Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Псується емаль на зубах - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Псується емаль на зубах Що робити? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 грудень 2008 - 10:31

В рік у дитини почала псуватися емаль. Пішли до лікаря. Сказали таке буває. Мовляв не хватило вітамінів в 1 триместі вагітності. Через пару місяців до половини 2 зубів не стало .Сказали буває, не лікується, зупинити не можливо. Через пару місяців - нарив. Зібралися лікарі, погомоніли. Вирішили винні соски- бутилочки. Коли сказала, що взагалі ї х не маємо , а на ГВ, то постановили- винне грудне молоко. От як би коров,ячим годувала...
До 2 років малюку видалили 4 зубика. Описувати як це було, не буду. Скажу одне - 2-3 місяці не могла навіть з татом лишити - плакав. Знову 2 зубика зіпсовані. Пішла вчора до лікаря.Трапилася така лікарка! Накричала, сказала, що неправильно годую, неправильно доглядаю,слава Богу не сказала, що на ГВ, а то б і ... Каже читайте книги. Дітям, мовляв , взагалі не можна: цукор, печиво, випічку, компоти, мед. пити можна тільки воду і чай з молоком БЕЗ НІЧОГО.
Проблему не вирішила, настрій зіпсувала. Проплакала вчора весь день. Дитяча стоматологія у нас одна. Що робити не знаю. Може хтось щось порадить? І ще запитання: ВИ як годуєте дітей? Зовсім не даєте цукру? :dance2:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 10:55

ksyuta_m А чи не п*е ваша дитинка сокі з магазину якщо так? То як давно?
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 11:10

ksyuta_m, я заводила уже тему о молочных зубах, у сына кариес на стадии пятна под деснами появился уже давно. Мы делали серебрение и надо уже повторно делать. В городскую детскую стоматологию мы не ходим, она у меня ужас вызывает с детства. Ходили в металлокерамику.
На счет сладкого тоже обсуждали уже. Я печенье даю, сок тоже и компот подслащиваю(точнее пьем одинаковый). Чай сама с сахаром не пью и ему не даю. Конфеты не ем сама практически и ему тоже не даю,разьве что свекровь впихнет пока не вижу, за что получает.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 11:45

ирисмагазинні соки стали давати десь після року, влітку взагалі не купували, в основному свіжі фрукти-овочі, компоти
СеструлькаЯ читала темку, але в нас не карієс, тому вирішила винести окремо. Нам відмовилися серебрити. В часник кабінетах малюків не дивляться. Без цукру не виходить. В творог , в компот добавляю, чай син не любить. Пригощання родичів не обговорюю, то буває, на щастя, не часто. Я думаю основна проблема не в харчуванні, бо коли почалися проблеми, готувала дитині окремо. Найбільші солодощі були персики, хурма, яблука.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sweet one 

• Швидка допомога
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 11:53

а чому відмовилися сріблити? рік тому я консультувалася з дитячим приватним стоматологом і вона навть рекомендувала при таких проблемах у діток сріблити- казала, що виглядають зубки після процедури не дуже естетично, зате це допомагає зберегти їх від псування до часу заміни на постійні зубки.
My Signature
"Жизнь слишком коротка, чтобы тратить ее на диеты, жадных мужчин и плохое настроение!" Ф.Раневская
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 12:07

ksyuta_m, я тоже думаю,что не в сладком дело. Порылась в инете, вот детские кабинеты в вашем городе:
Городская стоматологическая поликлиника
Телефоны: (0542) 335014, 335033

Детская стоматологическая поликлиника
Телефоны: (0542) 275257, 275248

Областная стоматологическая поликлиника
Телефоны: (0542) 250035, 255590, 250201

Оптимус
Телефоны: (0542) 220654
Возможно в последнем вам помогут.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 грудень 2008 - 22:21

Сеструлька Дякую. 1 і 3 кліники відправлять до обласної дитячої(2), а там я якраз і була. Можна спробувати Оптімус. Завдра подзвоню, а потім напишу, що і як.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 грудень 2008 - 11:03

У мого чоловіка в родині був подібний випадок. Зубки його племінниці, незадовго після того як повилазили, почали псуватись. Хоча вони їх якось лікували, довелось повиривати, бо вони гноїлись. Дитину дуже боліло, їсти не могла, говорила теж не дуже добре(бо зубів не було).
Єдине чим можу Вас втішити: постійні зуби виросли нормальні.
Особливої дієти в харчуванні (наскільки я пам"ятаю) вони не дотримувались, включаючи солодке. Цукерки, правда, мала сама не любила, бо від них у неї боліли зуби. Але мені здається вони пили якісь вітаміни.
Удачі Вам!
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач у мережі   saniaw 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 00:47

ksyuta_m , шкода мені , що попав вам такий "лікар". І у нас проблема з емаллю, називається це ГІПОПЛАЗІЯ зубної емалі. Довелося посеребрити, щоб законсервувати зубки( у нас пошкоджені верхні передні чотири). Але я не про те хотіла сказати. І в лікарні мені сказали, і в інеті прочитала, що цей збій виникає ще в утробі, коли зубки формуються. І ви тут абсолютно нідочого(тобто я про те, що з вас погану маму зробили). Забудьте все, що вона сказала. Нам сказали, що постійні зубки повинні вирости нормальні, потрібно просто, щоб кальцію багато в організм надходило(молочне і т.д.). А взагалі, подивіться навкруги- зараз дітки масово такі проблеми мають- екологія! Так що тримайте себе в руках, змініть лікаря (краще до молодих йти, або в приватну клініку), і пам"ятайте, що все буде добре!!!
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 січень 2009 - 17:24

Цитата

називається це ГІПОПЛАЗІЯ зубної емалі

нам так і сказали під час 1-го візиту. В усі останні рази (приблизно 10) пишуть "обострение хронического пародонтита" здається. :36_3_18:

Цитата

Довелося посеребрити

А нам ВІДМОВИЛИ

Цитата

Так що тримайте себе в руках, змініть лікаря (краще до молодих йти, або в приватну клініку), і пам"ятайте, що все буде добре!!!

Намагаюсь, враховуючи, що з 18 зубів у нас: 4 -видалили, 2 майже "стерлися", 3 -запомбовані, 3 -підпорчені
"А в остальном, прекрасная маркиза, все хорошо, все хорошо"(дит. пісенька)
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2009 - 13:42

У мене в донечки на передніх зубках з"явилися білі плямки, моя подруга каже що це признак вимивання кальцію що згодом може призвести до карієсу. я зараз збираю інформацію щодо достовірності цього твердження... А що ви знаєте про це?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ama 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 20 березень 2009 - 22:30

Так звані білі плямки на зубах-Це місця ослаблення ємалі-причини найрізноманітніші... Лікування одне-(звичайно якщо це молочні зуби)курс кальцію з вітаміном D3 і фіз.процедури в місцевій стомат поліклініці. Можна щовечора робити заварку зеленого чаю і і саме листочки завертати у марлічку і прикладати на 10 хв. до зубів. Такі аплікації теж гарно помагають. І особливо ніяких смоктальних цукерок!!!
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксана78 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2010 - 07:06

В нас точно такі ж проблеми як у ksyuta_m. Синусі 2 рочки, а 2 зубчики по половині викришились, 2 передні почорніли, а сьогодні ще помітила що і кутні теж почали псуватись це при тому що ще не всі зубки вилізли. На Україні ми були у приватного лікаря нам сказали що нічого зробити не можна, зарез ми живемо в Сієтлі і маємо зустрітись з дантистом 10 березня, побачимо що нам скажуть.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   дінуля 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 лютий 2010 - 08:18

Зубки саме болюче питання у нашій сім"ї. Поки вилізли всі у дитини, то натерпілися. А зараз починають псуватися , боліти, мусим лікувати,що просто так невідбувається.
У малої до 2,5 років були чудові зубки, поки неперехворіла на підвищений ацетон. Тут усе й почалось. Зуби миттєво стали чорніти, псуватися, причому з корінчика, болі були нестерпні. Почали шукати лікаря, але хорошого ,терплячого, розуміючого дитину, нетак й легко знайти.Та нам пощастило за третім врачем. Залікували нам аж чотири зубчики, бо їх потрібно хоча би до 5-6 років зберегти. Зараз зуби неболять, але псуватися продовжують. Мала вже чистить їх без кінця і краю,так не хоче йти лікувати. А лікар нічого конкретного непорадила, тільки сказала слідкувати за ротовою порожниною і кожних три місяці приходити на перевірку.
My Signature
ознайомтеся з новими правилами щодо лінієчокЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 березень 2010 - 02:23

Як я писала мали ми візит до дитячого дантиста. Це просто жах, обслуговування звичайно супер,а от лікар точніше те що він нам сказав. на крайні зуби треба накладати коронки, нижні пломбувати, а 4 передні верхні вирвати і це під загальним наркозом. Ми були в шоці, що такій малій дитині будуть удаляти зубки. Старшій нашій дитині,їй 6 років, зробили ренген і виявили 9 дирок, коли явно видно тільки 1. Це все робити треба теж під загальним наркозом. Зробили ми з чоловіком висновки що це викачування грошей, тому що медицина тут не дешева, і якщо вже ти звертаєшся до них то відповідно треба з тебе збити побільше грошей. Вирішили ми звернутись ще в іншу клініку, почути діагноз їншого спеціаліста.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 16 березень 2010 - 08:48

Оксана78, і дуже правильно вирішили! Перший раз чую про такі жахливі методи лікування! Обов"язково запитаю свого лікаря, маю йти в кінці тижня, наскільки часто практикують і наскільки виправданий заг. наркоз таким маленьким діткам!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ехінадорус 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 березень 2010 - 13:24

У нашої знайомої в малої зубки почали псуватись після того, як вона попила таблеточки з залізом для підвищення гемоглобіну, які треба було ковтати, а вона розжовувала. І ще після кожного прийому солоденького треба давати дитинці запивати водичкою, це значно зменшує ризик виникнення карієсу.
  • 0
  • Back To Top

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 20:40

Так наркоз слабенький, спочатку дають випити сироп (розслабляюче) а потім дають щось понюхати і дитина відключається. Тут в Америці всім дітям так лікують зубки , коли на Україні молочні зубки не видаляють поки він не болить то тут відразу тільки почав псуватися виривають. Навіть чула випадок коли дитині в 6-7 років повністю видалили всі зуби і поставили вставну щелепу. Куди та мама дивилась?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Жаринка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 20:59

я в малої своєї помітила що два верхні передні зубчики посередині трошки потемніли, не чорні а просто посеред зуба емаль трошки темніша.нам 1.5 року.не знаю чи звертатися до стоматолога чи що робити.ми ще пастою не чистимо зуби тільки щіткою.самою. чоловік каже що це нальот.не знаю, що порадите?боюся щоб щось не пропустити
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ехінадорус 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 березень 2010 - 21:11

Перегляд повідомленняЖаринка (20.3.2010, 20:59) писав:

я в малої своєї помітила що два верхні передні зубчики посередині трошки потемніли, не чорні а просто посеред зуба емаль трошки темніша.нам 1.5 року.не знаю чи звертатися до стоматолога чи що робити.ми ще пастою не чистимо зуби тільки щіткою.самою. чоловік каже що це нальот.не знаю, що порадите?боюся щоб щось не пропустити

Якщо це наліт, то можна попробувати відчистити тампоном, змоченим у слабенькому розчині соди. Може у дитинки справді зубки просто забруднились від їди. Я теж постійно заглядаю до ротика дитини, і постійно здається, що щось не добре. Потім дивиться чоловік і каже, що все нормально. Я просто можу себе накрутити. Але якщо дійсно є,то вартувало б показати стоматологу. Але то має бути на 150% перевірений дохтор.
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 5 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів