Від повзання до ходьби коли і як?
Відправлено 08 січень 2009 - 21:46
Розкажіть, будь ласка, як у вас відбувався процес переходу від повзання до ходіння? Ви спеціально вчили ходити? Коли дітки остаточно перестали повзати? Чи не намагалися повзти на вулиці, уже вміючи ходити?
Мені дуже важливо знати, щоб знати до чого готуватися.
Одного разу я спостерігала таку картину. В одному примішенні було багато мам і дітей. І була величенька дитина, яка повзала, хоча, коли мама підійшла до неї і взяла за руку - вона пішла (сама). Але тільки мама відійшла, ляп на колінця і повзти. Якось не дуже карсиво виглядало. Тобто ця дитина віддавала перевагу повзанню. Зі сторони було не дуже приємно дивитися.
Мене цікавить чи якісь потрібні додаткові заходи у навчанні ходінню. Колись водили під ручки, зараз не рекомендують. Я теж не вожу дитину. Став коло опори, добре, пішов коло опори теж добре, але сама не заставляю. Може треба трохи форсувати події?
Відправлено 08 січень 2009 - 22:01
Відправлено 08 січень 2009 - 22:11
Написала Тобі на Однокласники.Ти там небуваєш?
Відправлено 08 січень 2009 - 22:21
Відправлено 08 січень 2009 - 22:22
Відправлено 08 січень 2009 - 22:35
Світланочка, які ви молодці! і як тепер - збитків більше?
Відправлено 08 січень 2009 - 23:02
Відправлено 09 січень 2009 - 03:04
Світланочка, ну і молодець маленька!
а хтось користувався поводочками тими для ходіння?чи невартує?
Відправлено 09 січень 2009 - 09:35
Мой брат например не ползал вообще, разве что для того,чтоб добраться до опоры и сразу ранно потопал. Я ползала на одном колене,а вторая нога прямая была,я ей как-то отталкивалась.
гра з вогнем, для прогулок на улице с топающими детками есть вожжи, чтоб дети не падали удобно.
Відправлено 09 січень 2009 - 11:16
Тому,я щоб перестрахуватись, бігала з донею частенько до ортопедів.Спочатку в неї були нерівні складки. Тому я трохи була налякана. Всі ортопеди казали-поки сама не стане-не ставити.
Повзала вона всюди, в Шацьку по піску.Але там ми її пускали
Пішли ми в рік і 10 днів. Пішла,вірніше побігла-на вулиці, я то маю десь на камері знято. Звичайно,до того вона по маблях(тримаючись за них вже пересувалась), але це не були повністю самостійні кроки.
Відправлено 09 січень 2009 - 12:17
на прохання МАЕСТР0 передаю
========================================================
шкода що я не мамуся й не маю права писати в дану тему. Сподіваюсь то буде розцінено я не навмисне обговорення дій модератора й покарається максимум умовно. А взагалі, є тут покарання за статеву дискримінацію??? Чи дискримінацію "сексуальних" меншин: офтопістів, флудерастів й анонімістів.
Тепер по темі. В нас ситуація ходіння/повзання була зворотньою. Ми спочатку ходили а потім повзали. Саме так. задяки спец конструкції колиски малий рано почав ставати на ноги й тримати рівновагу. з 4-х місяців гонив в ходулях по квартирі. Потім ходив тримаючись за щось. Але коли почас інтенсивно бавитись машинками то виникала наступна ситуація. Підійшов до машинки, сів, штовхнув її, потім піднінявся на ніжки й йшов до машинки, де все повторювалось. Через пару днів таких присідань він докуменкав що можна повзати... :-))) ось так от. на форумі не без індивідума.
P.S.: пішли ми ву 8 з чимось місяців.
Відправлено 09 січень 2009 - 14:02
малий сів близько 7 місяців, потім пару тижнів стояв навколішках та шатався, поповз рівно в 8. за пару тижнів сам вставав. в 9 намагався ходити біля опори, сам пішов в 10,5, але за кілька днів впав, злякався і вже повністю сам став ходити лише в рік, а до того водила за ручку.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
на ножки ми заздалегідь не ставили і в подушки не садили

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 09 січень 2009 - 14:56
щодо повзання. я теж помітила, що син повзає по рзному. спочатку він відштовхувався однією ногою, потім повзав нормально, а тепер знов відштовхується.
МАЕСТР0, дякую за зауваження.
зауважу, що варто розрізняти модераторське і користувацьке повідомлення. сподіваюся більше сентенцій на цю тему не буде. звертання "матусі!"виправила на "батьки!"
Відправлено 11 січень 2009 - 00:40
Відправлено 17 січень 2009 - 11:06
Відправлено 17 січень 2009 - 11:24
Відправлено 17 січень 2009 - 12:11
але також не варто забувати, що у кожної дитини свій індивідуальний шлях розвитку, деякі діти спершу оволодівають ходьбою, а потім повзанням.
Відправлено 17 січень 2009 - 13:39
Сеструлька (17.1.2009, 11:24) писав:
А який саме масаж?
Відправлено 17 січень 2009 - 14:11
Відправлено 17 січень 2009 - 14:16

Допомога

-