Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Одяг для собак - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Одяг для собак Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 січень 2009 - 13:12

Не втрималась і хочу підняти ще одне питання: чи потрібні тваринам (собакам) всілякі комбінезони, штанці, кофтинки? Хіба природа не попілувалась про природню адаптацію тварин до навколишнього середовища? Як гадаєте, чи не може це бути просто навіяною модою і бажанням заробити на любові до домашнього улюбленця?
От, наприклад, Британське Королівствське суспільство захисту тварин вважає, що одяг шкідливий для здоров'я.
Текст, що розкривається
Индустрия продажи одежды и обуви для собак в последние годы набрала невиданный размах, и не только в Великобритании. В любом зоомагазине можно купить любые предметы гардероба для животных - от простенького свитерка до вечернего костюма из парчи со стразами. Наряжать собаку стало модным, а песики карликовых пород и вовсе превращаются в аксессуар для своих гламурных владелиц. Чересчур заботливые хозяева облачают собак в теплые комбинезоны и ботиночки, чем вредят здоровью питомцев - перегрев для собаки не менее вреден, чем переохлаждение.

Теперь же ситуация в Великобритании изменится. Хозяева, которые для защиты от холода одевают своих собак, могут подвергнуться судебному преследованию. Одежда вредит здоровью собак и унижает достоинство животных, считают активисты общества защиты животных. Более того, одевание собак можно приравнять к запиранию питомца в автомобиле на жаре!

К мнению защитников зверей присоединились и специалисты Британской ассоциации ветеринарии мелких домашних животных. Они заявили, что все собаки от природы снабжены прекрасно отлаженным механизмом терморегуляции и им совсем не нужна одежда. Более того, переохлаждение переносится гораздо легче, чем перегрев, а регулярное ношение одежды может привести к нарушению обмена веществ, кожным заболеваниям и даже к нарушениям психики собаки. А обувь и вовсе опасна - собака теряет в ней координацию, нередко падает и даже травмируется. В дополнительной защите от холода могут нуждаться лишь несколько пород карликовых короткошерстных собак, таких, как чихуахуа и тойтерьер, считают ветеринары.

А если хозяин пса не знает, нуждается ли его питомец в зимней одежде, пусть проконсультируется с ветврачом, заявляют защитники животных. А безосновательное облачение питомца в наряды будет рассматриваться как прямое нарушение закона.

КОММЕНТАРИЙ СПЕЦИАЛИСТА

Бойтесь не мороза, а столичной грязи

Юлия ХОХЛОВА, главный ветеринарный врач клиники «Милосердие и гуманность»:

- Я во многом согласна с британскими коллегами - любвеобильные хозяева часто без особых на то причин кутают питомцев. Утепленный комбинезон совсем не нужен здоровой молодой овчарке или, скажем, лабрадору. И даже гладкошерстные собаки - ротвейлеры, боксеры, доберманы, таксы - могут спокойно обходиться в течение московской зимы без дополнительного утепления. Исключение - пожилые или ослабленные болезнью животные. Да и вообще все собаки подают хозяину внятный знак «пора домой» - начинают поджимать лапы и тянут поводок в сторону подъезда.

Какие породы лучше все-таки утеплять во время морозов? Конечно же, голых мексиканских и китайских собак, чихуахуа, бассенджи, тойтерьеров. Эти псы сильно замерзают даже во время очень короткой прогулки. Мопсы, йорки, померанские шпицы и прочие карликовые породы могут обойтись без одежды - просто сократите прогулку в морозы до минимума.

Отдельная проблема - ядовитая зимняя московская грязь. Вот она действительно может повредить собаке. Если у вас нет возможности мыть лапы и шерсть на брюшке собаки после каждой прогулки - купите защитный комбинезон из обычной плащевки. Лапы в любом случае надо отмывать с мылом. Не покупайте собачью обувь - в ней псу слишком скользко, и в гололед это чревато переломами и ушибами.

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 січень 2009 - 14:40

хотілося б повторитися.
залежить від породи собаки. є породи, які без додаткового одягу у певних кліматичних зонах можуть простудитися і загинути. це декоративні породи, які розраховані на утримання у "кращих умовах".
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 16:52

Перегляд повідомленнягра з вогнем (29.1.2009, 14:40) писав:

хотілося б повторитися.
залежить від породи собаки. є породи, які без додаткового одягу у певних кліматичних зонах можуть простудитися і загинути. це декоративні породи, які розраховані на утримання у "кращих умовах".

Враховуючи вашу відповідь, гра з вогнем, скоректую, що породи маленьких собак (таких як Чіхуахуа та подібні) в цій темі не будемо враховувати.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 17:34

а все інше диктується модою, бажанням бути не гіршим за іншим та безмежною любов"ю та опікою до своїх улюбленців.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анютина мама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 17:35

Якщо не враховувати фізіологічні особливості маленьких собачок, то одягання всіх інших пород собак я вважаю просто забаганкою господарів. Так би мовити модною фішкою. Але якшо чесно я не зустрічала одягнутого в шубку ротвейлера або вівчарку, одягають переважно маленьких декоративних собачок і це досить гарно, хоч я взагалі не прихильниця маленьких собачок. Я думаю якшо собаці буде жарко і некомфортно, то вона не погодиться носити одяг.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 січень 2009 - 17:47

Ну чому ж одразу забаганка? Наприклад добермани мають дуже коротку шерсть і зовсім не мають підшерстку- тобто захисту нуль. То чому би на нього не напялити светрик чи безрукавочку?
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Анютина мама 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 17:55

Перегляд повідомленняmania4ka (29.1.2009, 17:47) писав:

Ну чому ж одразу забаганка? Наприклад добермани мають дуже коротку шерсть і зовсім не мають підшерстку- тобто захисту нуль. То чому би на нього не напялити светрик чи безрукавочку?

Я не вірю що доберман без безрукавочки беззахисний. Хоча можливо і потрібно одягати, наприклад того ж добермана, якщо він не призвичаєний до певних кліматичних умов. Я не говорю що це погано, це навіть деколи і гарно. Але все ж таки я не думаю що собаку потрібно одягати...ні почухатись, ні в болоті повалятись :36_15_2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 18:02

треба у суботу піти в колоніальний центр міста. у нас там на вихідних собак на похвастатись виводять. як зберуся то пофоткаю :)

нещодавно в магазині довго дивилася на "дитячу кофтинку" і думала чого дірки для рук так близько :) поки поруч модель не продифелювала - не дійшло
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PodSolnuwka 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 21:17

Можливо, я консервативна, але таких штучок не розумію і не підтримую. Мало того, що собаки і так втрачають свою сутність в квартирах, де їм і від холоду захист, і годівля найкраща, навіщо ї далі створювати "тепличні умови".
В мене 12років був пес, жив у місті у квартирі, трохи того всього знаю, але хазяїв декоративних кишенькових песиків не розумію (маю двох таких співробітниць), а послухати як вони з ними носяться, просто жах... узд роблять, зуби пломбують і т.д.
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 21:30

PodSolnuwka, для когось жахом є надмірна романтичність, хтось не розуміє потреби літати разом на повітряному шарі від "ізбитка чувств".
а хтось бавить собачку :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наcтюша собачка крапка ком 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 квітень 2009 - 17:19

Як на мене це трохи смішно,але в усіх є своя думка,яку вони вважають правильною та сприйнятною.....
але бувають і вийнятки наприклад маленькі кімнатні собачки у яких коротка шерсть і яким холодно в зимку без собачого комбінзончика :) :)
А просто вдягати і великих і малих собак просто для свого задоволення це трішки дивакувато.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Камі 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 18:41

я знаю з воасного досвіду, коли ми були в клубі любителів тварин, я записувала туди всого спаніеля, то нам сказали, що не можна собак одягати, щоб не запарювати. В них усюди по тілу є залози, перегрівши які можна викликати запалення і хворобу. Собака створена з відповідною шерстю і можливостями обігріти себе рухом, тому і я проти. Не враховуючи маленьких собачок, яких носять на руках, хї можна одягати, бо вонине рухаються
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Дика пантера 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 квітень 2009 - 21:41

Я думаю що про собак природа попіклувалася і не поьрібні їм всілякі безрукавочки і накидочки і т.д. (не враховуючи екзотичні породи) це все забаганки господарів....
My Signature
Зображення]Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cheri 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2009 - 10:31

Я теж так думаю що собакам не потрібен одяг,але в мене ягдтерьер і коли виводиш її в дощову погоду гуляти то потім потрібно мити всю.Тому так зручно коли вдінеш комбінезон,прийшовши додому потрібно мити тільки лапи а не все.Це все залежить від ситуацій.А якщо мороз -25 то не виведиш собаку без тепленького одягу,якщо вона до того короткошерста і живе в квартирі а не на вулиці.Але не варто просто надяга бо то дань моді.
My Signature
[/url][/img]
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvito4ka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2009 - 12:00

Перегляд повідомленняДика пантера (15.4.2009, 22:41) писав:

Я думаю що про собак природа попіклувалася і не поьрібні їм всілякі безрукавочки і накидочки і т.д. (не враховуючи екзотичні породи) це все забаганки господарів....

І я так думаю,що природою все продумано.
My Signature
Даже черные полосы жизни у меня состоят из шоколада!!!!!!!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 08 липень 2009 - 07:13

я колись одівала своїй вівчарці комбінезон, але тоді коли в неї цуценята були зимою, щоб не простудила грудей собі, і коли ті цуценята вже її замучували і кусали то комбінезоном її від них спасала а так просто вдягати всіх крім декоративних вважаю не потрібно
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 вересень 2009 - 15:45

Згыдна із гра з вогнем... у кожного свої дива.. я свою собачку...(точніше тепер це собачка батьків..бо вони мені її не віддають) одягала у різні там штучки..бо це кумедно...і йому самому подобається... та й узагалі: коли погана погода чи холодно сильно, то мусово йому вдягати светрика чи комбінезончик...а то замазується так, що відмити неможливо! та він і сам в погану погоду не хоче ходити на вулицю..а к ведемо, то сам з батареї знамає свого комбінезона і несе до дверей...
кожному своє... в усіх різні погляди...

щось не можу прикріпити зображення..зараз розберусь у настройках і вивішу фотку свого Тимофія!

Зображення
ніби прикріпилось... це він у мої футболці..бо коли я розбирала шафу перд переїздом..то він потяг цю футболку з сумки і почав грізти...то я на нього вділа...такий гордий... тутт він як ведмежатко...не підстрижений...
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Meduzka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 листопад 2009 - 11:47

В нас такса,він вже досить старенький і в мороз на вулиці довше 5 хвилин прогулятись не може-падає на землю і не може йти-мерзнуть лапки. Тому хочемо йому купити тепленький комбінезончик і якесь взуття.Собаки ж також хворіють на запалення легень.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olgalev 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 вересень 2010 - 11:12

ми звичайно з тих порід, які в даній темі не враховуються, але похвастатись мушу :rofl: Зображення
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Stasuk_Nata 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 січень 2011 - 18:39