Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: БОРЩ! - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

БОРЩ! всі рецепти. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Rimas 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 30 грудень 2008 - 10:00

Допис Від МАЕСТРО.

=============================================================

Якщо можна то підкиньте пару рецептів. Ато жах якийсь - хотів зварити борщ, зайшов на український форум й ніодного рецепту борща окрім Пісного (моє шанування авторці).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julian 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 10:22

Rimas
Борщик який варю я.
Лапка домашньої курочки (добре її помити) посолити+ 2листочки лаврового листка, одну цибульку розрізану на двоє, і два кусочки корення петрушки варити годинку часу, (перед тим як кинути картопельку я викидаю ті листочки лаврові і корень петрушки з цибулькою) кидаю картопельку нарізану кубиками, через 10хв. додаю підтушений бур"ячок, кидаю відварено фасольку, і трошки нашаткованої капусти 10-15хв. і борщик готовий + зажарка (підтушена цибулька і морквочка на олії).
Бур"ячок спочатку потрібно відварити а потім підтушити + 2ст.л. пасти томатної + 0,5ч.л. оцту . І в сам кінець даєте один кубик Галіни Бланки. :36_3_16:
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Я варю борщ так:
Спочатку відварюю свинячі реберця або курячі крильця(один раз дати закипіти, злити,потім варити на маленькому вогні, ребра- годину-півтори, крильця-до закипання), потім додаю картоплю, моркву. Варити до напівготовності. Тоді додаю вже попередньо відварену квасолю, через хвилин 10- пошатковану капусту. Коли знов це все закипить- або потертий відварений буряк+ 2-3 ложки томатної пасти, або заправку "Торчин"(підміни ще ніколи ніхто не помітив... :rofl: ).
В тарілки додаю сметану.
Ага, а ще ніколи не зажарюю...

Моя одна бабуся борщ заколочує сметаною ще в процесі приготування, а друга якось особливо затирає салом і він не вариться, а майже добу париться в печі, в обох смак безподобний, але то же вищий пілотаж, не для мене точно... Я тільки їсти таке здатна! :36_3_16:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   varvara 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Перегляд повідомленняRimas (30.12.2008, 10:00) писав:

Допис Від МАЕСТРО.

=============================================================

Якщо можна то підкиньте пару рецептів. Ато жах якийсь - хотів зварити борщ, зайшов на український форум й ніодного рецепту борща окрім Пісного (моє шанування авторці).

дивно, мені здавалося, що всі знають, як варити борщ. Варю без рецепті, як мама моя варить. Народилась і виросла я на Східній Україні, можливо в інших регіонах свої рецепти. Отже: ставлю мясце якесь(мої люблять шоб то було саме мясце, а не кістки-)))), варю до напівготовності, потім кидаю картоплю, варю до того стану, щоб картопля почала розварюватися. Поки вариться картопля роблю заправку: на сковорідці з розігрітою олією і кусочечком маленьким старого сальця-)) підсмажую чимало дрібно покришеної цибулі, потім додаю в цибулю дрібно натертої моркви, все добре пасерую, якщо є солодка перчинка- то й перчинку мілко порізану кидаю. Все це добре пасерую в сковорідці під кришкою. Наостанок додаю в заправку дрібно натертий червоний буряк, збризкую це оцтом і трішки додаю цукру, тушку, в кінці вкидаю лаврове лисятко і пару ложок томатної пасти(чи томатного соку з пів- склянки). Ще трішечки тушкую, якщо дуже густе, то доливаю водички-) В заправку можна вкинуть часничку, якщо любите. Отже картопля зварилась, тоді вкидаю мілко нашаткованої капусти(я люблю саме щоб капуста не була як лопухи-))), капусту варю до такого стану, щоб вона ну була схожа на медузи, тобто не розварюю-)) Потім додаю заправу(вона вже готова повністю), прокипячую хвилин 15-20 і все-)) Смачного. До борщу обовязково даю сметану, зелень, цибульку чи пампушечки-)
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 30 грудень 2008 - 10:54

дуже смачний борщ, коли до нього додають солодкий болгарський перець і свіжий помідор замість томатної пасти.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 15:39

скільки господинь, стільки й рецептів :)
нічого складного у борщі не має. треба вирішити який хочеться, з якими продуктами, потім з"ясувати як хочеться нарізати продукти, відносно цього продумати черговість закладки от і все :)
наприклад буряк можна різати брусочками, а можна терти. в першому випадку треба закласти за півгодини до завершення приготування (приблизно, ще від буряка залежить), в другому за 5 хв (якщо дуже дрібно терти). капусту можна давати свіжу, квашену. свіжа, якщо молода- то за 5 хв, якщо зимові сотри - то від сорту залежить, якщо квашена теж багато варіацій, але явно не за 5 і не за 10 хв.
якщо з квасолею борщ, то квасолю попередньо відварити.

тому найголовніше все продумати і братися до приготування бульйону, а потім закладати овочі та зелень по черзі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 16:05

І я варю без рецепта. Але рецепт простий: :36_15_2:

Щоб зварити файний борщ, в першу чергу треба мати кастрюлю. Бо якось коли я вирішив зварити їсти, а саме борщ, то виявилося що у мене є тільки гясятниця. Це так сталося бо я саме того дня переїхав на нову квартиру, де зараз живу, причому попередньо не бувши там. Так от купив 4-літрову кастрюлю. :bye: Ой не можу, я тоді після роботи з тою кастрюльою дівчину додому проводжав, та дівчина зараз моя дружина, але то таке. Так от тоді така хохма була, бо я її проводжаю, а та кострюля мені в кульку постійно бемкала. :bye: Так смішно було. Галя не повірила, що я купив кастрюлю. А що робити треба було якось рятуватися - жерти ж хотілося. Так от прийшолося показати їй, що то задиво бемкає у мене в кульку. Навіть не знаю, як описати її реакцію, чи то прости офігенне здивування, чи шок, чи ще може який стан. Але щось мені тоді подумалося, що не часто напевне можна побачити ухажора з кастрюльою.
Але... так борщ! Розморозив пів-курки і закинув варитися. Після того як воно почало кипіти кинув фасолі трохи, щоб вони разом в одній воді, щоб запаху ото набралося зногшибатєльного. Коли приблизно доварювалося закинув бурячки. Я постійно їх ріжу ножом, бо не люблю тертих на терці. Після цього закинув картоплю і натер одну морквину. Закинув два лаврика і одну цибулину, розрізавши до половини навхрест. Звичайно, кілька різів підливав водичку, бо вона викіпала, під час варіння мяса і квасолі. На остаток закинув капусту. Зажарку робив таку як у мене вдома роблять, пережарив на сковорідці томатну пасту із сметаною. Залив, ото посолив, воно перебулькало і виключив.
Борщ можна було з пальцями зїсти. До речі, так само і зараз варимо борщ, але не купуючи щоразу нової кастрюлі. :rofl:

Може, кому ще трба розказати, як я мясо тушив, чи гречаний суп варив? Радо поділюся! :rofl:
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julian 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 21:38

Щасливий татусь :36_7_16: мені дужецікаво як Ви варите гречану зупку, а то я одного разу зварила то мама ходила пів дня мене підколювати за мою зупку. :D
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 22:18

Ну щож, відкрию і я свої секретики ;)

Першим ділом іде кастрюлька з ТЕПЛОЮ водою. В неї кидаю при наявності мясо. Потім картоплю і варю до напівготовності.
А за той час натираю буряк, моркву, нарізаю цибульку...
Починаю смажити з моркви(олію лию доки бере, або доки хочу жирності страви), в майже спасеровану моркву кидаю нашатковану цибулину(можна і без неї-просто кинути цілою в кінці варення борщ в каструльку), буряк, пасерую ще хв 10 доки не піде "сочок", вливаю томатний соус(не пасту а СОУС-Краснодарський, УКРАЇНСЬКИЙ, ГОСТРИЙ але упаси вас Бог-не Кухарський Руна!-віндосить специфічно-солодкий для борщу!). Ще 5 хв смаження, вкидую Заправку для борщу, якщо немає-тоді можу кинути розтертя квашені помідори з оцтом... Все це добре розмішую до однорідності і вкидаю в киплячу воду... ще хв з 15 і борщ готовий...

Пасту даю тільки 1 випадку-коли у мене є ДОМАШНІЙ томатний сік!! Я його роблю щороку, закатую в банки з мякоттю... Тоді просто розкалатую 2-3 ложки пасти в стакані том соку і вливаю в борщ... Але соку вистарчає в кращому випадку до жовтня... ;)
Також можна додавати фасольку, але її треба попередньо вимочити з півдня і довго варити(кидаю першою)-якщо немає часу. то не варто і бабратися...
Капуста додається коли борщ не має довго стояти і ви хочете кислинки. У мне наприклад всі люблять гостро-солодкий смак, тому я її не даю(і борщ довше стоїть-у мене 3 чоловіків дома, тому часто варю за раз і 10літрів борщу)
Мясо - нарізаю кусочками як на гуляш, але ні в якому разі не куряче - як на мене це перевід продуктів, краще зварити пісний борщ і росіл ніж один борщ на курці...
Сметану даю тільки в тарілку(борщ не має бути гарячий щоб не було комочків сметни) і добре розмішую...
Також до запражки разом з оцтом можна додати дрібку цукру(на край пучки), якщо немає заправки-просо супер.
Ну і, зрозуміло, чорний і духмяний перець (роздавлюю ножем перед вкиданням-кращий і гостріший, насиченіший смак). лавровий лист(за 2-3 хв до кінця, а ще за 30 хв-витягнути), сіль, перець до смаку....

Також любителям гостренького-часник до борщу... Почищені зубчики часнику вмочати в сіль і напару з хлібом закушувати ними страву...

Смачного
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 30 грудень 2008 - 22:19

а ми дуже любимо борщ без м'яса. Колись, в скрутні часи мама завжди його готувала. І дотепер так його їмо, а на св'ята Різдво,Паску або на чиєсь день народження робимо підбитий борщик
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Осіння симфонія 

• Дуже вредний модер
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 22:20

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (30.12.2008, 22:19) писав:

а ми дуже любимо борщ без м'яса.

повністю згідна...мясо-для свята ;)
My Signature
Всі жінки ангели, але коли їм ламають крила, вони пересідають на мітлу.

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 23:04

Я теж варю борщ без м яса....
У каструлю з окропом кидаю дрібно порізану цибулю, -закипіла, тоді натертий на терці корень петрушки та селери і знову довожу до кипіння. Далі в каструлю- дрібно порізану бульбу, а в цей час пасерую на олії натертий буряк та моркву, потім до моркви та буряку додаю порізаний болгарський перець і ще хв. за 5 помідори або томат. В каструлю після бульби кидаю пошатковану капусту, коли майже готова капуста і повністю готова бульба - додаю буряк з морковою і всім що там ще було)))). Даю борщику закипіти, додаю попередньо відварену фасоль -тоді на маленькому вогні ще солю, перчу, лавровий лист і часник витискаю, і вже в самому кінці - доливаю молоко. На 4-5 літрів борщу - приблизно літр молока. Довожу до кипіння і відставляю. За півгодинки вже готовий.
Стараюсь з самого початку борщ варити густий, щоб потім розвести молоком.
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 23:32

молоком чи квасним молоком?
молоко не звурдиться?
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 грудень 2008 - 23:58

Звичайним свіжим молоком. Доводите його до кіпіння і відразу відставляєте. Не треба його варити.... Борщ виходить густим, сметанковим і має чудовий смак.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 00:39

Руденька, дуже цікавий рецепт!
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 01:13

гра з вогнем, а борщ - ще кращий!!! Про молоко дізналась роки 3-4 тому, побачила на власні очі як готують в селі під Львовом , спробувала- дуже сподобалось!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 01:14

Щасливий татусь, Ви супер! Про ухажора з кастрюлею! ))))

Я відварюю бурячки спочатку.
В курячий бульйон ( так найсмачніше) кладу картоплю, через 5 хв після закипання - нашинковану капусту.
Готую зажарку: от до її приготування треба віднестися найсерйозніше, бо то запрвка до борщу, який унеї смак, такий вийде і борщ. Підсмажую цибульку з морквою, корінь петрушки, трошки корню селери. щоб получилося смачніше, треба використати кілька видів жиру:і рослинна олія, і шкварки чи сало у кого що є.
Даю свіжі помідори (а не томатну пасту) або помідори у власному соці.
і трохи муки, сіль. Інколи даю якійсь приправи, але то коли не для дітей.

Готову заправку кидаю в бульйон, кидаю лавр. листок, духм перець, заправляє сметаною, але домашньою. І на повільному вогні це все томиться до готовності.

Вкінці кидаю буряки, потерті на терку. Тоді вони не втрачають колір і борщик заишається обалдєнного кольору, якщо зі сметанкою, то малинового ))). І з буряками борщ має тільки кіпнути раз, бо якщо довше проварити, то борщ стає блідим. Тоді кидаю багато зелені і закриваю кришкою.

Квасолю даю тоді, коли готую пісний борщ.
А останнім часом вкінці заправляю ще й салом з часничком. Запаху ні часника, ні сала немає, але аромат у борщу стає суперовий!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olyalya83 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 09:26

Руденька, вперше чую про молоко в борщі.. але дуже зацікавило, :mellow: наступного разу обов'язово спробую)))))))
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 12:01

Моя мама теж молоком підбиває, але такий питний борщик. Якщо чесно, я пробувала, мені цей запах молока залишається і не дуже подобається, а сметанкою - те, що треба. Може так як Ви Руденька готуєте, то якраз смачно. Може колись спробую.

А ще в нас дома на Святий вечір готують кисленький борщик з вушками з грибами. Смакота.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ameli 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 грудень 2008 - 12:23

Мені подобається пісний борщик без мяса.
My Signature
Зображення

Зображення

Постійно хочу дві речі: схуднути і поїсти.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів