Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Страхування - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Страхування всі види: житла, майна, життя, від нещасних випадків Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 20 січень 2009 - 14:22

Ще декілька років назад страхування не було так поширено на Україні,як тепер. Зараз від багатьох знайомих чую про те,що страхують свій бізнес, своє життя, чи майно. Цікаво було б почути про Ваші історії страхування,чи взагалі воно потрібне, яким компаніям довіряєте, і саме головне- про виплати.Чи дійсно комусь виплатили суму, в разі настання страхового випадку.

Користувач подумав і додав через 8 хв.:
я минулого року застрахувала свою квартиру.В мене на чердаку в одній з мансард почали робити ремонт якісь люди. Це наштовхнул омене на думку застрахувати свою квартиру,в якій був зроблений ремонт і куплені повністю нові меблі. Я порадилась з коліжанкою і вирішила застрахуватись в неї. Заплатила я 1100 грн. на рік.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Vailet 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 січень 2009 - 20:31

У меня половина членов семьи застраховали свое здоровье. А муж и свекор застрахованы и на жизнь. Скажу одно: лечится у нас в городе по страховке - это только лишняя трата времени и нервов. Я ходила лечить зубы к нашим скотовалам. Мало того что они смотрят на тебя как вроде ты им миллион должна так и отношение... как к животному занесли мне инфекцию, пломбы повыпадали через месяц. Вот что касается лекарственных препаратов так здесь немного проще (финансово), но есть и здесь свой бок качественные дорогостоящие лекарства они по страховке не выписывают, а выписывают по дешевле и которое не всегда помогает и иногда только усугубит состояние, гомеопатические препараты тоже не выписывают так как у них это не лекарство, а что то вроде витамин или дополнительной помощи. Я конечно про все города и страховки с такой уверенностью сказать не могу, а рассказала как у нас это делается.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Львів'янка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 січень 2009 - 00:49

То ж треба - темка створена якраз в той час, коли ми чекаємо на виплату від страхової компанії!!! Наша історія: рівно місяць тому, коли почалася ожеледиця, а стан наших доріг бажав кращого, мого чоловіка занесло на дорозі і "внесло" прямо в іншу машину. Результат - обидві машини не на ходу. А так як у нас повне КАСКО (в травні минулого року обійшлося нам в $1000), ми особливо не переймалися і тішилися, шо з людьми все добре! Після приїзду міліції і страховиків (які, до речі, приїхали тільки на конкретну вимогу чоловіка, бо казали, що це не такий страшний страховий випадок, можна і не приїжджати), ми затягнули машину на сервіс але до сьогодні машину навіть не почали ремонтувати!!! :8_2_69:
Не можу сказати, що у всьому винна страхова компанія. Швидше за все - ні, але не знаю. Просто коли зважити всі обставини... та ясно, що страхова хоче видати грошиків по-мінімуму, і ясно, шо сервіс хоче взяти за ремонт по-максимуму (тре ж заробити!); тому страховою компанією викликався незалежний експерт, який врізав кошторис, виданий сервісом, майже наполовину... плюс кілька доїздів страховиків і кілька доїздів експерта (вічно шось забув(али) дописати чи перевірити)... тому все і затяглося. Залишається незрозумілим - чому затверджена на виплату сума для нас становить 11000 грн., якщо реально ми влітаємо в 15000?? :bye: Ніби все правильно, ніби врахували надані нами чеки за послуги ще до ремонту... але заміну деталей і їх вартість вони рахують якось по-своєму, по відомим тільки їм цінах. Тільки не зрозуміло - де вони нарили такі дешеві деталі і хто так дешево бере за роботу?? Може, порадили б нам? Але... ясно і без слів...
Ну і останній мінус страховій (на який в неї також "вагоме" виправдання) - це розтягування часу вже після затвердження суми виплати. Нам подзвонили і поставили до відома, що гроші нарахують мінімум через місяць!!! (а це вже 2 місяці з моменту аварії), в той час як в страховому договорі зазначено, що нарахувати мають в 10-денний термін після затвердження, а за кожен протермінований день нараховується штраф в розмірі 10% від всієї суми. І коли мій чоловік нагадав їм про це, відповідь була такою передбачуваною! - "Вибачте, світова криза, форсмажорні обставини!" Такі пироги.
Підсумовуючи все вищенаписане, навіть не знаю, шо сказати. Можна сказати, що все не так вже і погано, враховуючи в якій країні і за яких обставин все це відбувається. :36_3_16: І - будемо чекати на обіцяні гроші!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 09:23

Чоловік застрахований на випадок госпіталізації або просто допомоги лікаря, а ми обоє застраховані від повної і часткової постійної втрати працездатності і застраховані на життя.
Перше коштує нам 300 грн. в рік, а друге- по 2000 грн. в рік.
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 09:35

Я у страхуванні не бачу нічого поганого. Навпаки, ми маємо вантажну машину і, звичайно, вона застрахована - повне КАСКО. Як на мене, страхування дає хоч якусь впевненість у тому, що якщо , не Дай Боже, щось трапиться (самі розумієте машина здійснює перевезення в інші країни) - ми не залишимося у "розбитого корыта" . Хоча в нашій країні чудес ні в чому неможна бути впевненим.

Мені було б цікаво почути про страхування закордоном. У нас багато форумчан проживає в інших країнах. Здається, там воно більш поширене... І чи мав хтось досвід отримання страхової виплати?
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 20:27

Не хотів дописувати в цю тему, бо справді, ситуація за кордоном (США) зовісм інша, але для Roksolana відповім...
Страхова галузь дууууже велика, так що про всі нюанси не розповідатиму (хоча можу) але розповім про свій досвід.
Саме страхування - це мінімізація можливих витрат в майбутньому і за це потрібно платити... Я вважаю його прийнятним способом планування витрат і ризиків.

Страхування житла - якщо ви хочете купити хату в кредит - страховка обовязкова. Річна оплата залежить від вартості вашої хати, міста і навіть вулиці. Для середньої хати це буде $1000-1500 в рік. При цьому сума на яку страхується хата буде не нижча від вартості позики, яку ви взяли на хату. Кожна страховка має певну суму, яку спочатку платить застрахована особа на випадок втрати.. це як правило може бути від 500 до 10000. Від цього залежить річна оплата за страховку. Зроблено це для того, щоб при найменьшій поломці люди не бігли до страховки по гроші. Поясню чому: у вас прорвало трубу і затопило кухню -сума втрат складає 1500 доларів. Якщо у вас сума (deductiable) складає 500 доларів, то означає що перших 500 платите ви. а решта - старховка. Якщо ваша сума -1000 - то страховка доплачує 500. Пр малій поломці не врато бігти в страховку - бо за кожен випадок у вас піднімається сума самої страховки в рік протягом 5 років. і може бути так, що страховка вам заплатить за ремонт 2000, але протягом 5 років ви заплатите на 4000 більше. Окрім того. Якщо у вас за останні 5 років було 3 випадки, то старховка може від вас відмовитися взагалі, а за нову треба буде платити (в декілька разів більше) бо на вас будуть дивитися як на ризикованого клієнта.
Я сам мав випадок, коли користувався виплатою. Сума втрат склала 4500 . я заплатив першу 1000, і страховка дала 3500. після того страховка піднялася на 700 в рік.... процес такий самий як і всюди: приходить експерт, визначає суму втрат і потім вам перераховують різницю... все займає трохи часу (і нервів) але відносно легше ніж це було б в Україні.

Страхування машини - процес майже такий як в страхуванні житла. Середня страховка на машину віком 1-5 років - 1500-2000 в рік. на старше 5 років - 800-1200. Є купа видів покриття: відповідальність перед кимось, за свою машину, за життя пасажирів, нашіть за тріщину в склі.... Принцип дії такий самий - одна аварія - і страховка летить до неба плюс морока з покриттям (але все більш менш по людськи відбувається). В кожному штаті є свої закони - в нас страховка перед 2 і 3 особами є обовязкова. Якщо вас зупинив поліцейський - перше що він питає - це страховка. Якщо у вас її немає - то штраф не малий (350+)

Страхування життя - тут все легше: сума в рік залежить від вашого віку (і суми страховки) і виплачується при вашій смерті - все просто і без проблем. Сума в рік приблизно 150 доларів на 100 тис виплати.

Страховка майна (золото, картини, і так далі) - дуже просто: визначається вартіть і Ви платите біля 10% кожен рік. На діаманти ситуація трошки інша - там платится коло 15-20% один раз на все життя.

Страхування медичне.... я вже писав у темі (забув правда де)... ніби про життя в Іміграції.
Скажу лише те, що тут без нього ні як не годен. Хоча деякі з наших українців (і американців теж) думають навпаки і потім кусають лікті (знаю купу прикладів). Всі думають що я здоровий і мені не треба ніяка страховка, а потім схопив апендецит чи щось подібне і вони влітають на тисячі!!! доларів і клинуть Америку і усіх і вся по підряд. Потім, якщо ще годен, то їдуть в Україну лікуватися.

А все насправді є набагто простіше. Ви купляєте страховку (нормальну) і лікуєтеся без проблем: додатково платите відповідно ще окрему суму за майже кожен візит, але це копійки в порівнянні з повними витратами. наприклад по страховціх за візит до лікаря з простудою (грипом) ви платите 20-35 доларів. Без страховки 180-400 в залежності від кліники і того, що вам там будуть робити. Всі аналізи покриваються майже 100% , а так повний аналіз крові обійдеться майже в 1000 доларів... і так далі.
В мене був випадок - я травмував коліно: пішов до спеціаліста, він відправив мене на МRI (магнітнo-рез. діагностику. вся процедура відбулася за 2 візити до лікаря і рахунок прийшов на 1800 доларів - з того всього я заплатив лише 2 рази по 35 доларів за кожен візит.
Страховка сама коштує теж немало, але.... надіятися, що мені її не треба і мене пронесе - це не розумно, принйамні тут, в США). Страховка може коштувати від 50 до 1000 в місяць - в залежності вір дого, що вона покриває і так далі. Але нормальні страховки коштують біля 350-500 в місяць. В більшості випадків частину суми покриває роботодавець. В мене робота покриває частину лише на мене, а на жінку - ні. То я сам платив повну суму на жінку і спав спокійно кожну ніч :blush:
Я сам декілька років працював на велику медичну стархову компанію, так що багато чого знаю пр цей бізнес. Мед. страхування тут відрізняється від інших країн і на це є свої підстави і причини.

Якщо є конкретніші питання, то задавайте... при нагоді постараюся відповісти.

Шануймося, бо ми того варті! :rofl:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 21:34

Parybok, дуже дякую за відповідь. Бачу, що в Україні страхування ще ненабуло таких маштабів як закордоном. Знайомі, що живуть в США, також кажуть , що чи ненайбільше "тягне" медичне страхування, але воно того варте. У нас в Україні ситуація в корні інша, може тому що страховий ринок лише встановлюється.
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 21 січень 2009 - 22:28

обговорення страхової медицини було окремою темою з приблизно такою ж назвою, мені здається саме там є дописи Парубка.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 22:37

На жаль не довіряю нашій державі і в цій галузі тим більше, бо якщо у випадку чогось хочеш отримати свої гроші то треба мати свою людину у цій сфері а якщо ні то чекає довга і принизлива тяганина ..... А зараз тим більше ... коли нас криза відкидає в кам"яний вік... Такі реалії
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Parybok 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 23:46

Перегляд повідомленняЕмма (21.1.2009, 14:37) писав:

На жаль не довіряю нашій державі і в цій галузі тим більше, бо якщо у випадку чогось хочеш отримати свої гроші то треба мати свою людину у цій сфері а якщо ні то чекає довга і принизлива тяганина ...

Хочу сказати, що така ситуація не лише в страхуванні. Куди не подивишся, всюди одинаково: медицина, страхування, бухгалтерія, судова гілка, нотаріус, міська/сільська/районна ради.... список можете продовжити самі.

Допоки не буде ніякої відповідальності перед людьми, відсутність поваги до нас, як до людей, всі будуть хотіти нажитися на сусідові і буде вседозволеність і зневага один до одного, то не буде не лише порядку в страхуванні, а й в державі вцілому. Але тут кожен повинен почати з себе.

Шануймося, бо ми того варті!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 23:54

Parybok - ой не знаю! Чому ми народ такий безталанний? І як вийти з цього тупіку. А молодь що йде нам на зміну, яку державу вона сформує? Але це вже не по темі звиняйте.....
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мар'яночка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 01:15

В нас в сім"ї застрахована лише машина, і то лише, тому, що в Італії, це є обов"язковим, бо якщо зупинять, то перше що питають, то це страховка і права, платимо приблизно 600 євро в рік. Але бачу, що тепер і мені прийдеться застрахуватися від нещасних випадків удома, бо уряд Італії прийняв закон про обов"язкове страхування усіх домогосподарок від нещасних випадків, добре хоч, що не дуже дорого треба платити - всього 13 євро в рік, а малозабезпеченим домогосподаркам - взагалі безкоштовне то страхування. Якщо станеться нещастя, можна отримати від 150 до 1000євро, в залежності від наслідків.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   klyaksa 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 06:42

а мы с мужем застрахованы на экстренную допомогу. Пока довольны. Два раза пришлось обратиться. Приезжал Богдан. ЭКГ сделали дома, анализы крови на месте... лекарства все выделили, звонили потом спрашивали о самочувствии раза три, приехали на след.день отвезли в поликлиннику на узи. Короче максимум внимания и понимания. страховщики после каждого вызова перезванивали и спрашивали покупали ли какие-либо лекарства за свои деньги или нет.
С учетом, что сейчас на скорой выделяют на каждый вызов около 2 грн - этот вариант нам очень нравится...
Цену такого удовольствия не знаю... страховка с работы. Называется Про100
My Signature
Зображення

12.02.2009 родился Егор!! 3300, 52 см, 9/9
1 мес - 4580, 55 см
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ліка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2009 - 11:48

Перегляд повідомленняЛьвів'янка (21.1.2009, 0:49) писав:

Залишається незрозумілим - чому затверджена на виплату сума для нас становить 11000 грн., якщо реально ми влітаємо в 15000?? :pardon: Ніби все правильно, ніби врахували надані нами чеки за послуги ще до ремонту... але заміну деталей і їх вартість вони рахують якось по-своєму, по відомим тільки їм цінах. Тільки не зрозуміло - де вони нарили такі дешеві деталі і хто так дешево бере за роботу?? Може, порадили б нам? Але... ясно і без слів...

То так інформація до роздумів. Повне каско, ще не значить 100% відшкодування. Ви страхували зі зносом чи без? Які франчизи на які випадки?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 травень 2009 - 12:03

На мою думку страхування в нашій країні знаходиться практично на зародковому рівні, хоча із сплеском кредитування у 2007-2008 році ми більше дізналися про цю послугу (адже кожен об"єкт застави на вимогу банку обов"язково страхується). особисто я маю медичну страховку, яку оплачує підприєство, у якому я працюю, чим дуже задоволена
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   bogun 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2009 - 10:51

Всім привіт! Нещодавно до мене прийшла подруга , яка працює у страховій компанії і розповіла про їх програми. І я погодилася. виявляється, що застрахувавшись, ви ще крім цього накопичуєте гроші. А через 10-20років забираєте свої гроші з відсотками. Плюс є можливість бути консультантом і заробляти гроші, а при великій к-ті друзів - це дуже реально!
А як ви ставитесь до цього?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2009 - 11:46

Форумчани, допоможть,бо не хочу зробити помилки. Страхуватися? Чи ні? Як би зробили ви?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2009 - 12:39

а-ууууууууууууууу! мені здавалось це цікава тема для дискусії. де ви?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2009 - 12:43

http://www.malecha.org.ua/forum/index.php?...%E2%E0%ED%ED%FF

тут є темка про страхування
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 жовтень 2009 - 12:50

я таки, мабуть, погоджуся!!!!!!! Але хочу почитити ще чиїсь думки!!!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему