Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Що можна і чого не можна під час вагітності? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 56 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Що можна і чого не можна під час вагітності? застороги, забобони...ітд. Оцінка: ***** 2 Голосів

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 06 жовтень 2007 - 12:33

Чекаємо на поради від вже досвідчених мам!
Поділіться секретами: Що можна і чого не можна під час вагітності?
Чула, що не можна стригтися і фарбувати волосся! Це правда? Мені пора робити міліровку, а я боюсь... :prapor:
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 06 жовтень 2007 - 16:55

Фарбуватись звичайно не варто, особливо фарбою з аміачними сполуками, а стригтись то забобони.( :D хоча сама не стриглась, щось мене зупиняло)
З того що дійсно не можна, так це пити алкоголь та палити.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2007 - 16:59

Доречі хочу поділитися досвідом.
Коли яя була вагітна мені довелось лікувати зуби. Так ось я довго тоді взнавала чи можна робити рентген та знеболююче. Оскільки виходу в мене не було, бо боліло сильно, ТО Я ВЗНАЛА, Рентген (зубів) бажано не робити до 20 тижня, і то можна, але на візіографі, і варто закриватися свинцевим фартухом. Знеболююче теж є для вагітних, навіть кілька видів, просто треба поідомити лікарю про вагітність.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маша 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 06 жовтень 2007 - 17:04

Перегляд повідомленняAntic (6.10.2007, 14:33) писав:

Чекаємо на поради від вже досвідчених мам!
Поділіться секретами: Що можна і чого не можна під час вагітності?
Чула, що не можна стригтися і фарбувати волосся! Це правда? Мені пора робити міліровку, а я боюсь... :prapor:

Привіт! Я теж чула, що фарбувати волосся не варто, а от від стрижок теж утримуюсь (хоч не вірю в цей забобон). Крім алкоголю та цигарок, ще не можна пити натуральну каву, підіймати тяжке, засмагати... :prapor:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 06 жовтень 2007 - 18:38

Фарбуватись не варто, хоча я фарбувалась (правда строк був ще дуже маленький), бо виходила заміж і мелірування перед весіллям ну просто край треба було поновити. Про стрижку вже й мови не веду, стриглась без будь-яких вагань
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 07 жовтень 2007 - 07:35

Напевне, все-таки піду, бо буду схожа на невідомо кого, якщо не буду давати лад своєму волоссю... В мене теж термін маленький - 4 тижні.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 07 жовтень 2007 - 10:09

Перегляд повідомленняAntic (7.10.2007, 8:35) писав:

Напевне, все-таки піду, бо буду схожа на невідомо кого, якщо не буду давати лад своєму волоссю... В мене теж термін маленький - 4 тижні.

Ні, не йди, поки що. В першому триместрі не варто фарбуватись. Якщо конче необхідно, то в другому і третьому можна. :prapor:
Фарбу треба використовувати безаміачну і бажано без перекису водня. Ще між іншим під час вагітності фарба може погано братися на волосся. Результат може бути неочікуваний. Чому не бажано в першому триместрі, тому що всі важливі органи закладаються в першому триместрі. Навіть деякі ліки, які можна пити потім, у першому триместрі категорично забороняють.
My Signature
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 09:17

коли мені роблять мерірування, то фарба на шкіру голови не потрапляє. Мені ж не по всьому волоссю роблять, а тільки там, де відросло.. Може, я все-таки піду.... ?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 10:26

Перегляд повідомленняAntic (8.10.2007, 10:17) писав:

коли мені роблять мерірування, то фарба на шкіру голови не потрапляє. Мені ж не по всьому волоссю роблять, а тільки там, де відросло.. Може, я все-таки піду.... ?

Ну в такому випадку напевно можна піти, хоча дихати все одно доведеться. Так що краще до токсікозу встигнути. :)
My Signature
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 13:08

До речі, в мене почався 5 -й тиждень вагітності :15_2_126: , а токсикозом і не пахло! тільки голоднію швидко і тягне на білок (м*ясо, яйця, сир). Чи можливо, що у мене не буде токсикозу взагалі?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 13:22

Перегляд повідомленняAntic (8.10.2007, 14:08) писав:

До речі, в мене почався 5 -й тиждень вагітності :15_2_126: , а токсикозом і не пахло! тільки голоднію швидко і тягне на білок (м*ясо, яйця, сир). Чи можливо, що у мене не буде токсикозу взагалі?

Еще не вечер :) Хоча сподіваюся вам пощастить і ви уникните токсикозу :15_5_2v:
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 15:19

Чула також, що не варто контактувати з тваринами. В мене вдома прекрасний папужка, я його так люблю, що іноді цілую. Це нічим не зашкодить дитинці?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 15:27

Перегляд повідомленняAntic (8.10.2007, 16:19) писав:

Чула також, що не варто контактувати з тваринами. В мене вдома прекрасний папужка, я його так люблю, що іноді цілую. Це нічим не зашкодить дитинці?

цілувати не варто будь-яку тваринку ;) а взагалі то опасні коти, бо переносять токсоплазмоз, а щодо папужок не знаю
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 жовтень 2007 - 16:17

Antic, в мене почався токсикоз на 7му тижні. До речі, вагітність моя розпочалась приблизно 15го вересня, схожі терміни.:) Про папужку не знаю, а от в мене дві кішки живуть. Я боялась за торч інфекції, токсоплазмос. Але мені не треба було прибирати їхні горшки, що мені дуже подобалось.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lynx 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 жовтень 2007 - 09:47

Цитата

а взагалі то опасні коти, бо переносять токсоплазмоз

Коти небезпечні тоді коли жінка ще не вагітна. Бо токсоплазмоз перешкоджає завагітненню так би мовити.
Antic, якщо ви ніколи не цілували тварин, то зараз починати не варто. Але якщо ви весь час гладили, цілували папугу, то припиняти не варто. Позитивні емоції вам тільки на користь. Єдине - не раджу близько контактувати з бродячими чи дикими тваринами.
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2007 - 12:34

Капітошка, а коли ти народила свого Любомирка? Бо мені теж цікаво, коли побачу своє маля. В мене овуляція була 16 вересня.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 жовтень 2007 - 12:37

Перегляд повідомленняAntic (9.10.2007, 13:34) писав:

Капітошка, а коли ти народила свого Любомирка? Бо мені теж цікаво, коли побачу своє маля. В мене овуляція була 16 вересня.

ПДР ставили 22 червня, а народився 17го червня.
на головній сторінці є калькулятор вагітності, можеш порахувати ПДР.
My Signature
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 10 жовтень 2007 - 12:59

lynx, з приводу токсоплазмоза:
Токсоплазмоз – це дуже широко поширене захворювання, яким заражено майже 30% людей в світі. Його збудник – мікроорганізм, який називається токсоплазма. Первинним господарем токсоплазми, в організмі якого цей паразит розмножується, є домашня кішка, яка найчастіше і стає джерелом інфікування людини. Крім того, зараження токсоплазмою може відбутися через брудні руки (так зазвичай заражаються діти в дитячих садах), через сире або недоварене (недосмажене) м'ясо. Для людини із здоровим імунітетом токсоплазмоз не становить загрози – перехворіти їм можна, навіть не помітивши цього. Крім того, до токсоплазмозу організм людини виробляє стійкий імунітет, так що це «одноразова» хвороба. Єдина ситуація, при якій токсоплазмоз є серйозною небезпекою – це первинне зараження токсоплазмозом під час вагітності. Варто сказати про те, що вірогідність такого зараження не велика – по статистиці під час вагітності токсоплазмозом заражається не більше 1% жінок, 20% яких передають токсоплазмоз плоду. Але все таки один відсоток – це одна вагітна жінка із ста – не так вже і мало, за великим рахунком. Важливо також те, що загрозу становить тільки токсоплазмоз, яким жінка заразилася під час поточної вагітності. Це означає, що якщо жінка вже перехворіла токсоплазмозом до вагітності (не менше ніж за півроку до неї) її майбутній дитині токсоплазмоз не загрожує. Якщо ж під час вагітності зараження токсоплазмозом все ж таки відбулося, то багато що залежить від того, на якому терміні вагітності токсоплазми потрапили в організм вагітної жінки.
Чим ранішим був термін вагітності – тим більше ризик тяжких наслідків при зараженні плоду токсоплазмозом, але, в той же час, тим менше вірогідність того, що це зараження відбудеться. І, навпаки, на пізніших термінах вагітності відсоток передачі токсоплазмоза плоду дуже високий (близько 70%), але ризик важких поразок плоду знижується. Найбільш небезпечним вважається зараження токсоплазмозом в перших 12 тижнів вагітності. У цих випадках природжений токсоплазмоз часто приводить до загибелі плоду або до розвитку важких поразок очей, печінки, селезінки, а також нервової системи (особливо головного мозку) дитини. Тому при зараженні токсоплазмозом на початковій стадії вагітності вагітній жінці часто пропонують зробити штучне переривання вагітності. Все це зайвий раз говорить про те, що аналізи на наявність антитіл до токсоплазмозу необхідно здавати не під час вагітності, а до неї: якщо ці антитіла в крові майбутньої мами є, то боятися нічого, якщо аналіз покаже свіжу інфекцію, то слід почекати півроку, а потім спокійно вагітніти. Якщо ж антитіл не виявляється, необхідно приймати додаткові заходи безпки під час вагітності: не їсти м'яса, яке не пройшло достатньої термічної обробки, також немитих овочів, зелених ягід. Якщо в вас є кіт, нехай про його туалет подбає хтось з родини. Якщо ви змушені робити це самостійно, обов'язково вдягайте гігієнічні рукавички. Не хвилюйтеся, контактувати та гратися з твариною безпечно. Після будь-якої роботи на кухні потрібно особливо ретельно мити руки з милом. При дотриманні цих правил ризик зараження токсоплазмозом практично сходить нанівець. Проте для повного спокою кілька разів за вагітність слід здавати аналіз на токсоплазмоз, причому бажано в одній і тій же лабораторії.
My Signature
  • 1
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 жовтень 2007 - 16:19

Наступають холоди, а я дуже мерзну, особливо на роботі. Це шкідливо- переохолоджуватися?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 жовтень 2007 - 17:41

Перегляд повідомленняAntic (12.10.2007, 17:19) писав:

Наступають холоди, а я дуже мерзну, особливо на роботі. Це шкідливо- переохолоджуватися?

Для будь якої людини це не є добре. В решті решт, ти вагітна жінка, одягайся тепліше, на роботі, навіть якщо це буде занадто екстровагантно - зрозуміють. :)
My Signature
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 56 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів