Наші фото в інтернеті небезпека розміщення та наслідки
Відправлено 29 грудень 2008 - 12:13
Історія І.
Одна моя знайома дівчина, яка має донечку такого віку, як мій Любчик, мала альбом своєї крихітки на сайті фотоплівка.ру. Альбом був публічний, щоб всі знайомі без паролю могли зайти за посиланням й переглянути фотографії.
Якось вона виклала фотографії де її принцеса була в чому її матуся народила, під час купання, та таке інше. Пройшло декілька днів і вона почала отримувати на фото досить непристойні коментарі від злих дядьок-педофілів. Вона була в шоці... Бо раніше про таке навіть не знала. Тоді вона написала адміністрації сайта з проханням якось вирішити питання з такими користувачами. На що відповіді не отримала, але її альбом було заблоковано і зайти на нього, щоб хоча б видалити ті фото, вона вже не змогла. Всі її листи до адміністрації лишились без відповідей.
Історія ІІ.
На одному російському мамському форумі, де я була зареєстрована під час вагітності був величенький альбом з фотографіями вагітних. Фото були різні і відвертих вистачало. Будь хто міг без реєстрації переглядати ці фото. Одного дня виявилось, що один дядько накачав собі найвідвертіших фоток та виклав у себе на сайті. Ох як було неприємно володаркам цих фотографій, бо, ніхто й не уявляв що таке можливо. Після довгих розборок він ці фото видалив, саме наших знайомих дівчат. Інші лишив.
Висновок.
Якщо ви розміщуєте свої фото чи то в альбомі на певному сайті, обов'язково, не лінуйтесь ставте пароль. А пароль давайте лише знайомим.
Щодо нашого форуму. Майте на увазі, що всі ваші фото, які викладені на форумі, можуть бачити всі гості. Тому, обережно!!! Якщо ви викладаєте фото у своїх журналах-щоденниках, то ставте права доступу на ці фото. Щоб, як мінімум, вони не були доступні для незареєстрованих користувачів. А краще лишайте на певні фото доступ лише для друзів.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 29 грудень 2008 - 13:50
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:25
зараз часто на Однокласниках зламують сторінки і ніби від імені цієї людини розсилають всім його друзям повідомлення. Типу, я хочу купити новий моб., а грошей не вистарчає, вишли на цей номер смс і ти перешлеш мені 5 грн, які обов"язково віддам. Або про конкурси краси і т.д. В моєї подружки так було, то друзі її питали - що справді вислати? Перепитували по простій причині - повідомлення, яке спамери розіслали було написано російською, а подруга нею ніколи не розмовляє.
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:30
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ксюнка, ага, одного разу до мене таке прохання прийшло ніби-то від нашої Капітошки, теж на рос. мові. Звичайно, я у все це не повірила, бо чула вже про такі випадки...
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:42

Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:45
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:47

Відправлено 29 грудень 2008 - 14:50
Відправлено 29 грудень 2008 - 14:57
Відправлено 30 грудень 2008 - 16:41
дуже часто саме через такі фото можуть закрити акаунт на фотогалереї (якою користуються для розміщення фото), там ніхто не розбирається дитина, дорослий, закривають і все. можуть повісити обмеження на сайт.
Відправлено 04 січень 2009 - 16:44
У нашого друга була гірша ситуація. Від його імені було відіслано листа одній його знайомій листа, ніби він до неї залицяється. Це я ще культурно описала. А він взагалі в неті десь коло 2 місяців не був. Він все те постирав і пароль змінив. Ось тобі і нет, і паролі...

Щастя бути мамою...
Відправлено 04 січень 2009 - 16:53
мій чоловік навпаки хоче ледь не всі фотки в нет викласти - як резервну копію. Але ми користуємось гугловськими альбомами - там пароль не обов"язково ставити, але якщо альбом не публічний, то доступ лише по прямому посиланню - а так просто не знайдеш. Не знаю, наскільки це захищено, але віра чоловіка в корпорацію Гугл поки що непохитна=)
Відправлено 04 січень 2009 - 17:30
Короче, взагалі ужас, що твориться...
А про фото - да. Мені хтось казав, що знайшли моє фото на сайті знайомств....
Відправлено 04 січень 2009 - 18:12
Відправлено 04 січень 2009 - 18:32
Відправлено 04 січень 2009 - 19:02
Сеструлька (4.1.2009, 19:32) писав:
Сеструлька,спробувала заради цікавості видалити,ніби видалило і безповоротно.Може спробуйте ще раз,там треба відмітити яку саме фотку видалити....хоча в мене там декілька,може коли тільки одна,то дійсно не видаляється??!

Допомога

-