Кефалогематома
Відправлено 20 грудень 2008 - 11:25
У синочка невелика гематома на голові. Педіатр в пологовому сказала, що так як вона маленька, то особливого лікування не потребує і десь до місяця повинна розсмоктатись сама. Порадила тільки слідкувати, чи вона не збільшується.
Після виписки додому прийшла дільничний педіатр, і сказала, що обов"язково треба до хірурга, бо може і не розсмоктатись. От тепер не знаю, кому вірити - розсмокчеться чи ні?
Зараз купила траумель-гель і змащую ним місце з гематомою.
Пошукала в інтернеті інформацію на цю тему і поки схиляюсь до думки, що варто почекати поки вона сама почне зменшуватись. Але все рівно десь всередині боюсь прийняти неправильне рішення.
Можливо, хтось з мамусь на форумі стикався з такою проблемою - поділіться досвідом.
До модераторів: можливо, цю тему варто було створити в розділі "Будь здоровий"? Якщо так, то перенесіть її, будь ласка. Дякую.
Відправлено 20 грудень 2008 - 11:47
Відправлено 20 грудень 2008 - 14:47
Відправлено 20 грудень 2008 - 15:29
МІЦНО ПРИТИСНУТИ МІСЦЕ ПРОКОЛУ НА 10 ХВИЛИН
наша лікарка нарікала, що лікарі забувають попередити, або ж і самі батьки нехтують цими рекомендаціями бо ж дитини голосить так що не знаєш де б дітися, тож у нашому випадку лікарка навіть не довірила мені тримати - сама притискала всі 10 хвилин, а ми вже пригали навколо намагаючись вгамувати плачі - я їй вдячна - другий раз не знадобився...
тож якщо зважитеся - обов*язково попитайте про оце притискання...

Бобро перемагає козло!
Відправлено 20 грудень 2008 - 16:02
Відправлено 20 грудень 2008 - 16:08
Відправлено 20 грудень 2008 - 16:34
Відправлено 20 грудень 2008 - 16:36
Поки мащу траумелем і сподіваюсь, що до часу візиту до хірурга побачу зміни на краще.
Відправлено 20 грудень 2008 - 16:43
Відправлено 22 грудень 2008 - 00:48
При самій процедурі я була присутня, але тримала донечку медсестра, відсмоктував лікар, а мені сказав відвернутися. Серце, звичайно, кров"ю обливається, я довго думала і сумнівалася, але зрештою, скільки літератури перечитала і тоді, і після, всюди пишуть, що так краще, особливо якщо велика гематома і не проходить. Та й стільки часу вже пройшло, у нас , ттт, все нормально.
Вишенька, тримайтеся, все буде гаразд!

Відправлено 14 січень 2009 - 16:46
Розповім як далі розвивалась історія з нашою гематомою.
Після того, як наша дільнича безапеляційно заявила, що конче терміново іти до хірурга відсмоктувати гематому, я ще вирішила спитати думки медсестри. Вона сказала, що у них не було випадку, щоб гематома сама розсмокталась, і вони усіх відправляють до хірурга (потім я думала про ці слова - якщо вони всіх відправляють на відсмоктування, то звідки взятись випадку, щоб гематома сама розійшлась?). Після того, як вона в розмові про щеплення заявила, що вони дають імунітет на все життя, я почала дуже сумніватись в її знаннях...
Порадились з чоловіком і вирішили, що педіатр в пологовому була найбільш "продвинута" (в значенні, що вона радила не загортати дитину в кілька шарів одягу, не пеленати, прикладати до грудей на вимогу і т.д.), а от дільнича має якісь "застарілі" знання - якось сказала, що травна система дитини не пристосована до того, щоб часто отримувати їжу і це недобре, що вона так часто їсть...
Так що вирішили з чоловіком чекати до місяця (як і радила лікарка з пологового). І тут УРА! гематома різко пішла на зменшення! На це наша дільнича заявила, що вона ніколи не казала відсмоктувати гематому, а просто радила сходити до хірурга. Довго вона мене діставала з тим хірургом, я казала, що напишу відмову - і нехай дасть мені спокій, бо раз гематома сходить, то до хірурга піду пізніше (а то ще попаду на ще одного ідіота, який буде стогнати, що гематоми самі не сходять, і що вони всім відсмоктують).
Зрештою до хірурга ми пішли в місяць, він оглянув голову і сказав, що все добре - від гематоми і сліду не залишилось
Відправлено 14 січень 2009 - 16:52
на жаль таке ставлення лікарів часто зустрічається. і треба мати вдачу, щоб найти свого лікаря.
Відправлено 14 січень 2009 - 17:02
Відправлено 14 січень 2009 - 17:05
Відправлено 14 січень 2009 - 17:22
Дякувати Богу, що Ваше дитя здорове! Ура!!!
Відправлено 14 січень 2009 - 17:23
Відправлено 22 квітень 2009 - 09:19
В нас теж є гематома, але вона потрошки сходить.
Відправлено 22 квітень 2009 - 11:25
Відправлено 22 квітень 2009 - 11:57

Допомога

-