Анестезія при звичайних пологах
Відправлено 07 лютий 2009 - 17:27
Розкажу свою історію про епідуральну анестезію:
Перші пологи проходили за кордоном, де епідуралку роблять практично всім, як сказала мій лікар: "Для чого мучитися, якщо можна відпочити?". Зразу скажу - я ЗА, АЛЕ тільки з дотриманням всіх правил проведення анестезії, тобто тільки з професійним кваліфікованим анестезіологом! Це дуже важливо, бо мій перший анестезіолог мало того, шо попасти ніяк не міг, та ше й попав кудись не туди... словом, одна половина від пояса вниз в мене втратила чутливість, а друга половина - ні. Аж коли поміняли анестезіолога і зробили все заново - все стало на свої місця. Добре, що хоч наслідків немає... страшно подумати, чим могла б закінчитися та моя перша анестезія, як я потім взнала, це був практикант (ну, треба ж на комусь практикуватися!)
Далі - повний релакс, валялися собі з чоловіком, поспали, кросворди порозв'язували... ;)
Все би було добре, але знову ж таки пологи мої затягнулися на 26 годин... кажуть, через те, що зробили епідуралку мені зарано, коли відкритта шийки було ше дуже мале. Але це знову ж таки - кваліфікація лікарів...
І останнє - в самому кінці в малого впав пульс, хотіли робити Кесаревий розтин (знову ж таки - це "заслуга" лікарів), бо довший час, поки я лежала і нічого не відчувала, їх просто не було поряд. А потім, коли нарешті подивилися мене - як забігали, шуму наробили, набігло купа лікарів... і буквально за 5 хв. малий народився. Виявилося, шо просто прийшов час тужитися, але мені ніхто нічого не сказав... а коли нарешті до них "дійшло", почали кричати мені: "push, push!" ("тужся, тужся!") - малий вилетів за третьою потугою!!!... Хто його зна, якби до мене подивилися хоча б на 20 хвилин раніше... може, всього цього не було б??
Підсумовуючи свою історію, хочу сказати, що файна штука ота епідуральна анестезія, якщо зробити її вчасно і весь час слідкувати за перебігом пологів, тому вся надія - на кваліфікацію лікарів...

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:12
Відправлено 07 лютий 2009 - 19:50
Единственное разница с обычной. У меня алергия на новокаин, поэтому было с ледакаином (или ультракаином) точно не помню так рассматривалось 2 варианта. Оба сильнее чем новакаин, один на 8 часов, второй 12 часов :)

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 07 лютий 2009 - 19:57
Відправлено 07 лютий 2009 - 21:53
Квітка (7.2.2009, 19:57) писав:
Мені коли вже схватки несила була терпіти я кричала "робіть зі мною що хочете ріжте" потім пожаліла за такі думки , в момент коли сильно болить готовий на все а так я проти епідуралки
Відправлено 07 лютий 2009 - 22:10
Чому була проти:
Влияние на грудное вскармливание. Важным преимуществом для мамы, выбирающей эпидуральную анестезию, является возможность прикладывания к груди сразу после рождения малыша. Что показывают современные исследования о влиянии эпидуральной анестезии на процесс дальнейшего грудного вскармливания?
В книге У. и М. Сирс "Ваш малыш от рождения до двух лет" приведены данные, что у малышей, чьи мамы отдали предпочтение эпидуральной анестезии, чаще возникают проблемы с кормлением, эти новорожденные не так активно ищут грудь.
Нельзя точно сказать, каково влияние эпидуральной анестезии на грудное вскармливание в первый час после родов. Однако отмечены негативные последствия, которые проявляются в течение 24 часов после родов. Замечено, что у новорожденных после применения эпидуральной анестезии хуже координация движений.
В 2001 году было проведено исследование, в ходе которого проводилась видеосъемка новорожденных. Было отмечено, что после применения эпидуральной анестезии малыши:
- совершали меньше движений руками по направлению ко рту;
- были менее заинтересованы в поиске соска и ареолы;
- не проявили желания остаться у груди;
- больше плакали;
- имели большую температуру тела.
Ученые в Австралии провели исследование (1997) с участием 1280 женщин, 416 из которых рожали с применением эпидуральной анестезии. Исследование показало, что у перенесших эпидуральную анестезию чаще возникали трудности с грудным вскармливанием в первую неделю после родов, а также была выше вероятность отказа от груди в течение 6 месяцев после родов. На 24-й неделе после родов 72% матерей, не получивших эпидуральную анестезию, продолжали кормить грудью, в то время как в группе получивших анестезию - только 53%.
Финские ученые на основании результатов опроса, проведенного в 2003 году, пришли к выводу, что в группе матерей, перешедших на смешанное вскармливание в течение 12 недель после родов, 67% перенесших эпидуральную анестезию, и в два раза меньше (29%) тех, кто рожал самостоятельно. Отмечено, что проблема недостатка молока чаще встречается среди мам, рожавших с применением эпидуральной анестезии.
Некоторые женщины, роды которых были обезболены, признаются, что первое время малыш не вызывал у них любовных чувств. Они не испытали максимального физического и душевного напряжения, не могут полностью ощутить себя в новом качестве, понять и почувствовать радость материнства. Это обстоятельство сказывается на дальнейшем эмоциональном контакте мамы с малышом. Возможно поэтому, и это только подтверждается данными исследований, мамы легко перестают кормить ребенка грудью, легко передают заботы о малыше бабушкам и няням. Чаще это случается, когда анестезия применяется без серьезных оснований.
Если же все-таки существуют веские причины для обезболивания, можно рекомендовать заранее подготовиться к этой ситуации. Будущей маме важно понимать, каким образом эпидуральная анестезия может повлиять на процесс грудного вскармливания, на дальнейшие взаимоотношения с малышом. Нужно постараться не впадать в депрессию, не поддаваться чувству вины (есть мнение, что женщины, выбравшие обезболивание, часто чувствуют себя виноватыми).
Важно, чтобы будущая мама была осведомлена о правилах успешного грудного вскармливания, обучена основным навыкам налаживания лактации, а также могла получить своевременную помощь от персонала родильного дома или специалиста по грудному вскармливанию.
Если мама внимательна к ребенку, умеет сопереживать, может поддержать своего малыша, вдвоем они смогут преодолеть все негативные последствия эпидуральной анестезии.
Ще я притримуюсь думки, що недаремно Бог сказав Єві, що її карою буде народжувати в муках. Біль - просто невідємний процес народження дитини, який повинна пройти кожна жінка.
Відправлено 07 лютий 2009 - 22:17
Відправлено 07 лютий 2009 - 22:18
Відправлено 07 лютий 2009 - 22:33
Квітка, я другого синочка також народжувала на Батальній, і, знаєте, була в мене домовленість з лікарем-анестезіологом про епідуралку, як мені в свій час сказали: "За все можна домовитися". Але другі пологи були настільки стрімкими, що коли мене вже сильно припекло і я попросила лікаря покликати анестезіолога, вона тільки засміялася і сказала вилазити на крісло і що за 5 хвилин дитина вже народиться! Я аж не повірила, що після перших 26-годинних пологів, другі можуть бути всього 3 години. Якщо буду народжувати втретє, думаю, в епідуралці також не буде потреби.
Квітка, бажаю, щоб Вас також приємно здивували другі пологи!!!

Відправлено 07 лютий 2009 - 22:44
Відправлено 07 лютий 2009 - 22:58
"- больше плакали;
- имели большую температуру тела." - такого у нас не було, навпаки, дитина майже не плакала і не плаче до сьогодні, пам'ятаю, як наш татко завжди казав: "А я-то думав, маленька дитина має плакати хоч раз в день!" ;) Ну і ніякої температури не було.
"Некоторые женщины, роды которых были обезболены, признаются, что первое время малыш не вызывал у них любовных чувств. Они не испытали максимального физического и душевного напряжения, не могут полностью ощутить себя в новом качестве, понять и почувствовать радость материнства. Это обстоятельство сказывается на дальнейшем эмоциональном контакте мамы с малышом. Возможно поэтому, и это только подтверждается данными исследований, мамы легко перестают кормить ребенка грудью, легко передают заботы о малыше бабушкам и няням. Чаще это случается, когда анестезия применяется без серьезных оснований." - З цим не погоджуюся категорично!!! Другого синочка народжувала без анестезії, тому можу порівняти - абсолютно одинакові відчуття! А щодо "залишати няням і бабцям" - це взагалі не для мене! І на роботу до сих пір не йду, бо не хочу нікому залишати дітей, і зі своєю мамою постійні сварки, бо просить залишити їй хоча б одну дитину і хоча б на день, а я не даю... як вона каже: "Всі мами тільки тішаться, коли бабці самі просяться посидіти з дітьми, а ти якась "бєшена мамаша"!"
А от щодо грудного вигодовування - в мене точно так було, як і в статті. Малий взагалі не хотів брати груди. Отак ми разом мучилися, я зціджувала доки могла, аж поки молоко не зникло взагалі...

Відправлено 07 лютий 2009 - 23:34
kutcynja (7.2.2009, 21:53) писав:
Відправлено 08 лютий 2009 - 14:33
И еще хочу добатить нас в родовой лежало 5 человек, завродовым отделением вызвала 5 бригад анестезиологов, агрументация была проста "Вам нужны силы на родовом столе" Врачи работаю настолько в контакте с анестезиологами, что когда попадаеш на родовой стол анестезии уже нет, и рожаеш сам

У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
Відправлено 08 лютий 2009 - 15:07
але, думаю, кожна, котра погоджувалася на анастезію, підписувала документ, що ознайомлена зі всіма наслідками, тому вибір лиш за жінкою.
Відправлено 08 лютий 2009 - 15:17
Я народжувала природнім шляхом, не кесарево. Але по-моєму бажанню мені було зроблено епідуралку. Роди в мене були майже дві сутки. Я спочатку твердо була переконана,що народжуватиму без обезболювання, але все ж-таки не витерпіла, та й лікарі порадили,бо як би не епідуралка, то не вистарчило б вже сил на потуги. У нас були заняття для майбутніх батьків і там дуже докладно нам розповідали про всі можливі методи обезболювання (у Швеції,де народжувала я, жінка сама вибирає метод обезболювання під час родів). відчуваєш,що терпіти вже нема сил, і кажеш,що хочеш епідурал чи щось інше. Розкажу про свої відчуття. По-перше, під час того,як вводять катетер у спину, знаходишся в зовсім невигідному положенні,скулившись з піддігнутими ногами і крім того не можна хвилин 5 рухатись, а це при тому,що у вас схватки і великий живіт. Мені було боляче,як вводили катетер,напевно анастазіолог задів якийсь нерв, бо кажуть,що боліти не мало б. Але потім полегшення настало моментально.
Бажаю всім майбутнім мамам легких родів без ускладнень. Здоров"я вам і вашим малечам!!!!!!!!!!!
Відправлено 08 лютий 2009 - 20:31
Lacky_ (7.2.2009, 22:10) писав:
Щодо такого тлумачення Біблії заперечують дуже багато вчених і перекладачів - схиляються, що в першоджерелі написано "будете в трудах народжувати", але аж ніяк не в муках.
Знову ж таки, все більше і більше є прихильників такого погляду, що нормальні фізіологічні пологи за кваліфікованої підтримки лікарів-акушерів, та чуйної підтримки чоловіка з "мук" перетворюються на чудовій акт появи нового життя на світ.
Даша_ (7.2.2009, 22:44) писав:
Все залежить від багатьох обставин і від больового порогу кожної окремої людини. Всю вагітність я була проти будь-якого обезболювання, відвідувала "правильні" курси, займалась йогою, ходила в басейн, читала правильні книги і т.д. Врешті, навіть лікаря на пологи вибирала такого, котрий був би максимально налаштований на природність пологів і суворо попередила його, що народжуватимемо без епідуралки.
(це при тому, що народжували ми в Ісіді, і епідуральна входить у них в вартість пологів, тобто навіть не прийшлось би доплачувати за це якщо що).
Води відійшли у мене о 19:00, і одразу почались болючі перейми кожні 4 хвилини по 30-40 секунд. В пологовий ми приїхали о 22:00 з розкриттям 3 пальці (як книжка пише - по 1 см в годину). Потім "нагулювали" перейми до 2 години ночі. Перейми були жахливо болючі (ніколи б не подумала, бо дуже терпляча до болю), останні йшли кожні 1,5-2 хвилини і тривали по 1-2 хвилини. Я думала, що за ці 4 години відкриття стало вже щонайменше 6-8 см, але було все ті ж 3 (!) см і ні міліметром більше.
В цей день я прокинулась о 6 ранку, і цілий день їздила по справах за кермом. Тобто була на ногах вже майже добу. Біль неймовірний, шийка не відкривається, сил немає, а потрібно ще й на потуги мати силу. Лікар довірливо порозмовляв з нами і порадив зробити епідуральну, бо не був впевнений у прогресі. Для мене це було дуже важке рішення, і я десь навіть себе картала, що не витримую те, на що так довго налаштовувалась і що виявилась такою слабкою. Але я точно знаю, що я б терпіла і далі, якби була впевнена, що відкриття піде. Я ж, відверто кажучи, побоялась, що повністю виснажусь і все потім закінчиться кесаревим (як у моїх двох приятельок - в однієї місяць перед моїми пологами, у другої - два місяці перед тим).
Також я боялась побічної дії від самої епідуральної - тиск у мене 90/60 і дуже часто можуть виникати головні болі на цьому фоні.
До честі лікаря варто сказати, що сама епідуральна анестезія була зроблена блискуче. Але, найсмішніше, вона мене просто не взяла. Вірніше, взяла десь на відсотків 30,не більше. Я все відчувала. Все, я маю на увазі, не лише потуги, а реальний біль, він був лише трішки приглушений. Лікарі казали, що вже давно не зустрічали такого низького порогу болю...
Так чи інакше, з епідуральною розкриття пішло трохи краще, але все одно не так швидко - ми народились о 7:55 ранку, тобто через 13 годин після початку пологів. Народились самі, цілком здорові.
Чи шкодую я, що все таки не втрималась від знеболювання ? Ні. Чи могла б народити я без нього ? Напевно, бо все в Божих руках.
Але якраз в день, коли у мене почались пологи, я розмовляла з однією з приятельок, котра як і я, збиралась народжувати без обезболювання і максимально природньо, але в кінцевому результаті була і епідуралка, і окситоцин і нарешті кесарево. Тому в цей момент я дала собі слово не придумувати плану "ідеальних пологів" і вирішувати все по ситуації. Я сказала собі, що моє завдання максимум - це здорова дитина і мама, тобто я, у відносно нормальному стані.
Відтоді я своє завдання виконала, на світ з'явилось наше Чудо, а все решту абсолютно немає значення :)
P.S. Можливо моя розповідь нажене страху на тих, хто лише має народжувати, але хочу сказати вам одне - дівчата, по-перше, не приміряйте на себе чужих історій, бо у вас все буде цілком інакше, і по-друге, пам'ятайте, що ваша місія - народити дитинку, а як ви це будете робити - це вже цілком ваша справа і вибір. Все у вас буде добре !
Відправлено 09 лютий 2009 - 15:36
Львів'янка (7.2.2009, 22:33) писав:
Квітка, бажаю, щоб Вас також приємно здивували другі пологи!!!
Дякую за побажання!!! Звичайно, я б боялася робити анастезію після таких статтей, але самі знаєте, що при пологах бувають такі моменти, що й не таке в голову приходить, от лікарі і насміхаються з нас... А взагалі, цей біль такий, що є - то болить, нема - і про все вже й забули. Отже, все можна перетерпіти!!! Ще й коли в кінці вас чекає така винагорода!!!
Відправлено 09 лютий 2009 - 17:18
Відправлено 09 лютий 2009 - 17:25
Відправлено 09 лютий 2009 - 18:20
гра з вогнем (9.2.2009, 17:25) писав:
Мене від газу починало нудити. Акушерка, як тільки побачила мою реакцію, зразу сказала, шо газ - не для мене. До речі, чула, що в багатьох така реакція...
Щодо спинальної анестезії, то її роблять тільки на якийсь визначений час - це так - шоб відпочити з пів годинки і все. Вже тоді ліпше епідуралка, як на мене. Чи так, чи так, грубо кажучи, в хребет колоти.
А ввнутрівенно - ага, вводять шось там, але не знаю, що. Знаю тільки, що біль при цьому притуплюється, і роблять таке "знеболення" вже ближче до кінця пологів. Ліньтяйка, а де будете народжувати? На Батальній таке практикують точно!

Допомога