Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Спагеті, макарони і соуси до них - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Спагеті, макарони і соуси до них Італійські і не тільки... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 лютий 2009 - 13:01

а хто може підказати якийсь соус власного приготування для макарон? просто з маслом я їх не дуже люблю.. а колись їла в ресторані спагетті з таким смачнючим соусом :36_1_44: ... шкода, що рецепт не змогла дізнатись...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 06 лютий 2009 - 13:27

olyalya83, а томатний якийсь пробувала?туда різних спецій,і я ще сир тру у макарони-все получається дуже смачно!!!!
  • 1
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 13:32

Іннуся, дякую за підказку, справді можна спробувати.. з сиром і раніше робила, а якщо ще томатний соус добавити, то має бути ще смачніше.. але якби такий якийсь цікавий рецептик, бо магазинні соуси не дуже люблю
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 лютий 2009 - 13:33

Перегляд повідомленняolyalya83 (6.2.2009, 13:01) писав:

а хто може підказати якийсь соус власного приготування для макарон? просто з маслом я їх не дуже люблю.. а колись їла в ресторані спагетті з таким смачнючим соусом :36_1_44: ... шкода, що рецепт не получилось дізнатись...

olyalya83, мені колись підказали один рецептик, який добрий тим, що інгредієнти у ньому змінні і він підїходить на будь-який смак і пору року

Береш бульйон (будь-який, я наприклад люблю, коли варю печінку не знімати отой фуш, а зливати його в окрему посудинку і потім використовувати; можна з кубиків) кидаєш в нього 2-3 ложки муки в залежності від бажаної густини, добре розкалатуєш щоб не було грудочок. Пасеруєш до золотистого кольору цибульку, додаєш бульйон, сметанку і тушиш хвилин так з 5-10, щоб зник мучний запах і вийшла однорідна маса. В кінці додаєш спеції...

Це основа...

Тепер про додатки...
Найбільше в мене домашні люблять коли я додаю в соус кусочки попередньо зварені і підсмажені печінки, курячого філе (підтушковані в власному соці), натерту підсмажену моркву, томатні соуси (краснодарський, український).
Літнім варіантом може бути додавання натертих на терці для дерунів свіжих помідорів (але тоді треба бути акуратно зі сметаною - не всі люблять таку суміш), зелені (багато кропу або петрушки додасть пряний смак, можна гілочку мяти чи іншої "пахучки")...

Варіантів для фантазії безліч... І головне - з мінімуму продуктів-максимум смаку
My Signature
Всі жінки - ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Є питання? Читай ЧаПИ
Що потрібно для створення теми про допомогу в СОС розділі - читаємо тут
А Правила форуму треба знати всім!!
  • 3
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 13:38

martka, дякую))))))))))) дуже цікавий рецептик.. я спробую зробити такий з грибами або з морепродуктами.. теж має бути смачно)))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 14:14

Дівчата, соусів до спагеті є ... ну якщо не безліч, то багато-пребагато. Макаронна культура завдяки китайській і італійській кухням не обмежується томатним соусом, маслом і сиром, на щастя. Давайте для початку я вам викладу 2 рецепти. Перший власне практично томатно-сирний, дуже простенький і зовсім "ослов'янений", тобто завдяки майонезу і плавленому сиру має посмакувати усім, хто звик до цих продуктів. Другий, я би сказала, класика жанру. Проте, для мене "най-най" залишається соус Песто, більш італійського смаку уявити не можливо ІМХО, якщо будуть бажаючі спробувати, пишіть....
Отже, спагеті "Коррида"
300 г спагеті
3 зубчики часнику
5 - 6 помідор без шкірки
2 ст. л. майонезу
2 - 3 ст.л. оливкової олії
100 г плавленого сиру
сіль, перець, базилік, зелена цибуля
Часник крупно посікти і обсмажити в 2 ст.л. оливкової олії до прозорості, додати шматочки помідорів і тушкувати близько 10хв, додати майонез і натертий на тертці плавлений сир і варити протягом 1хв. Зелену цибулю дрібно посікти і додати в соус, посолити, поперчити і відразу зняти з вогню. Відварити спагеті у великій кількості підсоленої води, додавши 1 ст.л. олії, відцідити, додати до соусу, перемішати. Подавати, прикрасивши листочками базиліку.

Спагеті "Болоньєз" (по-болонськи)
2 цибулини
3 зубчики часнику
3-4 томати без шкірки або 0,5 л томатного соку
по 0,5 ч.л. сушених базиліку і орегано
700 г м\'ясного фаршу
100 г пармезану або іншого твердого сиру
300 г спагеті
3 ст.л. оливкової олії
сіль, перець

Приготувати соус. Цибулю і часник дрібно посікти у обсмажити у 2 ст.л. олії до прозорості (не до золотистого кольору). Додати фарш і смажити, поки вся рідина не випарується, а фарш не стане розсипчастим. Додати дрібно порізані помідори або томатний сік, сіль, перець і трави і тушкувати ще 10 хв. Спагеті відварити у 4-5л підсоленої води, відцідити і влити 1 ст.л. оливкової олії. На блюдо викласти спагеті, в полити соусом і притрусити тертим пармезаном (або іншим твердим сиром).

До речі, два секрети, якщо ви хочете, щоб спагеті ввібрали частину соусу (не можу перекласти правильно "пропитались соусом"), то у воду для спагеті не додавайте під час варіння олію, а от до самого соусу додайте кілька столових ложок тієї води, в котрій макарони варилися. Якщо ж, навпаки, бажаєте, щоб спагеті не вбирали соус, а були просто ним политі, то додайте олію під час варіння у воду і самої води не додавайте. Ось так.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 лютий 2009 - 22:19

Ой, і я спагеті обожнюю. Все ж таки, молодці італійці, довести таку просту та ситну їжу простого люду до такої досконалості :empathy3:
Отже, два рецепти із числа моїх "ослов"янених" фаворитів (правда, сезон помідор ще не настав, тож можна експериментувати із томатів у власному соку і п.т.):

Спагеті з грибами-вешенками

125 г копченого бочка, порізати кубиками
750 г вешенок
6 ст. ложок оливкової олії
2 зубки часнику, порізаного пластинками
500 г стиглих томатів (прибрати шкірку та насіння, як завжди для соусів)
сіль, свіже мелений перець
пів чайної ложки сухого тим”яну
2 ложки лимонного соку
400 г стагетті
80 г пармезану (або іншого твердого сиру)

Обсмажити порізаний бочок, відкласти. Підготувати гриби – видалити ножки, порізати десь навпіл або як хочеться (не дрібно). На олії підсмажити часник та гриби, швидко та великому вогні. Додати помідори, сіль, перець, тим”ян. Готувати далі на маленькому вогні без кришки до готовності. Додати лимонний сік та підсмажений бочок. Зварити спагеті до „аль денте”. Змішати з соусом та посипати тертим сиром. Смакота!

Спагеті з соусом із бочка та яєць

500 г спагеті
10 г масла вершкового
100 г бочка, порізаного кубиками
50 г шинки, теж кубиками
3 жовтка та 3 цілих яйця
100 мл вершків (можна 20%)
2 зубчики часнику, подавити
пів чайної ложки солі /свіжо мелений перець
100 г пармезану, або іншого твердого сиру

Поставити варитись спагеті. Тим часом на сковорідці розпустити масло та потушити в ньому бочок та шинку. Добре збити вінчиком яйця, вершки, часник, сіль перець та сир.
Відкинути на друшляк спагеті, швиденько у каструлі змішати спагеті, соус та підсмажений бочок/шинку. Оскільки спагеті ще дуже гарячі, яйця згортаються швидко та без грудочок. Я люблю вже на тарілці додати порізаної свіжої петрушки. Смачного!
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 06 лютий 2009 - 22:45

Lara!, виявляється я справжня італійка, бо ті рецепти, що ти написала,(практично ідентичні) придумала сама і вже давно використовую.Тепер мона буде пред друзями вимахнутися з назвами (болоньєз,коррида-звучить круто).
Дякую за рецептики,можна свої трохи з їх допомогою удосконалити :)
ой як я захотіла макарошоккккккк!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sonya 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 12:33

Перегляд повідомленняolyalya83 (6.2.2009, 13:32) писав:

але якби такий якийсь цікавий рецептик, бо магазинні соуси не дуже люблю

В магазині я купую лише справжні соуси для макаронів (типу Барілла), котрі зроблені з натуральних помідорів, а не з томатної пасти - використовую їх ну коли вже зовсім немає часу на приготування соусу.

А так вдома завжди в запасі помідори у власному соці (їх купую в супермаркеті в металевих банках, найчастіше італійські, і є ще вірменьского виробника) та морожені (попередньо нарізані скибочками) власноруч з літа (ті, що з грунту, а не парникові). На основі таких помідорів, якщо немає свіжих, а також оливкової олії, часнику, перцю чилі, базиліку та орегано готую всі варіації томатних соусів.

Також вдома постійно в холодильнику запас вершків 10% чи 15% в 200 гр. упаковках (тривалого зберігання) - їх використовую для всіх білих соусів (плюс оливкова олія та спеції).

Ну, і натертий пармезан чи грано падано в скляній щільно закритій банці - це те що обов'язково має бути у нас.
Відтоді у будь-який момент можна приготувати будь-який класичний соус з варіаціями (додаємо чи овочі, чи морепродукти, чи лосось і т.д.)

Кетчуп, магазинний томатний соус чи пасту, майонез в макаронах - не буду їсти ніколи, краще вже просто з оливковою олією і все ;)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:36

манікотті з шпинатом під соусом бешамель
Зображення
Для сосусу бешамель
4 столові ложки масла
4 столові ложки борошна
2 стакани молока
сіль, перець, мускатний горіх

Для начинки
300-400 грам вимитого і пропареного шпинату
100-200 грам сиру рікота (можна звичайного сиру)
100-200 грам сиру пармезан (я давала швейцарський сир)
2 яйця
пів цибулини
сіль, перець, мускатний горіх

Основа: 12 штук манікотті або 12 квадратиків канелонні (у нас вийшло 3 зайвих, але ми начиняли з душою :) )

Порізати пропарений шпинат і змішати з підсмаженою на маслі цибулиною. Поки вистигає, приготувати соус бешамель та відварити манікотті до стану al dente.
Для начинки збити яйця, змішати з сиром, сіллю та спеціями, додати охолоджений шпинат з цибулею.
Начинити манікотті, поскладати у сотейник. Залити соусом бешамель.
За бажанням посипати сиром.
Відправити у духовку на 350 F (180 C) на 35 хвилин.

Увага! Не лізти відразу загребущими руками! Хай постоїть ще з хвилин 20, щоб гаряче не було, якщо сильно гаряче, смак страчається.
Мені не вистачало часнику. Смак ніжний і приємний і взагалі для канелонні треба окрему тему. Це поезія, а не страва :)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 07 лютий 2009 - 19:54

є простенький, але смачний соус. в каструльку наливаємо вершки, чи ріденьку сметанку, тремо туди твердий сир і додаємо смакової приправи, доводимо до кипіння і все...смачного
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 лютий 2009 - 15:43

А фарширувати ракушки не пробували?))))) Берете звичайні ракушки, але великі - ну дуже великі, які знайдете. Відварюєте їх майже до готовності і начиняєте тим, що є під рукою.... Пару раз це був звичайний фарш як на котлети або пельмені, а зверху засипаете тертий сир. Все складаете у звичайну каструлю і трішки водички з маслом на дно, а можна і соус як для голубців і в ,духовку хвилин на 30-40. Останній раз не було фаршу то нафарширувала рибою з зеленню і шпінатом ( що було в холодильнику), ще пробувала овочами і грибами. Подавати можна з чим хочешь - соус, сметана, аджика....
My Signature
Зображення
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   elena0709 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 травень 2009 - 11:42

А у мене в запасі 2 рецепти соусів (простіше не буває)
Сметанний соус або "Зелений не гострий":
1. 2-3 зубки часнику
2. пучок зелені (кріп,петрушка,базилік)
3. 100гр. творогу збиваєю у блендері
4. і додаю 200гр. сметани і солі
Хто бував у Картопляній Хаті неодмінно такий пробував

Томаний соус
1.помідори без шкірки
2.пару зубчиків часнику
3.зелень свіжа або сушена усе взбивається до однорідної маси
Якщо їсти зразу можна не кип'ятити, якщо на потім то кращу припустити.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Kagor 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 20:40

Перегляд повідомленнягра з вогнем (7.2.2009, 20:36) писав:

[2 стакани молока
100гр. творогу

Увага!:)

2 склянки...та домашнього сиру
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marie Рaradise 

• Шеф-кухар Малечі
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 23:04

а я роблю такий:
на 4 ст ложки оливкової олії,
2 зубки часнику,роздавленого просто ножем.,
середню цибулю,кубиками,
тунець,консервований
потім помідори, бланшировані і різані кубиками1*1 см.
трави італійської кухні, або окремо базилік,орегано,або сушені, або свіжі(з горшка на підвіконнику :) ), петрушку
сіль, перець до смаку.

часник підсмажую до золотого і забираю, так він віддає весь смак в олію, і не гірчить потім.цибулю до прозорості, і все решту ...
тушу 5 -7 хв, і готово :blush:

також ще роблю з фаршем. замість тунця, а все решту те саме.,або на крайній випадок полядвиця різана кусочками, або салямі.

спагетті відварюю al dente тобто , щоб центр макаронини був чуть тверденький. або вимішую, або поливаю зверху. і обов"язково пармезан тертий :lol:

ще фарширувала канелоні :bye: під вершковим соусом. але то попробую чуть чізніше написати, то просто смакотище!!!!

а хто знає, де цей сир придбати можна у Львові. саме перміджано реджано, а не падано?

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
а до того всього сухого червоного вина :yahoo:

сама собі апетит нагнала опівночі :D
My Signature
Зображення

Кнопка с крестиком в правом верхнем углу экрана - шлюз в реальный мир...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 05 травень 2009 - 23:21

Kagor, шановний кухар, я звісно ціную ваше прагнення до чистоти укрїнської мови, але невже "стакан" (слово, яке є в українській мові, загляньте в словник) та "творог" (який процитований чомусь з під мене) перешкодять вам скористатися рецептом?
а стосовно того як перекласти слово творог - думки розходяться, тому інколи легше написати творог, щоб не уточнювати, який саме сир мається на увазі (незалежно як ви перекладете чи домашній, яке є менш вдалим, чи м"який).
До "гр." у шановного мовознавця зауважень немає?

Текст, що розкривається
Великий тлумачний словник сучасної української мови
СТАКАН, -а, ч. 1. Скляна посудина циліндричної форми, без ручки, признач. для пиття, зберігання рідини і т. ін.; склянка. // Така посудина, наповнена чим-небудь; кількість чогось, що вміщається в ній. 2. військ. Гільза артилерійського снаряда. 3. тех. Назва деяких деталей спеціального призначення, що мають циліндричну форму. Буферні стакани.

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Цитрина 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2009 - 08:10

Колись в якомусь журналі вичитала гарний рецепт з грибами для макаронів, мені дуже сподобався.
Найкраще смакує, як на мене, до макаронів-бантиків :)
Отже, шампіньйони порізати, трохи протушути, додати до них дрібно нарізаний болгарський перець, потім дріно нарізану помідорку. Усе протушити в сметані, вкінці зелень. Ну і потім перемішати з макаронами. Або просто полити зверху, як підливка.
Готується дуже швидко, усі компоненти дуже гарно підходять один до одного (пробувала щось замінити, як не було - то вже не то :) ). Смачного!

п.с. А ще дуже велика смакота - лазанья. :give_rose: Але це вже не дуже в цю тему...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2009 - 09:38

Перегляд повідомленнягра з вогнем (6.5.2009, 0:21) писав:

Kagor, шановний кухар, я звісно ціную ваше прагнення до чистоти укрїнської мови...

так багато слів... перепрошую, що зачіпило :give_rose:

Перегляд повідомленняЦитрина (6.5.2009, 9:10) писав:

Колись в якомусь журналі вичитала гарний рецепт з грибами для макаронів, мені дуже сподобався.
Найкраще смакує, як на мене, до макаронів-бантиків :)
Отже, шампіньйони порізати, трохи протушути, додати до них дрібно нарізаний болгарський перець, потім дріно нарізану помідорку. Усе протушити в сметані, вкінці зелень. Ну і потім перемішати з макаронами. Або просто полити зверху, як підливка.
Готується дуже швидко, усі компоненти дуже гарно підходять один до одного (пробувала щось замінити, як не було - то вже не то :) ). Смачного!

а ще до теми та бантиків (метеликів - farfalle)...
Відварені білі гриби порізати на маленькі шматочки, висипати в розігріту пательню з ол. олією і вершковим маслом і потушкувати під кришкою зо 10 хвилин, туди треба також вкинути маленький лавр. листочок.
Потім влити сметану, вона має бути кімнатної температури, всипати декілька ложок тертого твердого сиру (Грана Падано, Парміджано) дрібку мускату, ложку кришеної зелені петрушки, посолити до смаку та додати в пательню попередньо відварені метелики.
Перемішати та подати до столу.
Прихований текст
Зображення

Повідомлення відредаговано гра з вогнем: 06 травень 2009 - 14:44

• 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 липень 2009 - 18:43

Трубочки з креветками

В пательню влити декілька ложок ол. олії, всипати порізаний плястерками зубчик часнику, декілька покраяних помідорок та ложку посіченої зелені петрушки, 10-15 розморожених і почищених креветок.
Все разом потушкувати на малому вогні протягом 10- ти хвилин.
Тим часом відварити у великій к-сті підсоленого окропу макарони (rigatoni), з розрахунку 80г на порцію.
Відварені та проціджені макарони висипати до пательні, все перемішати, посолити до смаку та зняти з вогню.
При подачі до столу макарони посипати тертим твердим сиром.
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Zoia_life 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 07 липень 2009 - 10:36

200гр грибів , 200гр бекону копченого,1 зубчик часнику і це все залити сметаною :36_1_33:
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн