Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Догляд за шкірою народними методами. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Догляд за шкірою народними методами. Косметика природи. Оцінка: -----

Опитування: Рослинна косметика (293 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

Ви за чи проти рослинної косметики?

1. За (288 голосів [100.00%])

Відсоток голосів: 100.00%

2. Проти (0 голосів [0.00%])

Відсоток голосів: 0.00%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Ася 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 листопад 2007 - 09:58

:36_1_2: Пропоную поділитися рецептами різних косметичних засобів зроблених в домашніх умовах. почну з власних:
Пілінг для шкіри:
Під час душу спробуйте нанести на шкіру круговими рухами кавову гущу і відразу змити. Ефект просто неймовірний, шкіра наче у новонародженого.
Догляд за нігтями:
Коли розпарюєте нігті перед манікюром додайте солі і йоду (робити це, що найменше, раз у тиждень). Дуже добре розм’якшує шкіру і попереджує розшарування нігтів. Для укріплення нігтів спробувала тримати їх в лимонному соку, чим довше тим краще, але не більше 30 хвилин (кислота може пошкодити чутливу шкіру біля нігтів).
Бархатні ручки:
Опускати руки в теплий картопляний відвар додаючи до нього трохи солі (для огрублої, потрощеної шкіри)
Волосся на місці:
Після кожного миття голови ополіскувати волосся теплим настоєм кореня Аіра (1ч.л на 1л води). Волосся відновлюється і не випадає.
Хочу наголосити, що рослинна косметика потребує регулярності, але краса теж потребує регулярної підтримки.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юлія 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 листопад 2007 - 10:58

Перегляд повідомленняАся (6.11.2007, 9:58) писав:

:36_1_2: Пропоную поділитися рецептами різних косметичних засобів зроблених в домашніх умовах. почну з власних:
Пілінг для шкіри:
Під час душу спробуйте нанести на шкіру круговими рухами кавову гущу і відразу змити. Ефект просто неймовірний, шкіра наче у новонародженого.
Догляд за нігтями:
Коли розпарюєте нігті перед манікюром додайте солі і йоду (робити це, що найменше, раз у тиждень). Дуже добре розм’якшує шкіру і попереджує розшарування нігтів. Для укріплення нігтів спробувала тримати їх в лимонному соку, чим довше тим краще, але не більше 30 хвилин (кислота може пошкодити чутливу шкіру біля нігтів).
Бархатні ручки:
Опускати руки в теплий картопляний відвар додаючи до нього трохи солі (для огрублої, потрощеної шкіри)
Волосся на місці:
Після кожного миття голови ополіскувати волосся теплим настоєм кореня Аіра (1ч.л на 1л води). Волосся відновлюється і не випадає.
Хочу наголосити, що рослинна косметика потребує регулярності, але краса теж потребує регулярної підтримки.

Ага, я теж пілінг роблю з кавовою гущею. От якби ще якось розтяжки можна було народними методами прибрати
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 листопад 2007 - 11:03

А ще я волосся ополіскую водою з лимонним соком, це для блиску. Якщо хочете відтінити темне волосся, то можна прополоскати волосся відваром з дубової кори, матимете відтінок темного червоного дерева. А в травні саме час полоскати волосся відваром кореню лопуха, гарно зміцнює коренем волосся. На весні ополоскувати волосся відваром з листя берези, це також зміцнює волосся.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 13 листопад 2007 - 09:31

Особисто я вірю, що народні методи в поєднанні з цілющими властивостями рослин - найкращі. А всі ці новомодні креми - це чиста "хімія". І ми свідомо нею користуємося. В мене є тітка, яка жодного разу на своє лице не накладала косметики і жодним кремом не користувалася, тільки змащувала на ніч своє лице домашньою сметаною. Їй вже під 40 а в неї жодної зморшки!!!!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 11:14

Перегляд повідомленняAntic (13.11.2007, 9:31) писав:

Особисто я вірю, що народні методи в поєднанні з цілющими властивостями рослин - найкращі. А всі ці новомодні креми - це чиста "хімія". І ми свідомо нею користуємося. В мене є тітка, яка жодного разу на своє лице не накладала косметики і жодним кремом не користувалася, тільки змащувала на ніч своє лице домашньою сметаною. Їй вже під 40 а в неї жодної зморшки!!!!

Це ще від генетики залежить, якщо в тебе всі молоді і з гарною шкірою і волоссям в роду, то можна і не слідкувати за собою взагалі (а якщо ще спокійне життя і жінка тільки те й робить, що слідкує за собою, то взагалі... але це швидше вийнятки... є і від природи жінки, які не старіють, мають струнку фігуру, і при цьому таке враження, що гроблять себе, а все одно залишаються стрункими і молодими )... от я своїм родичам за волосся вдячна, гарне густе, а от стосовно шкіри... зморшечки вже є... от і користуюсь кавовою гущею, а сметана для моєї шкіри не підходить... так що тут треба чітко знати саме свої проблеми, тип шкіри, і що зі шкірою голови, тоді можна і користуватись як народними методами, так і хорошими марками кремів...
І зовсім з інтимного боку... так більшість кремів зроблено на основі сперматозоїдів... і нічого, ми не знаємо і наносимо креми, і не бридко, а від думки, що самій такий крем можна зробити, то аж вивертає... а парфуми - та ж зроблені на екстракі мускусів там різних (сеча горного козла, має стійкий запах... жах)... от і задумуєшся про народні методи, там хоч знаєш що додаєш... сметану там чи мед, чи огірок...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 12:36

Перегляд повідомленняЮлія (13.11.2007, 11:14) писав:

Це ще від генетики залежить, якщо в тебе всі молоді і з гарною шкірою і волоссям в роду, то можна і не слідкувати за собою взагалі (а якщо ще спокійне життя і жінка тільки те й робить, що слідкує за собою, то взагалі... але це швидше вийнятки... є і від природи жінки, які не старіють, мають струнку фігуру, і при цьому таке враження, що гроблять себе, а все одно залишаються стрункими і молодими )... от я своїм родичам за волосся вдячна, гарне густе, а от стосовно шкіри... зморшечки вже є... от і користуюсь кавовою гущею, а сметана для моєї шкіри не підходить... так що тут треба чітко знати саме свої проблеми, тип шкіри, і що зі шкірою голови, тоді можна і користуватись як народними методами, так і хорошими марками кремів...
І зовсім з інтимного боку... так більшість кремів зроблено на основі сперматозоїдів... і нічого, ми не знаємо і наносимо креми, і не бридко, а від думки, що самій такий крем можна зробити, то аж вивертає... а парфуми - та ж зроблені на екстракі мускусів там різних (сеча горного козла, має стійкий запах... жах)... от і задумуєшся про народні методи, там хоч знаєш що додаєш... сметану там чи мед, чи огірок...

так... цікаві факти. Чому виробники не вказують на продукції, із чого насправді вона виготовлена, наприклад: сперма здорового чоловіка чи сечовина ... А то маскують під хімічні терміни хлорид, сульфат, бензол, метил.. ітд.
Просто тоді, мабуть, споживачі навряд чи би це купували.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 12:55

Перегляд повідомленняAntic (13.11.2007, 12:36) писав:

так... цікаві факти. Чому виробники не вказують на продукції, із чого насправді вона виготовлена, наприклад: сперма здорового чоловіка чи сечовина ... А то маскують під хімічні терміни хлорид, сульфат, бензол, метил.. ітд.
Просто тоді, мабуть, споживачі навряд чи би це купували.

Так я колись пробувала варити сама крем, тому і цікавилась різними технологіями... я вже мовчу про креми з плаценти (як правило овечої, бо плаценту людини по етичним міркуванням не дозволяють)... крім того, креми на спермі і плаценті коштують від 200 гр. і парфуми на мускусі також порядку 100 у.е., так що ми не завжди можемо собі дозволити такі креми.
От і згадуємо про народні методи :wacko:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 12:58

Перегляд повідомленняЮлія (13.11.2007, 12:55) писав:

Так я колись пробувала варити сама крем, тому і цікавилась різними технологіями... я вже мовчу про креми з плаценти (як правило овечої, бо плаценту людини по етичним міркуванням не дозволяють)... крім того, креми на спермі і плаценті коштують від 200 гр. і парфуми на мускусі також порядку 100 у.е., так що ми не завжди можемо собі дозволити такі креми.
От і згадуємо про народні методи :bye2:

Хороший крем зварила? :wacko:
Я первний час замість крему використовувала ефірні олійки : виноградних кісточок, пшеничних зародків. Досить гарний замінник кремів.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 13:01

Перегляд повідомленняAntic (13.11.2007, 12:58) писав:

Хороший крем зварила? :wacko:
Я первний час замість крему використовувала ефірні олійки : виноградних кісточок, пшеничних зародків. Досить гарний замінник кремів.

Смердів, зараза, так, що довелось кастрюлю викидати...
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 листопад 2007 - 13:01

Перегляд повідомленняAntic (13.11.2007, 12:58) писав:

Хороший крем зварила? :bye2:

А олійки і я люблю :wacko:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2007 - 21:12

є у мене декілька досить непоганих рецептів "старовини" по догляду за собою. Ними поділилась зі мною моя бабуся. Дивлячись на неї я вірю, що вони справді ефективні.
Отож:
1.Якщо шкіра дуже суха, слідвмиватись холодним настоєм чаю ромашки, липового цвіту, березових листочків або м"ятки.

2.Якщо шкіра на руках загрубіла, стала шершавою, досить корисно робити ванночки з соку квашеної капусти чи молочної сироватки.

3.Волосся після миття можна сполоснути настоєм м"яти (2 столові ложки листя на стакан кип"ятка). Після цього воно стає м"яким та густим.
:gv:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 січень 2008 - 21:25

Перегляд повідомленняЮлія (6.11.2007, 10:58) писав:

Ага, я теж пілінг роблю з кавовою гущею.

А я колись пробувала пілінг робити таким методом: намилювала дитячим милом лице і зверху чистила його цукром. Хороший метод, але його використовувати потрібно 1 раз на місяць для сухої шкіри. Для жирної можна 1 раз на два тижні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   helen 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 08 січень 2008 - 06:55

"намилювала дитячим милом лице і зверху чистила його цукром"
пробувала пілінг робити таким cпосубом досить непогано !
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 12:33

Перегляд повідомленняhelen (8.1.2008, 6:55) писав:

І мені він підійшов :smile:
Але як я вже писала, надто захоплюватись таким пілінгом не варто. адже мило при частому використанні у такий спосіб дуже сильно сушить шкіру. Це я випробувала на собі і точно знаю.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 12:40

Перегляд повідомленняhelen (8.1.2008, 6:55) писав:

А я точно так само робила, а потім замінила мило зволожуючим кремом, а цукор - сіллю, набагато менше сушить шкіру і можна робити і раз на тиждень, тільки ввечері, бо обличчя після такого пілінгу може трохи почервоніти
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 12:50

Перегляд повідомленняЮлія (8.1.2008, 12:40) писав:

А я точно так само робила, а потім замінила мило зволожуючим кремом, а цукор - сіллю, набагато менше сушить шкіру і можна робити і раз на тиждень, тільки ввечері, бо обличчя після такого пілінгу може трохи почервоніти

А я солі побоялась, бо у мене шкіра сама по собі суха, і коли я брала сіль, то шкіра пекла дуже. Та й один раз на місяць мені вистачає. :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 12:57

Перегляд повідомленняoksanocka (8.1.2008, 12:50) писав:

А я солі побоялась, бо у мене шкіра сама по собі суха, і коли я брала сіль, то шкіра пекла дуже. Та й один раз на місяць мені вистачає. :smile:

Так для того і крем зволожуючий, в мене шкіра теж дуже суха і коли я на обличчі облажу як змія, то не найкраще видовище, тому знаю що це. Хоча тепер я цього не роблю... мені вистачає крему зволожуючого, а пілінг не потрібний
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 14:23

Перегляд повідомленняЮлія (8.1.2008, 12:57) писав:

Так для того і крем зволожуючий, в мене шкіра теж дуже суха і коли я на обличчі облажу як змія, то не найкраще видовище, тому знаю що це. Хоча тепер я цього не роблю... мені вистачає крему зволожуючого, а пілінг не потрібний

Це точно. А я й не знаю що таке облазити :( , бо шкіра настільки суха ( і не лише на обличчі), що на сонечко нормально вийти не можу - відразу ж згораю. І самим засмучуючим фактом є те, що ніякі зволоження не допомагають. Намастилась сметаною і вперед на "абмразури". :smile:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 14:26

Може після вагітності стан шкіри трошки зміниться на краще, бо цього року як була на морі( а ябула тоді на 2 місяці вагітності), то менше використовувала всяких кремів і наче все було неормально. Навіть трішки загоріла, чого вже давно не було.
То напевне вагітність так вплинула.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 січень 2008 - 15:12

У мене після вагітності дуже змінилася шкіра, стала сухою і чутивою. Почала я, звичайно, міняти косметику для догляду за шкірою і чомусь не змогла підібрати маски вдалої. Вирішила спробувати щось домашнє.
Ось ця мене потішила, ефект відразу дуже помітний: шкіра стає гладкою, чистою, ніжною і здоровою. Щоправда будьте готові до того, що спочатку вона дещо зблідне, бо сам каолін відбілює, але цей ефект зникне за кілька годин. ТОму маску краще робити ввечері.
Отже,
1 ст.л. білої косметичної глини (каоліну), вона продається в аптеках;
1 ч.л. рідкого меду;
3-4 краплі оливкової олії;
1-2 ст.л. молока
Глину розтерти з медом і 1 ст.л. молока. Старанно розітріть, якщо маска надто густа, то, помішуючи суміш, потрошки вливайте другу ложку. Маска повинна легко наноситись, тобто не бути дуже густою, але не розтікатись. Наприкінці додайте оливкову олію і ще раз ретельно розітріть. Маску нанести на чисте обличчя, залишити на 20-30 хв, змити теплою водою і змастити обличчя жирним кремом.
Для жирної шкіри таку маску теж можна робити, але замість молока глину слід розвести водою.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »