Прописка дитини юридичні заборони і виверти
Відправлено 18 грудень 2008 - 22:49
І взагалі, що саме потрібно для прописки новонародженого зг Законодавства України?
Відправлено 18 грудень 2008 - 22:53
Відправлено 18 грудень 2008 - 23:04
Відправлено 18 грудень 2008 - 23:11
Masik (18.12.2008, 23:04) писав:
Наскільки мені відомо збільшуються норрми використання води і газу в разі коли не встановлено лічильників - це точно. А на рахунок квартплати-тут є нюанси в наданні субсидій, а про кв/плату не чула нічого.
Відправлено 18 грудень 2008 - 23:38
Відправлено 18 грудень 2008 - 23:52
Відправлено 18 грудень 2008 - 23:57
А тим більше, як банк взнає про приписку навіть 100 неповнолітніх до вашої квартири --- ЖЕК не буде тратити свій дорогоцінний час щоб їх повідомити.
Відправлено 19 грудень 2008 - 00:01
Дитина не прописується автоматично
нещодавно з цим стикнулася, коли оформляла субсидію
прописувала малого, щоб було менше зайвої площі при нарахуванні субсидії
при умові, що на все є лічильники, то приписка дитини не впливає ні на що
та й квартплата, у нас принаймі так, нараховується не від кількості прописаних людей, а від метрів кв площі
Відправлено 19 грудень 2008 - 10:31
Світланочка (18.12.2008, 23:52) писав:
Банк зараз при оформленні докуменів застави залишає в себе домову книгу - відповідно ЖЕК не має фізичної змоги вписати щось в документи, яких в нього немає(лежать в сейфі банку).
Відправлено 19 грудень 2008 - 10:47
А для чого взагалі дітей прописувати? Може хто підкаже?
Тай часу ніяк немає, щоб туди вибратись.
Світланочка (18.12.2008, 23:52) писав:
Автоматично, в сенсі, без проблем. Хоча ми Софійку прописали, по місцю прописки чоловіка, теж було не складно, лише був потрібний мій дозвіл, чи згода, вже точно не пам"ятаю, бо було вже давно. А тепер, напевно, і правила інші.
Відправлено 19 грудень 2008 - 11:03
[/quote]
по-перше? На чиє імя приватизована(чи куплена) квартира? Якщо на ваше чи чоловікове (якщо тільки на одного), тоді потрібно вдвох підійти в паспортний стіл до вашої паспортистки і там є типова форма по прописці дитини, в цій заяві батько чи мати (той хто не є власником квартири і не прописаний там), дає свою згоду на прописку дитини в цій квартирі. Звучить якось по дурному, але в нас була саме така процедура. Можливо Вам буде простіше оскільки ви всі прописані в одній квартирі (ми з чоловіком у різних). Щодо банку - за законом банк не має права обмежувати ваших прав (прав власника) на прописку першочергових членів родини(чоловік, діти), але ж їм це не вигодно, отже вони будуть ухилятися від цього. Але якщо грамотно-юридично це обставить, то прописать можна, здається по дітях там закон однозначно гласить(читала дуже давно....тому подробиць не памятаю)
Відправлено 19 грудень 2008 - 11:11

Відправлено 19 грудень 2008 - 11:22
Оленка2008 (19.12.2008, 10:47) писав:
А для чого взагалі дітей прописувати? Може хто підкаже?
Мы бы тоже сразу не прописывали,но нам не нают офорить помощь по рождению если нет справки из ЖЕКа.
Автоматически никого не прописывают. И когда прописывали и сейчаси 2 года назад требовали справку о том,что деть не прописан у мужа. Для прописки необходим паспорт,свидетельство о рождении(копия им остается) и документы на приватизацию(не пойму зачем).
Причем не надо согласие других проживающих там, достаточно того,что мама или папа там прописаны - это согласно з-на Украины о прописке деток.
Користувач подумав і додав через 1 хв.:
oksanocka, не думаю,что ЗАГС в котором вы регистрировали ребенка станет заниматься его пропиской в ЖЕКе
Відправлено 19 грудень 2008 - 11:41
Сеструлька (19.12.2008, 11:22) писав:
Сеструлька, дякую за відповідь. Тепер зрозуміло, чому таке актуальне питання прописки.
Коли народися наш малий, довідка з Жеку була не потрібна. Так ми до цього часу і не прописані!
До речі, у Вас класний новий аватар. Я навіть, спочатку не впізнала...
Відправлено 19 грудень 2008 - 12:10
martka (18.12.2008, 23:49) писав:
І взагалі, що саме потрібно для прописки новонародженого зг Законодавства України?
Сеструлька,умнічка,все правильно пояснила.Я наведу лише юридичні норми,які це врегульовують.
Житловий Кодекс України:
Стаття 65. Право наймача на вселення інших осіб у займане ним жиле приміщення
Наймач вправі в установленому порядку за письмовою згодою всіх членів сім'ї, які проживають разом з ним, вселити в займане ним жиле приміщення свою дружину, дітей, батьків, а також інших осіб. На вселення до батьків їх неповнолітніх дітей зазначеної згоди не потрібно.
Цивільний кодекс України:
Розділ II Підрозділ 1 Глава 4 Стаття 29. Місце проживання фізичної особи
4. Місцем проживання фізичної особи, яка не досягла десяти років, є місце проживання її батьків (усиновлювачів) або одного з них, з ким вона проживає, опікуна або місцезнаходження навчального закладу чи закладу охорони здоров'я, в якому вона проживає. Новонароджені діти реєструються за місцем приживання одного з батьків, незалежно від згоди з боку власника або членів його сім'ї. Для реєстрації новонародженого необхідно лише згода другого з батьків.
Випадки, коли не можна прописати дитину у квартирі:
1...Немає згоди самого батька чи матері.
2...Квартира, будинок в іпотеці..
Оленка 2008 ,можете і не прописувати дітей.Єдине ,потім можуть виникнути проблеми з отриманням паспорту та довідок для держ.органів.Адмін.штрафів за "не прописку" не існує.
Masik,розмір комунальних платежів залежить від того, чи встановлені у квартирі лічильники чи ні та чи проживають у ній ще особи, які мають право на пільги. У випадку наявності лічильників та відсутності пільговиків, оплата здійснюється строго за показами вимірювальних приладів, та не залежить від кількості прописаних людей. У випадку відсутності лічильників, розрахунок за комунальні послуги проводиться за середніми даними на одну особу і тут вже залежить від кількості прописаних жильців.

"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
Відправлено 19 грудень 2008 - 12:54
юля77 (19.12.2008, 12:10) писав:
Новонароджені діти реєструються за місцем приживання одного з батьків, незалежно від згоди з боку власника або членів його сім'ї. Для реєстрації новонародженого необхідно лише згода другого з батьків.
Випадки, коли не можна прописати дитину у квартирі:
1...Немає згоди самого батька чи матері.
2...Квартира, будинок в іпотеці..
юля77, дякую за вичерпну відповідь... на жаль у мене якраз п.2-іпотека. але як я бачу тут можна посперечатися з законом- "незалежно від згоди з боку власника "
Будемо боротися
Відправлено 19 грудень 2008 - 13:03
Відправлено 19 грудень 2008 - 13:14
Юся (19.12.2008, 13:03) писав:
На сколько я понимаю прописку требуют когда оформляешь на втрого ребенка и вообще это на усмотрение местной власти.

Допомога

-