Чим займається школяр у вільний час? гуляння з друзями, ігри, телевізор...
Відправлено 29 січень 2009 - 00:03
Відправлено 29 січень 2009 - 00:50
Відправлено 29 січень 2009 - 08:26
Вільного часу у нього небагато. На вихідні у Паші в суботу теж футбол, а в неділю намагаюся з ним кудись сходити - чи в театр, чи в кіно, чи просто на базар купити що йому треба до школи. Комп"ютер у нас дозволяється тільки на вихідні, бо в інші дні просто немає часу.
Пашу контролювати не намагаюся, просто само собою так виходить, що він весь час на виду. І деякі уроки зробити без мене не може. Туж рідну мову чи англійську обов"язково перевіряю.
Відправлено 30 січень 2009 - 12:40
Вільного часу дуже мало. Любить дивитись телевізор (намагаюсь контролювати, щоб не дивилась все підряд) часом бавиться, іноді ідемо гуляти всі разом, або сама, якщо ще не темно (зараз практично не гуляє)
Відправлено 30 січень 2009 - 13:59
Відправлено 30 січень 2009 - 15:37
Відправлено 30 січень 2009 - 17:21
Відправлено 02 лютий 2009 - 11:10
Відправлено 09 лютий 2009 - 09:57
Відправлено 09 лютий 2009 - 13:00
Відправлено 13 квітень 2009 - 13:57
Все почалося з того, що подзвонили друзі мого племінника і сказали, що його забрала швидка. Ми почали шукати по лікарнях, куди? Знайшли. Тьотя з приймального так делікатно на питання "що з дитиною" відповіла "треба щоб ви приїхали". Я ж їй кажу - батьки вже поїхали, але скажіть що з ним щоб у мами по дорозі не сталося інфаркту. А вона відповідає - малий п"яний.
Коротше кажучи дитина наша (йому 13 років) перебувала у стані алкогольної коми 9 годин і не приходила до тями. Крім того він впав з високого бордюру (десь 1 - 1,5м висоти) лицем вниз і отримав закриту черепно-мозкову травму. І лікарі не могли нічого зробити з непритомною дитиною, бо толком не було зрозуміло, що з ним таке, адже ніхто з тих друзів не признався що вони пили і як все відбулося. Коли він нарешті опритомнів, то розказав, що пили вино з пивом, а якийсь випадковий хлопчик, який приїхав з малим до лікарні на швидкій розповів, що малий випив на спір 200 грамовий стакан горілки. Сам "потерпілий" каже, що його побили, але не впевнений, бо можливо це вже були галюцинації. Я допускаю, що могли бути якісь наркотики, трава чи ще щось типу цього.
Ми всі ледве не посивіли за той час поки він лежав непритомний, бо не було зрозуміло, чи він виживе
От і скажіть, чи варто контролювати? Дитина з благополучної сім"ї, нормально вчиться, має якісь захоплення, за алкоголем чи куревом досі не був спійманий. Але що робити далі? Як запобігти, щоб цей випадок не став для нього чимось типу ордена в його компанії. Щоб він цим не пишався, а усвідомив, що зробив невірний вибір.
Відправлено 13 квітень 2009 - 14:09
Потрібно, звичайно набратись терпіння і пояснити хлопцеві його не правильну поведінку, наголосивши чим це мало не закінчилось. Надалі запишіть малого в якусь секцію, а ще краще дві, до репетиторів і т.д., щоб часу на спілкування з такими однолітками не залишалось. Ну і звичайно батьківський контроль. Можливо, прихований (щоб не надто ранити хлопця своєю недовірою), але жорсткий.
Відправлено 30 квітень 2009 - 17:58
Відправлено 17 червень 2009 - 23:28
Відправлено 18 червень 2009 - 16:26
Відправлено 07 липень 2009 - 01:56
Відправлено 07 липень 2009 - 08:33
Заняття закінчувались в 15.00. Вдома обід, відпочинок і знову за уроки. Сон в 10.00. Коли можна встигнути ще на якісь додаткові заняття. Правда, дочка захотіла ходити на малювання (це в школі додатковий гурток), ми почали її водити доти, поки вона сама не втратила до цього цікавість і відмовилася. В другому класі буду бачити по дитині і тоді вже вирішувати, чи потрібні додаткові нагрузки. Ще пораджусь з психологом.
І, мабуть, ще багато залежить від школи, яка там програма. У нас, наприклад, діти вже в кінці першого класу всі читали англійською (школа без англомовного нахилу), викладання хореографії також на непоганому рівні. Дитина настільки занята вже в школі, що додаткові заняття недоцільні.
Відправлено 08 липень 2009 - 12:52
Відправлено 08 липень 2009 - 13:48
Я також жахаюсь від старших дівчат і не можу уявити свою дитину такою. На першому дзвонику одиннадцятикласниці були на вигляд як 30-річні тьоті. Може все ж таки в основі лежить сімейне виховання і, звичайно, дуже важливо яке коло друзів. А як отих нормальних друзів найти? І не відомо якими діти будуть у підлітковому віці, з яким характером. Я цілком припускаю думку, що ваша в дитинстві "вибігає" всю зайву енергію, а моя навпаки стане вреднулею (ттт). Будемо сподіватися на краще.

Допомога