Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Застава будинку - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Застава будинку Прописка Оцінка: -----

Користувач поза мережею   лаберіна 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 09 січень 2009 - 22:52

Я розведена і маю 2 дітей. Мій друг попросив мене і мою 7 річну доньку прописатися в нього, щоб банк не відібрав у нього заставлений будинок( з огляду на неповнолітню дитину). Для цього я повинна виписатись з моєї квартири і прописатись у нього.
1. Чим я ризикую? Чи не буде мати банк до мене претензій?
2. Чи можу я залишити прописаною мою другу 10 річну дитину в моїй квартирі (чи автоматично не перейде вона зі мною)?
3. Як я можу оформити мою квартиру на неповнолітню дитину?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 09 січень 2009 - 23:43

Перегляд повідомленнялаберіна (10.1.2009, 0:52) писав:

Я розведена і маю 2 дітей. Мій друг попросив мене і мою 7 річну доньку прописатися в нього, щоб банк не відібрав у нього заставлений будинок( з огляду на неповнолітню дитину). Для цього я повинна виписатись з моєї квартири і прописатись у нього.
2. Чи можу я залишити прописаною мою другу 10 річну дитину в моїй квартирі (чи автоматично не перейде вона зі мною)?

Я вам би радила звернутись до хорошого юриста! Справа як на мене не проста і може мати непередбачувані наслідки....не радила б виписуватись з своєї кваритири-ІМХО! Хоч це і ваш друг, але чи ви в ньому впевнені на всі 100 %?!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2009 - 23:55

цілком погоджуюсь з chemna,тут потрібна консультація спеціаліста. Можливо нічого поганого в цьому нема,але треба знати всі можливі наслідки і проблеми даного кроку. А неповнолітня дитина по моєму має бути закріплена з кимось з батьків.
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 січень 2009 - 00:16

і ще хотіла додати....що дитина одна приписана неможе бути (як я пам'ятаю), а оформляти спеціально якось документи, типу подарункова, чи спадщина--то страшно коштує
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 січень 2009 - 00:28

Лабірина Ви спочатку не спішить все обміркуйте чи воно того варте. Бо допомогти другу це добре, та не буде потім проблем у Вас. Я коли народився мій син виховувала його сама і мене теж тільки однокласник попросив щоб я дитину записала на нього (як татуся), йому потрібно було щоб він мав (як би свою дитину маленьку). Молода була зелена допомогла, нічого страшного не трапилось, та неприємності все таки були. Тож врахуйте всі за і проти!
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зебра 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 10 січень 2009 - 00:31

Лаберіна, маю деяке відношення до банківської справи, а тому скажу Вам ось що.
По-перше, те що пропонує вам ваш товариш - це шахрайство, бо мабуть в договорі іпотеки, який він підписував з банком вказано, що приписувати когось в будинок він повинен тільки за згодою банку.
Що стосується Вас, то ви після прописки - не будете ні співвласником, а тому і майновим поручителем, ані фінансовим поручителем-то банк особисто до вас не буде мати притензій, тим більше що ви і вродинних стосунках не перебуваєте. Ну хіба звинуватять вас в навмисній співучасті, і заставлять виписатися-тим більше ви маєте куда, власне житло.
А щодо оформлення вашої квартири на малолітню дитину - то тільки все через рішення опікунської ради, це довго і проблематично. І врахуйте, що тоді поки ваша дитина не досягне повноліття, без опікунської ради, цю квартиру ви не обміняєте, не продасьте, і т.д. Всі діти мають бути прописані з кимось з батьків, або з мамою, або з татом. У Вашому випадку, якщо ви випишетеся до друга, то і другу донечку треба туди буде прописувати.
А товаришу скажіть - що кредит всеодно платити треба, як не має можливості - хай йде до банку та й просить відтермінування, кредити нікому не спишуть! Це 100%, і щоб там не закидали з голубих телеекранів, банківська позика - це не гроші банку, а гроші людей, таких як і ваш друг, трошки багатших, або ощадливіших, а їх людям також треба повертати!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 січень 2009 - 12:13

Перегляд повідомленняЗебра (9.1.2009, 23:31) писав:

Лаберіна, маю деяке відношення до банківської справи, а тому скажу Вам ось що.
По-перше, те що пропонує вам ваш товариш - це шахрайство, бо мабуть в договорі іпотеки, який він підписував з банком вказано, що приписувати когось в будинок він повинен тільки за згодою банку.
Що стосується Вас, то ви після прописки - не будете ні співвласником, а тому і майновим поручителем, ані фінансовим поручителем-то банк особисто до вас не буде мати притензій, тим більше що ви і вродинних стосунках не перебуваєте. Ну хіба звинуватять вас в навмисній співучасті, і заставлять виписатися-тим більше ви маєте куда, власне житло.
А щодо оформлення вашої квартири на малолітню дитину - то тільки все через рішення опікунської ради, це довго і проблематично. І врахуйте, що тоді поки ваша дитина не досягне повноліття, без опікунської ради, цю квартиру ви не обміняєте, не продасьте, і т.д. Всі діти мають бути прописані з кимось з батьків, або з мамою, або з татом. У Вашому випадку, якщо ви випишетеся до друга, то і другу донечку треба туди буде прописувати.
А товаришу скажіть - що кредит всеодно платити треба, як не має можливості - хай йде до банку та й просить відтермінування, кредити нікому не спишуть! Це 100%, і щоб там не закидали з голубих телеекранів, банківська позика - це не гроші банку, а гроші людей, таких як і ваш друг, трошки багатших, або ощадливіших, а їх людям також треба повертати!

Ну Ви як представник банку, співчуваєте власне банку, котрий власне в програші ніколи не залишається, не треба так прибіднюватись.

Лаберіна. Я при такій ситуації дійсно пішлаб на консультацію до правника і все стало б ясне, але виглядає, що Вам особливо нічого не грозить, хіба, що банк доб"яться виписання Вас з квартири (бо не можна неповнолітніх викинути на брук, а в Вашому випадку можуть виписати, бо Ви маєте куди приписати дитину). А от якщо друг попросить, ще й власність на квартиру на когось переоформити, щоб Вас дійсно не могли виписати, то я б не погоджувалась, бо забагато ризику тоді.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зебра 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 січень 2009 - 22:05

Наталюсик, я аж ніяк не захищаю інтерес банку, бо я не його власник, а всього-навсього працівник, та ще й віднедавна в декреті, і така ж як і ви всі жертва обставин, хоч і працюю в цій установі, а при отриманні кредиту на житло, валютний ризик не врахувала, злакомилася на нижчі відсотки. Просто, я дала відповідь на запитання, а щодо повернення кредиту-то розкрила сутуацію такою як вона є. Не тільки з боку позичальника, а й з боку вкладника. Уявіть, ви поклали в банк депозит, підійшов час його забирати, ви приходите, а вам кажуть-вибачте, ми у вас взяли депозит, і "продали" його, як кредит, а позичальник кредит не повертає і ми не можем повернути вам гроші. Я думаю, від таких слів ви будете не в захваті! Вірю, що зараз повернення кредиту-це головна біль, мене теж голова болить. В такі речі мала б втрутитися держава, а в нас бачите ніхто не спішить людям помагати. От-так люди і придумують різні афери, аби не позбутися найдорожщого, даху над головою!
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   galina0110 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2012 - 12:03

я прописана у львові,а проживаю в чоловіка у луцьку(з двома неповнолітніми дітьми).недавно взяла на себе кредит.чи можу я виписатись зі львова і прописатись до чоловіка у луцьк?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   natmik86 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 лютий 2012 - 13:39

Перегляд повідомленнялаберіна (09 січень 2009 - 22:52) писав:

Я би вам не радила, оскільки дитина завжди має бути прописана там де хтось із батьків, тобто як прописуватися у вашого друга, то треба всім трьом, а тоді вийде що в тамтій квартирі ніхто не буде прописаний! По друге працівники вчіпляться до Вас з питаннями і будуть нерви добре їсти, оскільки їм потрібні гроші. Якщо друг добре до Вас ставиться, то він вас зрозуміє!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн