Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Особливості догляду за шкірою і волосся в різні пори року - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Особливості догляду за шкірою і волосся в різні пори року Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 20 січень 2009 - 09:39

Зображення
Починаючи з кінця листопада і до середини березня твоя шкіра потребує особливої уваги. Отже, сховай у шафі креми, якими ти користувалася влітку. Прийшов час поновити косметику!

Зволожуй та вітамінізуй!

Не встигла закінчитися осінь, як температура впала до позначки «нуль» і стрімко знижується кожного дня. На вулиці довгоочікувані «мінуси», а опалення в оселях і офісах вже увімкнули – саме у таких умовах твоїй шкірі не вистачає живильної вологи, яка випаровується з повітря.

Щоб уберегти шкіру від зневоднення, придбай собі живильний крем, до складу якого входить гіалуронова кислота. Вона чудово зволожує твою шкіру, так само як і фруктові кислоти. А от вберегти від зневоднення організм тобі допоможуть 2 літри води на день.

Не забувай про вітаміни, які теж впливають на стан твоєї шкіри. Нестача вітамінів А, В, Е, С і D призводить до того, що твоя шкіра виглядає стомленою, втрачає еластичність та лущиться. Збагати свій раціон морквою, гарбузом, перцем, броколі та зеленню, які містять вітамін А. Вітамін С знайдеш у цитрусових, яблуках та ківі. Рис, овочі, птиця – вітамін В1.

Молоко, яйця та броколі містять вітамін В2. Дріжджі, печінка, яєчний жовток, боби, м’ясо, молочні продукти – у них ти знайдеш вітамін В6. Оливкова, соняшникова або лляна олії наситять твій організм вітаміном Е, а от вітамін D міститься у риб’ячому жирі та в жирних сортах риби – оселедець, лосось, макрель.

Догляд за шкірою взимку

Для того щоб твоя шкіра була схожа на пелюстки троянди, яким не страшні морози, дій за «зимовою» схемою догляду за шкірою: очищення, зволоження/захист, живлення.

1. Тонік, лосьйон, емульсія, гель або мус – вранці та увечері не забувай очищувати свою шкіру. Слідкуй за тим, щоб засіб не містив спирту. Раз на тиждень очищуй шкіру обличчя та шиї за допомогою скраба чи пілінга.
2. Крем, крем, крем! Жирний крем, бажано з УФ-фільтром, зможе захистити та зволожити твою шкіру як слід удень.
3. Уночі клітини шкіри регенеруються, тому не забудь про живильний крем, який допоможе пережити тобі зиму, якщо не забуватимеш ним користуватися.

Вуста медовії, очі ясні

Взимку приділи особливу увагу догляду за губами та очима, адже це дві зони, які вирізняються своєю делікатністю і постійно піддаються дії несприятливих чинників довкілля, потребують особливого догляду.

Готуючись до зими, придбай собі захисний бальзам або блиск для губ. SPF-фільтр, лікувальні олії, натуральний віск, вітаміни та гіалуронова кислота, що входять до складу сучасних засобів по догляду за губами, будуть зволожувати та живити твої губи, захищати від вільних радикалів – головної причини старіння шкіри та агресивної дії довкілля. Зберегти м’якість та еластичність шкіри губ узимку тобі допоможуть маски та скраби.

Твій «зимовий» догляд за шкірою навколо очей має починатися з крему, який буде зволожувати та захищати шкіру від щоденних зимових стресів: вітру, холоду, впливу сонця. Від останнього, до речі, захистить крем з фільтром SPF, який є обов’язковим складником засобів для догляду шкіри навколо очей.

Не забувай про винахід, за який жінки повинні особливо завдячувати косметології, – патчі під очі. Ці маленькі косметичні компреси розроблені спеціально для делікатного догляду за тендітною шкірою навколо очей. Патчі живлять та зволожують твою шкіру, перешкоджають виникненню зморщок та синців, усувають припухлість. І все це, лише за 30 хвилин дії лікувального компресу на шкіру навколо очей!

Руки

За станом шкіри рук можна визначити вік жінки, тому зроби усе можливе, щоб незнайомці думали, що тобі 25. Взимку захисні засоби для рук стануть твоїми вірними помічниками. Завдяки вмісту рослинних комплексів, вітамінів, силікону, колагену та керамідів, засіб для рук, який ти обереш, створить тонку плівку на шкірі, оберігаючи її від води, пилу, коливань температури, вітру та холоду. Не забувай масажувати руки скрабом, який м’яко усуне ороговілі клітини шкіри, зволожить та пом’якшить шкіру.

Коса до пояса
Якщо ти хочеш, щоб твоє волосся навіть узимку було блискучим, шовковистим та густим, стеж за тим, щоб твоя їжа була збалансованою та містила цинк, магній, селен, кремній, вітаміни А і В. Придбай собі зволожувальний шампунь на зимовий період, адже шкіра голови (як і обличчя чи тіла) теж потребує зволоження. Доповни його живильною маскою: вона забезпечить інтенсивне зволоження, завдяки натуральним активним компонентам та оліям, які мають входити до складу маски. Не забувай також про кінчики волосся, що січуться. Приділи їм особливу увагу, придбавши спеціальну олію або сироватку. Вони не тільки відновлять посічені кінчики та пошкоджені пасма, а й знімуть статичний ефект, який може бути викликаний головним убором або пластмасовим гребінцем. Останній, до речі, взимку теж краще замінити на дерев’яний або з натуральної щетини.

Від фену та «утюжків» у холодну пору року краще відмовитися, адже вони сушать і так вже сухе волосся. Якщо ж свою зачіску ти не уявляєш без використання цієї побутової техніки, запасися на зиму термальним захистом, який мінімізує пошкодження волосся.

А як ви доглядаєте за шкірою взимку? Ділимося секретами!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Вероніка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 26 лютий 2009 - 09:46

[/b]Антік[b], дякую прикольна темка. Я вже на всіх силах готова зустріти весну.
І вже пропила курс вітаміну "драже Мерц"- результат на 5- моє волосся перестало випадати і смішно відростає нове.
З березня хочу купити вітаміни "Перфектил" на всіх жіночих форумах про нього хороші відгуки.
Була в косметички-вона мені зробила живильний крем для сухої шкіри на маслі какао. Дівчата, його не порівняти з купленими , хто має можливість замовляйте натуральні креми. За баночку 50 мл я заплатила 30 гр.
Після родів я повернулась до власної ваги і навіть на 1 кг менше. Так що поки обійдемося без дієт.
Ще б чуть-чуть прибрати лишню шкірку на животі- я думаю з першим весняним днем настрій покачати прес зросте до 100 %.

Весна я готова тебе зустрічати!!!!!!!!!!!! А ви?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luna_mark 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 26 лютий 2009 - 12:42

Вероніка, а ви звідки? Якщо зі Львова може порадити свого косметолога?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панночка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 серпень 2009 - 21:30

Моє запитання лише частково стосується даної теми , але більш точної я не знайшла...
Мені цікаво, чи відбулися якісь суттєві зміни - (позитивні і негативні ) у зовнішності наших форумчанок після вагітності? Я не маю на увазі тимчасові явища як пігментація чи зайва вага.
От у себе я спостерігаю наступні неприємні речі: завтра вже місяць після пологів, а колір мого обличчя все ж якийсь жовтий - я вже і маски роблю , і пілінг, і огірком протираю - все одно, відтінок якийсь жовтуватий, тому виглядаю явно втомленою, що , звичайно, так і є... А ще страшенно стала сухою шкіра на тілі - як папір... Це напевно, наслідки ГВ - організм зневоднюється, хоча я п"ю багато води...
З позитивного можу відзначити зниження жирності волосся. В мене з підліткового віку жирний тип волосся, тому кожні 2 дні було обовязкове миття. Зараз я іноді забуваю, в який день я мила голову - волосся чисте і сухе, блискуче, немов щойно вимите... Хоч щось добре...
Ось такі метаморфози....
А у вас?
Якщо хтось порадить, що робити мені з обличчям, буду дуже вдячна! :aggressive:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   turquoise 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 серпень 2009 - 22:57

Панночка, я теж в перші тижні була бліда, а потім все якось пройшло. Думаю, це як у випадку з вашим волоссям: організм пережив гормональні зміни, напр. я, яка майже не потіла, зараз потію інтенсивніше, а вперші дні взагалі вся мокра після сну була. І в мене навпаки проблема з волоссям: страшенно випадає останній місяць((, а так завжди ним натішитися не могла, і шкода обрізати(...

Повідомлення відредаговано turquoise: 14 серпень 2009 - 22:58

My Signature
Зображення

На нее нельзя сердиться. Ведь она всего лишь женщина © Фаулз
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kvitysia 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 05 грудень 2009 - 11:52

Прийшла зима і догляд за шкірою змінився. ЗображенняДавайте відновим тему.
Коли на вулиці від*ємна температура траба забути про зволожуючі кремчики і переходоти на живильні, бажано, щоб не було води у їх складі.
Для себе зробила живильну олійку: жожоба 30мл+ по 3краплі ефірних олійок троянди і ромашки, можна інші додати залежно від типу шкіри.
Хочу підібрати живильний кремчик, але ще не знаю якого виробника. Зображення
Чи хтось користувався косметикою "Кора". Це російська професійна косметика, дуже її хвалять. :shok: , так мені кортить замовити у них крем. Відізвіться хто користувався. :8_2_102:

Повідомлення відредаговано kvitysia: 05 грудень 2009 - 23:00

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн