Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Курочка "а-ля шашлик" - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Курочка "а-ля шашлик" готуємо на природі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 січень 2009 - 17:44

Береться або "ніжки буша" і розрізається їх на 2-3 частини (залежно від розміру) або вже готові розпорційовані стегенця в супермаркетах (я беру в "Вам"-і упаковку з 12 штук прибл за 30 грн) по кількості присутніх (від 1 до 3-4 шматочки на людину). Миється, розрізається і витягується кістку (можна і не витягувати -на смак не впливає ;)) - щоб не залишилося осколочків... Трішки відбиваємо і натираємо сіллю, перцем, часником і травами змішаними з майонезом.. Ще можна додати спеції "для курки, грилю", але тоді треба акуратно відмірювати їх кількість - мясо має бути не гострим!!!! Все це вкладається в баняк, втрамбовується, заливається залишками майонезу і ставиться на ніч в холодильник...За цей час мясо само по собі втрамбовується вдвоє.

Виїхавши на природу, розводимо вогонь як на шашлики. Якщо є манал-це взагалі супер!! Кожен кусочок мяса завертається в фольгу, так, щоб звідти нічого не повипливало-майонез, сік. Коли вогонь вже прогорів, то запихаємо мясо в попел так щоб воно зі всіх боків було оточено жаром (я ще інколи всі загорнені шматки ще раз загортаю в 1 вел кусок фольги, але це подовжує час смаження)...

Час смаження прибл хвилин 30-40... Готове мясо є ніжним і трішки жовтуватим(залежить від кількості пдшкірного жиру), може прилипати шкоринкою до фольги...

Якщо ми на дачі, то подаю на тарілках з 2-3 кусочками хліба (можна зробити грінки) і кетчупом... Фольгу кожен розгортає сам... Якщо прилипла шкоринка - даю маленькі десертні ложечки... Дітям особливо подобається вимакувати сік хлібом... Але бажано взяти батон, бо чорний і сірий хліб гірчать...

Смачного
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   мягенька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 21 січень 2009 - 23:58

от цікавить чи можна таке зробити в домашніх умовах зі звичайного курячого філе? хочу на днр доці курячі шашлички зробити (планувала на зубочистках, щоб як справжні, от і підбираю варіанти)
My Signature
Зображення

... А посмішка рветься від п'яток і до серця!!!! І хочеться сміятися, бо в мене це вдається!!!... ("ФлайzZza")
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 25 січень 2009 - 12:08

Перегляд повідомленнямягенька (21.1.2009, 23:58) писав:

от цікавить чи можна таке зробити в домашніх умовах зі звичайного курячого філе? хочу на днр доці курячі шашлички зробити (планувала на зубочистках, щоб як справжні, от і підбираю варіанти)

звичайно можна, але тоді потрібно смажити в духовці і десь на 50%готовності трішки привідкрити фольгу, щоб була шкоринка... а потім витягнути кусочки мяса, насадити на шпажки...а з сочку, що залишився зробити підливку. Я беру його як основу, розводжу сметанкою, майонезом або водичкою(залежно якої жирності хочеш мати сосик ), додаю пасеровану цибульку, можна трішки муки для густини і все ОК!! підливка до бульбички-пюре-супер!!!
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн