Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Камені в нирках - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Камені в нирках Чи стикалися ви з такою ситуацєю? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Камі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 лютий 2009 - 22:31

Не знаю, чи в правильному розділі створюю тему, тому наперед прошу вибачення в адміністрації.
Після нарожження сина у мене виявили камені в нирках, які зразуж вийшли. Пояснили це тим, що вони утворились від комплексних вітамінів типу Прегнавіт, які я приймала під час вагітності. Чи стикались ви з такими ситуаціями і чи є вітаміни,які можна приймати без шкоди здоровю?
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 10 лютий 2009 - 23:50

Тема про вітаміни, які призначаютьпід час вагітності тут

Сподіваюся ця тема не залишеться поза увагою, але відповідно до її назви "Камені у нирках". Чекатимемо пересторог, порад щодо дієти, тощо.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 11 лютий 2009 - 09:32

У моєї коліжанки камені в нирках. Вона зараз вагітна, і якраз під час вагітності ті камені виходили. Зараз здається тільки пісок. Як вона бідненька мучилась. Возили вночіі з тими спазмами в три різні лікарні, ніхто точно не міг поставити діагноз і кожна лікарня перевііряла по новому. За ніч зробили 7 узд. Пила вона ношпу, а дільнича лікар коли взнала це-то насварила її, що ношпу неможна. І де правда? В обласній кажуть одне, в жін. консультації- інше. Вона п'є трави, бо більше нічого неможна. Зараз в неї десь 7 місяць. Якщо когось цікавить який саме збір- можу дізнатись.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 лютий 2009 - 00:41

Найкращі ліки від камнів у нирках - відпочинок у Трускавцях. Попити мінеральної водички з джерел неділько зо 2-3 і стан нирок обов"язково поліпшиться. Провірино на свекрі. :acute:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luna_mark 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 лютий 2009 - 10:13

Нажаль стикалися з такою проблемою. Теж після народження сина. Тільки вони в мене не вийшли всі і лікуюся до цього часу. П’ю трав’яні засоби - гортензію, марену. Не знаю чи то було вд вітамінів під час вагітності, бо я випила лише 30 таблеток за всю вагітність (мультітапс)

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Мені сказали, що якщо вони почали утворюватися, то вже будуть і далі, тому треба перевірятися тепер постійно, багато пити води і вважати, що їсти. А стосовно дієт, то треба спочатку визначити, що то було за каміння - бо різні види потребують уникнення різних продуктів. Тільки от нажаль точно визначити вид каміння дуже складно - правдиву інформацію дає лише його аналіз, а не аналіз сечі, бо навіть випитий ввечері стакан кефіру - зранку вам покаже, що у вас оксалати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 20 лютий 2009 - 10:47

ще Східниця спеціалізується по цьому питанню.єтаке лікарство Блемарен-дієве.але є дуже багато різновидів каміння.коли починається приступ(а це адські болі-пологи легше проходять),добре приймати гарячу(!) ванну,перед тим випити 100 грам коньяку.якщо все таки каміння невилазить є в медінституті(Львів) добрий лікар Загоруйко.він роздроблює його.є ще сучасні методики лазерами якось розбивається....
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 11:41

У меня была такая проблема после первой неудачной беременности!Они сами вышли, но боли и спазмы были сильнее и больнее чем роды=)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 12:06

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (11.2.2009, 9:32) писав:

Пила вона ношпу, а дільнича лікар коли взнала це-то насварила її, що ношпу неможна. І де правда? В обласній кажуть одне, в жін. консультації- інше. Вона п'є трави, бо більше нічого неможна.

Не пойму почему нельзя ношпу, при этом же самая первая помощь - это спазмолитики и теплая ванна...
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 лютий 2009 - 13:00

Перегляд повідомленняКамі (10.2.2009, 21:31) писав:

Не знаю, чи в правильному розділі створюю тему, тому наперед прошу вибачення в адміністрації.
Після нарожження сина у мене виявили камені в нирках, які зразуж вийшли. Пояснили це тим, що вони утворились від комплексних вітамінів типу Прегнавіт, які я приймала під час вагітності. Чи стикались ви з такими ситуаціями і чи є вітаміни,які можна приймати без шкоди здоровю?

В мене були камінчики в лівій нирці і колікі почались зовсім нежданно на зимовій сесії, коли я ще вчилась у Тернополі(а до того я навіть не догадувалась про їх існування). Потрапила я в лікарню на БАМі до завідуючого відділенням прізвище Паламар( ім"я,нажаль не пам"ятаю, бо було це 14 років тому). Під його наглядом я пройшла лікування і камінчики вийшли самі. Після того проблем не мала з нирками жодних і під час вагітності, і після. Не знаю чи він ще там працює, але на той час він був дуже популярним і толковим молодим лікарем. Ви самі з Тернополя, то можете поцікавитись, якщо винекне така потреба.

Моя подруга потрапила в лікарню з нирковими коліками кілька місяців після народження дитини, хоча перед тим ніяких проблем не мала. Лікарі пояснили це тим,що під час вагітності в організмі жінки проходять велечезні зміни і перебудови і інколи організм не справляється з цими нагрузками і тоді виникає нарушення обміну і засвоєння речовин. А як наслідок цього - з"явлюються камені в нирках чи в жовчному. Ну а з штучними вітамінами під час вагітності треба бути дуже обережним.
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   лелека 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2009 - 00:03

В мене теж проблеми з нирками. Все це почалося ще 10 років тому. Почав дуже боліти живіт знизу і віддавало на поясницю. В нирках виявили пісок. Пролікувалася тиждень в лікарні. Через чотири роки почалися ниркові коліки, вже як виявилося в нирці камінчик. Попила трав і біль пройшла. Після цього народила двох синочків нирки не давалися чути. Зараз відчула біль у нирці. Була сьогодні у Загоруйка Р.Р., як виявилося у мене камінчик у правій нирці розміром 3,5 сантиметри. Хоча рік тому під час вагітності провіряла, то камінчик був 1,1см. Як я його підгодувала. Тож лікар сказав що це уратний камінчик, виписав Блемарен, має розчинитися. Цікаво що 4роки тому Блемарен коштував 80 грн., я купила в аптеці Знахар за 173грн., а в аптеці що в медінституті 270 грн., ось вам і бізнес! :unknw:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NATYSIA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 березень 2009 - 23:52

В мене також є камінчик в нирці 9мм., знаходится він дуже високо, через це сам вийти не може. :diablo: Думала розчиниться, пила таблетки "Корінь гортензії", але нічого не допомогло.
В мого чоловіка також було два камінчики, один розчинився а другий вийшов. Він пив таблетки "Корінь гортензії", травичку "Пол-пала" і "Уролесан" що саме допомогло незнаю, напевно все по трошки :)
My Signature
Зображення
ЛЮБИТЕ И ЦЕНИТЕ СЧАСТЬЕ! ОНО РОЖДАЕТСЯ В СЕМЬЕ, ЧТО МОЖЕТ БЫТЬ ЕГО ДОРОЖЕ НА ЭТОЙ СКАЗОЧНОЙ ЗЕМЛЕ!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   citronella 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2009 - 20:02

Опишу свою ситуацію.
Місяць назад вночі сильно заболів низ живота, потім підтошнило і я втратила свідомість.
Була підозра (після відвідування гінеколога), що то розрив кисти (довгий час спостерігаю її). Так правди і не знаю, а киста якого розміру була, такою і залишилася.
Останні 2 тижні пью березовий сік свіжозібраний. Зауважила, що на наступний день після вживання соку зявляється біль внизу живота і температура 37,8 (один день). Ця біль спазмуюча, віддає в нирки і таз, потім морозило і піднімалась температура.
От і думаю: чи можуть це буди камені в нирках, оскільки прочитала, що березовий сік має протипокази лише при каменях в нирках. По чому визначається? Куди звернутись?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   NATYSIA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 квітень 2009 - 20:21

citronella, може зробіть УЗД там точно покаже чи то камінчик. А якщо виявиться, що то дійсно камінчик, то зверніться до уролога.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Доречі, нирки температуру можуть високу давати.
My Signature
Зображення
ЛЮБИТЕ И ЦЕНИТЕ СЧАСТЬЕ! ОНО РОЖДАЕТСЯ В СЕМЬЕ, ЧТО МОЖЕТ БЫТЬ ЕГО ДОРОЖЕ НА ЭТОЙ СКАЗОЧНОЙ ЗЕМЛЕ!!!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Бубо4ка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 квітень 2009 - 11:19

в мене зараз запалення лівої нирки, камінчик 4 мм, температура кожного вечора підіймається, звичайні таблетки не допомогли і мені призначили колоти антибіотики. а уролог сказав пити якусь траву, зараз не згадаю її назву, я прочитала інструкцію і протипоказання - можуть бути викидні, то я її зразу викинула.
Чула, що у багатьох після родів камні пропадають (напевне під час родів виходять).
My Signature
ЗображенняЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nata1205 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 15 липень 2009 - 14:46

Ось вичитала лдекілька рецептів...

Если беспокоят камни в почках, залейте вечером в эмалированной кастрюле 1 л воды полстакана измельченных корней подсолнуха, доведите до кипения, слегка дайте покипеть и оставьте до утра. Утром процедите и выпейте глотками в течение дня. Повторять ежедневно.

Сок черной редьки гонит из почек даже коралловые камни. Редьку надо помыть, натереть на мелкой терке, выжать через марлю сок и принимать его по 100 г утром натощак за час до еды в течение месяца

При заболеваниях почек полезно пить сок из сырой мякоти тыквы. Выпивая по 0,5 стакана в сутки, уже через неделю вы почувствуете облегчение.

Рецепт для лечения почек, не противопоказанный беременным

1 стакан неочищенных зерен овса, промыть их и варить с вечера в 1 л воды на слабом огне под закрытой крышкой в течение 40 минут. Настаивать ночь, утром процедить и пить по 0,5 стакана теплого отвара 3 раза в день за 20-30 минут до еды. Приготовленного хватает на два дня (больше не варить!). Этот отвар очищает почки, печень, укрепляет сердце и понижает уровень сахара в моче.
My Signature
Навіть якщо ти - ангел, завжди знайдеться той, кому не сподобається шелест твоїх крил...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vik100307 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 липень 2009 - 14:55

Я також взнала, що у мене дуже багато камінчиків розміро 4мм в обох нирках. Казала лікарка, що це просто кар*єр, а не нирки. :girl_angel:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Hopy 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 липень 2009 - 20:59

Маю трохи досвіду в цій сфері і зілюбки поділюся. Є такі гарні ліки "Юрай", так пригадую, він певно американського виробництва - 100 капсул вивели камінець 6 та 9 мм в знайомої. Основна його складова - журавлина (клюква). ТАк от коли мені встановили такий діагноз. Мій сімейний лікар в першу чергу вирішив зясувати причину. В мене камінчики пірамідки - фосфатного походження. ЗА нашої жорсткості води і вживання багато риби вони утворюються у більшості, далі стало питання для лікування.

1. 2 рази на день 2 таблетки Цистон - щоб зняти запалення сечового міхура - оскільки камінчики розбивають, виходять пісочком і пошкоджують еластичні стіночки...
2. 3 рази на день 2 таблетки КАнефрон - для зняття запалення нирок - з тієї ж причини
3. 10 крапель на цукор 3 рази на день Уролесан - для нормалізації роботи нирок
4. Багато питва, якщо чай то зелений
5. Дуже багато журавлини - вона основне джерело комплексної ниркової дії, + стимулюю нирковий тиск. ЖУравлину я їла у всьюому у морси у киселі у чаї, перетерту, пересипану цукром, але головне без термічної оборбки
6. 2 таблетки ношпи і через годину 1 таблетка Фурасеміду і весь день багато питва. - саме цей крок 1 раз на 2 тижні протягом 3 місяців.

ПІд час лікування бігала в туалет шалено часто вночі просиналася по 3-4 рази, але дуже вдячна лікарям!

Ще один ньюанс під час лікування зовсім не можна свіжого молока і обмежети гостру їжу, а в норму можна все. І обовязково пийте чисту води, щоб уникати такої бякі! :smile:
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Левеня 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2009 - 17:58

Всім привіт!!! Якось останнім часом не заходила на форум, але недавно стикнулась з болями в нирках і зайшла з відповідним запитом на Пошук. Як добре, що на нашому форумі знайшлась така темка, де можна поділитися подібними проблемами і обмінятися досвідом лікування!!!
Розкажу трошки свою історію...
Нирки мене турбували вже давно, напевно років 10. Але останнім часом дуже часто. Зробила масу УЗІ, перепила масу таблеток і антибіотиків. Спочатку були солі, потім пісочок, а зараз камінчики (правда, ще маленькі). І як завжди: новий лікар, новий діагноз і нове лікування... Болі все не проходили, а вони дуже-е-е неприємні.
Ось і зараз все спочатку, а лікування прогнозують довге.
Мене дуже цікавить, скіль часу ви, дівчатка, портапили для того, щоб вивести камінці?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ~~~Nata~~~ 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 березень 2010 - 15:25

Привіт! в мене після родів десь через 2 роки були камінці -8мм,6мм і в лівій здається теж 6 мм. Лікування травами, і іншими препаратами не дуже допомогло. лікар радила їхати в Східницю. Там з 14 днів вони розчинилися, залишилися малесенькі 1-2 мм., але за 8-9 місяців знов наростають - кажуть сольовий обмін порушений..(((( Тепер кожного року треба їздити, може з часом внормується. Читала, що добре пити сік з гарбуза. Уролог порадила пити сік 1 лимона+білок 1 яйця 1 різ на дунь протягом 10 днів - казала, що ефект подібний як від блемалену. і справді почали відходити, але дуже!!!!! боляче. треба було ношпу чи баралгатекс колоти.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   посмішка) 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 28 квітень 2010 - 12:17

Привіт! У мене теж камінчики в обох нирках,з"явились після родів і не дуже то хочуть виходити навідь після лікування.Та я-то таке.А от в моеї доці,їй зараз 2 рочки, крупний осад-2мм,теж лікували,але ніякого ефекту.Зараз минуло 2,а на УЗІ все той же крупний осад...
My Signature
Зображення
Зображення

Кажуть-не варто повертатись до минулого.Але мені так хочеться.Там залишилось мое серце
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн