Застава будинку Прописка
Відправлено 09 січень 2009 - 22:52
1. Чим я ризикую? Чи не буде мати банк до мене претензій?
2. Чи можу я залишити прописаною мою другу 10 річну дитину в моїй квартирі (чи автоматично не перейде вона зі мною)?
3. Як я можу оформити мою квартиру на неповнолітню дитину?
Відправлено 09 січень 2009 - 23:43
лаберіна (10.1.2009, 0:52) писав:
2. Чи можу я залишити прописаною мою другу 10 річну дитину в моїй квартирі (чи автоматично не перейде вона зі мною)?
Я вам би радила звернутись до хорошого юриста! Справа як на мене не проста і може мати непередбачувані наслідки....не радила б виписуватись з своєї кваритири-ІМХО! Хоч це і ваш друг, але чи ви в ньому впевнені на всі 100 %?!
Відправлено 09 січень 2009 - 23:55
Відправлено 10 січень 2009 - 00:16
Відправлено 10 січень 2009 - 00:28
Відправлено 10 січень 2009 - 00:31
По-перше, те що пропонує вам ваш товариш - це шахрайство, бо мабуть в договорі іпотеки, який він підписував з банком вказано, що приписувати когось в будинок він повинен тільки за згодою банку.
Що стосується Вас, то ви після прописки - не будете ні співвласником, а тому і майновим поручителем, ані фінансовим поручителем-то банк особисто до вас не буде мати притензій, тим більше що ви і вродинних стосунках не перебуваєте. Ну хіба звинуватять вас в навмисній співучасті, і заставлять виписатися-тим більше ви маєте куда, власне житло.
А щодо оформлення вашої квартири на малолітню дитину - то тільки все через рішення опікунської ради, це довго і проблематично. І врахуйте, що тоді поки ваша дитина не досягне повноліття, без опікунської ради, цю квартиру ви не обміняєте, не продасьте, і т.д. Всі діти мають бути прописані з кимось з батьків, або з мамою, або з татом. У Вашому випадку, якщо ви випишетеся до друга, то і другу донечку треба туди буде прописувати.
А товаришу скажіть - що кредит всеодно платити треба, як не має можливості - хай йде до банку та й просить відтермінування, кредити нікому не спишуть! Це 100%, і щоб там не закидали з голубих телеекранів, банківська позика - це не гроші банку, а гроші людей, таких як і ваш друг, трошки багатших, або ощадливіших, а їх людям також треба повертати!
Відправлено 10 січень 2009 - 12:13
Зебра (9.1.2009, 23:31) писав:
По-перше, те що пропонує вам ваш товариш - це шахрайство, бо мабуть в договорі іпотеки, який він підписував з банком вказано, що приписувати когось в будинок він повинен тільки за згодою банку.
Що стосується Вас, то ви після прописки - не будете ні співвласником, а тому і майновим поручителем, ані фінансовим поручителем-то банк особисто до вас не буде мати притензій, тим більше що ви і вродинних стосунках не перебуваєте. Ну хіба звинуватять вас в навмисній співучасті, і заставлять виписатися-тим більше ви маєте куда, власне житло.
А щодо оформлення вашої квартири на малолітню дитину - то тільки все через рішення опікунської ради, це довго і проблематично. І врахуйте, що тоді поки ваша дитина не досягне повноліття, без опікунської ради, цю квартиру ви не обміняєте, не продасьте, і т.д. Всі діти мають бути прописані з кимось з батьків, або з мамою, або з татом. У Вашому випадку, якщо ви випишетеся до друга, то і другу донечку треба туди буде прописувати.
А товаришу скажіть - що кредит всеодно платити треба, як не має можливості - хай йде до банку та й просить відтермінування, кредити нікому не спишуть! Це 100%, і щоб там не закидали з голубих телеекранів, банківська позика - це не гроші банку, а гроші людей, таких як і ваш друг, трошки багатших, або ощадливіших, а їх людям також треба повертати!
Ну Ви як представник банку, співчуваєте власне банку, котрий власне в програші ніколи не залишається, не треба так прибіднюватись.
Лаберіна. Я при такій ситуації дійсно пішлаб на консультацію до правника і все стало б ясне, але виглядає, що Вам особливо нічого не грозить, хіба, що банк доб"яться виписання Вас з квартири (бо не можна неповнолітніх викинути на брук, а в Вашому випадку можуть виписати, бо Ви маєте куди приписати дитину). А от якщо друг попросить, ще й власність на квартиру на когось переоформити, щоб Вас дійсно не могли виписати, то я б не погоджувалась, бо забагато ризику тоді.
Відправлено 11 січень 2009 - 22:05
Відправлено 02 лютий 2012 - 12:03
Відправлено 02 лютий 2012 - 13:39
лаберіна (09 січень 2009 - 22:52) писав:
Я би вам не радила, оскільки дитина завжди має бути прописана там де хтось із батьків, тобто як прописуватися у вашого друга, то треба всім трьом, а тоді вийде що в тамтій квартирі ніхто не буде прописаний! По друге працівники вчіпляться до Вас з питаннями і будуть нерви добре їсти, оскільки їм потрібні гроші. Якщо друг добре до Вас ставиться, то він вас зрозуміє!

Допомога