Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: як нагодувати дитину? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

як нагодувати дитину? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 02 січень 2009 - 13:12

Я вже не можу,нервів не вистачає. Спочатку думала що вона не хоче їсти. Потім давала частіше грудь,але вона все одно плакала,коли ми з чоловіком сідаєм за стіл їсти,то дивиться жадібними очима,просить,аж кричить,щоб ми і їй дали,і нашу їжу вона їсть. А свою кашку чи супчик не хоче. Одне спасіння,це коли по телевізору показують рекламу,тоді вона все що завгодно з"їсть. Але я не можу її так постійно годувати. Що мені робити,я коли приходить час її годувати,вся киплю. Як змусити дитину гарно поїсти?
он вчора прийшла до сусідки,її дитині 11 міс, то так чемно відкриває ротик і все гарно їсть,.......а моя..........
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 13:20

У нашого синочка таке буває періодами, але витримати можна....якщо не хоче сидіти в своєму крісельці, то тримаю його на руках і так годую...може це і неправильно, але для мене важливо щоб він був ситий...як мені здається Олекса вічно ''немає часу на їду'', тому приходиться по-різному комбінувати...інколи забавлюю його, даючи йому ложечку і тарілочку, щоб він мав заняття і однозначно вчився ними користуватись..Але саме основне, то треба бути при тому всьому СПОКІЙНИМ, бо дитина то ой як дуже відчуває...і , мені здається, чим більше мама нервується при тому, тим більше дитина крутиться і вередує...
Бажаю вам терпіння і щоб ситуація пішла на покращення!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 січень 2009 - 13:44

може бути таке, що дитині не смакує її їжа.В нас так деколи буває.А вилазить до тата на коліна коли він їсть і бере все з його тарілки. Ми останнім часом відмовились від молочних каш. Все варю на воді і додаю курагу або чорнослив. В дитини кардинально змінились смаки. Тоя я шукаю нові рецептики. :36_1_2:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 14:14

Спершу в Юлі був гарний апетит, потім були періоди постійного "не хочу....хочу", я знайшла для себе вихід з такої ситуації. По-перше, стараюсь, щоб доця дійсно була голодна (мінімум перекусів), а ще з маленької я під час їди розповідаю чось Юлічці -- з яких продуктів страва, що ми сьогодні бачили на вулиці, хто вчора приходив до нас, що будемо робити зараз і т.д. Це, звичайно, не по правилах прийому їжі, але ж і ми дорослі часто обговорюємо за столом справи насушні. То і в нас з донечкою виходить щось подібне :36_1_2: По-друге, справді в дітей періодично змінюються смаки, як казала Ірина Ігнатова, от до недавна Юля дуже любили м"ясо, а тепер відсовує його подальше; гарбуз цілу осінь "пас задніх", а зараз і солодке пюре і звична зупка з ним --- супер. В нас каші теж без молока, зате з вареннячком, або тим же гарбузом. Основне не дуже солоти і солодити, бо потім повернутись до прісного дууже важко. От коли Юля хворіла, я почала трохи підсолоджувати пиття, щоб більше випила, то тепер вже другий тиждень борюся.

Користувач подумав і додав через 5 хв.:
Світланочка, до речі, телевізор страшенна звичка, в знайомих теж так мала їла років до 2,5....Їм так було добре, то й нічого не змінювали, поки самій дівчинці не набридло. Відівчити важко, але неможливого нема. От мені б свого чоловіка навчити їсти без супроводу телека :36_3_16:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 02 січень 2009 - 15:09

Світланочка, а спробуйте пед прикорм, особливо, якщо ваша ляля їсть вашу їжу.
якщо мій син не хоче їсти, я не наполягаю, захоче через півгодини - будь ласка, а ні, то ні, їстиме аж вечером, чи ранком (ми їмо двічі на день). тобто не силувати, не заставляти і не запихати.
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 15:58

Та от,я теж думаю годувати її нашою їжею. Я мало солю,не даю багато спецій і їжа на столі у нас завжди якісна і не шкідлива. То якщо дитина має смак до неї,не буду її силувати. Але як бути з кашою,її їсть тільки при рекламі...
А не нагодувати її не можу,бо вона тоді капризна,спить погано.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 02 січень 2009 - 16:34

Світланочка, у нас активно поки не відмовляється, але я помітила,що допомагає зробити рідкіше, або густіше, змінити консистенцію. також відмовляєть, якщо давати якісь добавки, наприклад пюре фруктове чи овочеве, якщо дати капельку - їсть, трохи більше ні, а окремо буде їсти. може почаклуйте трохи над складом каші?
а пробували власним прикладом? якщо у вас полюбляє вашу їжу, зробіть собі трішки каші, раптом допоможе?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 02 січень 2009 - 16:56

от у нас деколи бувають такі періоди,останній затягнувся десь на місяць- ми майже нічого не їмо-буквально по 5 ложечок столових. А запиваєм все маминою цицею. Трохи в тата з тарілки вхопить, пару ложечок своєї їжі з'їсть, дечим під час гри я нагодую-якимось фруктом. Я спочатку переживала,що дитина голодна, але бачу,що вона гарно виглядає, та й голодною вона себе ніколи не залишить-зразу біжить на кухню за хлібчиком(зтягає собі кусок зі столу). Ми їмо цицю не тільки вночі, але й зранку в обід і ввечері. Можливо вона нею наїдається? тому і решту їжі їсть поменше?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 17:25

Я все переживаю,щоб не була голодна. Теж гамає цицю.І грається гарно,і все ніби добре,та коли не поїсть як слід,то дуже якась вредна,тільки на руки хоче,і висить на грудях,тяне молочко,нервується.
гра з вогнем на рахунок каші,попробую,може буде їсти з нами...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 19:00

У нас теж такі періоди були. І силою годувала, і іграшки "годували" за компанію. Зараз такий номер не проходить. Заспокоюю себе тим, що ще жодна дитина не померла з голоду, коли в хаті повно їжі.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Nattik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 22:06

Світланочка, у нас теж з їжею часом бувають проблеми (наші дітки майже ровесники), і це мене надзвичайно нервує. Меню у нас досить обмежене ( у порівнянні з рекомендованим). Ість кілька улюблених каш та суп.
Головне, що допомагає мені її нагодувати - мабуть, справді голод. Іноді інтервал годуваннями 5 -6 годин! Пропоную через 3-4 години, не хоче - йдемо гуляти. Після свіжого повітря суп зазвичай з"їдає без ніяких реклам ;) Ніяких перекусів у нас немає - не їсть вона печива/яблучок/сирочків. Є циця, хоча вдень вона їсть її багато менше ніж вночі. Все чекаю коли підросте та поміняє своє відношення до їжі.
My Signature
Зображення

See? I can do it if I really try.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Levandovskij 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 22:59

Світланочка, моя старша доця так і виросла з немовляти на рекламі під час їжі, гавах за вікном, іграшках-книжечках і т.п. Ніби періодами було краще, все одно гарно, швидко, з апетитом доня їсть дуже рідко. І в хаті купа їди, смаколиків, все свіже, смачне. Пробувала і довші інтервали, і частіше потрохи годувати. Завжди родичі казали, що я якось не так годувала дитину. :36_15_2:

Пробуйте якнайменше при дитині нервуватися і не заставляти.
Моя зараз вже школярка, а її процес їди мене просто нервує. Читала в Спока, що така тяганини може затягнутися на довгі роки (це певно мій варіант).
Навіть недавно робили УЗД внутрішніх органів, зрештою мені сказав лікар відчепитися від дитини-- і все буде гаразд.

А от з синулькою проблем нема, душу відводжу. На все ротик відкритий.
Всього вам смачненького.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Чайка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 січень 2009 - 23:49

Моє материнське серце заспокоїлося, що моя дитина не одна така. Для нс наїстися це область фантастики. Я собі і не уявляю як то дитина їсть без проблем. Снідаємо ми 5-8 чайних ложок каші, овочі їсти майже завжди відмовляється. молока не п*є, кефіру тоже, інколи їсть дитячий творог з ваніллю. Дякувати Богу, хоч їсть бараболю і гречку, йогурти, фрукти. Зато як чоловік сідає їсти, то вона у нього з тарілки і каку їсти буде. Але я не дуже хочу щоб вона їла дорослу їжу, бо я готую з купою приправ, інколи їжа буває жирною. Так що я бачу що моя дитине не одинока.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Яблучко 

• Божевільна матуся
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 січень 2009 - 14:51

Як на мене то у вашої дитинки ще не такий вік щоб переживати, що вона голодна, якщо ви годуєто груддю. Під рекламу тим паче не варто пхати дитину, така їжа не на користь. Я свою в такому віці не пхала, не хочеш не їж. В такому віці головне ще мамина циця, звичайно дитина не хоче їсти кашу, кашу ми нормально їли після року тільки. Зараз їжа має носити більше ознайомчий характер, різні смаки, різна консистенція. Тому не варто нервуватися якщо дитина не їсть багато, то взагалом нормально для такого віку, а капризує вона не обовязково бо голодна, може зуби лізуть, моя цицю з рота виймати не хотіла весь час коли зуби лізли, як тільки вилазили, то до їжі цікавість просиналася знов. Ну ось так я вважаю.
My Signature
Зображення

- Ви хто?
- Добра фея
- А чому з сокирою?
-Та настрій щось не дуже
  • 1
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 січень 2009 - 00:58

Я помічаю,що в неї вже виробляються свої любимі продукти. З задоволенням їсть яблучко печене, банан, м"ясо наше з загального столу,картоплю,сирочок "тема". Ці продукти гамає без реклами,але при умові що не їла десь 5-6годин. А ще зараз стала багато пити,нап"ється чаю і відповідно їсти вже не хоче.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Тасюлька 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 04 січень 2009 - 15:42

Наш маленкий у 9 місяців не хотів їсти дітячі каші я дуже переживала бо він якраз залишив мамину цицю а жив лише на коровячому молоці, та й ще свекруха "допомагала" казала що я не правильно годую дитину, пішла накупила різних каш і нагодувала його "ось бачиш в мене дитина їсть" так він мені вирвав все. Тоді я почала давати каші з підливкою, а супчики-варила так як для всіх, тільки віділью окремо для киці,а тоді вже даю приправи. Зараз ми їмо все із дорослого столу (правда намагаюсь варити не жирне і не дуже солене-перчене кому чогось не хватає хай собі добавить). До садочку їв все підряд, там навчився вибирати на край тарілки капусту, моркву і навіть картоплю, гречку в рот не бере каже що то кака, захоплювалися сметаною - вже пройшло. В садочку їсть всі каші з молоком - дома тільки кашу-малашу(манку).

Світланочка дорослі теж перебирають у їжі тільки нам легше бо ми можемо сказати що ми хочемо а що ні. :unknown:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 січень 2009 - 16:19

Цитата

Світланочка дорослі теж перебирають у їжі тільки нам легше бо ми можемо сказати що ми хочемо а що ні. :blush:

І я так думаю. Ось мій коханий не любить варену рибу. Хто його заставляє їсти? Ніхто. Яка б корисна вона не була. У кожного є продукти, які він не їсть. Чому ж дорослим можна не їсти, а діти повинні? Бо корисно? Я вже давно перестала запихати дитину тим, що не любить. Павлик їсть молочні каші, налисники, вареники, блинчики. Женя надає перевагу м"ясному, любить хліб.
Бувають такі періоди, коли нічого взагалі не хочуть. І цим доводять мене "до ручки". Але потім приходять на кухню зі словами "мама, дай їсти". Все одно, рано чи пізно - проголодаються.

Колсь напхала маленького Пашу кашею. А він взяв і вирвав. Більше не напихаю ні Пашу, ні Женю.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Markiza 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 23:18

Справді, дитина відчуває ще й настрій мами. Раніше я сідала годувати малого уже "в позі", знаючи що мене чекає, і чим більше нервувала, тим більше він затинався. А тепер - не хоче, значить ідем нагулювати апетит.
З кашами у нас теж не складалось. На сніданок і ввечері він з’їдав максимум 3-5 ч. ложок каші і потім ходив капризний і голодний, і я біля нього нервова. :wacko3: Я почала експерементувати і зараз навіть не пробую портити ні собі, ні йому настій, роблю рідку кашу (я вже десь про це писала) і він за милу душу випиває з бутилочки 250г :wacko1: і всі щасливі :wacko3:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 січень 2009 - 23:43

Світланkа, бывают у нас разные периоды в еде,сейчас например иногда не могу заставить попробовать еду, а как впихну, четь не силой первую ложку, то начинает есть с удовольствием. Но это не ваш вариант. Из того,что проходило у нас: чтение стишков с рассматриванием картинок из книжки, иногда и кормили там всех, кормит машинки, зверей и прочее; свой пример с рассказываниями как это вкусно; Еще хорошо,когда в тарелочке на дне рисунок и надо съесть все,чтоб его увидеть. А вообще если она ест хорошо с вми, то педагогический прикорм для вас. Делай то,что можно и ей и вам подойдет.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 січень 2009 - 00:02

Я тепер щоб не нервувати себе і дитину годую її під час реклами. Зачаровано дивлячись в телевізор дитина чемно відкриває рота і спокій голові. Ну і з нами ще завжди щось перехопить. Дитина сита - мама довольна.
Сеструлька теж таке буває,що коли спробує першу ложку їсть далі залюбки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему