Неправильне положення малюка
Відправлено 04 листопад 2007 - 23:26
Відправлено 05 листопад 2007 - 09:59
Відправлено 05 листопад 2007 - 10:14
Не хвилюйся, все буде нормально. Дитина ще не один раз встигне змінити положення, а вправ робити не можна, можеш викликати передчасні пологи. Коли в мене підвищений тонус матки, я поглажую животик і розмовляю з малятком, і на наступний день все вже нормально :). Не хвилюйся ні за що.
Відправлено 05 листопад 2007 - 14:23
Медики чаще всего предлагают примерно такой комплекс упражнений:
1. Лечь на плоский диван и лежать на том боку, куда смещена головка ребенка (обычно головка смещена в правое или левое подреберье). Лежать на одном боку 3-10 минут, а затем примерно такое же время — на другом боку. Это упражнение выполняют 2-3 раза в день. Спать рекомендуется на том боку, куда смещена головка.
2. Лечь на спину, подложив что-нибудь под поясницу таким образом, чтобы таз приподнялся на 20-30 см выше головы. В таком положении следует оставаться 5-15 минут. При этом под действием силы тяжести головка ребенка упирается в дно матки, а сам ребенок (которому это, видимо, не очень нравится) часто разворачивается в головное предлежание. Это упражнение выполняется 2 раза в день на голодный желудок.
3. Встаньте на колени и локти, в это время таз располагается выше головы. Оставайтесь в таком положении 15-20 минут несколько раз в день. Йога. Используется классическая поза "стойка на плечах".
Эффективность подобных упражнений, по разным оценкам, составляет около 75%.
Рубцы на матке от предшествующих операций, предлежание плаценты (т.е. плацента прикреплена в нижнем маточном сегменте в области внутреннего зева шейки матки — на пути рождающегося плода), опухоли матки, поздний токсикоз беременности, тяжелые экстрагенитальные (не связанные с половой системой) заболевания — все это противопоказания для проведения такого рода гимнастики.
Самостоятельно можно попробовать альтернативные варианты:
Используйте силу внушения, говорите ребенку, что он должен повернуться. Можно попросить разговаривать с ребенком вашего партнера.
Во время глубокой релаксации визуализируйте поворот ребенка. Старайтесь представлять себе не процесс поворота, а уже повернувшегося ребенка.
Расположение источника света или музыки непосредственно над лоном побуждает плод поворачиваться по направлению к свету или звуку. Поместите карманный фонарик около промежности, при этом ребенок может повернуться по направлению к свету.
Расположите наушники плеера с приятной музыкой под одеждой внизу живота, это будет побуждать ребенка продвигаться по направлению к музыке. Этот прием может оказаться довольно эффективным.
Существуют подтверждения того, что при плавании или просто нахождении в бассейне плод поворачивается. При соблюдении осторожности посещение бассейна не связано с особыми проблемами.
Что бы удержать ребенка в головном предлежании после успешного поворота используют позу портного. Она способствует продвижению головки глубже в полость таза. Сядьте на пол, приложите подошвы ног друг к другу. Колени прижмите как можно ближе к полу, а ступни ног притяните к себе. Применяйте эту позу по 10-20 минут 2 раза в день до наступления родов.
Вообще, внушение и беседы с малюткой очень помогают. У меня не было тазового предлежания, но я посещала бассейн на последнем месяце беременности и, когда ныряя делала кувырки в воде - чувствовала даже, как доча кувыркалась в пузике, а потом довольно затихала.
Всё будет хорошо, не волнуйтесь.
Відправлено 05 листопад 2007 - 14:31
У меня кесарята, но все равно расскажу свою историю. Я лежала уже в роддоме перед плановым кесаревым. Ночью жутко болел живот и казалось, что ребенок устроил там бурю. Но так хотелось спать, что я врачей не звала. Просыпаюсь утром - все в порядке. Приходит время обхода. Моя врач в шоке - у тебя ребенок перевернулся! Позвали других врачей - впрямь перевернулся. Ну говорят, не волнуйся, все равно у тебя кесарево. .. Опять ночь. Опять какая-то деятельность в животе. Просыпаюсь лап-лап, а у меня у сына голова прямо с боку выпирает. думаю, вот неймется ему. В конце концов опять заснула. Просыпаюсь - все нормально. Обход... Диво дивоное - опять ребенок перевернулся. Видно ему не удобно было:-) А через два дня мы родились

Відправлено 05 листопад 2007 - 15:09
Привіт, Ася.
Я з такою проблемою не стикалася, але читала на інтернеті про випадок, коли дитина не переверталася, і потім при кесаревому розтині з"ясувалося, що причиною була дуже коротка пуповина (см. 20, якщо я правильно пам"ятаю), яка не давала це зробити. Якби пологи відбувалися природнім шляхом, життя дитини було б під дуже великою загрозою.
Можливо, твій пупс іще сто разів перевернеться до пологів, але якщо ні, зваж дуже ретельно, можливо, є якась в тому причина?
Ще хочу сказати, що я ні в якому разі не агітую за кесаревий розтин, сама народжувала природнім шляхом (і була дуже рада, що змогла це зробити), але в подібних випадках, на мій погляд, життя дитини має вищій пріорітет ніж бажання мами мати природні пологи.
Щиро бажаю вам з малям легкої і безпечної зустрічі.
Відправлено 06 грудень 2007 - 15:00

Відправлено 06 грудень 2007 - 16:42
oksanocka (6.12.2007, 15:00) писав:
Та не хвилюйся, за два місяці дитя ще може переміститись. А кесаревого і я боюся, та нікуди не дінусь. Не переживай. Говори з дитиною, переконуй щоб перевернулась. А знаєш хто в тебе, хлопчик чи дівчинка?
Відправлено 06 грудень 2007 - 17:06

Відправлено 06 грудень 2007 - 17:28
oksanocka (6.12.2007, 17:06) писав:
І я не знаю, вже два рази дитина відвернулась.
Відправлено 06 грудень 2007 - 23:03

Відправлено 19 грудень 2007 - 11:12
Як це добре! :D

Відправлено 19 грудень 2007 - 11:22
oksanocka (19.12.2007, 11:12) писав:
Як це добре! :D
Вітаю! Це чарівна новина!

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 19 грудень 2007 - 22:47
Капітошка (19.12.2007, 11:22) писав:
О, так! Тепер радості немає меж.
Хоча моя бабуся народжувала свого другого сина саме в положенні вперед ногами, і найцікавіше не було в неї ніяких розривів (я їх так боюсь, хоч і знаю, що у більшості випадків вони обов"язково є)

Відправлено 10 січень 2008 - 10:15
oksanocka (19.12.2007, 22:47) писав:
Хоча моя бабуся народжувала свого другого сина саме в положенні вперед ногами, і найцікавіше не було в неї ніяких розривів (я їх так боюсь, хоч і знаю, що у більшості випадків вони обов"язково є)
мене цікавить, чому не можна народжувати природнім шляхом, якщо дитинка неправильно лежить? невже тільки кесарів? Але ж люди колись так народжувати!
Відправлено 10 січень 2008 - 10:56
Antic (10.1.2008, 10:15) писав:
Раніше все було набагато простіше. Але коли дитинка лежить неправильно, це може суттєво вплинути не лише на сам процес родів, а й на фізіологічний стан дитинки. Бувають випадки коли малеча лежить навіть не навпаки (донизу попкою), а боком. І як її тоді родити? Тому лікарі і перестраховують себе і породіллю. Бо може малеча і захлинутись водами, і задушитись, і ще багато чого страшного може статись.
Але також, це не завжди так стається, може бути навпаки все нормально. Та ризикувати краще не потрібно, не той випадок.

Відправлено 10 січень 2008 - 16:13
oksanocka (10.1.2008, 10:56) писав:
Але також, це не завжди так стається, може бути навпаки все нормально. Та ризикувати краще не потрібно, не той випадок.
цікаво, наскільки часто малюк лежить в неправильному положенні в момент родів? Я маю на увазі, який відсоток таких випадків в лікарській практиці?
Відправлено 10 січень 2008 - 16:31
Antic (10.1.2008, 16:13) писав:
4-5% малюків приймають неправильне положення. Але не варто думати про ускладнення. Все буде добре!!!!

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.

Допомога