citronella (27.1.2009, 13:54) писав:
А детальніше можна? Які різні кашки готуєте? А то я готувала через день: гречку - вівсянку (з фініками). Моя їх дуже любила. А тепер відказується від вівсянки і гречку теж не дуже їсть.
Сьогодні кілька ложечок гречки з молоком зїла. Я їй даю печиво, вона по кусочку відламує і кладе в ложечку з кашкою. І так їсть.
На обід робила супчик з фрикадельками.
А омлет я роблю так: до яйця додаю трішки молока (краще вершки) і натираю твердого сиру. І вже не солю. А ви як робите?
citronella! Пробач (сподіваюсь, нічого, що на "ти"), але я щойно помітила твої запитання.
Отже, каші готуємо такі: гречана, вівсяна, ячмінна, житня (ці з пластівців). Варю такі, щоб не надто густі: на 250 мл молока даю 2 ст.л. без верху пластівців і 1ч.л. без верху цукру. Якщо варю без цукру, то додаю потім 1ч.л. меду. Тільки не у гарячу кашу, а у добре теплу, бо ту гарячій мед втрачає всі свої лікувальні і профілактичні властивості. О, згадала, ще інколи рисову кашку їмо і кукурудзяну.
Омлетик готую так: збиваю яйце з молоком, дрібкою солі і зеленню січеною (я її багато з бабусиного городу наморозила). Виливаю на розігріту сковорідку і на малесенькому вогні готую під покришкою, поки повністю не затягнеться.
Щодо обіду, то супи їсть дуже різноманітні, ті ж, що і ми, просто не зажарюю їх. Але такі як гороховий чи фасолевий поки не даю, заважкі, як на мене.
Якщо цікавлять ще якісь рецепти, то напиши, які продукти полюбляє твоя гурманка, а я вже напишу, що можна придумати з того, наскільки фантазії вистачить....