Кесарів розтин: за і проти всі за і проти
Відправлено 25 жовтень 2007 - 13:28
Звичайно, скільки людей, стільки й думок. В мене показано плановий кесарів розтин, звичайно, хвилююсь, хотілося б дізнатися ваші думки з цього приводу. Хвилююсь, що наркоз може зашкодити дитині, хоча знаю, що там мінімальні дози, та все ж хотілося б відразу побачити дитинку...
Відправлено 25 жовтень 2007 - 14:19
З порад про які я читала. То радять щоб почалися перейми а потім вже робити кесарів розтин.
Відправлено 25 жовтень 2007 - 14:26
Яблучко (25.10.2007, 15:19) писав:
З порад про які я читала. То радять щоб почалися перейми а потім вже робити кесарів розтин.
Спасибі за відповідь. А вибору дійсно нема, так що будемо думати тільки про хороше :)
Відправлено 25 жовтень 2007 - 16:00
Юлія (25.10.2007, 14:28) писав:
Звичайно, скільки людей, стільки й думок. В мене показано плановий кесарів розтин, звичайно, хвилююсь, хотілося б дізнатися ваші думки з цього приводу. Хвилююсь, що наркоз може зашкодити дитині, хоча знаю, що там мінімальні дози, та все ж хотілося б відразу побачити дитинку...
взагалі, я завжди негативно ставилася до кесаревого розтину. Думала, що природній шлях - найкращий. Та й ускладнень менше. Після кесаревого ти ніколи не зможеш народити звичайним способом. Кожного разу знову прийдеться робити кесарів. Крім того, рана довго заживає.
Але в тебе немає вибору...
Відправлено 25 жовтень 2007 - 16:04
Antic (25.10.2007, 17:00) писав:
Але в тебе немає вибору...
Чому не зможу природньо народити? Зможу... але не дозволять. Я й сама негативно до цього відношусь... та нічого вже не зробиш. :(
Відправлено 26 жовтень 2007 - 12:55
Юлія (25.10.2007, 15:28) писав:
Звичайно, природні пологи - це краще для жіночого організму, але в кесаревому прозтині я не бачу нічого страшного.
Нещодавно була у подруги, якій місяць назад зробили розтин і все у неї чудово, здоровий гарненький хлопчик
Також є ще плюс - це те, що ти будеж знати коли ти народжуватимеш, не будеш відчувати потуг та й розриви тобі не загрожуватимуть. А то я зараз кожен день прислухаюся (дитятко вже опускається) і чесно признаюся, що боюсь, боюсь чи зможу народити, бо я зараз така безсила.
Все буде добре!
Відправлено 26 жовтень 2007 - 16:31
Маша (26.10.2007, 13:55) писав:
Нещодавно була у подруги, якій місяць назад зробили розтин і все у неї чудово, здоровий гарненький хлопчик
Також є ще плюс - це те, що ти будеж знати коли ти народжуватимеш, не будеш відчувати потуг та й розриви тобі не загрожуватимуть. А то я зараз кожен день прислухаюся (дитятко вже опускається) і чесно признаюся, що боюсь, боюсь чи зможу народити, бо я зараз така безсила.
Все буде добре!
Спасибі.
І нічого не бійся, те що ти зараз безсила, не означає, що так буде на пологах. Не ми перші - і не ми останні, так що якось воно буде. От якби тільки можна було не хвилюватися. А що вже буде, як малятко народиться, мабуть, це така наша "робота" - постійно хвилюватися за дитину.
Відправлено 26 жовтень 2007 - 18:48
Відправлено 26 жовтень 2007 - 18:59
Lara! (26.10.2007, 19:48) писав:
О. Тоді в мене до тебе купа питань
1. Чи не шкодить наркоз дитині?
2. Коли дозволяють годувати дитину груддю?
3. Коли тобі приносять дитину і залишають з тобою?
4. Як довго заживають шрами?
5. Чи можна бачити дитину відразу після операції (ще до того, як тобі зашивають шви)?
6. На який день ти можеш вільно пересуватися і чи можна піднімати дитину?
7. Коли можна після того приймати душ? І як довго відходиш від наркозу?
Відправлено 26 жовтень 2007 - 20:47
2. Мене прооперували о 00.30, до тями я прийла десь о 2 ранку, повністю прокинулась о 4-ій, донечку побачила о 6-ій, перший раз годувала о 10-ій. Проте, якщо буде ЕА, то і дитинку відразу побачиш, і навіть зможеш відразу прикласти до грудей.
3. Приносили вже весь перший день на годування, а повністю залишили зі мною через 1,5 доби. Скажу відразу, було неймовірно важко. Медсестри дитячі у нас у пологовому не найдобріші люди, я була виснажена, а про допомогу не було кого попросити. Мені просто віддали дитину і забули про нас, а ходити я ще добре не могла. Молока не було, сказали дитину прикладати до грудей якнайчастіше, я і прикладала, 8 годин доряду, сидячи, дивуюсь зараз як свідомість не втратила, потім прийшла моя лікар і наробила трохи шороху.
4. З шрамом особисто у мене проблеми були ще 1.5 місяці, в одному місці шов не заживав, але це швидше виняток, як правило вже за 2 тижні за нього забувають. Ще з рік я відчувала тягучі болі під час зміни погоди. Зараз все в повному порядку, шов косметичний і його не видно. Хоча особисто я все ще відчуваю незручності. Все життя борюсь з зайвою вагою. так от після КР м'язи над швом не пыдкачуються, роблю вправи для пресу, а результату - нуль. Але це вже моъ власны особливосты. Як правило все в повному порядку зы швом.
5. выдповыдь у п.2
6. Пересуватись я почала через 10 годин після операції. десь через добу робила це вже зовсім вільно, тоді ж і дитину почала підіймати. Хоча не радять, але виходу не було....
7. Душ я приймала, коли повернулася додому і трохи зажив шов, на 7 добу. Але це тому, що в душ (єдиний на відділення) мене не можна було б загнати і під палицею. Я й не цікавилась у лікаря, чи можна, коли побачила умови. Питала, коли виписувалась, дозволили.
Юленько, якщо КР плановий, попроси, щоб не різали, поки не почнуться перейми. Хай дитинка буде готова. А то є у наших лікарів звичка різати, коли у них зміна, або їм так випадає.
По-друге, і це важливо, порадься з педіатром, тобі проколять курс антибіотиків після операції. Вони з молозивом попадуть у кишківник дитинки і можуть знищити корисну але і без того слабеньку мікрофлору дитинки, можеш потім довго лікувати дисбактеріоз. Тому зразу став питання про доцільність пребіотиків з першого дня, змащуватимеш груди перед годуванням, і даватимеш дитинці і так. Я давала "Симбітер", прекрасний препарат. Але ти проконсультуйся.
По-третє, купи післяопераційний бандаж. Тоді вставати буде НАБАГАТО легше, він триматиме м'язи і шов буде менш болючим.
Відправлено 27 жовтень 2007 - 10:37
Цитата
По-друге, і це важливо, порадься з педіатром, тобі проколять курс антибіотиків після операції. Вони з молозивом попадуть у кишківник дитинки і можуть знищити корисну але і без того слабеньку мікрофлору дитинки, можеш потім довго лікувати дисбактеріоз. Тому зразу став питання про доцільність пребіотиків з першого дня, змащуватимеш груди перед годуванням, і даватимеш дитинці і так. Я давала "Симбітер", прекрасний препарат. Але ти проконсультуйся.
По-третє, купи післяопераційний бандаж. Тоді вставати буде НАБАГАТО легше, він триматиме м'язи і шов буде менш болючим.
Спасибі, заспокоїла. Тепер вже майже і не страшно. А стосовно антибіотиків не зрозуміла (чи треба їх колоти чи ні, бо я проти всяких там уколів, я і так потерплю, але якщо треба, то де дінешся). Чи можна, щоб ніякою хімією мене не накачували, бо не хочу, щоб це дитині потрапляло в організм? :(
Відправлено 27 жовтень 2007 - 12:54
Юлія (27.10.2007, 11:37) писав:
Антибіотики проколять обов'язково, тому й кажу, що дитины призначать бакпрепарати. Від них не відмовляйся у жодному разі, треба відразу допомогти дитинці сформувати корисну мікрофлору, а то потім будеш довго лікувати всілякі дисбактеріози і т.п.
Відправлено 27 жовтень 2007 - 12:56
Відправлено 27 жовтень 2007 - 16:20
Lara! (27.10.2007, 13:54) писав:
Дякую за інформацію. Матиму на увазі і відразу це скажу лікарю.
Відправлено 28 жовтень 2007 - 22:08
Lara! (27.10.2007, 13:54) писав:
У наших знайомих зараз схожа ситуація і вони кажуть що є сенс подумати про
1. поки антибіотики даватимуть часто не рекомендують годувати з грудей (тобто чим і як годувати немовля)
2. як наслідок цього треба зважити чи треба молоковідсмоктувач чи ще щось щоб поки воно не їсть все було
гаразд
Відправлено 28 жовтень 2007 - 23:16
2. Якщо буде годувати штучно, то молоковідсмоктувач обов'язково. Не буде відсмоктувати, по-перше не стимулюватиме прибуток молока, а по-друге, коли молоко прийде, то без сціжування груди скам'яніють...
Відправлено 29 жовтень 2007 - 13:22
Lara! (28.10.2007, 23:16) писав:
2. Якщо буде годувати штучно, то молоковідсмоктувач обов'язково. Не буде відсмоктувати, по-перше не стимулюватиме прибуток молока, а по-друге, коли молоко прийде, то без сціжування груди скам'яніють...
Люди, невже не можна якось обійтись без цього всього? Я не хочу ніяких сумішей, невже не можна груддю годувати?
Відправлено 29 жовтень 2007 - 13:31
Юлія (29.10.2007, 13:22) писав:
Люди, невже не можна якось обійтись без цього всього? Я не хочу ніяких сумішей, невже не можна груддю годувати?
Я годувала... точніше годувала змішано... але в той час лише груддю, і мені лікарі не радили не прикладати дитину, навпаки, прикладала я дуже часто, щоб стимулювати прихід молока... Але, як уже писала, давала пребіотики....

Допомога