Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чим займається школяр у вільний час? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чим займається школяр у вільний час? гуляння з друзями, ігри, телевізор... Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 січень 2009 - 00:03

Крім занять у школі і гуртках, обов"язків вдома у школяра є вільний час для ігор з друзями, просто байдикування, перегляду телепередач. Чи варто контролювати дитину, направляти її заняття в корисному руслі? І скільки годин на день вільного часу має ваша дитина?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 00:50

У мене малий 1 кл. приходить зі школи приблизно о 16.30. Поїсть, трохи пограє на компі або подивиться телевізо ( десь півгод) потім за уроки. Як правило, цей процес затягується до 21.00 :(. Якщо швидше зробить уроки, то ще має час побавитися іграшками.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 січень 2009 - 08:26

Мій приходить у 17-18 годин. Коли є футбол, то у 19. Робить уроки, читає книжки. Дивиться мультики у 20.30 по ТЕТу.
Вільного часу у нього небагато. На вихідні у Паші в суботу теж футбол, а в неділю намагаюся з ним кудись сходити - чи в театр, чи в кіно, чи просто на базар купити що йому треба до школи. Комп"ютер у нас дозволяється тільки на вихідні, бо в інші дні просто немає часу.
Пашу контролювати не намагаюся, просто само собою так виходить, що він весь час на виду. І деякі уроки зробити без мене не може. Туж рідну мову чи англійську обов"язково перевіряю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 12:40

В нас подібна ситуація як в мамиПашіЖені.
Вільного часу дуже мало. Любить дивитись телевізор (намагаюсь контролювати, щоб не дивилась все підряд) часом бавиться, іноді ідемо гуляти всі разом, або сама, якщо ще не темно (зараз практично не гуляє)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 13:59

Моя в 5-ому класі. Приходить зі школи десь після 14.00. Комп під паролем і забороною, тільки з мого дозволу і не більше 2 годин в день. Після школи десь півгодини на телевізор, відпочинок, переодітись, а потім уроки. 2 рази в тиждень танці на 17.00 і 2 рази в тиждень англійська. Все встигаємо, ще залишаеться багато часу на телевізор, пригання по хаті)))) і виходи на вулицю. Хоча - так було не завжди, в 3-ьому і 4-ому класі ми сиділи за уроками до опівночі і вставали раніше щоб ще щось доробити, а зараз вже видно навчились)))
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МелодиКа 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 30 січень 2009 - 15:37

Моя дитина у 1 кл.приходить зі школи у 13-14 годин, спочатку ість, потім на компютері грає, потім сідає за уроки, аж потім ще грається іграшками, строїть щось з меншеньким.
My Signature
Зображення
Зображення
... Именно смешные повадки людей делают жизнь приятной и связывают общество воедино.Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 15:56

Перегляд повідомленняРуденька (30.1.2009, 13:59) писав:

Моя в 5-ому класі.

Моя теж в 5-му... А в яку школу ходите?
А на танці куди?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 17:21

Оленка2008, перевелись в 22-у. Ходимо на естрадні танці в клуб Гната Хоткевича, там взагалі багато гуртків і недорого.
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2009 - 11:10

Моя першокласниця приходить в 13-14. Обідає, бавиться з меншим, як є погода гуляємо, потім робить уроки,. Стараюся не примушувати до уроків, а в ненав"язливій формі трохи більше займатися англійською, тренуватися в письмі(щоб ліва ручка трохи повправлялася). А потім береться за якусь творчість--витинанки, малювання і т.п. Таким чином виходить в нас багато тих занять. Нажаль, ніякі гуртки зараз не відвідуємо. Може братик трохи підросте, тоді запишемося. А поки що мама і вчитель, і керівник всіх додаткових занять.:))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   vera 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2009 - 09:57

А ми вже в 6 класі,і часу не вистачає навідь на уроки.Дочка займається гімнастикою,в залі кожен день з 15,00 до 19,00.Але їй подобається,всі подруги в неї також займаються.І я спокійна,що дочка на вулиці не гуляє.В той час її однолітки вже палять та п*ють пиво.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 лютий 2009 - 13:00

Так, напевно, краще, коли дитина чимось захоплена і не тиняється вулицями.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lenmart 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 квітень 2009 - 13:57

Зараз вам розкажу історію, яка сталася 3дні тому. Ми вже думали, що все - втратили дитину.
Все почалося з того, що подзвонили друзі мого племінника і сказали, що його забрала швидка. Ми почали шукати по лікарнях, куди? Знайшли. Тьотя з приймального так делікатно на питання "що з дитиною" відповіла "треба щоб ви приїхали". Я ж їй кажу - батьки вже поїхали, але скажіть що з ним щоб у мами по дорозі не сталося інфаркту. А вона відповідає - малий п"яний.
Коротше кажучи дитина наша (йому 13 років) перебувала у стані алкогольної коми 9 годин і не приходила до тями. Крім того він впав з високого бордюру (десь 1 - 1,5м висоти) лицем вниз і отримав закриту черепно-мозкову травму. І лікарі не могли нічого зробити з непритомною дитиною, бо толком не було зрозуміло, що з ним таке, адже ніхто з тих друзів не признався що вони пили і як все відбулося. Коли він нарешті опритомнів, то розказав, що пили вино з пивом, а якийсь випадковий хлопчик, який приїхав з малим до лікарні на швидкій розповів, що малий випив на спір 200 грамовий стакан горілки. Сам "потерпілий" каже, що його побили, але не впевнений, бо можливо це вже були галюцинації. Я допускаю, що могли бути якісь наркотики, трава чи ще щось типу цього.
Ми всі ледве не посивіли за той час поки він лежав непритомний, бо не було зрозуміло, чи він виживе :sneeze: :sneeze: :sneeze: .
От і скажіть, чи варто контролювати? Дитина з благополучної сім"ї, нормально вчиться, має якісь захоплення, за алкоголем чи куревом досі не був спійманий. Але що робити далі? Як запобігти, щоб цей випадок не став для нього чимось типу ордена в його компанії. Щоб він цим не пишався, а усвідомив, що зробив невірний вибір.
My Signature
Зображення

Я свяжу тебе жизнь из веселой меланжевой пряжи,
Я свяжу тебе жизнь и потом от души подарю.
Где я нитки беру? Никому никогда не признаюсь,
Чтоб связать тебе жизнь, я тайком распускаю свою
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 квітень 2009 - 14:09

Ну і ситуація! Не позаздриш вам!
Потрібно, звичайно набратись терпіння і пояснити хлопцеві його не правильну поведінку, наголосивши чим це мало не закінчилось. Надалі запишіть малого в якусь секцію, а ще краще дві, до репетиторів і т.д., щоб часу на спілкування з такими однолітками не залишалось. Ну і звичайно батьківський контроль. Можливо, прихований (щоб не надто ранити хлопця своєю недовірою), але жорсткий.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Marinka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 квітень 2009 - 17:58

Малий вчиться в 2 класі. Зі школи приходить 14-14,30, їсть і сідає за уроки(їх нам задають не мало...).Часом встигає погуляти,покататися на велосипеді.В середу і суботу ходить у басейн.
My Signature
ЗображенняЗображення
МРІЇ МАТЕРІАЛІЗУЮТЬСЯ-МРІЙТЕ ПРАВИЛЬНО)))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   SERENADA 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 червень 2009 - 23:28

У мене двоє хлопців 9 і 7 років,ще двоє діток менших -3р і 1,5 міс. Старші ходили цього року на групу продовженого дня,там і гуляли і уроки частково робили.До дому приїзджають 17-18год.Робимо уроки і лягаємо спати.Телевізор і комп ттільки на вихідних.Ходимо на танці і на музику,на Пласт.Я притримуюсь думки, що дитина має бути загружена різними гуртками,секціями,тоді і більше встигає, і всяка дурь в голову не лізе.Прочитала в одній книжці,що коли хлопці не зайняті,тоді чекайте від них біди.І винні у цій біді будуть не вони,а батьки, які не подбали,чим зайняти дитину.Тому ,думаю,треба дітям час планувати, а згодом,коли трохи підростуть,самі навчаться як його корисно проводити. :morning1:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Anit 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 червень 2009 - 16:26

Мій старший закінчив 6 клас цього року. Приходив, а часто й прибігав :) , з 14 до 15 години, швидко обідав і біг на тренування в басейн на 15-45 - це всі робочі дні. Потім уроки, тоді, якщо не пізно, то за комп'ютер або на вулицю. В молодших класах лишався в школі на групу подовженого дня, то встигав ще на шахи ходити і на заняття з інформатики.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   moto-irka113 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2009 - 01:56

інколи я здаюсь собі мачухою: моя красуня закінчила 1 клас, відвідувала школу мистецтв, займалась гімнастикою, ходила на англ. на уроки в нас аж 1,5 - 2 год! на вихідні ми частенько ходили в театр, в парк, в гості. на мультики і т.д. лишалась 1 неділя і то не більше 2 мультиків на день. пишу в минулому часі, бо зараз канікули. в дитини нема часу на подружок, комп. з іншої сторони - надивлюсь на дівчаток в старших класах, які виглядають страшніше, ніж я, алкоголь і нецензурна лексика - шик! :acute: краще я буду мачухою :good:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 липень 2009 - 08:33

Я вважаю, що перенагружати дитину не варто, особливо в першому класі, коли в них інтенсивно формується психіка. Потрібно дитині давати відпочивати і займатися улюбленими справами: погратись іграшками, погуляти з подружками, подивитись мультики і т.д. Ми, коли ходили в садік, займались серйозно танцями (це були й двотижневі виступи на новорічних ялинках, й виступи на різних сценах і концертах, безкінечні тренування і т.д.). Коли ми пішли в школу, я вирішила зробити паузу і дати дитині можливість адаптуватися до школи. І не даремно. В школі наш психолог протестувала всіх діток і висновки були такі, що більшість дітей (шестирічок) не готові до нагрузок, навіть шкільних, а що вже говорити про інше.
Заняття закінчувались в 15.00. Вдома обід, відпочинок і знову за уроки. Сон в 10.00. Коли можна встигнути ще на якісь додаткові заняття. Правда, дочка захотіла ходити на малювання (це в школі додатковий гурток), ми почали її водити доти, поки вона сама не втратила до цього цікавість і відмовилася. В другому класі буду бачити по дитині і тоді вже вирішувати, чи потрібні додаткові нагрузки. Ще пораджусь з психологом.
І, мабуть, ще багато залежить від школи, яка там програма. У нас, наприклад, діти вже в кінці першого класу всі читали англійською (школа без англомовного нахилу), викладання хореографії також на непоганому рівні. Дитина настільки занята вже в школі, що додаткові заняття недоцільні.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   moto-irka113 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 12:52

Наташа М , я розриваюсь між тим, чи навантажувати дитину чи ні. я в свій час була дуже завантажена, танцями займалась, ще на якісь гуртки ходила і все встигала і добре вчилась. шкільна програма в нас, щоправда, була не така, як зараз. поки ми були в першому класі. і знаєте все всигали. мультики і подружки - на вихідних. стараюсь цих подружок теж в театр затягнути :D ми і на ровері їздимо, і на роликах. думаю, все, щось в дитини треба забрати. а коли канікули, чи якісь вихідні, свята - моя дитина "біситься"! місця собі не знаходить, носиться, куди можна і не можна пальці пхає. я не можу її зайняти 24 год! лишаю на годинку займатись чим вона хоче, то вона обов'язково кудись всунеться і травмується :smile: а не отримає достатньо фізичного навантаження - не може заснути.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наташа М 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 липень 2009 - 13:48

moto-irka113, наші дівчатка майже одного віку. З того, що ви описуєте то ваша доця "живчик". Тоді однозначно потрібно зайняти її максимально. Моя більш спокійна, вона може годинами сидіти спокійно, малювати, писати, бавитись чи навіть замрійливо фантазувати про щось.
Я також жахаюсь від старших дівчат і не можу уявити свою дитину такою. На першому дзвонику одиннадцятикласниці були на вигляд як 30-річні тьоті. Може все ж таки в основі лежить сімейне виховання і, звичайно, дуже важливо яке коло друзів. А як отих нормальних друзів найти? І не відомо якими діти будуть у підлітковому віці, з яким характером. Я цілком припускаю думку, що ваша в дитинстві "вибігає" всю зайву енергію, а моя навпаки стане вреднулею (ттт). Будемо сподіватися на краще.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему