять з дітьми до церкви. Так ні... Назарчику було півроку, літо, я без всяких зібралася як завжди до церкви... Бабуся ще мене перепиталася: "А ти з малим теж йдеш?" Я спочатку не зрозуміла, чого вона так здивовано питається... Ще більше здивувалася, коли біля церкви бабуся усім своїм знайомим пояснювала, що ми прийшли з малим, бо "вони у Львові так завжди ходять. Там усі так ідуть до церкви"... Всі старушки дуже дивувалися... Аж потім бабуся сказала, що виявляється, що старі молодим постійно зауваження роблять, нащо дітей брати, бігають, шумлять. Я такого не розумію. А як я не маю на кого синулю лишити, а хочу до церкви піти... Та й вважаю, що дитину треба змалечку релігійно виховувати...
В магазини ми теж ходимо разом. Поводить себе синуля добре... Та як добре, так як дитина його віку... Але без капризів
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украся Поділля 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 19:29

Моя малеча не з тихих дітей. Зараз нам 1,1 міс.
Памятаю до року в нас навіть була проблема просто вийти погуляти. Я без бойового арсеналу не показувалась на вулицю:компотик, молоко, резинова іграшка для зубків, маленька мяка іграшка (улюблена), постушка і дитячий молоток.
Ще якось ми відвідували виставу до дня св. Миколая. Нася була найменшою в залі. Дивились на сцену лише коли звучала музика і актори активно рухались. Весь інший час нас більше цікавила сусідня тьотя з великим капелюхом, що моргала до нас і діти, що не могли всидіти на місці.
Зараз переживаємо кризу одного року, та ще й хворієм. Але кудись виходит і когось десь зустрічати дуже любимо, бо це ж дуже цікаво. Але на місці тихенько всидіти ми й до зараз не можемо.
My Signature
Зображення
Навчайтесь у всіх але не повторюйте нікого!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 19:47

Перегляд повідомленняMasik (12.2.2009, 19:03) писав:

Дітки бігають навколо церкви, бавляться, а батьки слухають Службу Божу.
А як я не маю на кого синулю лишити, а хочу до церкви піти... Та й вважаю, що дитину треба змалечку релігійно виховувати...

Власне, коли ми буваємо влітку у батьків, то я там теж "душею відпочиваю" - сиджу на вулиці, динаміки виведені назовні, дитина бігає грається і нікому не заважає, а я почуваю себе справді на службі. А у нас храм маленький, динаміків не виводять, бо дітей небагато (принаймні приходять з дітьми 1-2-3, не більше), доводиться бути всередині і оскільки акустика хороша, а тихо розмовляти моя доня не вміє, і мовчати теж не вміє поки що, бо коментує вголос все, що робить і все, що бачить, то ми навіть настоятеля під час проповіді можемо "перекричати". Власне, я теж за раннє релігійне виховання, то так і ходимо. Цікаво, що деякі парафіяни ставляться з розумінням, підбадьорюють мене, кажуть, це ж дитина. А є інші - ті прямо нічого не кажуть, але часом ловлю іхні погляди. Мабуть, у них дітей малих не було, або були дуже давно...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 20:45

Перегляд повідомленняВероніка (12.2.2009, 18:05) писав:

А ми от недавно їхали в Метро, а малечу небуло з ким залишити то й взяли з собою. Так нас невпустили, сказали , що вхід дозволено з дітьми старше 7 років. :bye:

Hас також колись не пустили в "Метро", а коли ми почали доказувати, чемно відповіли, шо в них такі правила, заради безпеки дітей, щоб ніц важкого їм на голову не впало. З одного боку - ніби правильно, бо там склад і з верхніх поличок завжди може шось важке звалитися... а з іншого - на 7-річну дитину так само може шось звалитися! :36_3_16: Це вже самі працівники мають відповідати за безпеку відвідувачів!!! :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 20:59

А ми поки в візочку їздимо в Сільпо :36_3_16: , в кенгурушці ходили в поліклініку, та маленькій дуже сподобалося! А за межі нашого району ми самостійно ще не виїжджали. Щось трохи лячно. Не знаю як би вона себе поводила у маршрутці, але все ж таки думаю скоро спробуємо!
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 лютий 2009 - 21:17

ми ходили недавно в музей воскових фігур,мою дитину хватило ненадовго- десь 5 хв. послухала екскурсовода,а далі їй стало нудно і почала всюди бігати за все хапати. Ми швиденько пішли. Але планую незабаром піти з нею на виставу. Просто куплю квитки з краю ряду,щоб можна було вийти в любий момент і нікому не заважати. В кафе доня не сидить на місці ніхвилини, тому для нас піти з нею в таке місці- справжня мука. А от влітку, коли столики на вулиці,то постійно всі разом з друзями сиділи і доня з нами.
Вважаю також,що дитину треба змалечку привчати до людних місць, тоді і дитині і батькам легше.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 21:41

Перегляд повідомленняЛьвів'янка (12.2.2009, 17:16) писав:

Sonya, може це були ми? ;) Бо робили і робимо так завжди. Дуже зручно... і в кип'яточку вам ніхто не відмовить ;) , навіть якщо це проста кафешка. А ще, бувало, купували на ходу харчування в баночках чи сирочки - і годували дитину... ну, це якшо задовго загулялися ;)

Можливо ;) Але, до речі, це були іноземці - з мови я зрозуміла, що чеська сім'я :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 21:56

Коли малому було близько 2-х років влаштував в супермаркеті сцену. Захтів якоїсь забавки, спочатку купи, та й купи, а потім як почав орати, а акустика хороша... З усіх сторін косі погляди. Я не відреагувала. Не сварила, не била, але іграшки теж не купила. Він чемно прокричав доти, поки я не скупилася повністю. Нерви в мене були просто на "прідєлі", думала: вийду - приб"ю. Але якось сама себе заспокоїла. А тепер навіть хвалюся своєю мужністю, бо з того часу від малого жодної зацьханки, жодних криків - знає, що таке не подіє.
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 22:06

а щ в супермаркетах спеціально розкладають всіляки дрібниці та солодощі на низьких полицях. особливо коло каси, розраховуючи, що дитина схопить, а мама купить :(
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн