Хвороби під час вагітності як і чим лікуватися
Відправлено 21 жовтень 2007 - 12:05
Зараз осінь, і окрім загострення всіх хронічних хвороб, починаються всілякі застуди, грипи, нежиті. Я вже не кажу про те, що треба якось боротися з болями в спині, короткотривалими спазматичними болям в області живота і спини.
Давайте спробуємо знайти вихід без вживання хімічних препаратів, які (окрім вітамінів, звичайно) вкрай шкідливі для нас в цей період.
Відправлено 21 жовтень 2007 - 12:48
Юлія (21.10.2007, 14:05) писав:
Зараз осінь, і окрім загострення всіх хронічних хвороб, починаються всілякі застуди, грипи, нежиті. Я вже не кажу про те, що треба якось боротися з болями в спині, короткотривалими спазматичними болям в області живота і спини.
Давайте спробуємо знайти вихід без вживання хімічних препаратів, які (окрім вітамінів, звичайно) вкрай шкідливі для нас в цей період.
Я з тобою згідна, питань виникає дуже багато, адже в нас такі "лікарі", що краще з ними не зустрічатися.
Якось на 24 тижні вагітності я простудилася
От так в нас "лікують" і "переживають" про майбутнє України.
А лікувалась я чаєм з малини, медом та лимонами. Все по стандарту.
Зараз дуже переживаю, як вберегтися. Всім близьким заборонила при найменшій ознаці простуди до мене приходити
Відправлено 21 жовтень 2007 - 13:32
Маша (21.10.2007, 13:48) писав:
Якось на 24 тижні вагітності я простудилася
От так в нас "лікують" і "переживають" про майбутнє України.
А лікувалась я чаєм з малини, медом та лимонами. Все по стандарту.
Зараз дуже переживаю, як вберегтися. Всім близьким заборонила при найменшій ознаці простуди до мене приходити
А ти якісь вітаміни приймаєш?
А стосовно профілактики, то якщо не маєш алергії, їж побільше цитрусових, зараз пішов сезон мандарин (Боже, як я їх хотіла, тепер відриваюсь по повній програмі).
А в якій ти консультації? Міняй лікаря, краще на чоловіка, бо прости Господи, лікарі-жінки мають таку здатність переносити свої негаразди на пацієнтів. В мене теж були "чуйна" лікарка, тому я змінила її на лікаря, тепер він з мене пушинки здуває. Та все одно я стараюсь поменше заходити в лікарню.
Для профілактики полощи горло содою (можна хлорофіліптом (спиртовим) в екстрених випадках, головне не ковтати). А от під час нежитю можна користуватись піносолом, він на травах, але, звичайно, ліпше не хворіти.
Відправлено 21 жовтень 2007 - 16:40
Юлія (21.10.2007, 15:32) писав:
А стосовно профілактики, то якщо не маєш алергії, їж побільше цитрусових, зараз пішов сезон мандарин (Боже, як я їх хотіла, тепер відриваюсь по повній програмі).
А в якій ти консультації? Міняй лікаря, краще на чоловіка, бо прости Господи, лікарі-жінки мають таку здатність переносити свої негаразди на пацієнтів. В мене теж були "чуйна" лікарка, тому я змінила її на лікаря, тепер він з мене пушинки здуває. Та все одно я стараюсь поменше заходити в лікарню.
Для профілактики полощи горло содою (можна хлорофіліптом (спиртовим) в екстрених випадках, головне не ковтати). А от під час нежитю можна користуватись піносолом, він на травах, але, звичайно, ліпше не хворіти.
Зараз вітаміни приймаю тільки в фруктах, я думаю їх вистачає. А на останніх тижнях цитрусові вживати не варто, бо вони рахуються алергенами.
У нас дві жіночі консультації і я в другій. Своїм лікарем дуже задоволена. А це була мова про дільничого терапевта, вона у нас з примхами. До неї можна приповзти ледь дихаючи, а лікарняного вона не дасть, ніби вона оплачує його зі своєї кишені.
Народжувати уже домовилася з лікарем чоловіком (говорять, що непоганий), а який він буде ще не знаю.
Відправлено 21 жовтень 2007 - 20:21
Маша (21.10.2007, 17:40) писав:
У нас дві жіночі консультації і я в другій. Своїм лікарем дуже задоволена. А це була мова про дільничого терапевта, вона у нас з примхами. До неї можна приповзти ледь дихаючи, а лікарняного вона не дасть, ніби вона оплачує його зі своєї кишені.
Народжувати уже домовилася з лікарем чоловіком (говорять, що непоганий), а який він буде ще не знаю.
Термін в тебе дійсно великий. А стосовно вітамінів, так вони показані і під час лактації, бо дитина з молоком забере ввесь кальцій, незалежно від того, є він в достатній кількості чи ні. В багатьох починаються проблеми з зубами. А оскільки сам по собі кальцій, який так необхідний для дитини, не засвоюється, то просто потім (звичайно, порадившись з лікарем, якого ти вважатимеш хорошим) обереш оптимальний комплекс вітамінів спеціально для мам, які годують груддю.
Маша, якщо не секрет, в якому пологовому плануєш народжувати? І ще зовсім нескромне питання: які там розцінки? Можеш кинути це в приват, якщо не хочеш, щоб цю інформацію побачив ще хтось.
Відправлено 30 жовтень 2007 - 14:34
Відправлено 30 жовтень 2007 - 15:21
Antic (30.10.2007, 14:34) писав:
Відпочивай більше і не нервуй. Тоді нічого не буде боліти. Цитрамон - це рідка гидота, це ж по ниркам і печінці б"є. А від чого болить голова - це ще треба розібратись, а що з тиском?
Відправлено 30 жовтень 2007 - 16:17
Юлія (30.10.2007, 15:21) писав:
Та ні, мене ще голова не боліла, я так наперед питаю. Тиск понижений 90/60. Це мабуть погано....
Відправлено 30 жовтень 2007 - 20:05
Юлія (30.10.2007, 17:32) писав:
А ти не знаєш, чому він понижений? Вже десь рік у мене він такий. Правда, до того я ніколи його і не міряла. Просто рік назад ми купили собі прилад, який вимірює тиск.
Відправлено 30 жовтень 2007 - 20:52
Antic (30.10.2007, 20:05) писав:
А ти як себе відчуваєш при такому тиску? Якщо нормально, то нічого не треба робити, бо хтось при такому тиску втрачає свідомість, а комусь хоч і в космос не страшно.
Тиск ще може падати при зміні погоди і при перевтомі. Але якщо нічого тобі не бракує, то забудь, що він в тебе понижений.
Відправлено 31 жовтень 2007 - 08:28
Юлія (30.10.2007, 20:52) писав:
Тиск ще може падати при зміні погоди і при перевтомі. Але якщо нічого тобі не бракує, то забудь, що він в тебе понижений.
Я почуваю себе нормально, але дуже мляво і повільно усе роблю. Не вистачає енергії, швидко втомлююся. і.тд
Відправлено 31 жовтень 2007 - 09:08
Antic (31.10.2007, 8:28) писав:
Так звичайно, ти тепер все діли на два :) І що їсиш, і що робиш. А відпочивай вдвійчі більше.
Зараз і не вагітні мляві, що вже про нас казати, так що підтримуй організм теплими напоями і гарячою їжею, бутерброди тут не катять. А на лікарняні йди, всіх грошей не заробиш, а от втома і хвороби можуть бути наявні
Відправлено 31 жовтень 2007 - 11:21
Antic (30.10.2007, 18:17) писав:
У мене теж тиск 95/60 - 85/50 за всю вагітність, почувала себе мляво, особливо після обіду та в спеку, але на роботу проходила до декрету. Зараз стояти більше 5 хвилин не можу, постійно треба рухатись, бо можу зомліти, як щось роблю, то з'являється задишка. І ще мені зараз постійно жарко, чоловіку біля мене постійно приходиться мерзнути
Відправлено 05 листопад 2007 - 21:00
Цитата
Це точно, всю вагітність апельсини мене не приваблювали, а ось пригостили з’їла парочку і вже обсипало.
Цитата
Чула, що в цьому нічого страшного не має, бо погано коли високий тиск, тоді можуть призначити кесарів розтин, при низькому такої потреби не виникає. Та у першому триместрі я теж себе почувала досить слабкою, постійно втомлювалась і мала низький тиск. Зараз в мене все навпаки, але втомлююсь все одно швидко.
Цитата
Теж мала таку проблему, в аптеці порадили дуже класний чай на травах Інсті, мені допоміг. Ще пораджу користуватись аксоліновою маззю при виході на вулицю, вона зменшить ризик зараження в громадських місцях.
Відправлено 06 листопад 2007 - 09:00
Юлія (21.10.2007, 22:21) писав:
К сожалению, моя подруга встретилась с проблемой нехватки кальция во время беременности :( Она половну беременности провела на сохранении (матка опущенная), ее предупреждали, что ей нужно пить витамины (кальций особенно на последних месяцах), но она как-то упустила это из виду. В результате у ее дочки недоформировались тазобедренные суставы - дисплазия. Заметили это к 3 месяцам. А потом такое началось, никому не пожелаю такого. Мейчас малышке полтора года. Она уже нормально ходит и развивается, но принимая витамины, моя подруга заложила бы лучший фундамент для ребенка.
Я сама пропивала всю беременность витамины для беременных - то Прегнавит, то Мультитабс. Думаю, благодаря им, я вообще не болела никакими простудными заболеваниями. А кальций на последних месяцах мой врач прописывает еще и дополнительно. (Только не глюконат, который не усваивается)

Відправлено 06 листопад 2007 - 09:07
Antic (31.10.2007, 10:28) писав:
У тебя сейчас такой срок, когда организм еще перестраивается, на 5 месяц обычно приходит время деятельности. Энергия просто ключом бьет. К последним месяцам, опять может начаться усталость. Это нормально.
Давление, девочки, хорошо бы было знать еще до беременности. Например, мое давление 90/60. При 120/80 - у меня начинается головная боль. Всю беременность проходила со своим давлением и все было нормально. Так что расслабтесь и все как рукой снимет. Поверьте мне, НАМНОГО хуже для вас и ребенка, если у вас давление повышенное!!!

Відправлено 06 листопад 2007 - 09:10

Відправлено 06 листопад 2007 - 09:16
aramine (6.11.2007, 9:00) писав:
Я сама пропивала всю беременность витамины для беременных - то Прегнавит, то Мультитабс. Думаю, благодаря им, я вообще не болела никакими простудными заболеваниями. А кальций на последних месяцах мой врач прописывает еще и дополнительно. (Только не глюконат, который не усваивается)
А я на Пренатал перейшла в другому триместрі, бо Прегнавіту треба було їсти по дві капсули, а Пренаталу однією вистачало. Питала в лікаря чи треба кальцій, а він каже, що їж творог, а в мене на нього естетична алергія... ну не зварюю я його, та тепер давлюсь ним, чого заради здоров"я дитини не зробиш.
А в подруги такі проблеми, бо лікар некомпетентний трапився, а сама була молода і недосвічена... а одного кальцію мало. І вітамінів також. Треба ще відмовитись багато від чого. В мене мама своє здоров"я через мене загробила, нічого не приймала, а після народження в неї почались проблеми з кістками (і досі є, досить послизнутися - і перелом, кістки в такому стані, що лікарі дивуються, як вона ще не розсипалась), бо дитина все і так витягне, і мамі погано, і дитині, та якщо тоді нічого не було, то тепер все є.

Допомога