Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Поради консультанта з грудного вигодовування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 99 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

Поради консультанта з грудного вигодовування Консультат River Оцінка: ***** 5 Голосів

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 28 січень 2009 - 18:44

Вітаємо нашого нового консультанта! :dance2:
Все що Вас непокоїть питайте, по можливості будуть поради та відповіді.
My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 29 січень 2009 - 17:28

Дуже рада такій темі. У мене питання: які продукти точно можно їсти про годуванні дитини. наразі їм каші, картопляне пюре (на молоці), пельмені домашні без цибулі, сир. Пью молоко, кефір, чай без цукру. Радили мені печені яблука або варені яблука без цукру.
Але с таким харчуванням отримала запор. Прийшлось сьоггдні клізму робити, а в мене шви, дусить боляче було...Не хочу знову до такого доводити. Порадьте щось?
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   River 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 січень 2009 - 22:01

Дозволю собы цитату:
Чтобы молочко было питательным, выбираем только богатые витаминами продукты:

* Кефир, простокваша, творог, сметана и сливки — отличные источники кальция.
* В ржаном хлебе, яичных желтках, говядине, субпродуктах (печень, язык), а также рыбе и яблоках много фосфора и железа.
* Крупяные каши, хлеб грубого помола, орехи, яйца, чернослив и бобовые — кладезь магния и витаминов группы В.
* Сливочное и растительные масла (подсолнечное, оливковое, кукурузное) помогут восполнить запасы жира.
* Мед, варенье, сладкие компоты и кондитерские изделия содержат глюкозу - необходимы кормящей маме, чтобы восполнять запасы глюкозы.
* Свежие овощи, фрукты и ягоды просто бесценные «поставщики» аскорбиновой пантотеновой кислот, каротина, фолацина и др.

Відомі алергени - білкові продукти (молочні продукти, яйця, мясо птиці, бобові, риба), деякі ягоди, цитрусові, мед, шоколад, горіхи, кава, какао.
Але склад грудного молока не залежить напряму від вмісту маминого шлунку, воно утворюється з крові, лімфи і міжклітинної рідини. Тому варто пробувати різні продукти, але по-трошки і спостерігати за реакцією дитини. Дитина повинна познайомитись з усіма продуктами, які прийнято їсти в її сімї. Крім того, дитина вже знайома з усіма стравами, які їсть мама, бо від її харчування залежав смак амніотичної рідини. Тепер після зїдання мамою якогось продукту у грудному молоці зявляються ферменти для їх травлення. Дитині легше знайомитись з новими продуктами разом з грудним молоком, ніж потім без нього.
Якщо у батьків дитини є схильність до алергій, то, звичайно, треба обережніше вводити алергени, але все одно вводити. Якщо виникла реакція, то не давати продукт хоча би місяць, потім пробувати ще раз.
Точно не можна, як на мене, тільки наркотики, тютюн, алкоголь (як дуже хочеться, то можна по-трошки але не часто) :36_3_16:
Стосовно травлення - тут є закономірність: поки дитина на ГВ, у неї з мамою спільна мікрофлора, тому якщо у мами запор, то може бути і в дитини. Тим паче треба негайно з тим щось робити. Кажуть добре помагає узвар, буряк, чорнослив і побільше пиття.
My Signature
Виклик консультанта з ГВ: (097) 536-51-99 Галя
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 29 січень 2009 - 22:22

чи можна масажувати груди якимось масажером (не тільки руками, бо вже відвалюються)

дитину не годую, але хочу вберегти лактацію до часу коли донечку випишуть з лікарні і я зможу її повноцінно кормити груддю.

як цідитися?
як часто? по одній груді, чи дві за раз? в мене молоко прибуває дуже швидко... груди болять і дають температуру поки не виціджу ОБИДВІ до кораплини... молока МОРЕ

від молоковідсмоктовича тріс сосок (Авент був такий шо з ручкою), відмовилася від тої зарази.
My Signature
ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ :)
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 16:52

Ще не чула про масажери для грудей, думаю, в них немає необхідності, бо небагато матерів постійно зціджують молоко. Простіше зціджуватися у ванній, під душем, в приємній спокійній атмосфері, думаючи про дитину. Взагалі ловити момент, коли пройшов якийсь час від попереднього зціджування і ви відчуваєте, що молоко от-от закапає. Тоді й починати зціджуватись і на окситоциновому приливі легше націдите. В ідеалі цідитись треба так часто, як би їла дитина ( думаю у вашій ситуації вистачило б кожні 2-3 години) по 100-150г. Ви до речі, годуєте дитину зцідженим молоком, чи виливаєте?
Для підтримання лактації вистачає імітувати прикладання дитини, тобто раз на 2 год. одну грудь. Вночі 2 рази. Якщо у вас зразу так не виходить, то поступово збільшувати інтервал. Якщо ви зціджуєте кожного разу "до останньої каплі", то наступного разу молока буде ще більше, і ще...Організм отримує інформацію ніби дитина зїла все, тому наступного разу готує ще більше молока, щоб вистачило, і т.д. Це замкнуте коло.
Як довго ще дитина буде в лікарні?
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 21:23

я користуюся молоковыдсмоктувачем медела. електричним. дуже зручно. вын дорогий (десь400 грн здаэться) але вартий того...
My Signature
Зображення
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 січень 2009 - 21:28

Перегляд повідомленняKaterinka (30.1.2009, 21:23) писав:

я користуюся молоковыдсмоктувачем медела. електричним. дуже зручно. вын дорогий (десь400 грн здаэться) але вартий того...

але відж відсмоктувачів дійсно часто тріскають соски, вони не всім підходять
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 01:05

Перегляд повідомленняRiver (30.1.2009, 16:52) писав:

Ще не чула про масажери для грудей,

Ви до речі, годуєте дитину зцідженим молоком, чи виливаєте?

Як довго ще дитина буде в лікарні?

та я не про "до грудей" а про такі звичайні з розмасажовуючим ефектом масажери

не годую... тільки тим годую шо накапаю в бузік. Якщо молоко зцідити в баночку то влни його кип*ятять і лише таким дають дитинці, того я стараюся максимально в неї його "залити" коли прикладаю її до груді.
маю по цьому питання: чи не стане дитина лінивою від того, що я все роблю за неї? відрила мама ротик, націдила, натішилася що дитина ковтнула і закрила мама ротик. Чи захоче дитинка потім смоктати сама? Зараз вона намагається, але в неї нема сили (1610гр. нині важить дитина).

в лікарні малявочка буде поки не набере масу 2000гр і не буде здатна сама обігрівати своє тіло, та харчуватися з груді (не цьомати мою грудь, як це вона робить зараз, а повноцінно добувати з неї молоко). Тому точно скільки часу дитина лежатиме в лікарні сказати не можу. Маю надію на Божу милість та ласку, що заберу її якомога скорше до дому.

Дякую за відповідь.
My Signature
ВСЕ БУДЕ ДОБРЕ :)
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 09:17

Перегляд повідомленняЩаслива (31.1.2009, 1:05) писав:

та я не про "до грудей" а про такі звичайні з розмасажовуючим ефектом масажери

не годую... тільки тим годую шо накапаю в бузік. Якщо молоко зцідити в баночку то влни його кип*ятять і лише таким дають дитинці, того я стараюся максимально в неї його "залити" коли прикладаю її до груді.
маю по цьому питання: чи не стане дитина лінивою від того, що я все роблю за неї? відрила мама ротик, націдила, натішилася що дитина ковтнула і закрила мама ротик. Чи захоче дитинка потім смоктати сама? Зараз вона намагається, але в неї нема сили (1610гр. нині важить дитина).

в лікарні малявочка буде поки не набере масу 2000гр і не буде здатна сама обігрівати своє тіло, та харчуватися з груді (не цьомати мою грудь, як це вона робить зараз, а повноцінно добувати з неї молоко). Тому точно скільки часу дитина лежатиме в лікарні сказати не можу. Маю надію на Божу милість та ласку, що заберу її якомога скорше до дому.

Дякую за відповідь.

Думаю, коли дитина набереться сил, то буде нормально смоктати. Вона ж зараз не симулює, дійсно не може, а коли зможе, то ви її навчите ;) Попробуйте при годуванні вкласти груди в ротик і підтримуючи нижню щелепу трохи зімітувати смоктання. Думаю, дитина лінивою не стане, але от до пляшечки звикнути може...Тому коли будете самі годувати, то ніяких замінників груді, якщо доведеться догодовувати - тільки з ложки, чашки чи шприца без голки.
Молоко при кипятінні втрачає більшість вітамінів та імунних факторів, але мені здається , це все одно краще, ніж суміш. Хоч деколи.
Маю надію, що дитинка ваша скоро поправиться і поїде додому :drinks:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   олена_т 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 22:04

Привіт! Допоможіть! Сьогодні вночі, як годувала дитину, почала боліти одна грудь. Думала, може дитинка погано захопила сосок. Зранку дивлюсь, а на соску біла плямка. Так, ніби підійшло молочко і там сидить. І як годую, дуже болить. Що це може бути?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 22:15

Перегляд повідомленняолена_т (31.1.2009, 22:04) писав:

Привіт! Допоможіть! Сьогодні вночі, як годувала дитину, почала боліти одна грудь. Думала, може дитинка погано захопила сосок. Зранку дивлюсь, а на соску біла плямка. Так, ніби підійшло молочко і там сидить. І як годую, дуже болить. Що це може бути?

Це могла зарости одна дірочка на соску (може у вас була там тріщина?) Якщо саме не тріскає, то проколіть легенько стерильною голкою і після годування мастіть бепантеном чи пуреланом. А лактостазу у вас ще нема?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мандрагора 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 22:22

ПРИВІТ! Я подумала, що у мене схожа проблема, бо я помітила, що після годування мої соски - білі,безколірні........болять - жах.Я думаю, що неправильний захват, але ніяк не можу змінити - донечка язичком собі відсовує як їй зручно.Порадьте що робити, бо нам тільки місяць і ще можна виправити.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 10:00

Перегляд повідомленняmuroslavka (31.1.2009, 22:22) писав:

ПРИВІТ! Я подумала, що у мене схожа проблема, бо я помітила, що після годування мої соски - білі,безколірні........болять - жах.Я думаю, що неправильний захват, але ніяк не можу змінити - донечка язичком собі відсовує як їй зручно.Порадьте що робити, бо нам тільки місяць і ще можна виправити.

Це спазм судин соска - т.зв. вазоспазм. Не давайте соску самосу висихати на повітрі - зразу після смоктання якнайшвидше закрийте долонею і розітріть. Спробуйте нагріти в пальцях трохи оливкової олії і помастити. Поробіть таке день-два і скажіть, чи помагає. Бо причини можуть бути різні - і направильне прикладання і індивідуальна схильнісь у мами. Можливо треба бути приймати деякеі ліки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   олена_т 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 10:18

Перегляд повідомленняRiver (31.1.2009, 22:15) писав:

Це могла зарости одна дірочка на соску (може у вас була там тріщина?) Якщо саме не тріскає, то проколіть легенько стерильною голкою і після годування мастіть бепантеном чи пуреланом. А лактостазу у вас ще нема?

Дуже дяку!
Вибачте за дурне питання: а що таке лактостаз? :give_rose:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 11:48

River у нас ніби получається! :yahoo: Тільки вчора ми дуже кричали, але в кінцевому результаті маленька добре поїла аж в 16.30 ... А потім хотіла їсти в 19 год. А сьогодні вже менше вередує, хоча і пручається :give_rose:
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 18:11

Перегляд повідомленняолена_т (1.2.2009, 10:18) писав:

Дуже дяку!
Вибачте за дурне питання: а що таке лактостаз? :shok:

Лактостаз - це таке затвердіння на груді, може бути червоне, може боліти, може бути температура. Причини - поганий відтік молока з певної долі через неправильне прикладання або завеликі перерви між годуваннями чи тісний ліфчик, або як у вашому випадку через те, що молоко не може витікати через зарісшу дірочку.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняТ@ня (1.2.2009, 11:48) писав:

River у нас ніби получається! :36_11_6: Тільки вчора ми дуже кричали, але в кінцевому результаті маленька добре поїла аж в 16.30 ... А потім хотіла їсти в 19 год. А сьогодні вже менше вередує, хоча і пручається :36_11_6:

Дуже рада за вас! :36_11_6: Не розслабляйтесь, постійно слідкуйте за прикладанням, до 2 тижнів результат закріплюється. Коли зважите Софійку, напишіть.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataljka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 18:35

Доброго дня! Мене також дуже турбує дане питання хоч я ще не годую, оскільки тільки в очікуванні малятка. Проте моя проблема мене хвилює на майбутнє. В мене втягнуті соски, хотілось би від вас почути якусь пораду як підготувати грудь до годування. Чи потрібно робити якісь певні вправи щоб в мене дитинка могла в майбутньому ссати. Дуже хвилююсь, бо розумію, що стикнусь з дуже важкою проблемою і намагаюсь все робити для підготовки до годування. Буду дуже вдячна за пораду.
My Signature
ЗображенняЗображення
"Єдиний мужчина за яким я стану бігати - це той, хто крикне мені "мамо, наздоганяй!"
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 20:46

Проблема може бути великою тільки якщо потрапите до некомпетентних лікарів-медсестер, які поставлять діагноз "не можна годувати зі втягнутими чи плоскими сосками" :smile: А насправді цілком можна! Дитина смокче груди, а не сосок (ну не соскове ж годування;)) Головне вміти вкласти побільше нижньої частини ареоли разом зі соском. Під час смоктання під дією вакууму в роті дитини сосок витягується.
Якщо дуже вже переживаєте за форму соска, то у фірми Медела (в Антошці продаються) є т.зв. формувачі для сосків - їх носять між годуваннями у ліфчику і вони по-трошки витягують сосок. Ні в якому разі не використовуйте силіконові накладки - після них дитина неправильно бере груди, та й може зовсім відмовитись брати. Але головне - навчитись правильно прикладати дитину зразу після пологів. Якщо не буде виходити, подзвоніть мені - 8-097-536-51-99. А поки-що насолоджуйтесь вагітністю :prapor: Адже головне приготування до ГВ - впевненість мами і своїх силах і можливості годувати грудьми!
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nataljka 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 20:54

Дуже Вам вдячна за пораду!!!! :prapor:
My Signature
ЗображенняЗображення
"Єдиний мужчина за яким я стану бігати - це той, хто крикне мені "мамо, наздоганяй!"
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2009 - 12:28

Виникло ще одне питання: коли я починаю годувати з правої груді то як малюк починає смоктати відчуваю різкий біль. ніби щось ріже. з лівою такого немає.
той біль досить швидко проходить. але може його якось можна позбутися?
бере груде маля правильно. майже по контуру ареоли все захоплює...
читала що то може бути через нерозпрацьований сосок...але скільки ж ожна розпрацьовуватися??
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 99 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Тему закрито

2 відвідувачів читають цю тему