Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: "Погані" слова наших дітей - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

"Погані" слова наших дітей Слова, які не можна говорити дітям ))). Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 23 січень 2009 - 00:29

От по ходу розмови про школу у мене виникла думка про слова. Інколи в мультиках говорять - дурак. А я дітям говорю, що це погане слово. Цікаво як у Вас?

У мене особливої проблеми з тими словечками різними не було. Якось з садочку раз принесли ( вже не памятаю яке це було слово), то чоловік сказав, що це погане слово і коли його хтось говорить, то у нього волосся на язику виросте. Як не дивно, це спрацювало безвідказно, вони навіть повторювати погані слова не хотіли.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lacky_ 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 00:53

Перегляд повідомленняКоліжанка (23.1.2009, 0:29) писав:

От по ходу розмови про школу у мене виникла думка про слова. Інколи в мультиках говорять - дурак. А я дітям говорю, що це погане слово. Цікаво як у Вас?

У мене особливої проблеми з тими словечками різними не було. Якось з садочку раз принесли ( вже не памятаю яке це було слово), то чоловік сказав, що це погане слово і коли його хтось говорить, то у нього волосся на язику виросте. Як не дивно, це спрацювало безвідказно, вони навіть повторювати погані слова не хотіли.

Цікавий спосіб. :smile: Ми ще погано вміємо розмовляти, але вже з чоловіком обговорювали таку тему. Для початку вирішили не звертати уваги, а там подивимось. Проте знаю точно, що просто категорично забороняти казати те чи інше слово не можна. Бо діти дуже полюбляють робити все по-своєму і лише частіше вживатимуть заборонені слова.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 01:03

Lacky_, Я ще до того, як діти почали говорити, то притримувалася думки, що взагалі не варто звертати увагу. Але коли побачила, що до дітей воно липне як має бути і все вони прекрасно розуміють. То вирішила, що дітям варто відразу пояснювати, але не категорично і не зі сміхом і переглядаючись з кимсь ( я таке бачила). А коли спокійно сказати, то все дітки розуміють, навіть дуже маленькі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   child_man 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 23 січень 2009 - 03:11

Якщо дитина вжила погане слово одноразово, то не слід панікувати. Краще в такому випадку промовчати, зробити вигляд наче нічого не сталося. А от коли це словечко міцно ввійшло у словник, тоді дитині спокійно, як сказала Коліжанка,без ухмилок слід пояснити,що це погане слово і його не слід вимовляти.
My Signature
Слова відлітають, написане залишається.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 09:23

Для нас ця тема дуже актуальна. Павлик, буває, зі школи таке принесе, що вуха в"януть. Йому поки що спокійно пояснюю, що це слово погане, і якби він знав значення цього слова - сам би себе набив по губах. Поки що виходить, а що буде далі - не знаю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Masik 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 23 січень 2009 - 09:49

Цілком згодна з child_man. У нас ще такої проблеми не виникало, бо ми ще маленькі. Але з чоловіком вже це обговорювали і зупинилися саме на цьому варіанті. Моя сестра не звертала увагу і малий сам по собі переставав говорити погані слова. Що найдивніше, так це те, як швидко вони виокремлюють ці слова з поміж інших.
My Signature
Зображення
Світ був навколо мене - я була з мамою. Світ був всередині мене - я чекала сина. Я стала мамою... і я навколо світу!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 09:58

Перегляд повідомленняMasik (23.1.2009, 9:49) писав:

Що найдивніше, так це те, як швидко вони виокремлюють ці слова з поміж інших.

Вони їх не відокремлюють. Вони їх говорять серед інших, просто їх виокремлює наша реакція. А потім вони бачать нашу дивну реакцію - і повторюють їх далі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Марго 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 10:12

а що робити коли дитина 4,5 рочки почула пісню Потапа і Насті "У нас на районе..." і постійно її співає, вдома ми такого не слухаєм але ж в транспорті або в магазині вуха їй не закриєш... я вже блазнію від тих пирушкі -пупирушкі... :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 10:42

Марго, -)) мабуть збоку це смішно звучить(я уявила це-))) мені здається це буде поки йому самому не набридне (чи їй, я, вибачте, не знаю хто у Вас), або не почує нові "пирушки"-)) Знаю, що батькам це не смішно, бо маємо такого впертюха дома, що за кожне слово треба вести цілі переговори-)) у татка нерви такого не витримують, а син не признає диктатури - тільки через компроміси все сприймає-)))
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 10:45

varvara у мене дівчинка Соломійка... я стараюсь не реагувати на її співи але ж коли їдеш у маршрутці 30 хв, і вона цілу дорогу виспівує... бачили б ви вирази обличчя пасажирів....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 10:48

Перегляд повідомленняМарго (23.1.2009, 10:45) писав:

varvara у мене дівчинка Соломійка... я стараюсь не реагувати на її співи але ж коли їдеш у маршрутці 30 хв, і вона цілу дорогу виспівує... бачили б ви вирази обличчя пасажирів....

а шо Вам пасажири-))) як вони матюкаються сидять то пасажири голови втягують поглибше і сидять мовчки, хай співає, шо ж тут поробиш-(( музика в маршрутках ще та-(( дивно чому їм не забороняють її включать, воно ж мабуть і на безпеку якось впливає...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 10:53

ааа ще згадала про погані слова: доця ходить в садок з 1року 10 міс, оми якось ідемо додому їй було тоді приблизно 2,5 рочки а вона каже сама до себе "то не діти а сволочі! " я оствпіла питаю що ти таке говориш? а вона це наша вихователька так казала бо діти книжечки порвали.... причому вони ту виховательку чомусь люблять ... але я їй (виховательці ) тактовно наступного дня сказала щоб припнула язика...

Користувач подумав і додав через 6 хв.:
ще одна ситуація коли мала в 3 рочки була зі свекрухою вдома і знайшла в шафі цукерки... а їй не можна солодкого бо має алергію... свекруха дзвонить питає що робити я кажу та сховайте і все, вона нишком заховала Соломія питає "баба де цукерки", баба : " вовчик (іграшковий) з"їв"
Соломія до вовка : "Вовк ти на хєр мої цукерки зжер?"
у свекрухи вистачио стримання не реагувати... і ото на х... ? потроху забулось хоча ще кілька раз випливало
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 11:05

В мене мала як "приносила" додому нове слово то питала що воно означає, я завжди пояснювала, та й пояснюю, навіть такі як б...ть, с...ка і т. д., бо на жаль ці слова досить часто можна почути, особливо їх полюбляють підлітки :( , і розуміючи що слово образливе моя Сашка їх не говорить, ну дуже вже вона делікатна(поки що, як буде далі-хто-зна)
Дома матів не терплю, а сама не вживаю взагалі, якщо хочеться комусь допекти то літературними словами можна "вжалити" більш боляче.
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 12:54

І у нас Маринка з садочку приносить погані слова, але поки що найгірше слово це "дура". Але ми її вчимо, що таких слів не можна казати. що вони образливі і Бог буде сварити за такі слова. Але ми також боремося з такими словами, як "срати" а не какати, "морда" замість лиця.
У нас у сімї ми практично не говоримо поганих слів і матів. Найгірше слово, яке може вирватися з наших вуст, то це "блін". А я нещодавно розмовляла з подругами, так у них мат, для звязки слів, при дитині. А коли сварять, то взагалі. Так тут ясно, що дитина і собі так буде казати, як каже мама.

Ще хочу розповісти історію із сімї двоюрідної сестри, яка посварилася з свекрухою і свекруха назвала її сукою. А поряд стояла 2,5ріна донечка і так тихенько бабусю взяла за руку і каже:
- Мама не сука, мама Оксана.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 13:48

Коліжанка, така актуальна темка, причому для всіх батьків! Ну, в нас наразі, крім "дупа", нічого поганого ;) Хоча нічого поганого в цьому слові я не бачу, проблема в тому - як дитина його вживає. Якшо говорить: "Ти - дупа!" - тут без коментарів! Погоджуюся, шо поганих слів дітки найперше набираються від батьків та родичів, якщо ті їх вживають хоча б деколи. А діти, як відомо, хапають на льоту. Далі - садочок, вулиця. Як на мене, головне абсолютно ніяк не зреагувати, коли почуєш від дитини погане слово - велика ймовірність того, шо дитина після вашої нульової реакції просто викине це слово з голови! Але якщо таке повториться, тоді вже тре пояснювати...

Просто згадала історію: коліжанка з мамою сиділи на кухні, а доня коліжанки (6 років) бавилася в іншій кімнаті. Розказуючи історію, яка трапилася з нею в маршрутці, мама коліжанки зі злості випалила : "Та й... твою мать... і продовжила речення..." На що почула з-за дверей від малої: "Бабуся, а мать моєї мами - то ти?" ;)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 14:14

А мене малий нещодавно назвав козою :) коли я йому щось там не дала. Сама винна, бо перед тим спередсердя сказала на малу "от коза мала!"
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 23 січень 2009 - 15:09

Перегляд повідомленнямамаПашіЖені (23.1.2009, 2:58) писав:

Вони їх не відокремлюють. Вони їх говорять серед інших, просто їх виокремлює наша реакція. А потім вони бачать нашу дивну реакцію - і повторюють їх далі.

саме так! пригадую як приїздила до своєї сестри. а вона мені розповідала всякі сороміцькі віршики і дивилася як я відреагую. очікуваної реакції не було, віршики теж зникали з нашого спілкування.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 15:38

Та це то так, що по реакції батьків діти судять. Але коли є садочок чи школа, то там у дітей свої реакції на такі словечка)))).
Але якщо вдома батьки таких різних слів не вживають, то воно і до дитини не прилипне.

Львівянка і Марго насмішили!!! :36_3_16:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 23 січень 2009 - 18:32

Та навіть якщо батьки спілкуються між собою на Ви і пошепки, однкаково діти набиратимуться всілякого "добра", особливо допоки малесенькі. Бо ж не розуміють, що воно означає, а просто мавпують. Мій синочок, коли мав 2 рочки, бавлячись, любив повторювати слова "Кувамать". Причому говорив це у моменти, коли злостився з того, що пірамідка не складається, м"ячик далеко закотився тощо. Виявляється це були улюблені слова нянечки у їх групі. Пояснювати щось було безрезультатно, тож вирішила щоразу, коли малий згадуватиме ті перли, буду "перебивати" їх іншою фразою типу "Де ж то взять?". Коли він питав:" Що взять?", я казала:"Сили. Де ж то взять сили, щоб...". Спрацювало і за невеликий проміжок часу "кувамать" перетворилась на "Де ж то взять".
Марго, а з тими "Пиришками-пупиришками" і справді якась катастрофа. Моя малеча (11 місяців) коли чує, завмирає на місці і голову не відірвеш від телевізора.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 19:44

Перегляд повідомленняСонячна (23.1.2009, 18:32) писав:

Марго, а з тими "Пиришками-пупиришками" і справді якась катастрофа. Моя малеча (11 місяців) коли чує, завмирає на місці і голову не відірвеш від телевізора.

Женя теж у захопленні від цієї пісні. Аж пританцьовує.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему