Правда. Кому вона потрібна? чи завжди потрібно знати і казати правду?
Відправлено 10 січень 2009 - 11:40
Жили собі ВІН і ВОНА. І жили вони так добре, що ніщо не могло зруйнувати їхнього щастя. Кожен був впевнений в іншому, як в самому собі.
Одного разу їм стало нудно." Побавимось в правду ! "- запропонував він. Вона згодилась. Всю ніч вони сповідались один одному. Спочатку він розказав їй про свої маленькі захоплення, про невеликі чоловічі дурості,про то що цілих два тижня був закоханий у їхню спільну знайому.Вона, в свою чергу призналась,в декількох маленьких романах, розказала про зустріч з таємничим незнайомцем, який кожен місяць надсилав їй букет квітів; про свої фантазії...
З настанням ранку вони замовкли...І це мовчання вперше за ці роки було таке обтяжливе.Вони мовчали і на наступний день. А потім він сказав " Я більше не можу з тобою бути". І пішов. Але вона була рада, що сталось саме так, тому що в вухах ще чулась його розповідь , про гарненькі ніжки їх знайомої..
Чи завжди потрібно знати правду ??? Чи краще у своєму житті недоговорювати деяких речей, щоб іншим жилося спокійніше? Коли брехня оправдовує себе? Як боротися із звичкою казати неправду?
І як бути з тим, що говорити неправду - гріх?
Відправлено 10 січень 2009 - 12:51
Відправлено 10 січень 2009 - 13:27
Моя думка, що правду варто говорити (тут маю на увазі саме вищенаведену ситуацію) в тих випадках,коли наслідки стають очевидними-він йде від неї до іншої,можливо навпаки,є певні підозри у когось з подружжя,ці походеньки, якимось чином впливають на атмосферу в сім"ї, або виясняються інші обставини ( діти на стороні і т.д.)
Якби я кожного разу розповідала чоловіку, що на мене там хтось подивився, чи співробітник проявляє симпатію, чи мені якийсь симпатичний мужчина вже третю ніч сниться-це тільки б погіршило наші стосунки,можливо й з фатальним для нас фіналом.
Вважаю кожна людина має право на свої маленькі таємниці.Проте це лише в тих випадках,коли таємниці є дійсно маленькі і ніяких кардинальних змін у вашому житті з собою не принесуть.

Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
Відправлено 10 січень 2009 - 13:42
Відправлено 10 січень 2009 - 13:56
Відправлено 10 січень 2009 - 14:28

Щастя бути мамою...
Відправлено 10 січень 2009 - 14:36
относительно вышеописанной ситуации...мы с мужем сразу решили,что прошлое в прошлом и тема закрыта. Если и вспоминаем что-то,то в шутку, или вскользь. Не нужна она никому, такая правда.
Відправлено 10 січень 2009 - 15:05
Навіть якщо подружжя знає абсолютно все один про одного, при сварці щось та й вилізе. Нехай подумки, але все ж таки....
Відправлено 10 січень 2009 - 16:32
Але в інших(менш трагічних ситуаціях) я зробила висновок,що деколи краще якісь подробиці приховати,чим сказати равду.
Відправлено 10 січень 2009 - 16:32
Правда не ранить якщо її дійсно хочуть чути. А тому кому і без правди подружні обов'язки за ярмо чи гру, то той і так розвернеться і піде без усякого жалю
Відправлено 10 січень 2009 - 17:54
Відправлено 10 січень 2009 - 17:59
Відправлено 13 січень 2009 - 08:53
Але зараз ми разом, це мій чоловік, мій коханий.
Що було - загуло, полином поросло.
Живіть сьогоднішнім днем, не треба розкопувати минуле.
Відправлено 13 січень 2009 - 09:50
Відправлено 13 січень 2009 - 10:18
Відправлено 13 січень 2009 - 10:40
По життю ж намагаюсь казати правду, якою гіркою вона б не була. Того ж вимагаю від близьких. Та й як писали вже правда рано чи пізно стане всеодно відома й тоді буде ще гірше, ніж якби вона стала відома одразу.

Відправлено 13 січень 2009 - 10:50
У нас були ситуації, коли мені інший хлопець (Оресту вже тоді 2 роки було і я давно заміжня була) писав закохані вірші. Хлопцеві я ясно сказала, що одна річ - бути дамою серця і отримувати вірші (писати яких я заборонити не взмозі), але ані зустрічатись з ним (ми кілька раз ходили на каву, я з Орестом завжди була, бо то вдень було завжди), ані нічого такого я не збираюсь, я - заміжня і все тут. Правда чоловікові вірші ті я показувала, бо вони мені присвячені були і було б неприємно, якщо б він колись десь на них натрапив. До того мені нічого було ховати, а чоловікові сказала, що це все несерйозно і йому моїх запевнень вистачило.
До речі, вірші я отримую й досі, вже правда не такі закохані
Тому одна справа - замовчати, що тобі хтось там посміхнувся, надіслав квіти, приснився в шаленному зайнятті коханням, але інше, якщо в думках плануєш життя з іншою людиною (для мене емоційний зв"язок - зрада), і відверто брешеш теперішньому партнеру, що кохаєш. Так негарно поступати. Я просто думаю, не варто поступати так, як нехотілося б щоб з тобою поступали.

Допомога

-