Сонячна (31.8.2008, 23:56) писав:
Абсолютним протипоказом до вакцинації БЦЖ .... тяжкі ускладнення після протитуберкульозної вакцинації у братів чи сестер новонародженого.
А якщо братів сестер у новонародженного ще немає, то це як називається?
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ірина Ігнатова (10.11.2008, 16:12) писав:
бо до мене місяць назад приходила дільничій педіатр і як взнала,що ми не робили щепленнь сказала,що на сусідній від нас вулиці дівчина захворіла на дифтирію.
Залізна аргументація
Користувач подумав і додав через 20 хв.:
Berry (26.11.2008, 17:10) писав:
Щеплені від туберкульозу однозначно НЕ ВСІ!
І що з того? Максимальний термін дії вакцинації 5 років. Дальше все. По друге це дуже небезпечна вакцина і багато хто має протипоказання.
Тому питання про щеплення БЦЖ моєї дитини стояло однозначно - щеплювати, що було зроблено в пологовому вакциною БЦЖ SSI, в-на Бельгії, до речі, сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
А в Україні випробування вона проходила? Про регіональність БЦЖ чули?
Як ми можемо рівнятися до закордону, якщо за статистикою захворюваність на всі його форми туберкульозу 2007 року становила – 79,8 на 100 тисяч осіб, в інших країнах Європи – 6–9 осіб на 100 тисяч. І тому питання деяких батьків на форумах - типу порадьте робити чи не робити щеплення мене дивують...
І мене дивує по декільком причинам.
1. Ви забули сказати в багатьох країнах БЦЖ взагалі заборонена, і тим не менше захворюваність нижче. В Голандії (точно не впевнений) після того як перестали вакцинувати БЦЖ, то захворюваність впала.
2. Було б непогано проаналізувати контингет який хворіє на ТБ.
3. БЦЖ дуже багато реакцій дає.
Порадьтесь краще з лікарями, імунологом насамперед, почитайте медичну літературу, зважте всі ризики.
А якщо у вас немає знайомого лікаря то з ким радитись?
Я після того як начиталася різних жахів на форумах з страху прийняла рішення не робити щеплень малявці взагалі, але проконсультувавшись з лікарями (взагалі не зацікавленими в щепленнях моєї дитини), прийняла рішення робити їх вибірково, і тільки вакциною в-на Бельгії і Франції.
Чого начитались? А про те як діти інвалідами стали в результаті вакцинації, читали?
Звичайно, дуже шкода батьків, котрі втратили дитину після щеплення, як тут писали. Але знову ж таки, у моїх знайомих дитинка померла у віці 1.5 року через те, що злякалася кота, а якби це сталося у день щеплення?
Ви можете привести хоча б суху статистику по смертях від страху через котів, собак? Скажу так. У мене в родині (до 4го рівня) таких смертей не було, а вот від БЦЖ вже є.
я не пропагую щеплення, а просто за здоровий глузд і перевірену інформацію.
Так аналізували чим може закінчитись щеплення чи лише лапшу про ТБ слухаєте?
До речі цікавий момент!
У тюрмах ВСІ щеплені, але тим не менше захворюваність на ТБ зашкалює всі можливі показники.
А також щеплення ускладнює діагностику ТБ, це як називається?