Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Кефалогематома - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Кефалогематома Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Вишенька 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 20 грудень 2008 - 11:25

Підкажіть, хто стикався.

У синочка невелика гематома на голові. Педіатр в пологовому сказала, що так як вона маленька, то особливого лікування не потребує і десь до місяця повинна розсмоктатись сама. Порадила тільки слідкувати, чи вона не збільшується.

Після виписки додому прийшла дільничний педіатр, і сказала, що обов"язково треба до хірурга, бо може і не розсмоктатись. От тепер не знаю, кому вірити - розсмокчеться чи ні?

Зараз купила траумель-гель і змащую ним місце з гематомою.

Пошукала в інтернеті інформацію на цю тему і поки схиляюсь до думки, що варто почекати поки вона сама почне зменшуватись. Але все рівно десь всередині боюсь прийняти неправильне рішення.

Можливо, хтось з мамусь на форумі стикався з такою проблемою - поділіться досвідом.

До модераторів: можливо, цю тему варто було створити в розділі "Будь здоровий"? Якщо так, то перенесіть її, будь ласка. Дякую.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 11:47

Вишенька, у Влада было 2 кефалогематомы, но довольно большие. Ищ-за них мы довольно долго были в роддоме - ждалипока они максимално увеличатся(вроде 7 день) и потом нам их отсасывали. Причем пришлось этот ужас 2 раза пережить. После этого остались маленькие гематомки,которые я мазала троксевазином и все рассосалась.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutcynja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 грудень 2008 - 14:47

У нас була малесенька, то в роддомі вкололи деценон малому і все пройшло за пару днівю Але той деценон кололи дуже багатьом діткам
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 15:29

В нас була 10 мл, нас з нею з пб виписали - сказали розсмокчеться, але "не дільничний" педіатр з великим досвідом сказала, що в будь якому разі треба відсмоктати - по перше, коли це відбувається самовільно, йде якийсь вплив на формування кісткової тканини голови (точніше не скажу бо боюся набрехати "чула дзвін да не знаю де він") - по друге важливо подивитися на кров яку відсмоктали - чи чиста, без згустків і якій об*єм... процедура ця не з приємних - проколюють шкіру голівки і відсмоктують звичайним шприцем - ну десь хвилин 5 то займає, але вкрай важливо аби не повторювати цю процедуру двічі:

МІЦНО ПРИТИСНУТИ МІСЦЕ ПРОКОЛУ НА 10 ХВИЛИН

наша лікарка нарікала, що лікарі забувають попередити, або ж і самі батьки нехтують цими рекомендаціями бо ж дитини голосить так що не знаєш де б дітися, тож у нашому випадку лікарка навіть не довірила мені тримати - сама притискала всі 10 хвилин, а ми вже пригали навколо намагаючись вгамувати плачі - я їй вдячна - другий раз не знадобився...

тож якщо зважитеся - обов*язково попитайте про оце притискання...
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Джаді 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 16:02

В нас була кефалогематома 5*3, то нам її відсмоктали в пологовому :nyam2: потім обмотали голову стерильним бинтом і аж на другий день зняли(відсмоктували її бо була велика, а так би сама розсмокталась) і мазала траумелем(весь тюбік вимазали). Можливо вона у вас маленька і її не потрібно висмоктувати :wub: Бо в нашому випадку вона могла не росмоктатись і її треба було би зішкрабувати бо вона має здатність кальцимінуватись. Такщо сходіть ще до іншого спеціаліста, щоб розвіяв вам ваші страхи. Здоров"я вам :smile:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 16:08

У нас тоже была гематомка довольно большая. В роддоме на 4 день пунктировали ( 20кубиков) и тугую повязку надели на голову, на следующий день опять набралось процедуру повторили и вроде прошло, но когда домой приехали опять стала набираться, но маленькая врач с роддома сказала мазать Траумель С и где то за 1 недел всё сошло.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Krizia 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 16:34

і в нас була гематома,не виглядала на дуже маленьку,але педіатр призначив лише змащувати Траумелем,розсмокталась до 2 тижнів...
My Signature
Зображення Зображення

Не можна бути пухнастою для всіх - розтягнуть на коміри ...

• 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 16:36

На наступному тижні піду до хірурга - нехай огляне ще він і скаже свою думку. Якщо скаже відсмоктувати, то так і зроблю... Хоча як тільки уявлю, що з голівкою мого ангелятка щось будуть робити, просто плачу :smile:
Поки мащу траумелем і сподіваюсь, що до часу візиту до хірурга побачу зміни на краще.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Даша_ 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 16:43

Вишенька не переживай ничего страшного в этой процедуре нету и насколько я знаю это не больно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 грудень 2008 - 00:48

Вишенька, у нас теж була кефалогематомка. В пологовому неонатолог сказала, що не варто поспішати з відсмоктуванням, краще зачекати, може сама розсмокчеться. Дільничний педіатр, коли Миросі було 3 тижні, сказала, що вона не розмосктується і треба відсмоктувати. Ми робили це в в дит.обл.лікарні, в хірургічному відділенні. Довелось робити двічі, але прислухайтесь до поради Luna, нам, на жаль, ніхто такого не порадив.
При самій процедурі я була присутня, але тримала донечку медсестра, відсмоктував лікар, а мені сказав відвернутися. Серце, звичайно, кров"ю обливається, я довго думала і сумнівалася, але зрештою, скільки літератури перечитала і тоді, і після, всюди пишуть, що так краще, особливо якщо велика гематома і не проходить. Та й стільки часу вже пройшло, у нас , ттт, все нормально.
Вишенька, тримайтеся, все буде гаразд!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 16:46

Дуже дякую за поради і відгуки - правда трохи з запізненням, бо зовсім не мала часу.

Розповім як далі розвивалась історія з нашою гематомою.

Після того, як наша дільнича безапеляційно заявила, що конче терміново іти до хірурга відсмоктувати гематому, я ще вирішила спитати думки медсестри. Вона сказала, що у них не було випадку, щоб гематома сама розсмокталась, і вони усіх відправляють до хірурга (потім я думала про ці слова - якщо вони всіх відправляють на відсмоктування, то звідки взятись випадку, щоб гематома сама розійшлась?). Після того, як вона в розмові про щеплення заявила, що вони дають імунітет на все життя, я почала дуже сумніватись в її знаннях...

Порадились з чоловіком і вирішили, що педіатр в пологовому була найбільш "продвинута" (в значенні, що вона радила не загортати дитину в кілька шарів одягу, не пеленати, прикладати до грудей на вимогу і т.д.), а от дільнича має якісь "застарілі" знання - якось сказала, що травна система дитини не пристосована до того, щоб часто отримувати їжу і це недобре, що вона так часто їсть...

Так що вирішили з чоловіком чекати до місяця (як і радила лікарка з пологового). І тут УРА! гематома різко пішла на зменшення! На це наша дільнича заявила, що вона ніколи не казала відсмоктувати гематому, а просто радила сходити до хірурга. Довго вона мене діставала з тим хірургом, я казала, що напишу відмову - і нехай дасть мені спокій, бо раз гематома сходить, то до хірурга піду пізніше (а то ще попаду на ще одного ідіота, який буде стогнати, що гематоми самі не сходять, і що вони всім відсмоктують).

Зрештою до хірурга ми пішли в місяць, він оглянув голову і сказав, що все добре - від гематоми і сліду не залишилось :8_2_64v:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 14 січень 2009 - 16:52

Вишенька, щиро за вас рада! ростіть здорові!
на жаль таке ставлення лікарів часто зустрічається. і треба мати вдачу, щоб найти свого лікаря.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutcynja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 17:02

Вишенька і я за вас дуже рада і розумію, як ви переживали бо кожна мама любить свою кровиночку понад життя, ви все правильно зробили поменше слухати лікарів а більше прислухатись до свого серця :8_2_64v:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 17:05

Вишенька, і я дуже рада за Вас, і як боляче читати як з дитям щось не так, здоров"я Вашій всій сім"ї!
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 17:22

Вишенька, ви молодець, що в такій складній ситуації прийняли правильне рішення!
Дякувати Богу, що Ваше дитя здорове! Ура!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 17:23

Дуже дякую! У мене немов крила виросли, як хірург сказав, що немає і сліду від гематоми :8_2_64v:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 січень 2009 - 17:51

Вишенька, молодцы,поздравляю!
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   birmingem 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2009 - 09:19

Чим є небезпечна гематома? Які можуть бути наслідки, якщо вона не розсмоктується? Я думала, що то нічого складного, але недавно лежала з синочком в лікарні зі стафілококом, а по сусідству була жінка з дитиною, у якої була гематома. І дитині відсмоктали її, а потім кололи антибіотики.
В нас теж є гематома, але вона потрошки сходить.
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2009 - 11:25

birmingem, я читала, що вона може затвердіти, і тоді доведеться її зішкрябувати. А ще викривлення черепа може бути (тобто під гематомою буде вмятина).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Венгрррия 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 квітень 2009 - 11:57

Моєму племіннику 8 місяців - у нього була досить велика гематома,розміром з куряче яйце.В пологовому сказали, що відсмоктувати точно буде потрібно, бо затвердіє. Сестра поїхала до хірурга,він призначив УЗД, яке підтвердило її зовнішню природу. Призначив мазь Траумель С і ще прикладати терту на мілкій тертці моркву. Через 2 тижні гематома почала різко зменшуватися, лікар сказав продовжувати і відсмоктування було вже не потрібне. До місяця від неї і сліду не залишилось. Слава Богу, що хірург гарний попався, не зіпсований :D
My Signature
Зображення

"Якщо я засну и прокинусь через сто років і мене запитають, що зараз відбувається в країні, я відповім - П"ЮТЬ І КРАДУТЬ". (с) Салтиков-Щедрин
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 3 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів

Пиши українською Перекладач онлайн