Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Створюємо домашній затишок за допомогою фен-шую - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Створюємо домашній затишок за допомогою фен-шую Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 04 лютий 2009 - 11:24

Старокитайське учення фен-шуй стало відоме в нашій країні недавно, але дуже швидко воно знайшло відгук в слов'янських серцях. Зараз всі знають про те, що Щастя проживає в будинку, де панує Гармонія стихій. Як же досягти цієї гармонії? Пропоную в цій темі поговорити ви взнаєте багато цікавого про фен-шуй і його практичне вживання.
Оскільки жінки, мабуть. більше часу проводять на кухні, то пропоную почати саме цієї частини житла.

Кухня. Розміщення плити на кухні.
Зображення
Енергетика кухні в основному задається розташуванням плити. Якщо на кухні ми лише готуємо, то не особливо поважно, де вона знаходиться. Якщо ж вона поєднана з їдальнею, то бажано розташувати її також в найбільш гармонійному місці.

Насамперед потрібно визначитися з направленням плити. Важливе те, з якого направлення ци входить в неї і, відповідно, в їжу, яка на ній готується, і наскільки воно гармонійне з тими людьми, які цю їжу їдять.

Існує ряд законів фен-шуй щодо плити, які краще не порушувати.
- Плиту не можна ставити поряд з миттям або між двома джерелами води. Не можна її розташовувати і точно проти миття або холодильника. Вогонь і вода мають бути розділені, свідчить китайська мудрість. Тому китайці прагнуть поставити між плитою і миттям шафу або буфет.
- Над плитою не повинна нависати стельова балка: вона направляє ворожу ци і погано впливає на їжу, що готується.
- не Можна ставити плиту проти вхідних дверей і проти туалету. Не можна також ставити плиту і біля самого вікна. Мало того, що це дуже неудобно, так ще і вважається, що так сім'я позбавляється підтримки.
- Не варто розташовувати плиту в кутку, інакше той, хто на ній готує, постійно стоятиме особою в кут, а це дуже нехорошєє положення, при якому людина втрачає свою особисту позитивну ци.
Якщо ваша кухня є за сумісництвом ще і столовою, то обов'язково постарайтеся розмежувати ті зони, де готується їда, і де сім'я приймає їжу. Вони не повинні знаходитися поруч бо кухня традиційно вважається самим несчастлівим місцем будинку через велику кількість енергій, що взаємодіють там. Крім того, кожного разу, під час приготування їжі хазяйка запалює вогонь. Процес приготування їди – це таїнство спілкування з вогнем. Хоча вогонь винищує всі біди і нещастя які можуть повалитися на сім'ю, сусідство з вогнем у момент вживання їжі зовсім не бажано. Тому краще розташувати обідній стіл подалі від плити, навіть по можливості відгородити його якоюсь розсувною ширмою. Тоді все ваші рідні почнуть отримувати набагато більше задоволення від їжі.
Майстри фен-шуй радять розташовувати кухню подалі від входу, бо якщо при вході до будинку, гості відразу ж потрапляють в кухню, в такому будинку не буде достатку, а їжі завжди не хапатиме. При готуванні двері на кухню потрібно тримати закритою, щоб запахи не проникали в інші приміщення з точки зору фен-шуй це неспрятливо.
Тепер залишається правильно з'їсти всі «правильні» страви, приготовані на «иідеальній» кухні. Краща форма для обіднього столу – кругла, восьмикутна або овальна. Дві перші створюють атмосферу рівності і довіри серед тих, хто обідає, овальний стіл допоможе «выделиться» главі сім'ї. Квадратні і прямокутні столи негармонічни і погіршують засвоєння їжі, півколо не збалансоване – він ставить тих, що сидять в нерівне положення, трикутний стіл підкоряється стихії Вогню – за таким столом зростає вірогідність конфліктів. Тарілки і блюда повинні повторювати форму столу – з цієї точки зору краще чим круглий, столів ще не придумали. Від оригінальних скляних меблів відмовіться – вони «пропускають» через себе не лише світло, але і всю позитивну енергію від ваших страв.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2009 - 12:06

Дитяча кімната

Зображення
Зробіть її менше батьківською, щоб діти ні в чому не притисняли вас. Щоб було менше сварок з дітьми, не розташовуйте дверей кімнат напроти один одного. М'які іграшки викликають у дітей позитивні емоції, підвищують настрій. Переставте ліжко подалі від дверей - у дитини пропадуть втома, невисипання. Сни будуть яскравими і цікавими.
Кімната повина бути світлою і просторою. Вона повинна мати правильну форму — неправільность трансформує плавно циркулюючу в приміщенні енергію в жорстку, деструктивну. Ні до чого, проводячи глобальні перепланіровки в квартирі, робити з дитячої трикутний авангардизм помножений на «пошуки кольору» батьків.
Тепер конкретніше. Бажано, щоб вікно в кімнаті дитячої було розміром не більше, ніж в спальні батьків, інакше, враховуючи китайську філософію, чадо дуже швидко злетить з рідної домівки.
Ліжко краще поставити далі від дверей і не під вікном. Для перших років життя годяться двох'ярусні ліжка, тим більше що вони можуть підсилювати відчуття захищеності. Якщо у вас одне дитя, то ліжко може мати двоповерхову висоту, де на другому ярусі спатиме маля а місце першого поверху займе письмовий стіл або ігровий майданчик.
Меблі в дитячій переважно м'яких, закруглених форм. Кути стелажів і полиць слід приховувати домашніми рослинами. Кольори не мають бути отруйними — хай це будуть не яскраві, а ледве приглушені тони, як би «выцветшие» від сонечка. Не потрібні в дитячій червоні шафи, лимонні ліжка і бірюзові стільці. Помилкова думка, що в кімнаті у дитини має бути ярмарок фарб і безліч геометричних форм, нажаль, привело до того, що наш ринок рясніє дитячими меблями, які переобтяжені флюоресцентними кольорами. Такий інтер'єр руйнує дивно струнку внутрішню гармонію дитяти провокує стомлення і розсередженіть. Ніхто не закликає до повернення безликих і тьмяних меблів в кімнаті наших дітей, але правильно підібрані кольори і яскравий несмак — зовсім не одне і теж.
Необхідно пам'ятати і про те, що великогабаритні меблі поглинають енергію маляти. Великі бюро або по-старомодному громіздкі шафи біля ліжка можуть розбалансувати його ци.

Зображення

А правильно розмістивши в дитячій живі рослини, можна не лише прикрасити інтер'єр, але і підсилити і підживити ци крихітки.
Батьки також можуть поліпшити ци дітей, повісивши їх фотографії на стіні своєї спальні, замість обридлих килимів і поганих репродукцій. А ось на «детских» стінах добре повісити картини із зображенням води (по лівій стороні від дверей) карту світу або поставити як там не є справжнісінький акваріум з непарним числом рибок (у північно-східній частині кімнати).
Ще один дуже важливий момент — поклейка шпалер. З деяких пір у нас увійшло до моди клеїти шпалери двох кольорів. Так от для дитячої це дуже поважно. Стіна в цій кімнаті зорово ділиться на зони — від підлоги на рівні метра (80 см) йде обмежувальна лінія з узором або просто кольоровий поясочок. а вище чиста кольорова стіна. Це робиться для того, щоб не створювати у дитяти відчуття тиску зверху, для того, щоб «уравнять» мир з його зростанням, допомогти сприймати його з правильної точки зору. Пам'ятаєте, як в дитинстві завжди трава видається ближчою, а небо вище. З віком він захоче самостійно визначити своє оточення, і ви обов'язково прислухаєтеся до нього, але не забудьте, що в ранньому дитинстві закладається фундамент світосприйняття всього майбутнього життя.
Зверніть також особливу увагу на ігрову зону в дитячій. Її краще залишити вільною (без шафи і тумб), прикрасивши стіни картинами.
Правильне розміщення письмового столу із-за тісноти нерідко перетворюється на проблему. Та все ж не треба садити дитяти спиною до дверей або прямо перед вікном з виглядом на вулицю. Краще, щоб спину захищала стіна і була можливість контролю над простором. Діти погляд яких під час занять може вислизнути на вулицю, схильні до "несобранности", мрійливості, що знижує успіхи в навчанні. Оптимальне місце для письмового столу — це північно-східний кут кімнати.
Ідеальне положення боком до вікна і так, щоб погляд що сидить був направлений у бік дверей. Якщо стіл так розмістити не можна і він стоїть спиною або боком до дверей, допоможе дзеркало, що забезпечує контроль простору ззаду. Хорошим засобом в такій ситуації послужить мелодійний дзвіночок або дзвінка підвіска на двері, звук яких попередить про те, що до кімнати хтось увійшов.
І ще один момент. Добре, якщо до 5-7 років в кімнаті крихітки не буде комп'ютера і телевізора, оскільки такі «неслышные» звукові вібрації приводять до стресу і зайвої дратівливості.
Не так вже багато зусиль, але, повірте, вони окупляться з лишком: фен-шуй — відмінний помічник у вихованні дитяти.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анета 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2009 - 12:22

Вітальня
Меблі і інтер'єр вітальні повинні запрошувати відпочити, спокійно поговорити, послухати музику, а також показати те, що для вас цінне, чим ви захоплюєтеся. Ніяких агресивних кольорів і предметів. Тут, звичайно ж, центральним персонажем є диван і крісла.

З погляду Фен-шуй, шкіряні меблі не дуже доречні в квартирі, вони більше підходять до офісу. Якщо дозволяють розміри кімнати – кращий варіант для вітальні - дивани і крісла, які стоять по кругу, а не уздовж стін. Ідеальний варіант – кутові дивани і декілька крісел. Немислима вітальня і без телевізора і яких-небудь корпусних меблів. Одна з найважливіших вимог, що пред'являються до корпусних меблів – відсутність гострих кутів. Якщо такі є, і спрямовані вони на сидячих біля меблів людей, їх потрібно спробувати приховати: задрапірувати, заховати за рослинами. Полиці для книг і книжкові шафи рекомендуються закриті. На відкритих полицях краще зберігати рамки з фотографіями, сувеніри, колекції і інші дорогі вам дрібниці.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   hrystyna 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2009 - 11:39

ще по фен-шуй не можна, щоб подружжя спало навпроти дзеркала(тому ми замовляли шафу-купе без них), бо це може призвести до зради.
в спальні не рекомедують, щоб хтось чужий сідав на ваше ліжко, і спав хтось, крім вас.
лампа над сплячими людбми не повинна бути з гострими кінцями, бо це призведе до хвороби.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2009 - 12:29

Перегляд повідомленняLacky_ (4.2.2009, 11:24) писав:

Насамперед потрібно визначитися з направленням плити. Важливе те, з якого направлення ци входить в неї і, відповідно, в їжу, яка на ній готується, і наскільки воно гармонійне з тими людьми, які цю їжу їдять.

А з якого саме напрямку енергія ци має входити в плиту?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 28 квітень 2009 - 08:56

Дівчата, фен-шуй це добре, але для китайців. Згадайте про наші рідні традиції облаштування домівки, рідні обереги - віник, підкова, лялька,квіти, цілющі травки і ще багато чого.... Повірте, це працює набагато краще.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oka 

• Креатив року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 19 травень 2009 - 13:12

Трохи не в тему. Якщо буде комусь цікаво відкрию тему при рідні обереги.
My Signature
Зображення Зображення

Якось син сказав мені: "Хочу щоб у тебе ,,,,,як у пташки гарні крила ,,,,виросли до неба ,,,,,"
Ніжно серце защеміло,,,,,Я відчула силу! "І куди ж я полечу?", - запитала в сина
Відповів син: " Нікуди ,,,,Мами не літають! МАМИ КРИЛАМИ СВОЇМИ ДІТОК ЗАКРИВАЮТЬ!!!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 травень 2009 - 13:43

Про рідні обереги інформації значно менше, ніж про фен-шуй. Можливо я не там шукала, а можливо в китайців все дуже детально розписано і можна найти відповіді на всі запитання, що цікавлять, тобто знання ці гарно структуровані. Зважте, найважливіше у фен-шуй - природовідповідність, а це пошкодити навряд чи може.
oka, думаю, що кілька поглядів на ці питання допоможуть людям вибрати те, що їм більше до душі, тому буду вдячна за нову тему :good:
My Signature
Зображення
Зображення
Усі люди настільки різні, що іноді починає рябити в очах. Та лише "дальтоніки" можуть вважати це різнобарв"я "сірою масою".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   уляночка моя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2010 - 20:40

маю до вас запитання і може в тому хтось розуміється ? сьогодні пригледіли для себе куток диван досить гарний і вирішили поміняти свій диван -ліжко яке розкладалось і повністю стояло розкладене хоча це колись була вітальня і там колись ніхто не спав , а як я вийшла заміж то тепер спимо там і вийшла напівспальня і от в чому питання полягає?

Для подружжя по феншую треба спати на одному суцільному матрасі і ліжку тобто ніби французьке,а чоловік каже що це все дурниці і не вірити в че що будуть сварки якщо складається з двох чи трьох частин?а ви що кажете?
чи вибирати що практичніше?диван можна зібрати і розібрати а французьке ліжко ніяк і воно тільки в спальну підходить?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2010 - 22:01

Я вже кілька років облаштувала кімнати згідно українського "феншую". У нас була своя знакова система напротязі багатьох століть, яка відштовхувалася саме від нашої землі, кліматичних умов.
В це можна вірити, можна ні, але в житті відбуваються зміни, які я програмувала тими чи іншими оберегами.
Всім раджу спробувати.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   уляночка моя 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2010 - 22:06

Перегляд повідомленняЯсна (16.1.2010, 22:01) писав:

Я вже кілька років облаштувала кімнати згідно українського "феншую". У нас була своя знакова система напротязі багатьох століть, яка відштовхувалася саме від нашої землі, кліматичних умов.
В це можна вірити, можна ні, але в житті відбуваються зміни, які я програмувала тими чи іншими оберегами.
Всім раджу спробувати.

а як саме програмувати і якими оберегами Ясна поясни будь-ласка?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ясна 

• Чарівник дитячих мрій, Найактивніша форумчанка, Родзинка форуму
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 січень 2010 - 22:14

Я починала тему Українського "феншую" тут:
Там головне розставити знакові речі за певними сторонами світу,щоб спрямувати в потрібне русло чоловічу та жіночу енергії
http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...iew=getlastpost
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   rabbit53 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 09 березень 2011 - 12:52

Можу порадити літературу на цю тему автор Ліліан Ту Астропрогноз и Фен-шуй, на кожен рік - там дуже детальні описи саме для вашого знаку. Я користуюсь не один рік і дуже задоволена.
Ще маю Фен-шуй Талисманы приносящие удачу і Фен-шуй для начинающих, (изд Ростов на Дону)
  • Back To Top

Користувач поза мережею   aza 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 22 травень 2011 - 22:39

Я старалась більш-менш по феншую розкласти, нічого не виходить, єдине що зараз роблю по феншую, викидаю-роздаю-продаю речі якими не користуємось
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мармолядка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 вересень 2011 - 00:35

Теж люблю почитати книжки (доречі маю дві книжки від Ліліан Ту), статі, чи просто в інтернеті про фен-шуй, деяку інформацію використовую.
Знаю що по фен-шуй неможна щоб у домі були захаращені і темні кутки кімнат (а в нас з чоловіком завжди якісь коробки десь в кутках запаковані були, то книжками, то старим одягом, то непотрібними речами...), а кутки мають бути світлими, незаставлені різним непотрібом, бо тоді хороша енергія не буде протікати по всьому будинку (квартирі), і взагалі фен-шуй любить у всьому порядок (немаю на увазі чистоту і блиск оселі (хоча і це теж), але потрібно щоб все в домі мало своє місце).
Старі і непотрібні речі (також розбиті чашки, вази....) несуть тільки негативну енергію.
А ще притримуюсь порад з книжки "Ритми луни" (вибачте за букву "и", просто чоловік видалив з компа рос.мову).
Там пише якщо прати одяг при новому місяці (растущая луна) то він буде гірше відстіруватися,ніж якщо при старому місяці прати (убивающщя луна) будуть відпиратися складні плями без всякого труда, і посуда і підлога буде відмиватися дуже легко, в ці дні добре займатися стіркою і прибиранням квартири (це я сама перевірила вже 100раз). В тій книжці є багато цікавого, коли робити ремон щоб все довго послужило (напр.щоб не відклеювалися шпалери швидко...), коли підливати чи удобрювати квіти городні чи балконі, щоб були гарні цвітучі, а не вялі.., коли краще іти на співбесіду на роботу.. і.т.д...
Коротче я вірю в всякі фен-шуй, гороскопи і.т.д.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

2 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 2 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн