Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи варто народжувати в 14-15 років? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи варто народжувати в 14-15 років? народження чи аборт Оцінка: -----

Опитування: Чи варто народжувати неповнолітнім дівчатам? (286 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Чи варто народжувати неповнолітнім дівчатам?

1. так (172 голосів [65.15%])

Відсоток голосів: 65.15%

2. ні, треба робити аборт (20 голосів [7.58%])

Відсоток голосів: 7.58%

3. власна відповідь (72 голосів [27.27%])

Відсоток голосів: 27.27%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 07 лютий 2009 - 00:33

Аборт в такому віці може бути першим і останнім. Як ви вважаєте чи варто народжувати дівчаткам, яким лише 14-15 років? Чи дійсно вони готові стати справжніми мами?

P.S.
Шановні модератори, прошу вибачення знову проблеми виникли (через мене) з налаштуванням опитування. тому якщо можна, то якось його прибрати, буду дуже вдячна.

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 07 лютий 2009 - 00:47

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 02:11

Коли вагітна жінка, то вже не має значення скільки їй років, йде мова про життя ще однієї людини. Звичайно, хай народжує, мусить пережити страх, сором, бо ще невідомо як у житті складеться. Але це справа батьків в такому випадку, а не самої неповнолітньої. Я вважаю, що якби там не було, то можуть бути відголоски виховання, то вже тепер несіть відповідальність і ви!

А з другого боку, таке може статися з будь ким і варто підтримати ту дитину неповнолітню і постаратися передбачити всі можливі труднощі і організувати все так, щоб знайшлося місце і для малої дитини і зберегти вагітність.

Це моя власна думка ))).
  • 9
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 07 лютий 2009 - 08:29

По-перше, думаю насам перед в наших школах необхідно ввести такий предмет психологія інтимних стосунків. Адже те що наші діти чують або десь трішки прочитали не значить, що вони знають хоть щось. Скажете потрібно, щоб батьки обговорювали такі теми дома? А коли? Коли саме починати? Тай навіть якщо мама чи тато сядуть з дитиною поговорити то це буде монолог. Дятина скаже добре добре і буде навчатись на вулиці...

По-друге, якщо таке вже сталось, то непотрібно забувати, що діти то милість Божа і непотрібно від них відмовлятись. З життя знаю декілька прикладів коли робили аборт і потім і дотепер в сім'ях не має дітей. Деякі шлюби розпались взагалі, деякі живуть як чужаки плачучи над наслідками юності... Знаю також приклади коли мати вигонила рідну доньку через відмову робити аборт, бо це стидно! І не задумувалась, що маленька мама може в 1000 раз краща за неї ббо не відмовляється від ще ненародженої так би мовити незнайомої дитини, а її власна відмовляється вд дорослої доньки...

Таких прикладів є безліч і в кожного, та в першу чергу мами мають підтримувати своїх дітей, навіть якщо вони зробили, щось не правильно. Ідеальних батьків та дітей не існує і варто про це пам'ятати. І перш ніж гнати доньку на аборт в такому віці кожна має задуматись чи зробилаб сама? Не думаю що маленьке дитятко зіпсує молодість такої маленької мами, більше каратиме старість його відсутністю

P.S Знаю одну родину де живуть 2 доньки та син. Живуть з татом так як мама померла коли вони були ще маленькі. Так от, старша донька завагітніла та народила в 9 класі. Усі батька засуджували, що мама б такого не допустила, що він дарма дозволив доньці народжувати. Він ігнорував те все і виховував онучку. Донька довчилась, тапер одружилась і має 2 дитинку хлопчика. Чоловік жодного разу не згадує що донька не його.. Історія не завершена. З такою ж новиною прийшла до неї молодша сестричка, мол допоможи зробити аборт бо тато в друге того не переживе, а зімною будь що буде. Сестра не дозволила, більше того розповіла батькові. А той вмовляв ще одну юну маму залишити маля. Мол подивись все не так страшно ми ж поряд. Вона погодилась. Тепер по подвір'ї тієї родини бігає півторарічна дівчинка. Її тато просить маму одружиться з ним та відмовляється. Каже що краще виховувати дитину самій ніж з татом який не знає чи потрібне йому те дитя

Ой записалась я
My Signature
ЗображенняЗображення

• 12
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 11:21

Вважаю, що дитині в 14-15 років взагалі жити статевим життям категорично не можна. Племінниця мого чоловіка, в 14 років така ще невинна дитина, хоча розумненька. Не можу собі увити, що такого віку дівчинка вже все пройшла, і навіть завагітніла.
Але якщо вагітність є, то треба народжувати. Аборт - це не лише погані наслідки для здоров"я дівчинки, але й тяжка психологічна травма. І хто знає, чим в майбутньому для неє обернеться такий нерозважливий поступок. Навіть варіант із народженням і залишенням дитини не такий страшний, бо в цьому випадку дитинка отримала своє право на життя і право на усиновлення, а відтак виховання в люблячій родині.
Я б ніколи не стала засуджувати дівчину, що народила в молодому віці. І тим більше не розумію маму, яка може вигнати всою вагітну доньку з дому. Вагітність дитина - це дійсно сором. Але це більш сором тієї матері, яка не навчила доньку гідно поводитися, поважати себе і свою гідність, а не йти на поводу чоловічих бажань.
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 11:30

Може моя відповідь буде трохи жорстокою.Але то моя думка.
По-перше, підтримую форумчанок, треба проводити серед наших неповнолітніх просвітлення щодо інтимних стосункі.
І ще щоб не було ситуації з вирішенням робити аборт чи ні, треба не робити того що призводить до неї, цієї ситуції. А то, вибате на слові, за углими під хлопців лягати розуму истачає а про презервативи подумати -ні.
Є приказка: любиш кататись - люби й санчата возити. Всі ми повинні нести відповідальність за свої вчинки. А та маленька людинка не винна, що бьатьків Боженька розумов обділив.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 11:57

Звичайно, в такому випадку я за раннє батьківство! Але, хочу сказати, що це - дуже важка тема, життя показує, що все-таки більше абортів в такому віці. І як би ми не говорили про те, що народжувати треба і т.д., дівчинка, яка попадає в таку ситуацію, переважно зовсім іншої думки. І тут, як дуже правильно написали Коліжанка і Татіка - все залежить від батьків!!! І від себе ще додам - дуже часто залежить і від майбутнього батька дитини! Цілком можливо, що він ні за що не захоче позбавлятися дитини і вже рахує їх маленькою сім'єю, тут вже навіть не так важлива реакція батьків дівчинки, як підтримка майбутнього батька. Сумнівно, що 14-15-річний хлопчик буде готовий стати батьком... Але якщо йому років 17-18 і більше - тут вже інша розмова! І взагалі - все залежить від того, кому дівчинка довіряє більше - своєму хлопцеві, чи мамі. Якщо з хлопцем гарні відносини - він першим дізнається про вагітність і вже вони разом будуть ставити батьків перед фактом... А якщо навпаки - тоді першою взнає мама (тато) і тут вже рішення за ними і за самою майбутньою мамою...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 13:00

В середу дивалась програму "Пока батьки не бачать" після випуску ТСН, так там у дівчини (14 років) почалися перейми на 7-му місяці в школі, вона каже що ніби не знала що вона вагітна, так вона прийшла додому, народила дитину в туалеті, відрізала їй пуповину і викинула з вікна.......коли я це побачила - ревіла як ненормальна....її батьки кажуть що також не знали що вона вагітна....жах...дівчині дали 3 роки умовно....а я б посадала її за грати, не хай би дізналясь як там відносяться до дітовбивць!!!!!!!!!!!
Я відповіла що треба народжувати, але не всім!Є приклади прекрасних молодих матусь!Там же в програмі показували 18-тирічну дівчину в якої вже 4-во діточок!Вона прекрасна мама!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 14:56

Це залежить від багатьох факторів ... Є дівчатка, які вже в такому віці готові стати матусями, а є яким ще й у 25 зарано!!! Все таки краще робити так, щоб не було потреби цього робити. Дитину потрібно готувати до дорослого життя і робити ОБДУМАНІ вчинки, а не так ... Тому я і відповіла - власна відповідь - ні туди, ні сюди ...
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 15:38

Перегляд повідомленняЮся (7.2.2009, 13:00) писав:

В середу дивалась програму "Пока батьки не бачать" після випуску ТСН, так там у дівчини (14 років) почалися перейми на 7-му місяці в школі, вона каже що ніби не знала що вона вагітна, так вона прийшла додому, народила дитину в туалеті, відрізала їй пуповину і викинула з вікна.......коли я це побачила - ревіла як ненормальна....її батьки кажуть що також не знали що вона вагітна....жах...дівчині дали 3 роки умовно....а я б посадала її за грати, не хай би дізналясь як там відносяться до дітовбивць!!!!!!!!!!!
Я відповіла що треба народжувати, але не всім!Є приклади прекрасних молодих матусь!Там же в програмі показували 18-тирічну дівчину в якої вже 4-во діточок!Вона прекрасна мама!

І я бачила цю передачу. Цікаво, що ж то за батьки, які не помітили вагітності дитини? Проходила є 7 місяців. І хтось же її напоумив ту дитинку викинути. В таких випадках не тільки дитину треба карати, а й таких горе-батьків.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 15:45

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (7.2.2009, 15:38) писав:

І я бачила цю передачу. Цікаво, що ж то за батьки, які не помітили вагітності дитини? Проходила є 7 місяців. І хтось же її напоумив ту дитинку викинути. В таких випадках не тільки дитину треба карати, а й таких горе-батьків.

То вже не дитина якщо знає що таке секс и живе статевим життям!Наслідки вона точно розуміла!И я не вірю тому що вона не знала що вагітна!!!!!А поштовхи дитинки?а затримка?а пузо?Жаххх!!А батьків її теж треба покорати!...Мене вразило її інтервью, ви чули як енергічно і весело вона розповідала!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 16:07

Перегляд повідомленняЮся (7.2.2009, 16:45) писав:

То вже не дитина якщо знає що таке секс и живе статевим життям!Наслідки вона точно розуміла!И я не вірю тому що вона не знала що вагітна!!!!!А поштовхи дитинки?а затримка?а пузо?Жаххх!!А батьків її теж треба покорати!...Мене вразило її інтервью, ви чули як енергічно і весело вона розповідала!

Жахливим є те,що деякі молоді особи занадто спокійно відносяться до свого раннього материнства! Так само спокійно вони відмовляються від своїх діток в пологових будинках, або викидають на смітник чи просто через вікно. Не уявляю собі, як потім можна жити, спокійно сміятися, давати інтерв"ю...
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 17:08

Перегляд повідомленняbarbariska (7.2.2009, 15:07) писав:

Жахливим є те,що деякі молоді особи занадто спокійно відносяться до свого раннього материнства! Так само спокійно вони відмовляються від своїх діток в пологових будинках, або викидають на смітник чи просто через вікно. Не уявляю собі, як потім можна жити, спокійно сміятися, давати інтерв"ю...

Я думаю, це просто неусвідомлення факту "в що ти вляпався", не усвідомлюють якою важкою є процедура виховання. Я колись почула від вагітної 17-річної вагітної "найважче народити, а потім якось піде", мені вже тоді здавалось (а тепер переконана), що народити - це дрібниця, а от зробити з новонародженого з часом людину - це чи не подвиг. Бо я в свої майже 30, роздираюсь між вихованням дитини, роботою, хоббі і розвагами (яких вже твак багато не потребую як в 14-16 років). А дівчинка 14 літня, яка щойно входить в доросле життя ще мабуть не усвідомлює, що дитина потребує не лише фінасів, і часу, уваги - найдорожчої цінності в наш час. Тому такі їх розповіді, безтурботні (хоча погоджуюсь, що все індивідуально).

А батьки, звичайно, повинні усвідомлювати дівчаток, що якщо хлопець чи , не дай Боже дядько-педофіл, натякає наякісь "забави", то ноги в руки і втікати якнайдалі, а як вже сталась вагітність, то треба використати такий урок життя, щоб навчити дитину відповідальності, а з іншої сторони - показати, що дитину люблять якою вже є і допоможуть в кожній ситуації. Якщо вже зовсім складна ситуація, то можна самим адоптувати те дитя, чи віддати комусь до адопції після народження. Хоча я вважаю, що жінка має право на аборт, але така молода людина, ще не може всього так обдумати і зрозуміти суті і наслідків такого кроку, як жінка доросла, тому тут варіант з абортом, мабуть, неприпустимий.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Татусечка 

• Мама трьох принцес, Матуся року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 07 лютий 2009 - 17:56

А може ми самі так виховуємо своїх дітей. От дитя і знає мама на підхваті мама виправить ітд. Як дитина може, думати про презик, якщо мама за той презик голову здере швидше ніж за вагітність( це якщо вона буде, хлопець цього не допусте він знає як0 А чи знає хлопець? Можна подумати, що батьки хлопця з ним краще проводять бусіди ніж з дівчиною. Памятаю свої розмови з мамою. Завагітнієш не будеш вчитись будеш дома сидіти... все сухо і лаконічно1 Я тоді також думала мама про що ти? Зі мною такого не буде, а діти то прикольно.
Зараз коли я стала мамою, я розумію, що тоді хотіла почути більше. Щось відвертіше не типу пологів, а типу контрацепції, якщо наважусь

Львів'янка, а що може залежати від батька дитини? За часту він сам такаж дитина тих же 14-15 років. Наголошою в таких випадках вина лежить не на молоді, а на тих хто їх виховує. саме ми ДОРОСЛІ батьки пропускаємо і допускаємо такі випадки І саме на наше рішення чекають діти, адже рідко трапляються діти які підуть проти волі батьків, зазвичай налякано погоджуються з усім
My Signature
ЗображенняЗображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 лютий 2009 - 18:11

Повідомлення від модератора гра з вогнем
Якщо потрібно обговорити проблему народження і відмови від дитини, відвідайте тему народити і залишити
Якщо обговорення буде веститися навколо цієї проблематики, швидш за все теми будуть об"єднанні.
Прошу всіх дотримуватися теми!

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 18:12

у мене є сестра двоюрідна ій 15. і якби я дізналась що вона вагітна, я б її підтримала і допомогла б виносити ту дитинку і виховати. думаю вона б сама потім зрозуміла що стала мамою надто рано, але маленьке життя яке зародилось в ній ні в чому не винувате і вбивати його не можна!!!!! це може бути єдиний аборт в її житті , але який потім на все життя позбавить її радості материнства
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:05

Перегляд повідомленняЛьвів'янка (7.2.2009, 11:57) писав:

Якщо з хлопцем гарні відносини - він першим дізнається про вагітність і вже вони разом будуть ставити батьків перед фактом... А якщо навпаки - тоді першою взнає мама (тато) і тут вже рішення за ними і за самою майбутньою мамою...

А частіше за все ніхто не дізнається про цю ранню вагітність і аборт, хіба може найкраща подружка.

Одного разу прийшла до свого лікаря-гінеколога на прийом трохи завчасно і мусила чекати, бо він був на операціях, а до "операційної" стояла черга з восьми неповнолітніх дівчаток - в суботу в приватній поліклініці був день абортів. І не потрібно ніякого дозволу від батьків на переривання вагітності, за певну суму дитину позбавлять незапланованих проблем, головне, щоб термін був не більше, здається, 13 тижнів

Зазвичай в 14-15 років ніяких серйозних стосунків ніхто не заводить, а якщо і заводять, то бережуться (на те вони і серйозні). А так то ранні аборти - проблема виховання. Звісно, бувають винятки, але переважно вагітніють внаслідок статевого контакту в нетверезому стані і ще через згвалтування (хоча справжнє насилля трапляється рідко, частіше за все "жертва" сама й напрошується та провокує "гвалтівника")

Зараз, маючи малюка, розумію, яка це непроста щоденна праця . Дівчина в 14 років ще психологічно не доросла до материнства. Дуже часто покинуті діти - жертви отакої маминої помилки. Не підтримую аборти, але в цьому випадку потрібно справді мати дуже міцне підгрунтя, щоб зважитися на народження та виховання дитини
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:09

Думаю, доречніше запитати чи варто сексом займатися в такому віці, а вже якщо вагітна, то народжувати однозначно! Тут піднімалося питання ваховання наших дітей, щоб потім не задумуватися над питанням абортів. Так от. Я працюю з молоддю, піднімаємо питання ранніх статевих відносин. Моралі в сучасних дітей, не те, щоб мало, просто вона якась перекручена, всі індивідуалісти і максималісти. Гірше те, що сучасна молодь не хоче відповідати за свої вчинки. Їх цього не вчать, ні батьки, ні вчителі. Відгороджують дітей від реального життя, вчать втікати від проблем, а не вирішувати їх. Аборт - це теж втеча ціною життя.

Користувач подумав і додав через 7 хв.:

Перегляд повідомленняlilka (7.2.2009, 19:05) писав:

Зараз, маючи малюка, розумію, яка це непроста щоденна праця . Дівчина в 14 років ще психологічно не доросла до материнства. Дуже часто покинуті діти - жертви отакої маминої помилки. Не підтримую аборти, але в цьому випадку потрібно справді мати дуже міцне підгрунтя, щоб зважитися на народження та виховання дитини

Може вона й не доросла, але народивши вона дасть дитині основне - життя. Чи принаймні шанс його прожити, а аборт - вирок, тут без варіантів. Цікава дилема: вбити чи народити? Люди задумайтесь, якщо ми у своїх думках допускаємо вбиство, то чому звинувачуємо потім своїх дітей, які зважуються на нього???????
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:45

хоча 14-15р. - це ну дууууже рано, та все ж якщо таке стається, то тільки народжувати!!!! Погоджуюсь з дівчатами, що потрібно дитину виховувати, а не пускати все на "самотьок".
Бо як можуть батьки тої дівчинки власними ж руками вбивати своїх внуків?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:50

в 14-15 років ще в ляльки бавитись треба, а не до хлопців моргати, але якщо вже трапилось - то звісно народжувати, то відповідальність лягає на батьків дівчинки-матері, тобто діда і бабу, не вдалось виховати свою дитину, є шанс виховати онуків.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 22:45

Сонях, підтримую на всі 100%. В мене чомусь така ситуація викликає не співчуття, а злість.
Думаю, що дівчата які писали, про те що батьків також потрібно притягти до відповідальності також праві, бо все залежить в сім"ї від виховання, не від "сюсюкання", а саме від виховання!!!!
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 8 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів