Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: БЦЖ - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

БЦЖ усе щодо щеплення від туберкульозу Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 31 серпень 2008 - 23:56

Перегляд повідомленнягра з вогнем (31.8.2008, 22:16) писав:

туберкульозу у нас не роблять, зате роблять від хвороб, назви яких я вперше побачила лише в календарі щеплень.

Не може такого бути.Це щеплення є обов"язковим в нашій країні. Вперше його роблять у пологовому будинку на 4-5 день життя дитинки, називається воно БЦЖ.
Абсолютним протипоказом до вакцинації БЦЖ є наявність вродженого чи набутого (викликаного ВІЛ-інфекцією) імунодефіцита у дитини, а також тяжкі ускладнення після протитуберкульозної вакцинації у братів чи сестер новонародженого.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 07 жовтень 2008 - 12:11

Перегляд повідомленняТетянка (10.9.2008, 11:30) писав:

Вчора ходила в поліклініку( три місяці малому) і написала відмову від щеплень на один рік.А далі буде видно.

А далі було ось що. В п"ятницю зателефонувала медсестра і каже:
-Приходітє на прівівку БЦЖ.
-Яку "прівівку"? Я ж відмову написала?!
-От БЦЖ не пісалі!!!
-Але ж спочатку нам прийдеться р.Манту робити?
-Да,і справку,што ви СПІДом не болєлі до родов прінєсітє,а то вам прівівку нє здєлают.Я вас на понєдєльнік запісиваю...
Прийшов понеділок і ми пішли в поліклініку.Біля кабінету купа дітей з батьками, декілька з дітьми до року(теж на щеплення).А лікарки нема!!! Медсестра бігає,шукає завідуючу-а її теж нема! Так ми просиділи з годину. І тут мені спало на думку погортати карточку малого. І там вклеєна відмова,а в ній написано,що і від БЦЖ,і від р.Манту я відмовилась!!! :give_rose: Медсестра тоді почула все,що я з цього приводу думаю! На запитання "навіщо ви нас покликали на щеплення,якщо є відмова?" я почула феноменальну відповідь "А ВДРУГ ВИ ПЄРЄДУМАЛІ?!"
З того всього ми зважились,помірялись-і пішли додому.
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Bdgilka 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 22 жовтень 2008 - 11:41

ми почали робити АКДП після 6 місяців французькою вакциною Pentaxin (Пентаксин). Про неї є хороші відгуки, і в нас все пройшло добре, хоча чесно кажучи досить насторожено ставимось до щеплень і довго вагались.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 22 жовтень 2008 - 12:01

Перегляд повідомленняBdgilka (22.10.2008, 12:41) писав:

ми почали робити АКДП після 6 місяців французькою вакциною Pentaxin (Пентаксин). Про неї є хороші відгуки, і в нас все пройшло добре, хоча чесно кажучи досить насторожено ставимось до щеплень і довго вагались.

Пентаксим
Вакцина для профилактики дифтерии и столбняка адсорбированная, коклюша ацеллюлярная, полиомиелита инактивированная, инфекции, вызываемой Haemophilus influenzae тип b конъюгированная.
Регистрационное удостоверение № ЛСР-005121/08-010708 от 1.07.2008

ЛЕКАРСТВЕННАЯ ФОРМА

Лиофилизат для приготовления суспензии для внутримышечного введения 1 доза, в комплекте с суспензией для внутримышечного введения 0,5 мл.

СОСТАВ

1. Вакцина для профилактики дифтерии и столбняка адсорбированная; коклюша ацеллюлярная; полиомиелита инактивированная (суспензия для внутримышечного введения).

Одна доза вакцины (0,5 мл) содержит:

Активные вещества:
Анатоксин дифтерийный… ≥ 30 МЕ;
Анатоксин столбнячный… ≥ 40 МЕ;
Анатоксин коклюшный… 25 мкг;
Гемагглютинин филаментозный… 25 мкг;
Вирус полиомиелита 1-го типа инактивированный……….40 единиц D антигена;
Вирус полиомиелита 2-го типа инактивированный… 8 единиц D антигена;
Вирус полиомиелита 3-го типа инактивированный… 32 единицы D антигена;
Вспомогательные вещества:
алюминия гидроксид 0,3 мг; среда Хенкса 199* 0,05 мл; формальдегид 12,5 мкг; феноксиэтанол 2,5 мкл; вода для инъекций до 0,5 мл; уксусная кислота или натрия гидроксид - до pH 6,8 - 7,3.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutcynja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 16 листопад 2008 - 22:44

Перегляд повідомленняКаріна (16.11.2008, 22:31) писав:

Я не зовсім в курсі, але ж для тих щеплень є графік, хіба ще є якийсь час, коли можна зробити БЦЖ ?

Я теж не знаю чи є графік щеплень але точно знаю від знайомих що вони робили БЦЖ і в рік і деякі Бцж взагалі не робили а дехто в 2 місяці дехто в 3 то на рахунок БЦЖ і лікарі роблять БЦЖ коли небудь я наприклад не буду робити БЦЖ знаю що закордоном в Європі БЦЖ не є обовязково то я точно знаю, а в нас обовязкова тому що в нас епідемія. Цікаво звідки та епідемія коли всі привиті
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Berry 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2008 - 17:10

Перегляд повідомленняkutcynja (16.11.2008, 22:44) писав:

Я теж не знаю чи є графік щеплень але точно знаю від знайомих що вони робили БЦЖ і в рік і деякі Бцж взагалі не робили а дехто в 2 місяці дехто в 3 то на рахунок БЦЖ і лікарі роблять БЦЖ коли небудь я наприклад не буду робити БЦЖ знаю що закордоном в Європі БЦЖ не є обовязково то я точно знаю, а в нас обовязкова тому що в нас епідемія. Цікаво звідки та епідемія коли всі привиті

Щеплені від туберкульозу однозначно НЕ ВСІ! Масово робити щеплення в СРСР почали лише з 1962 року, тобто значна частина старшого населення не щеплена взагалі. Моя бабуся хворіла туберкульозом в кінці 70-х років, рік провела в тубдиспансері, в повній ізоляції від навколишнього світу, після цього майже кожного року хворіла запаленням легень. Дядько хворий туберкульозом в активній формі, теж нещеплений, хоча всі решту в сімї - щеплені, і ніколи не хворіли. Я теж не знаю зі своїх щеплених однолітків жодного хворого туберкульозом... Тому питання про щеплення БЦЖ моєї дитини стояло однозначно - щеплювати, що було зроблено в пологовому вакциною БЦЖ SSI, в-на Бельгії, до речі, сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
Як ми можемо рівнятися до закордону, якщо за статистикою захворюваність на всі його форми туберкульозу 2007 року становила – 79,8 на 100 тисяч осіб, в інших країнах Європи – 6–9 осіб на 100 тисяч. І тому питання деяких батьків на форумах - типу порадьте робити чи не робити щеплення мене дивують... Відповідальність робити чи не робити щеплення лежить на нас, а не на якихось там віртуальних порадниках...Порадьтесь краще з лікарями, імунологом насамперед, почитайте медичну літературу, зважте всі ризики. Я після того як начиталася різних жахів на форумах з страху прийняла рішення не робити щеплень малявці взагалі, але проконсультувавшись з лікарями (взагалі не зацікавленими в щепленнях моєї дитини), прийняла рішення робити їх вибірково, і тільки вакциною в-на Бельгії і Франції. Прошу вибачення, але деякі історії батьків, які кожен чих чи незначне підвищення температури повязують з щепленням, не є вагомим аргументом, щоб щеплення не робити (про температуру - ще в пологовому неонантолог звертав увагу, що температура нормальної здорової дитини до року може коливатись в межах 36.5 - 37.5 градусів). Звичайно, дуже шкода батьків, котрі втратили дитину після щеплення, як тут писали. Але знову ж таки, у моїх знайомих дитинка померла у віці 1.5 року через те, що злякалася кота, а якби це сталося у день щеплення? думаєте про цього кота хто-небудь би згадав?
я не пропагую щеплення, а просто за здоровий глузд і перевірену інформацію.
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roman_Romashka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 21:03

Перегляд повідомленняСонячна (31.8.2008, 23:56) писав:

Абсолютним протипоказом до вакцинації БЦЖ .... тяжкі ускладнення після протитуберкульозної вакцинації у братів чи сестер новонародженого.

А якщо братів сестер у новонародженного ще немає, то це як називається?

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняІрина Ігнатова (10.11.2008, 16:12) писав:

бо до мене місяць назад приходила дільничій педіатр і як взнала,що ми не робили щепленнь сказала,що на сусідній від нас вулиці дівчина захворіла на дифтирію.

Залізна аргументація :36_3_16:

Користувач подумав і додав через 20 хв.:

Перегляд повідомленняBerry (26.11.2008, 17:10) писав:

Щеплені від туберкульозу однозначно НЕ ВСІ!
І що з того? Максимальний термін дії вакцинації 5 років. Дальше все. По друге це дуже небезпечна вакцина і багато хто має протипоказання.

Тому питання про щеплення БЦЖ моєї дитини стояло однозначно - щеплювати, що було зроблено в пологовому вакциною БЦЖ SSI, в-на Бельгії, до речі, сертифікована Всесвітньою організацією охорони здоров’я.
А в Україні випробування вона проходила? Про регіональність БЦЖ чули?

Як ми можемо рівнятися до закордону, якщо за статистикою захворюваність на всі його форми туберкульозу 2007 року становила – 79,8 на 100 тисяч осіб, в інших країнах Європи – 6–9 осіб на 100 тисяч. І тому питання деяких батьків на форумах - типу порадьте робити чи не робити щеплення мене дивують...
І мене дивує по декільком причинам.
1. Ви забули сказати в багатьох країнах БЦЖ взагалі заборонена, і тим не менше захворюваність нижче. В Голандії (точно не впевнений) після того як перестали вакцинувати БЦЖ, то захворюваність впала.
2. Було б непогано проаналізувати контингет який хворіє на ТБ.
3. БЦЖ дуже багато реакцій дає.

Порадьтесь краще з лікарями, імунологом насамперед, почитайте медичну літературу, зважте всі ризики.

А якщо у вас немає знайомого лікаря то з ким радитись?

Я після того як начиталася різних жахів на форумах з страху прийняла рішення не робити щеплень малявці взагалі, але проконсультувавшись з лікарями (взагалі не зацікавленими в щепленнях моєї дитини), прийняла рішення робити їх вибірково, і тільки вакциною в-на Бельгії і Франції.

Чого начитались? А про те як діти інвалідами стали в результаті вакцинації, читали?

Звичайно, дуже шкода батьків, котрі втратили дитину після щеплення, як тут писали. Але знову ж таки, у моїх знайомих дитинка померла у віці 1.5 року через те, що злякалася кота, а якби це сталося у день щеплення?
Ви можете привести хоча б суху статистику по смертях від страху через котів, собак? Скажу так. У мене в родині (до 4го рівня) таких смертей не було, а вот від БЦЖ вже є.

я не пропагую щеплення, а просто за здоровий глузд і перевірену інформацію.

Так аналізували чим може закінчитись щеплення чи лише лапшу про ТБ слухаєте?

До речі цікавий момент!
У тюрмах ВСІ щеплені, але тим не менше захворюваність на ТБ зашкалює всі можливі показники.
А також щеплення ускладнює діагностику ТБ, це як називається?
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutcynja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 грудень 2008 - 21:50

на рахунок БЦЖ. Я і мій рідний брат привиті всіма прививками які були обовязкові в 90-х. Зокрема мій брат постійно мав негативну пробу манту в школі, садіку і стояв на обліку в тубдиспансері. Ото моя мама нанервувалась з ним, це і психологічний удар для нього зокрема і в колективі. Проте ніякого туберкульозу ми не знали хоча проживали всією сімєю.Зараз мій рідний брат проживає в Європі де БЦЖ не обовязковою і в тій країні жодної епідемії не має, як у нас де всі привиті. Ні я небуду робити своїй дитині прививки,якщо будуть якісь ускладнення я собі того не пробачу. Я маю багато інформації щодо дітей які лікуються в Козявкіна в трускавці, я думаю ви знаєте, що це за лікарня. Так от там лікуються діти (ДЦП) що отримали їх внаслідок ускладнень після прививок , а це на все життя. Згадайте того хлопчика, з фільму, що був розміщений на форумі "Для тих хто цього ще не бачив. Вся правда про прививки" І лікарка з тої лікарні так мені непрямо це і розказала. Кожна дитина щеплення переносить по різному, добре якщо все добре то добре. А чим винен той хлопчик, повірте мамі його дуже боляче.
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 грудень 2008 - 04:43

kutcynja моя ситуація схожа на Ktara. Після роддомного БЦЖ - реанімація. Потім важка алергія, потім бронхоспазм, потім астма. Це все протягом кількох років. Якось мама мене з того вихлюпала,вилікувала, а прививок мені більше не робили. І ще додам, що протягом життя не хворіла жодною інфекційною хворобою, хоча це не 100% інформація, бо мама каже що точно не пам"ятає, але наче не хворіла.

От не спиться мені посеред ночі. То напишу. Я від тої БЦЖ ледве відійшла, а потім ще ускладнення кілька років лікувала.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Кохавит 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 грудень 2008 - 15:47

Світланочка, довго мене викарабкували від щеплення, наслідок - наявність асматичного компонету, так щодного щеплення і немаю. Останній раз хворіла - 1996 рік - операція на апендецит :) На відміну від своїх однолітків хворіла на ОРЗ дуже-дуже рідко. Хоча казали, що нещеплена довго не протяну
My Signature
У щасливої жінки 2 імені - КОХАНА та МАМА
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 31 січень 2009 - 22:13

Мамочки, підкажіть, будь-ласка, коли загоюється ця ранка від БЦЖ. Бо нам вже скоро чотири місяці, а вона все гноїться і гноїться ... :blush: Це нормально?
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 09:15

Т@ня, у нас вже зажила, а коли були у Вашому віці, то ще гноїлася.
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 10:03

Т@ня, пока это нормально. Тем более врач же каждый месяц смотрит ее на плановом осмотре.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 11:01

Та оглядає, просто вона в неї лопає постійно ...
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 12:11

Перегляд повідомленняRoman_Romashka (20.12.2008, 20:03) писав:

1. Ви забули сказати в багатьох країнах БЦЖ взагалі заборонена, і тим не менше захворюваність нижче.
2. Було б непогано проаналізувати контингет який хворіє на ТБ.

В яких конкретно країнах БЦЖ заборонене? Заборонені індійські і російські вакцини від БЦЖ (навіть в Польщі вони не витримали норм і вимог, що тут ставдять до вакцин). Захворюваність в Європі значно нижча через високий рівень життя (бо відомо, що ця хвороба сильно пов"язана з рівнем побутових умов людини, якістю житла і життя), в Україні ще з таким рівнем сутужно, в Європі всіх, хто має достаток нижчий ніж якийсь визначений тіж щеплять на БЦЖ, бо це група ризику. В деяких країнах Європи БЦЖ - обов"язкова, зокрема в Польщі. Якщо Ви впевнені, що Ви забезпечите дитині відсутність контакту з потенційною групою ризику (в громадських місцях, наприклад), то Вам дійсно нема чого щепити дитину. Але як перехворіти туберкульозом і потім хотіти зробити страховку (напр. в Канаді), то через рубці на легенях, які залишає туберкульоз, Вам страховка обійдеться в три рази дорожче. Так, що часом варто пошукати якісну вакцину і перечитати все протипоказання (самому проконтролювати).

Та вакцина БЦЖ SSI, в-на Бельгії, внесена до списку допущених вакцин Мін здоров"я України, тільки через її ціну чи якісь кланові фінансові інтереси всім за державні гроші колять вакцину набагато гіршої якості.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 13:29

Перегляд повідомленняНаталюсик (1.2.2009, 12:11) писав:

Захворюваність в Європі значно нижча через високий рівень життя (бо відомо, що ця хвороба сильно пов"язана з рівнем побутових умов людини, якістю житла і життя), в Україні ще з таким рівнем сутужно, в Європі всіх, хто має достаток нижчий ніж якийсь визначений тіж щеплять на БЦЖ, бо це група ризику. В деяких країнах Європи БЦЖ - обов"язкова, зокрема в Польщі.

Німеччина, Голандія точно. Не пригадую чи в Норвегії, Швеції є.
До речі в Австріії(?) взагалі казус був. Коли відмінили БЦЖ то захворюваність на тб впала. Правда цікаве співпадіння? Мова не йде про російські чи індійські. Там про них взагалі ніхто не знає.

Якщо Ви впевнені, що Ви забезпечите дитині відсутність контакту з потенційною групою ризику (в громадських місцях, наприклад), то Вам дійсно нема чого щепити дитину. Але як перехворіти туберкульозом і потім хотіти зробити страховку (напр. в Канаді), то через рубці на легенях, які залишає туберкульоз, Вам страховка обійдеться в три рази дорожче. Так, що часом варто пошукати якісну вакцину і перечитати все протипоказання (самому проконтролювати).

Знаєте, я на ці класичні розводи від вакинаторів не ведусь.
Почнем з того що контакт з групою ризику, це взагалі нісенітниця. Більше того скажу, потенційним носієм тб стає кожен хто пройшов БЦЖ. Почитайте почитайте про це.
По друге ці всі казочки, що кашляння хворого можна заразитись, це взагалі безпідставне твердження. По третє я вже казав що сприйнятливий 1 зі 100. Причина сприйнятливості різна. Знову ж таки соціальний фактор.
І на кінець є купа досліджень які доводять що БЦЖ має ефективність - 0, не кажучи що вона меганебезпечна.

Та вакцина БЦЖ SSI, в-на Бельгії, внесена до списку допущених вакцин Мін здоров"я України, тільки через її ціну чи якісь кланові фінансові інтереси всім за державні гроші колять вакцину набагато гіршої якості.
Знову нісенітниця. Я вже писав про безпечність бельгійських вакцин. Це ілюзія. З сама теорія виробництва вакцин випливає що вона небезпечна. Тому що інактивація віруса/бактерій здійснюється ядом. Конесервант це теж яд. Якість може бути кращою виключно за рахунок чистоти цих ядів. Усе.
На цю тему Михайло Афанасенков класну статтю написав. Раджу прочитати.
Прихований текст

• 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 01 лютий 2009 - 20:28

Перегляд повідомленняRoman_Romashka (1.2.2009, 12:29) писав:

Німеччина, Голандія точно. Не пригадую чи в Норвегії, Швеції є.

І в Німеччині і Голландії точно є, але тільки длягрупи ризику, рівень умов проживання там високий, тому група ризику досить вузька, В Норвегії те саме правило в Швеції, Вам barbariska підтвердить, вона зі Швеції, теж щеплять групу ризику, їх до речі, щепили перед поїздкою в Україну, бо Украіна вважається регіоном, де захворюваність туберкульозом висока. Взагалі в розвинутих країнах, з високим рівнем життя громадян немає обов"язкових длявсіх щеплень. Перед початком вакцинації відбувається консультація у іммунолога і в залежності від іммунограми, стилю життя, хвороб і планів більків проводиться індивідуальний підбів списку необхідних для цієї дитини щеплень івакцин, які до цього варто використати. Заводиться іммунологічний паспорт дитини, де цевсе прописується.
До речі в попередньому Вашому повідомленні казус стосувався Голандії, тепер стосується Австрії.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 лютий 2009 - 22:19

Наталюсик, в Голандії точно нема і не було. Дивіться календар щеплень.
А на рахунок відміни то таки знайшов. Це було в Німеччині. Хто хоче той шукає біду (бцж) на свою голову. Питання знято? А про лестерський досвід вам нагадати може? Ой як цього факту вакцинатори бояться..

А ще викопав цікавий вакт дивлячись на цифри возу, хоча як потім виявилось це давно відомо.
У вами показовій Польщі БЦЖ типу обовязкова. У сусідній Чехії - ні. І тим не менше рівень захворюваності тб у Польщі вищий. Чому взяв Польщу і Чехію, то що ці дві країни приблизно з однаковим рівнем життя. Я б навіть сказав що у Польщі вищий. Знову співпадіння?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2009 - 00:28

Перегляд повідомленняНаталюсик (1.2.2009, 21:28) писав:

І в Німеччині і Голландії точно є, але тільки для групи ризику, рівень умов проживання там високий, тому група ризику досить вузька, В Норвегії те саме правило в Швеції, Вам barbariska підтвердить, вона зі Швеції, теж щеплять групу ризику, їх до речі, щепили перед поїздкою в Україну, бо Украіна вважається регіоном, де захворюваність туберкульозом висока.

Підтверджую.

Roman_Romashka Дата 1.2.2009, 14:29 :
І на кінець є купа досліджень які доводять що БЦЖ має ефективність - 0, не кажучи що вона меганебезпечна.

Не знаю,як на рахунок вашої купи досліджень, але в мене є ось такі факти:
Вакцинація проти туберкульозу в Швеції була настільки ефективна, що випадків захворювання туберкульозом тут майже нема. І тому з 1975 року в Швеції перестали проводити загальну вакцинацію БЦЖ новонародженим. Роблять дітям із групи ризику, як я вже писала. Лікарі рекомендують робити БЦЖ дитині після того як їй виповниться 6 місяців.
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Dzvinka 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 березень 2009 - 23:45

Перегляд повідомленняRoman_Romashka (20.12.2008, 21:03) писав:

У тюрмах ВСІ щеплені, але тим не менше захворюваність на ТБ зашкалює всі можливі показники.

А як у тюрмах харчуються, що вони палять і скільки, які там санітарно-гігієнічні умови ви не думали?
Текст, що розкривається

Сприйнятливість організму людини чи тварини до туберкульозної інфекції – це третя складова епідемічного процесу. Туберкульоз не є високо заразним захворюванням. При тривалому контакті з бактеріовиділювачем інфікується 25,0 – 50,0 % людей. Тільки 5,0 – 15,0 % інфікованих занедужують на туберкульоз, інші виробляють нестерильний імунітет і залишаються здоровими.
Імунітет при туберкульозі називають нестерильний, клітинний, опосередкований Т-лімфоцитами. У сприятливих умовах через 4 – 8 тижнів після БЦЖ-вакцинації чи інфікування в організмі з’являється клон навчених Т-лімфоцитів і так формується імунітет.
Кожна людина повинна пам’ятати, що зараження туберкульозом найчастіше відбувається під час спілкування з хворою людиною при вдиханні мікобактерій туберкульозу з дрібними краплями мокротиння та слини, а також при вживанні продуктів від хворої на туберкульоз худоби, риби, птиці. Зараження може відбуватися тоді, коли мікобактерії туберкульозу потрапляють в організм з пилом, через предмети вжитку, посуд, постіль, папери, недопалки від хворого на туберкульоз. Туберкульоз розвивається тоді, коли у людини знижений імунітет внаслідок тривалого стресу, депресії, виразкової хвороби, цукрового діабету, захворювань щитовидної залози, недостатнього харчування, поганих житлових умов, виснажливої праці тощо.

Туберкульоз – це інфекційна, соціально небезпечна хвороба, яка викликається мікобактеріями туберкульозу, перебігає з періодичними загостреннями, рецидивами та ремісіями, може вражати всіх людей, але найчастіше найбідніші, соціально дезадаптовані верстви населення (біженці, мігранти, особи, які перебувають в установах кримінально-виконавчої системи, особи без постійного місця проживання, алкоголіки, наркомани тощо),
Тому профілактика туберкульозу має бути така:

1. Уникати прямих контактів з хворими на туберкульоз людьми і тваринами, бездомними тваринами;

2. Не докурювати цигарки після нікого з курців, а якщо вже є така необхідність, то слід докурювати через мундштук;

3. Користуватися особистими предметами гігієни;

4. Вести здоровий спосіб життя: регулярно відпочивати, виконувати фізичні вправи, не палити, не вживати алкоголю, наркотиків;

5. Докласти зусиль, щоб їжа кожної людини була поживною, багатою на вітаміни, білки, жири і вуглеводи, мінеральні речовини для підвищення імунітету;

6. Не купувати продукти на стихійних ринках, бо вони можуть бути заражені мікобактеріями туберкульозу;

7. Регулярно провітрювати житло, не допускати накопичення пилу в приміщенні;

8. Оберігати себе від ВІЛ-інфекції, уникати випадкових статевих стосунків, користуватися презервативом.

Користувач подумав і додав через 3 хв.:
модератори, хотіла зробити прихований текст, і не вийшло! Вибачайте :smile:
My Signature
Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 7 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3