Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Дитячі садочки м. Львова - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 99 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

Дитячі садочки м. Львова Оцінка: ***** 2 Голосів

Користувач поза мережею   Tequila Rose 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 25 вересень 2008 - 09:01

Тема про Пиватні садочки у Львові - за цим посиланням

Перегляд повідомленняcitronella (25.9.2008, 1:06) писав:

Ми вже ходили в два садочки і нам сказали, що ніяких черг і списків тепер не існує - приходити в травні записати дитину і 1 червня в садок. Запевнили, що місця будуть. Але зі слів знайомої виховательки - якщо нічого не даш "в фонд садочку", то місць не буде. Ось так тепер робиться.

І нам так само сказали, що наперід в чергу вже ніяку не записують. Коли надумаєте йти в садок - тоді приходьте. А от на рахунок місць, так без "лаве" їх ніколи не буде. Львів'яночки, скажіть, будь-ласка, яку суму (хоч приблизно) зараз потрібно дати, щоб це місце знайшлося?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 11:48

Перегляд повідомленняNadina (25.9.2008, 10:01) писав:

І нам так само сказали, що наперід в чергу вже ніяку не записують. Коли надумаєте йти в садок - тоді приходьте. А от на рахунок місць, так без "лаве" їх ніколи не буде. Львів'яночки, скажіть, будь-ласка, яку суму (хоч приблизно) зараз потрібно дати, щоб це місце знайшлося?

все залежить ві аппетитів завідуючої-по моєму опитуванні "благодійні внески " від 500 грн, а завідуючій теж від 100 і до 1000 у.е.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Matysya 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 вересень 2008 - 11:54

А я взагалі думаю чи варто вддавати динину в садочок. В моєї знайомої малий місяць побув в садочку і переніс запелення легень. Зараз віддали в другий садочок і дитина підхопила запення вушка, очка і бронхіт і що тут скажеш, який там догляд за тими дітками. А як сидить вдома з бабусею, то здоровий як має бути.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 12:58

в нас дуже добрий садочок державних але хороші вихователі і нормальні групи платили 200 грн вступного внеску
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   tusij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 13:03

Я со Львова, мой малыш начал ходить в ясли-садик № 153 Дзвіночок Науковая-Симоненка. Благотворительный взнос - 100 грн. Записывались за год вперед. Заведующей дали духи и еще какую-то цацку с Орифлейм. Все это было наша иннициатива. Моя знакомая ничего не давала, а ходим вместе в одну группу.
Ясли мне нравятся, много игрушек. Воспитатель хорошая молодая, толковая. Конечно выдают список что нужно принести для группы, он внушительный, но без излишеств (я так считаю).
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 13:13

Перегляд повідомленняMatysya (29.9.2008, 12:54) писав:

А я взагалі думаю чи варто вддавати динину в садочок. В моєї знайомої малий місяць побув в садочку і переніс запелення легень. Зараз віддали в другий садочок і дитина підхопила запення вушка, очка і бронхіт і що тут скажеш, який там догляд за тими дітками. А як сидить вдома з бабусею, то здоровий як має бути.

моя знайома педіатр на моє запитання "варто дитину віддати в садок, щоб вона до школи "перехворіла"? відповіла наступне : " з садочку крім постійних ОРЗ дитина нічого не принесе. Те, що вона "перехворіє " в садку і не буде хворіти у школі- не факт.Дитина перестане хворіти тоді, коли до цього буде готова його імунна система.Садок ,по хибній думці, ніяк імунну систему не стимулює.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 13:22

Але є ж і багато дитячих інфекційних захворювань. Я особисто в садочку не була і нічим таким не хворіла, з одної сторони добре, а зіншої погано - адже імунітету нема, а в дорослому віці ці хвороби переносяться значно гірше.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 вересень 2008 - 20:54

Перегляд повідомленняMatysya (29.9.2008, 12:54) писав:

Не можу говорити за всі садочки, та наведу приклад того, з чим мені довелося стикнутися:
догляд за дітками з боку персоналу був, вихователі нормальні - не халявщики. А от деякі мамашки :rofl: -постійно водили в садок своїх дітей хворими, недолікованими, бо у них бач така робота, що на лікарняний йти не можна. А те, що їхні діти заражають інших - наплєвать! Хоча б своїх пожаліли. На першому місці робота, а дитя - ...?
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 08:29

Перегляд повідомленняСонячна (29.9.2008, 21:54) писав:

Не можу говорити за всі садочки, та наведу приклад того, з чим мені довелося стикнутися:
догляд за дітками з боку персоналу був, вихователі нормальні - не халявщики. А от деякі мамашки :rofl: -постійно водили в садок своїх дітей хворими, недолікованими, бо у них бач така робота, що на лікарняний йти не можна. А те, що їхні діти заражають інших - наплєвать! Хоча б своїх пожаліли. На першому місці робота, а дитя - ...?

Є такі мамашки. Але у нас вихователі прямо казали, щоб не приводили хвору дитину в садочок. Причому навіть, якщо в дитини просто насморк, оскільки цим насморком можна перезаразити всю групу і не тільки.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 10:02

Наступного літа збираюсь віддавати малу у садочок, зараз вибираю, до яого саме її записати. І з усіх відгуків чую, що пішовши у садок, дітки хворіють, особливо часто на початку. Потім організм більш-менш адаптується і хвороб стає менеше (це як у кого). Для себе зробила висновок, що треба загартовувати дитинку, щоб підготувати її до садочка. Звісно, якщо дитину від народження кутають, ніяких відчинених кватирок, мало прогулянок, не дають гратися на майданчиках і в пісочниці (бо там купа мікробів, бактерій і вірусів), то така дитинка, зустрівшись у садочку з набагато менш "тепличними" умовами,буде хворіти більше за інших.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 10:30

Так я також чула, що дитинку загартовують розумні батьки змалечку, а мене чомусь лякає ця думка. Це ж потрібно знати як розумно це зробити, щоб не наробити проблем.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 11:30

догляд за дітками з боку персоналу був, вихователі нормальні - не халявщики. А от деякі мамашки :blush: -постійно водили в садок своїх дітей хворими, недолікованими, бо у них бач така робота, що на лікарняний йти не можна. А те, що їхні діти заражають інших - наплєвать! Хоча б своїх пожаліли. На першому місці робота, а дитя - ...?

Саме про це говорять і усі мої знайомі- діти приходять у садок хворі і із зеленими соплями.Мами приносять довідку, що дитина здорова і вихователь з цим нічого не зарадить. А щодо інфекційних хворіб у садку- педіатр сказала, що зараз з нього діти вже рідко приносять навіть вітрянку, не кажучи вже про свинки-краснухи.В основному- Безконечні ГРЗ-отити,ангіни ,ГРВІ. І , як не дивно- коклюш ( навіть щеплені)

догляд за дітками з боку персоналу був, вихователі нормальні - не халявщики. А от деякі мамашки :blush: -постійно водили в садок своїх дітей хворими, недолікованими, бо у них бач така робота, що на лікарняний йти не можна. А те, що їхні діти заражають інших - наплєвать! Хоча б своїх пожаліли. На першому місці робота, а дитя - ...?

Саме про це говорять і усі мої знайомі- діти приходять у садок хворі і із зеленими соплями.Мами приносять довідку, що дитина здорова і вихователь з цим нічого не зарадить. А щодо інфекційних хворіб у садку- педіатр сказала, що зараз з нього діти вже рідко приносять навіть вітрянку, не кажучи вже про свинки-краснухи.В основному- Безконечні ГРЗ-отити,ангіни ,ГРВІ. І , як не дивно- коклюш ( навіть щеплені)
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 12:12

у мене син уже в старшій групі то вже була вітрянка і скарлатина. А щодо загартовування то я ніколи діток своїх не кутаю мені в садочку навіть робили зауваження що замало одягаю і Катруська минулого року завжди як забирала Дмитрика з садочку гралась з його групою в піску була в контакті з дітьми, а тепере коли сама пішла в садік то походила 4 дні і захворіла на 2 тижні :blush: . зараз знову пішли поки другий день нормально
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 14:03

Luluka, я вже починаю звикати до думки, що на початку відвідування садочка хвороб не уникнути (як жахливо звучить! :sneeze: ). Тут, може, і психологічний чинник відіграє роль, адже дитина опиняється в новому середовищі, без мами, серд інших дітей, їй доводиться будувати відносини з цими новими дітьми і з новим дорослим -вихователькою. Це теж стресс для маленького організму. Плюс тісне спілкування в групі, нові "незнайомі" мікроби у інших дітей. Це все адаптація. У моєї подруги дівчинка (1 рік 10 міс.) влітку 3 дні походила в садочок (по 3 години в день) і захворіла - ні кашлю, ні нежитю, просто субфебрильна температура трималася, то їм педіатр сказала, що це адаптація до садочка.
Matysya, до народження дитини я теж не уявляла собі як це - її загартовувати. Потім почитала Комаровського, іншу літературу. Не скажу, що ми дуже загартовані - але купаємось в ледь теплесенькій водичці (розбили градусник, то на жаль, не знаю точної температури, знаю тільки, що я б в таку воду не полізла). Ми починали з 37 градусів, а поступово дійшли до такої. Малій дуже подобається. Коли була спека, я на лоджії в маленький басейник наливала водичку і вона там таляпалась. Спеки вже немає, але ми продовжуємо таляпатись...зараз ще хочемо почати обливатись. Гуляємо в парку щодня, стараємось двічі на день виходити. Не одягаю її затепло, стараюсь навпаки, а вона ще полюбляє по хаті голяком і боса бігати. :crazy: (бабусі-дідусі в шоці, коли бачать). Ніби нічого особливого ми не робимо, але я просто намагаюсь не "тремтіти" над нею і не робити з дитини "кімнатну рослину". Думаю, якщо у тебе буде бажання дитину загартовувати, ти інтуїтивно відчуєш як це робити, щоб їй не нашкодити. Ой, трошки наоффтопила, бо про загартовування є окрема темка, але так вже вийшло.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 14:13

Перегляд повідомленняюля77 (30.9.2008, 12:30) писав:

Отож бо і воно! Говори їм не говори - як горохом об стінку. Тичуть в обличчя вихователя довідку і "морду кірпічьом". Був випадок, коли одній такій мамашці ввечері віддали дитину з температурою вищою за 38, а на другий день вона привела її з жарознижуючими таблетками у жменці, бо їй бач КОНЧЕ НЕОБХІДНО ПОМИТИ В ХАТІ ВІКНА перед Пасхою :sneeze: , а протягом дитину може продути.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 вересень 2008 - 14:13

Перегляд повідомленняzajka (30.9.2008, 15:03) писав:

Luluka, я вже починаю звикати до думки, що на початку відвідування садочка хвороб не уникнути (як жахливо звучить! :sneeze: ).

Не обов"язково. Залежить від імунітету дитини. Павлик майже не хворів в садочку. Точніше, хворів як і до того. У нас стабільно було, ОРЗ в листопаді, потім у січні-лютому, іноді навесні. Ніяких запалень. В школі за два роки взагалі не хворів ні разу.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 жовтень 2008 - 14:02

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (30.9.2008, 15:13) писав:

Не обов"язково. Залежить від імунітету дитини. Павлик майже не хворів в садочку. Точніше, хворів як і до того. У нас стабільно було, ОРЗ в листопаді, потім у січні-лютому, іноді навесні. Ніяких запалень. В школі за два роки взагалі не хворів ні разу.

Справді, треба бути оптимісткою і не програмувати себе і дитину на хвороби.
Я от ще про таке думаю: а як у нас в садочках зараз із харчуванням? За останній місяць двічі в новинах бачила сюжети про групові отруєння дітей в дитсадочках. Спочатку - в Чернівцях, а цього тижня -в Тернопільській області (там діти із різних груп одного садочка захворіли на дизентерію). Так розумію, в кожному садку своє меню, свої кухарі, свій контроль? Мабуть, медсестра повинна контролювати ЩО діти їдять. У кого дітки в садочках, напишіть як із цим справи, будь ласка.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонце 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 жовтень 2008 - 14:09

Ми теж зараз хворіємо :boredom:
але, що тут зробиш мусим через це перейти. Хоч мала ніколи нам не хворіла, а тут за місяць садочку, вже другий раз :blink:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Олюнька 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 жовтень 2008 - 09:35

Львів:
Хто знає щось про садочки в районі вул.Петлюри?
Цікавить більше, щоб там з дитиною займалися, розвивали, -
звичайно, все залежить від вихователя, до якого потрапиш, і колективу.
Можливо, хтось може порадити хорошого вихователя, якщо вже віддавали в садок дітей.
Садочок шукаю в межах "ходьби" від дому, щоб про всяк випадок можна було добратись пішки.
Кількість іграшок в садку не має значення - головне, щоб садочок був чистимм.
Дякую
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Foxy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 00:40

Розкажіть про садок на Мечнікова. нам вже рік крутить голову завідуюча - "прийдіть через місяць, через два, ой,нема місць, ой,знову нема...а хочете в яслі?" а НАМ ВЖЕ ТРИ РОКИ!!! шкода йти в інші садочки, коли садочок на твоїй вулиці і під твоїм будинком...Але, мабуть доведеться.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 99 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему