Страви в горшечках
Відправлено 31 грудень 2008 - 01:46
Відправлено 31 грудень 2008 - 01:50
Відправлено 31 грудень 2008 - 01:58
Зразу згадала, що можна деруни з мяском і сметанкою теж в горшечках приготувати!!!
Відправлено 31 грудень 2008 - 02:03
Коліжанка (31.12.2008, 1:58) писав:
Зразу згадала, що можна деруни з мяском і сметанкою теж в горшечках приготувати!!!
вкуснее даже будет не шампиньоны, а опята с цибулькой обжарить как на меня. 2 часа ночи а у меня слюнки потекли всё ты Коліжанка ай-яй-яй
Відправлено 31 грудень 2008 - 02:39
Відправлено 31 грудень 2008 - 12:04
А от чанахів рецепт хто би підказав. Я вже робила кілька разів, але хочеться того смаку, щоб аж не можеш наїстися.
Відправлено 31 грудень 2008 - 12:15
Або ще так: картопля, морква, цибуля і зверху кусок курятини (окорок чи стегенце чи щось що влізе). Чимось змазую. Коли печеться жир стікає до низу і все пропітує. Просто і смачно.
Відправлено 01 січень 2009 - 19:42
Аннушка (31.12.2008, 11:15) писав:
Або ще так: картопля, морква, цибуля і зверху кусок курятини (окорок чи стегенце чи щось що влізе). Чимось змазую. Коли печеться жир стікає до низу і все пропітує. Просто і смачно.
I я фанатка горщиків. Запікаю купу всього, в сумі, то як на піцу - все що є в холодильнику і обід чи вечеря готові. Основний складник - картопля (найчастіше), макарон, рис, навіть пшениця. До того за звичай м"ясо (можна кусками, можна мелене), і якісь овочі від калафіору по цукіні, заправлену цибулькою і морквою. Заливаю все соусом - напр. сметана + паста томатна + приправа. Якщо є натхнення - роблю такі "хлібчики" - тісто на кислому молоці, соді, з яких роблю такі пляцки, якими заліплюю горщик замість кришки (якщо всі продукти були сирі, то хлібчик як спечеться, треба перевірити найбільш довгоготуючийся компонент і якщо не готовий ще, то хлібці знімаю і накриваю кришками (тоді ж можна напр., тертий сир додати), а на стіл подаю накритими хлібчиками).
Щоб таке готування було простішим і швидшим, раз в тижні, зазвичай в суботу, після покупок свіже м"ясо ріжу кусками, мариную, - завжди потім під рукою готове до вжитку і до соусів і до страв. З меленого м"яса роблю або котлети або м"ясні кульки і в морозильник (теж завжди готові до протушки, пропарки і вживати). І роблю таку зажарку - цибульку з морквою (в комбайні натираю багато) + приправи і в холодильник - до кожної страви додасть смаку і не треба додавати приправ типу Мівіна ітп повних різних консервантів (хоча часом користуюсь бульйонними кубиками, але рідко). Раз в тижні зробивши такі заготовки, економлю трошки часу, бо інакше щоденно треба було б стільки ж часу на кришіння ітп. тратити, а я з роботи як приходжу то змучена.
Відправлено 26 січень 2009 - 11:32
Складники:
На 6 горщиків: 1,4 кг філе білої риби
150 г борошна
400 г сметани
400 мл бульйону
1 кг картоплі
300 г шампіньонів
2 ст.л. вершкового масла
рослинна олія
1 головка часнику
сіль, перець, зелень
Приготування:
Рибу порізати шматочками, посолити, запанірувати в борошні і обсмажити в олії. Цибулю порізати кубиками, гриби шматочками і обсмажити в маслі. Горщики натерти зсередини вичавленим часником. Картоплю порізати кубиками, викласти в горщики, покрити смаженими грибами. Зверху викласти шматки риби. Сметану змішати з бульйоном, посолити, поперчити і залити суміш в горщики. Тушкувати при 160 градусах 45-50 хв, від часу, коли прогріється духовка. Горщики класти в холодну духовку.
Можна посипати страву тертим сиром і запікати до рум'яної шкірочки.
Відправлено 01 лютий 2009 - 00:57
Окремо посмажити деруни, окремо грибочки з цибулькою ( у мене були білі заморожені, то я ще їх відварювала перед тим)
Потім в горшечках перекладаємо: шар дерунів, шар грибочків з цибулькою і т.д.
Окремо приготувала соус: сметанка, трошки води, сіль, перець, часничок.
До половини залити кожний горшечок і в духовку. Ням-ням!
Відправлено 01 лютий 2009 - 01:22
Коліжанка (1.2.2009, 0:57) писав:
Окремо посмажити деруни, окремо грибочки з цибулькою ( у мене були білі заморожені, то я ще їх відварювала перед тим)
Потім в горшечках перекладаємо: шар дерунів, шар грибочків з цибулькою і т.д.
Окремо приготувала соус: сметанка, трошки води, сіль, перець, часничок.
До половини залити кожний горшечок і в духовку. Ням-ням!
Я їла щось схоже і воно називалося "тещин язик" тому що ще додавався шар відвареного мілко порізаного язика. Смакота незвичайна!
Відправлено 27 червень 2009 - 19:34
Відправлено 27 червень 2009 - 19:52

"Чанахи на український манер"
Фасоль (сухая) — 150 г
Морковь (2 средние ) — 60 г
Лук (2 средние) — 150 г
Чеснок — 6 зуб.
Картофель (6 крупных) — 700 г
Перец горошком (черный и душистый - по 12 горошин)
Лавровый лист — 6 шт
Вино белое сухое — 150 мл
Томатная паста — 3 ст. л.
Специи (соль, перец красный, хмели-сунели-по вкусу)
Зелень (по вкусу)
Рецепт "Чанахи на украинский манер"
Подготовить 6 горшочков.
Мясо порезать кусочками, посыпать специями, солью, перцем и отставить.
Лук порезать четверть-кольцами. На дно горшочков выложить мясо, сверху лук.
Следующим слоем заранее отваренная фасоль. Чтобы фасоль сварилась быстрее, я замачиваю ее с вечера, а затем при варке несколько раз сливаю воду, заливая холодной.
На фасоль выложить порезанную кольцами или полукольцами морковь, добавить в каждый горшочек по 1 лавровому листу.
Картофель порезать крупными кусками, присыпать солью и специями, перемешать в миске, а затем разложить по горшочкам.
В воде размешать томатную пасту, можно взять готовый томатный сок. Влить в каждый горшочек томатную жидкость, а затем добавить по 25 мл. белого сухого вина.
Добавить по 2 горошины черного и душистого перца в каждый горшочек, если жидкости не хватает, долить. Поставить в хорошо разогретую духовку на 15 минут при большом огне, а затем огонь снизить до минимума и томить еще 1 час.
Приготовить чесночную смесь: измельчить чеснок, петрушку, добавить красный перец (у меня сушеный острый перец - 1 стручок, я его измельчила, удалив семена), соль.
За 10 минут до готовности достать горшочки и выложить в каждый чесночную смесь, закрыть горшочки и поставить еще на 10 минут до готовности. А можно уже не ставить в духовку, а просто накрыть крышечками и дать постоять. Пища в горшочках продолжает готовиться, даже если их вынуть из духовки.
Подавать прямо в горшочках, либо выложить в тарелки, это уже кому как нравится.
Приятного аппетита!

"Картошечка в горшочке"
Шампиньонов — 250 шт
Картофеля — 7 шт
Репчат лук — 2 шт
Помидора — 1 шт
Зубчик чеснока — 2 шт
Зелени
По вкусу
Соли
Воды
Растительно масло
Рецепт "Картошечка в горшочке"
Исходные продукты
Свинину, картофель и помидоры порезать кубиками, лук – полукольцами.
На растительном масле обжарить (отдельно) мясо, грибы, лук, помидоры.
В горшочки сложить картофель, мясо, грибы, лук, помидоры, чеснок (целые зубчики) зелень. Посолить, поперчить, добавить воды (до половины горшочка) и поставить в духовку. Тушить при температуре 180-190 градусов до готовности картошки ~ 40-45 минут
Подавать в горшочках на тарелочке
Приятного аппетита
Відправлено 27 червень 2009 - 19:56
Я робила ось таку страву в горшечка:
Інградієнти:
Картопля, цибулька, шампіньйони, м'ясо, сметана, спеції
Приготування:
Чистимо і відварюємо картоплю до напівготовності, піджарюємо грибі з цибулькою, також притушуємо м'ясо.
Потім викладаємо все шарами: грибочки, м'ясо, картопля. Заливаємо все сметаною і ставимо в духовку.
Відправлено 27 червень 2009 - 20:02
Відправлено 20 серпень 2009 - 16:08
Коліжанка (31.12.2008, 13:04) писав:
Дууууже люблю чанахи
М"ясо кусочками (як на плов) або ще краще свинні реберця обжарюю на сковорідці зі спеціями.
Сиру картоплю розрізаю на кубики і теж трішки обжарюю на іншій сковородці з сіллю і перцем.
Сушені білі гриби трохи відварюю, воду, у якій вони варяться трошки солю, перчу, кидаю лавровий лист і духм"яний перець.
Квасоля варена (у мене завжди є у морозилці уже зварена)
У горщики складаю:
шар картоплі
м"ясо чи ребро
квасоля
заливаю грибним бульйоном з грибочками (десь на третину горщику бульйону)
трошки роздушеного часничку
знову шар картоплі
посипаю зеленню
і в духовку десь на 40 хв при 180, потім 150 градусів.
СМАКОТА!!!
Відправлено 27 серпень 2009 - 20:27
Я чомусь користуюся горщечками не часто, але мій рецепт: шарами, картопля, мяско, гриби, терта морвкочка і обов"язково чорнослив
Відправлено 19 лютий 2010 - 15:32

Допомога