Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Пароварка. Рецепти страв. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Пароварка. Рецепти страв. Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 10 жовтень 2008 - 17:52

У мене теж пароварка Тефаль, недавно куплена, тому був настій шукати рецептики і готувати, а готувала я там такі штуки:
1. Філе куряче легенько відбити, посолити, поперчити, всередину загорнути ананасик+шматочок твердого сиру. Цей рулетик загорнути в фольгу і в пароварку на 15 хв -20 хв. Дуже соковито і смачно, а часу зовсім мало займає.

2. Кружальце кабачків, посолене поперчене, зверху кружальце помідорчика, а зверху потерти сир. По часу не памятаю, залежно яка товщина кабачків. Сир можна вкінці потерти, бо він швидко розтоплюється.

3. Філе сьомги посолити, полити лимонник соком, нехай трохи постоїть. В пароварку на верхній ярус- філе сьомги, зверху викласти шматки лимончика, на нижній ярус - картопля, порізана смужками як на фрі. Коли готується сік стікає на картоплю і получається смачно.

4. Рис попередньо замочити, потім перемішати з посіченою цибулькою та морквою, додати масла вершкового і в пароварку!
  • 11
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 23 грудень 2008 - 15:22

Буду викладати по кілька рецептів за браком часу....
М'ясний хлібець з цвітною капустою
700 г телятини
500 г цвітної капусти
1 черства булочка
молоко
1 яйце
1 цибулина
100 г тертого твердого сиру
50 г вершкового масла
сіль, перець, сушений естрагон

Приготування:
Булочку замочити у молоці, відтиснути і разом з м'ясом і цибулиною змолоти на м'ясорубці. Додати до фаршу яйце, розм'якшене вершкове масло, сіль, перець і естрагон і старанно вимішати. Капусту розібрати на суцвіття і опустити в киплячу підсолену воду, варити протягом 7хв, відцідити і вистудити. Половину м'ясного фаршу виклати у чашу для рису, розрівняти, зверху покласти суцвіття капусти, посипати твердим сиром і покрити рештою фаршу. Готувати у пароварці, встановивши таймер на 45-50хв. Подавати страву гарячою з арніром зі свіжих овочів.

Рис з цукіні і салямі

Складники:
250 г рису
350 г води
150 г салямі
1 цибулина
1 цукіні
2 ст.л. вершкового масла
4 яйця
8 ст.л. молока
сіль, перець, зелень

Приготування:
Рис промити, всипати в чашу для рису, залити водою, посолити і готувати у пароварці, встановивши таймер на 25хв. Цукіні порізати тонкими смужками, цибулю - кубиками, тушкувати овочі у вершковому маслі, під покришкою на маленькому вогні до м'якості, посолити і поперчити. Салямі порізати соломкою, зелень дрібно посікти, яйця збити з молоком і сіллю. До рису додати тушковані овочі, салямі, зелень і залити все яєною сумішшю. Готувати все разом, встановивши таймер ще на 20хв.

Куряче філе з каррі і цибулею

Складники:
600 г курячого філе
2 цибулини
200 г легкого майонезу (з низькою жирністю)
1 ч.л. каррі
1 невеликий пучок зелені кропу
сіль, перець, сушений майоран

Приготування:
Філе помити і обсушити, кожен шматок розрізати повздовж на 2 частини, посолити, поперчити, посипати майораном. 100г майонезу змішати з каррі, залити соусом м'ясо, ретельно перемішати і залишити маринувати на 4-5год. Цибулю порізати кружальцями, кріп дрібно посікти. Промариноване м'ясо викласти у чашу пароварки, покрити кружальцями цибулі, притрусити кропом, змастити рештою майонезу і готувати, встановивши таймер на 30-35хв. Подавати зі свіжими овочами.

Ще перець фарширований або голубці у пароварці відварюю, а потім окремо соус готую. Готую ще рибу, та багато чого. З часом потрошки викладатиму. :36_13_18:
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 4
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 грудень 2008 - 16:41

Девочки,спасибо за ответы,надеюсь в этой темке накопится много всего вкусного и полезного. А я пока ужеприготовила запеканку творожную на пробу:)
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 грудень 2008 - 16:51

А я на пару готую синочку рибку. Дуже смачно і швидко. Правда все кладу на марлю, яка привязана на кастрюлю, а зверху накриваю кришечкою. Внизу кастрюлі налита водичка.
Останній раз червону рибу поклала, зверху присипала морковкою, можна ще цибульку кілечками. 25 хвилин і все готово.

Користувач подумав і додав через 4 хв.:
Забула, хочу зробити котлетки з кролика на пару. Так як для дитини я не використовую приправ, то все банально просто. Трошки молочка, яйце, фарш з кролика(бажано використовувати задню частину тушки). Можна і малого пригостити і самій спробувати, повинно бути і корисно і смачно. А чоловіку краще за смажену картопельку нічого не знайдеш.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 грудень 2008 - 17:13

Багато чого готую на пару... найкраще виходить риба та овочі.

Купую морожену зубатку, розморожую, зливаю воду додаю терті овочі- петрушку, селеру, трішки моркви та цибулі, багато зелені і приправляю за смаком сіллю та перцем, за бажанням можна додати трішки майонезу. І так воно стоїть 3-4 години ( а може і довше - до декількох днів в холодильнику). Беру великі округлі листки від звичайної капусти і викладаю їх в пароварку - як тарілочки, а вних по кусочку риби з овочевою масою, зверху викладаю шматок помідору і під кінець готування ще шматок сиру ( найкраще - Жидачівський). Готуеться це все хвилин 15 -20, і така смакота!!!! В капустяному листячку збираеться розсіл з риби та овочів, так і викладаю в глибокі мисочки в тому листячку.
Смачного!
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 5
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 грудень 2008 - 11:13

Маруся, спасибо
Руденька, звучит отлично, буду пробовать.
У меня теперь мания, понаходила кучу рецептов и теперь стараюсь все на пару делать:)

Продолжила свои эксперименты, приготовила картошку с мяском. Понравилось и мужу и сыну, а я вообще довольна как слон:)
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 грудень 2008 - 13:17

я коли немаю можливості і часу,а чоловіку срочно вечерю треба-беру на комбайні картоплю ріжу соломкою,як на фрі,кида на пароварку плюс у морозілці завжди рибка якась валяється почищена,кидаю і пару кусочків цвітної капусточки,або броколі,або кабачки- і за 30 хв все готово!і

смачно і корисно і швидко!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Панночка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 грудень 2008 - 13:42

А ми з чоловіком любимо готувати в пароварці шиночку чи просто шматок мяса - можна замаринувати або нашпигати часничком, лавровим листям - і на 1,5-2 годинки. Дуже смачно , соковито, ніколи не пересушиться, всі соки збергіаються, а ще добре, що ніколи не пригорить, бо таймер автоматично виключається через встановлений час або коли википає вода. Класна штука для сімї і дітой, тай взагалі для всіх, кому показано дієтичну їжу.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 грудень 2008 - 01:06

И еще омлетик на скорую руку утром: режу овощи- помидоры,перец, зеленый лук и заливаю взбитым яйцом с молоком. Через минут 10-15 омлет готов. По желанию туда же можна добавить колбасы или сосисок ( нарезать все).Сверху , когда уже все готово - еще дотираю сыр и много зелени, и еще минутку под крышкой на пару. Омлет делаю в емкости для риса.
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julian 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 11:23

ДОПОМОЖІТЬ хочу зварити рис в пароварці, але не можу зрозуміти чи в ту чашу (там де готується рис) потрібно заливати воду???
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 11:30

Julian! Треба, обов'язково. :) Засипаєте рис, заливаєте воду, солите і ставите чашу з рисом у чашу з дірочками.
Але це питання до теми про рецепти з пароварок. Зараз попрошу перенести і запитання, і відповідь мою.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Julian 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 16:07

Ой такий прикол ця пароварка. Lara! ще раз дякую :blush: Оце купила собі пароварку паро днів назад а сьогодні вперше готувала в ній їсти.Сподобалось,смачно вийшло.Я вже дуже давно хотіла придбати її але чоловік завжди відмовляв, говорив що їжа зовсім не смачна виходить, і що він її їсти не буде. А я собі подумала якщо він не буде їсти то нехай і не їсть, зато дитинці буду готувати в ній.
А приготувала я рис і додала до нього кукрудзу мариновану :blush: , і трошки позичила рецепту в Коліжанки :blush: , куряче філе посипала припр. каррі, в середину дала кусочок голандського сиру і завернула у фольгу. СМАКОТІЩЕ.
P.S. цікаво що на то скаже чоловік, буде їсти чи ні?!!!
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кульбаба 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 лютий 2009 - 17:20

пароварка це супер, але мене цікавить, чи страви не виходять водянистими?
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 18:07

Перегляд повідомленняКульбаба (27.2.2009, 17:20) писав:

пароварка це супер, але мене цікавить, чи страви не виходять водянистими?

Ну овочі, наприклад, чи м'ясо аж ніяк водянистим не виходить, вся зайва волога у піддон стікає, такий собі соус утворюється. А, щоб запіканка чи омлет водянистими не вийшли, я чашу для рису (бо власне запіканки чи омлети в ній готуються) зверху фольгою накриваю.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 02:16

І ми нарешті собі пароварку придбали. Правда все ніяк руки не дійдуть. От начиталась купу рецептів в неті, буду напевне завтра омлетик пробувати, відразу щось сильно складне - страшнувато :).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 травень 2009 - 14:08

і ми сьогодні пароварку купили :kiss: , запікали тільки що яблука з шоколадом, ням-нямка.... :kiss: :kiss: :kiss: , на вечір зроблю омлетик, а завтра попробу філе запекти :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2009 - 10:19

А як ви пекли яблучка? Вони дійсно як печені получились? Бо я також хотіла робити, але думала, що вони будуть варені і перехотіла.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щаслива зірочка 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2009 - 11:05

Sophy, я їх в фольгу завертала і на нижній ярус, а в посудині для рису шоколад білий розтоплювала :nyam2:
PUPA, ми собі купили Тефаль VC 4008, двохярусна, з функцією вітамін плюс (це прискорює приготування їжі).
сьогодні варили варенички і ній, смачніші вийшли ніж так зварені, за 10хв біли вже готові :good:
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 03 травень 2009 - 14:27

Суворе попередження від модератора jane
Дівчата, притримуйтесь, будь ласка, теми! Для обговорення моделей пароварок існує окрема тема

My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   україночка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 червень 2009 - 10:17

в мене пароварка Браун. Дуже задоволена нею :)зручно миється, можна міняти місцями лоточки і готувати геть різні страви адже у кожного лоточка є свій піддон :)

Найчастіше в пароварці я готую вареники (з ягодами, сиром, картоплею, м"ясом...) та пельмені.

Дуже смачно виходить м"ясце приготоване в пароварці, а найкраще реберця з медовим соусом
взяти ребра свинячі (з молодої хрюшки) з невеликою кількістю сала і відварити їх до готовності в пароварці (в мене виходить хвилон 40)
потім ребра розрізати так щоб кожний кусочок був з кісточкою змазати їх соусом (я використовувала соус медово гірчичний: 1ч.л. гірчиці +1 ст.л. меду +2 ст. л. кип"яченої води + сіль, можете просто змазать майонезом) і покласти в гарячу духовку на решітку хвилини на дві-п"ять щоб зарум"янилось. Викласти в кастрюлю, пересипать часником і накрить кришкою.... за 5 хв. страва готова! добрі як гарячі так і холодні ;)
порада: щоб не замазати духовку жиром під решітку поставте протовень накритий папером... так набагато легше буде мити духовку.

Постійно готую гречану кашу - виходить смачна, ароматна і розсипчаста :), а ще рисову кашу з овочами і фрикадельками, Овочі на салати та яйця...

стерелізую банки для йогурта, та варю ягоди для йогурта потім розминаю їх у блендері.

готую печінковий паштет... взагалі дуже легко: з низу печінку з верху морква і цибуля, варю все до готовності, мелю в блендері додаю масло і спеції і паштет готовий!

можна готувати рагу (чекаю осені :) ) різні супи пюре... а головне що стояти не треба поруч - закинув, включив і все!
  • 5
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 6 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

2 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 2 гостей, 0 прихованих користувачів