Природні методи планування сім"ї vs Контрацептиви вирізано з теми Контрацепція
Відправлено 31 грудень 2008 - 14:33
Відправлено 05 січень 2009 - 15:24
гра з вогнем (31.12.2008, 14:33) писав:
Часто природній метод плутають із календарним. Календарний - справді ненадійний і вимагає стабільного циклу.
А при прородньому методі (вимірювання температури+спостереження за шийкою і слизом) цикл може бути будь-який. Цей метод дуже ефективний, бо грунтується на фізіологічних змінах жіночого організму. Книжечка, про яку згадувала наденька - дуже хороша, рекомендую. Ще в неті є інша книжка з природнього планування - Тони Вешлер "Желанный ребенок".
Відправлено 05 січень 2009 - 15:45

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 05 січень 2009 - 15:55
А при прородньому методі (вимірювання температури+спостереження за шийкою і слизом) цикл може бути будь-який. Цей метод дуже ефективний, бо грунтується на фізіологічних змінах жіночого організму.
Мені прикро вас розчаровувати, але це ви плутаєте, і мало того видаєте бажане за дійсне.
Природній метод це загальна назва усіх методів, які грунтуються на спостереженні за фізіологічними змінами фертильності/нефертильності протягом фаз менструального циклу. Сюди належить календарний метод, метод вимірювання базальної температури, метод цервікального слизу.
окрім того усюди підкреслюється, що це не методи контрацепції, а метод, який дозволяє визначити фертильний період
Той метод, про котрий ви говорите називається симптомотермальним, входить до групи природних методів, має усі застереження, які стосуються природних методів (у тому числі стабільний менструальний цикл), його ефективність досить низька. Якщо для усіх інших природніх методі ефективність складає 50%, то стосовно симптомотермального існує думка (але не існує підтверджень), що він знижує ризики завагітніти в 2 рази, ще дається цифра 6%, теж не відомо звідки взята.
Але звісно, якщо з якихось міркувань інші методи не підходять, то цей лишається єдиним методом планування сім"ї. Але варто пам"ятати, що загалом ефективність цього методу досить низька.
Відправлено 05 січень 2009 - 16:21
гра з вогнем (5.1.2009, 14:55) писав:
Природній метод це загальна назва усіх методів, які грунтуються на спостереженні за фізіологічними змінами фертильності/нефертильності протягом фаз менструального циклу. Сюди належить календарний метод, метод вимірювання базальної температури, метод цервікального слизу.
окрім того усюди підкреслюється, що це не методи контрацепції, а метод, який дозволяє визначити фертильний період
Той метод, про котрий ви говорите називається симптомотермальним, входить до групи природних методів, має усі застереження, які стосуються природних методів (у тому числі стабільний менструальний цикл), його ефективність досить низька. Якщо для усіх інших природніх методі ефективність складає 50%, то стосовно симптомотермального існує думка (але не існує підтверджень), що він знижує ризики завагітніти в 2 рази, ще дається цифра 6%, теж не відомо звідки взята.
Але звісно, якщо з якихось міркувань інші методи не підходять, то цей лишається єдиним методом планування сім"ї. Але варто пам"ятати, що загалом ефективність цього методу досить низька.
Я тіж думаю, що натуральні методи нешкідливі для здоров"я, але ними можуть користуватись пари, котрим евентуальна вагітність - не перешкода ( як ми будемо десь за 2 роки. Орест вже буде досить дорослий та й для мене оптимальна різниця між дітьми 5-6 років)
Відправлено 07 січень 2009 - 15:27
гра з вогнем (5.1.2009, 15:55) писав:
Звідки у Вас ця інформація (щодо виділеного у тексті)? Дайте джерело, бо щось не вийшло мені розчаруватися
Якщо метод дозволяє визначити фертильний період, то і неплідний з його допомогою теж визначається. Тоді чому б не застосовувати його з метою уникнення небажаної вагітності? Застосовувати не тільки можна, а й потрібно, і при чому успішно. Перевірено на собі ! :)
Відправлено 10 січень 2009 - 00:12
ви звісно можете довіряти єдиній, наведеній вами, книжці. ваша справа. я ж надаю перевагу аналізу різних точок зору та різних джерел.
на жаль мої настільні книги стосуються більш цікавіших речей, аніж критика очевидного - низької ефективності методів природного планування. саме тому, я звернула вашу увагу на один з пошукових ресурсів.
якщо ж вас не цікавить інша точка зору, то не маю на меті щось доводити.
Відправлено 12 січень 2009 - 16:31
гра з вогнем (10.1.2009, 0:12) писав:
ви звісно можете довіряти єдиній, наведеній вами, книжці. ваша справа. я ж надаю перевагу аналізу різних точок зору та різних джерел.
на жаль мої настільні книги стосуються більш цікавіших речей, аніж критика очевидного - низької ефективності методів природного планування. саме тому, я звернула вашу увагу на один з пошукових ресурсів.
якщо ж вас не цікавить інша точка зору, то не маю на меті щось доводити.
Насамперед, я не зловтішаюся. Це Ви у 1-му ж дописі до мене написали, що я "видаю бажане за дійсне". Ваша думка єдиноправильна ?
Не боюся Вас розчарувати, бо в даному випадку - це не так.
По-2, я навела ДВІ книжки (про одну з них вище писала наденька, тож я просто послалася на неї).
по-3, якби Ви орієнтувалися в темі природного планування, то б знали, що симптотермальний метод є найефективніший з усіх методів запобігання вагітності (окрім стерилізації). Навести Вам індекси Перла? Думаю, Ви без проблем їх знайдете у наукових саттях
А мети доводити у Вас немає, бо немає аргументів.
Бажаю Вам все ж глибше розібратися у питанні ДО того, як безапеляційно щось заявляти.
Я вивчала симптотермальний метод у навчальному закладі (УКУ) і складала з нього іспит, тож знаю, про що веду мову.
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
Tasin'ka (12.1.2009, 13:56) писав:
Природній метод подвійного контролю (симптотермальний, бірмінгемської модифікації).
Відправлено 12 січень 2009 - 17:12
Індекс Перля для різних методів контрацепції
Симптотермальный метод Сочетает в себе температурный и цервикальный методы 0,3
Комбинированные оральные контрацептивы Содержат эстроген и прогестин 0,1 — 0,9
Гормональная внутриматочная спираль Мирена Содержит прогестин 0,1 — 0,5
мені здається 0,1 менше ніж 0,3, чи я погано в школі математику вчила?
окрім того, симптомотермальний метод надто важкий у користуванні, не всі здають іспити з цього методу.
і це ще не відомо як велися підрахунки.
ще одна табличка з порівнянням різних методів контрацепції. як на мене дуже показово
Відправлено 12 січень 2009 - 17:53
Відправлено 12 січень 2009 - 18:06
Dzvinka (12.1.2009, 16:53) писав:
Я думаю, гра з вогнем мала на увазі не про саму складність вимірювання, а про те, що рідко якажінкавтеперішніх умовах можесобідозволити ним користуватись. Я якось з гінекологом заговорила, про цей метод і він щиро посумнівався, що у меневінбуде дієвий, якщо після Мірени не вирівняється фон гормональний, бо треба, щоб був постійний ритм життя, можливість сталої години вимірювання, перед нею мін 6 годин спокійного сну (при малій дитині моло ймовірне), майже відсутність стресу і переїздів, а також хвороб і приймання ліків, котрі б вплинули на перебіг змін температури. Я особисто вважаю, що в ідеалі симпто-термальний метод найкращий, бо точно не зашкодить, але ам всім радше далеко від ідеалу, тому кожен вибирає метод "під себе".
Відправлено 12 січень 2009 - 18:13
те саме стоється і природного методу, ним потрібно уміти користуватися, знати усі тонкощі, лиш тоді його ефективність буде досить висока, але все рівно нижча аніж ті ж самі таблетки.
Відправлено 19 січень 2009 - 22:38
Відправлено 19 січень 2009 - 23:43
Dzvinka (19.1.2009, 21:38) писав:
Церква (моя католицька) засуджує ін вітро, натомість я з цією позицією не зовсім згідна і це лише один приклад. На жаль, не всі церковні приказання є таким очевидними (не плутати з приказаннями Божими). А беручи під увагу досить підмочену репутацію церквм (я все говорю про свою, католицьку), то і авторитет з неї середненький.
Абортивну дію має не лише спіраль а всі ок теж, тому радикальними з цієї точки зору є не тільки спіралі.
Кожен має всої авторитети і пріоритети, "правильного" методу для всіх немає.
Користувач подумав і додав через 17 хв.:
З усіх умов, перелічених Вами, потрібна лише стала година вимірювання після 3-х годин сну + уважне ставлення до себе.
Тільки звертайте увагу на примітки, бо деякі дані подаються від виробників контрацептивів, а отже можуть бути занижені.
Після 3 годин сну у мене (особисто) температура "скаче", щоб дані були міродайними, мені потрібно мін. 6 годин. Коли ліки "контролюють" мою температуру - вимірювання без сенсу, бо графік рівненький (у мене). А при переїздах, поки організм не заакліматизується графік "скаче". ВАжко прицьому всьому і роботі дати раду, і стресу, і дитині, і дому, і всім іншим обов"язкам, а ще сидіти пів години над графіком і вирішувати, котрі з даних вірогідні - дуже важко. Я розумію прихильників цього методу - він дійсно найбезпечніший в плані шкоди для здоров"я, але дуже незручний і часохлонний (з моєї індивідуальної перспективи), з часом, мабуть, вправа приходить, але треба умудритись до того часу все поєднати і не завагітніти.
Тут в Польщі рідко який гінеколог не знає як практично користуватись цим методом, тиск церкви дуже великий і більшість з них є консультантами природніх методів (половина їх пропагують). З цим якраз проблеми немає. Літератури тіж багато, як іконсультантів (один наш КУЛь сотні щороку випускає).
А з примітками, власне як гра з вогнем каже, об"єктивних, на жаль небагато, бо більшість представляє одну або іншу сторону. ВАрто було б мати більше незалежних думок, але хто заплатить за дослідження? Повинна б держава спонсорувати незалежні дослідженняв цій справі, але в неї на таке грошей нема, тому є як є.
Відправлено 20 січень 2009 - 11:06
Dzvinka (19.1.2009, 22:38) писав:
У мене особисто купа аргументів за контрацепцію. Ми користувалися презервативами і після народження другого малятка продовжимо в тому ж дусі. Для мене з чоловіком природній метод (як ви його назвали, хоча, я так розумію це загальна назва цілої низки методів) є неприйнятний. У нас здорові сексуальні бажання, котрі не підлаштовуються під жоден графік.
Я не маю жодного бажання розпочинати свій ранок з термометра в інтимних місцях, проводити день у побудовах графіків, враховуючи всі нюанси, і закінчувати вечір чоловіковим поцілунком у щічку (бо сьогодні ж небезпечний чи сумнівний день). Також у мої плани не входить вагітніти неконтрольовано і народжувати n - нну кількість малят. Звичайно, якщо станеться непередбачувана вагітність навіть під час застосування контрацепції, то народжувати я буду, але провокувати таку ситуацію я не намірена.
Так що отака я блюзнірка. Підозрюю, що таких блюзнірок тут предостатньо....
Це я до того, що варто добирати слова у дописах, Dzvinka. І ще нікого не прикрашав фанатизм і гнівні смайлики.
Відправлено 20 січень 2009 - 12:22
гріхом вважається і штучне запліднення і ще багато чого.Але кожен за свої вчинки відповідає перед Богом сам. І не людині людину судити.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 20 січень 2009 - 12:27
Відправлено 20 січень 2009 - 12:39
Dzvinka (20.1.2009, 11:27) писав:
На жаль той Ваш пост дійсно виглядає на пост фанатика, бо окрімемоцій там нічого немає, Ви нас вибачте, але з того посту таке власне враження склалось і в мене.

Допомога