Все що Вас непокоїть питайте, по можливості будуть поради та відповіді.
Поради консультанта з грудного вигодовування Консультат River
Відправлено 28 січень 2009 - 18:44
Все що Вас непокоїть питайте, по можливості будуть поради та відповіді.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 29 січень 2009 - 17:28
Але с таким харчуванням отримала запор. Прийшлось сьоггдні клізму робити, а в мене шви, дусить боляче було...Не хочу знову до такого доводити. Порадьте щось?
Відправлено 29 січень 2009 - 22:01
Чтобы молочко было питательным, выбираем только богатые витаминами продукты:
* Кефир, простокваша, творог, сметана и сливки — отличные источники кальция.
* В ржаном хлебе, яичных желтках, говядине, субпродуктах (печень, язык), а также рыбе и яблоках много фосфора и железа.
* Крупяные каши, хлеб грубого помола, орехи, яйца, чернослив и бобовые — кладезь магния и витаминов группы В.
* Сливочное и растительные масла (подсолнечное, оливковое, кукурузное) помогут восполнить запасы жира.
* Мед, варенье, сладкие компоты и кондитерские изделия содержат глюкозу - необходимы кормящей маме, чтобы восполнять запасы глюкозы.
* Свежие овощи, фрукты и ягоды просто бесценные «поставщики» аскорбиновой пантотеновой кислот, каротина, фолацина и др.
Відомі алергени - білкові продукти (молочні продукти, яйця, мясо птиці, бобові, риба), деякі ягоди, цитрусові, мед, шоколад, горіхи, кава, какао.
Але склад грудного молока не залежить напряму від вмісту маминого шлунку, воно утворюється з крові, лімфи і міжклітинної рідини. Тому варто пробувати різні продукти, але по-трошки і спостерігати за реакцією дитини. Дитина повинна познайомитись з усіма продуктами, які прийнято їсти в її сімї. Крім того, дитина вже знайома з усіма стравами, які їсть мама, бо від її харчування залежав смак амніотичної рідини. Тепер після зїдання мамою якогось продукту у грудному молоці зявляються ферменти для їх травлення. Дитині легше знайомитись з новими продуктами разом з грудним молоком, ніж потім без нього.
Якщо у батьків дитини є схильність до алергій, то, звичайно, треба обережніше вводити алергени, але все одно вводити. Якщо виникла реакція, то не давати продукт хоча би місяць, потім пробувати ще раз.
Точно не можна, як на мене, тільки наркотики, тютюн, алкоголь (як дуже хочеться, то можна по-трошки але не часто)
Стосовно травлення - тут є закономірність: поки дитина на ГВ, у неї з мамою спільна мікрофлора, тому якщо у мами запор, то може бути і в дитини. Тим паче треба негайно з тим щось робити. Кажуть добре помагає узвар, буряк, чорнослив і побільше пиття.
Відправлено 29 січень 2009 - 22:22
дитину не годую, але хочу вберегти лактацію до часу коли донечку випишуть з лікарні і я зможу її повноцінно кормити груддю.
як цідитися?
як часто? по одній груді, чи дві за раз? в мене молоко прибуває дуже швидко... груди болять і дають температуру поки не виціджу ОБИДВІ до кораплини... молока МОРЕ
від молоковідсмоктовича тріс сосок (Авент був такий шо з ручкою), відмовилася від тої зарази.
Відправлено 30 січень 2009 - 16:52
Для підтримання лактації вистачає імітувати прикладання дитини, тобто раз на 2 год. одну грудь. Вночі 2 рази. Якщо у вас зразу так не виходить, то поступово збільшувати інтервал. Якщо ви зціджуєте кожного разу "до останньої каплі", то наступного разу молока буде ще більше, і ще...Організм отримує інформацію ніби дитина зїла все, тому наступного разу готує ще більше молока, щоб вистачило, і т.д. Це замкнуте коло.
Як довго ще дитина буде в лікарні?
Відправлено 30 січень 2009 - 21:23
Відправлено 31 січень 2009 - 01:05
River (30.1.2009, 16:52) писав:
Ви до речі, годуєте дитину зцідженим молоком, чи виливаєте?
Як довго ще дитина буде в лікарні?
та я не про "до грудей" а про такі звичайні з розмасажовуючим ефектом масажери
не годую... тільки тим годую шо накапаю в бузік. Якщо молоко зцідити в баночку то влни його кип*ятять і лише таким дають дитинці, того я стараюся максимально в неї його "залити" коли прикладаю її до груді.
маю по цьому питання: чи не стане дитина лінивою від того, що я все роблю за неї? відрила мама ротик, націдила, натішилася що дитина ковтнула і закрила мама ротик. Чи захоче дитинка потім смоктати сама? Зараз вона намагається, але в неї нема сили (1610гр. нині важить дитина).
в лікарні малявочка буде поки не набере масу 2000гр і не буде здатна сама обігрівати своє тіло, та харчуватися з груді (не цьомати мою грудь, як це вона робить зараз, а повноцінно добувати з неї молоко). Тому точно скільки часу дитина лежатиме в лікарні сказати не можу. Маю надію на Божу милість та ласку, що заберу її якомога скорше до дому.
Дякую за відповідь.
Відправлено 31 січень 2009 - 09:17
Щаслива (31.1.2009, 1:05) писав:
не годую... тільки тим годую шо накапаю в бузік. Якщо молоко зцідити в баночку то влни його кип*ятять і лише таким дають дитинці, того я стараюся максимально в неї його "залити" коли прикладаю її до груді.
маю по цьому питання: чи не стане дитина лінивою від того, що я все роблю за неї? відрила мама ротик, націдила, натішилася що дитина ковтнула і закрила мама ротик. Чи захоче дитинка потім смоктати сама? Зараз вона намагається, але в неї нема сили (1610гр. нині важить дитина).
в лікарні малявочка буде поки не набере масу 2000гр і не буде здатна сама обігрівати своє тіло, та харчуватися з груді (не цьомати мою грудь, як це вона робить зараз, а повноцінно добувати з неї молоко). Тому точно скільки часу дитина лежатиме в лікарні сказати не можу. Маю надію на Божу милість та ласку, що заберу її якомога скорше до дому.
Дякую за відповідь.
Думаю, коли дитина набереться сил, то буде нормально смоктати. Вона ж зараз не симулює, дійсно не може, а коли зможе, то ви її навчите ;) Попробуйте при годуванні вкласти груди в ротик і підтримуючи нижню щелепу трохи зімітувати смоктання. Думаю, дитина лінивою не стане, але от до пляшечки звикнути може...Тому коли будете самі годувати, то ніяких замінників груді, якщо доведеться догодовувати - тільки з ложки, чашки чи шприца без голки.
Молоко при кипятінні втрачає більшість вітамінів та імунних факторів, але мені здається , це все одно краще, ніж суміш. Хоч деколи.
Маю надію, що дитинка ваша скоро поправиться і поїде додому
Відправлено 31 січень 2009 - 22:04
Відправлено 31 січень 2009 - 22:15
олена_т (31.1.2009, 22:04) писав:
Це могла зарости одна дірочка на соску (може у вас була там тріщина?) Якщо саме не тріскає, то проколіть легенько стерильною голкою і після годування мастіть бепантеном чи пуреланом. А лактостазу у вас ще нема?
Відправлено 31 січень 2009 - 22:22
Відправлено 01 лютий 2009 - 10:00
muroslavka (31.1.2009, 22:22) писав:
Це спазм судин соска - т.зв. вазоспазм. Не давайте соску самосу висихати на повітрі - зразу після смоктання якнайшвидше закрийте долонею і розітріть. Спробуйте нагріти в пальцях трохи оливкової олії і помастити. Поробіть таке день-два і скажіть, чи помагає. Бо причини можуть бути різні - і направильне прикладання і індивідуальна схильнісь у мами. Можливо треба бути приймати деякеі ліки.
Відправлено 01 лютий 2009 - 10:18
River (31.1.2009, 22:15) писав:
Дуже дяку!
Вибачте за дурне питання: а що таке лактостаз?
Відправлено 01 лютий 2009 - 11:48
Відправлено 01 лютий 2009 - 18:11
олена_т (1.2.2009, 10:18) писав:
Вибачте за дурне питання: а що таке лактостаз?
Лактостаз - це таке затвердіння на груді, може бути червоне, може боліти, може бути температура. Причини - поганий відтік молока з певної долі через неправильне прикладання або завеликі перерви між годуваннями чи тісний ліфчик, або як у вашому випадку через те, що молоко не може витікати через зарісшу дірочку.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Дуже рада за вас!
Відправлено 01 лютий 2009 - 18:35

"Єдиний мужчина за яким я стану бігати - це той, хто крикне мені "мамо, наздоганяй!"
Відправлено 01 лютий 2009 - 20:46
Якщо дуже вже переживаєте за форму соска, то у фірми Медела (в Антошці продаються) є т.зв. формувачі для сосків - їх носять між годуваннями у ліфчику і вони по-трошки витягують сосок. Ні в якому разі не використовуйте силіконові накладки - після них дитина неправильно бере груди, та й може зовсім відмовитись брати. Але головне - навчитись правильно прикладати дитину зразу після пологів. Якщо не буде виходити, подзвоніть мені - 8-097-536-51-99. А поки-що насолоджуйтесь вагітністю
Відправлено 01 лютий 2009 - 20:54

"Єдиний мужчина за яким я стану бігати - це той, хто крикне мені "мамо, наздоганяй!"
Відправлено 02 лютий 2009 - 12:28
той біль досить швидко проходить. але може його якось можна позбутися?
бере груде маля правильно. майже по контуру ареоли все захоплює...
читала що то може бути через нерозпрацьований сосок...але скільки ж ожна розпрацьовуватися??

Допомога