Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чому навчають в школі - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чому навчають в школі Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Lady_D 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 15 грудень 2008 - 14:47

Знайшла цю статтю, перебуваю в шоці від прочитаного. І цьому зараз навчають наших дітей. Мені цікаво, за які заслуги "гуморески" пана Дударя потрапили в підручник української літератури для 8 класу.
Прихований текст

My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меліса 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 15:17

Кошмар! Ніякого контролю! Як що так піде, то яке навчання може бути підростаючого покоління! Доброго нічого не научить ця казочка, це явно! Тай не розумію нащо таке писати?
My Signature
ЗображенняЗображення
Кожен новий день - шанс для щастя! Изменяла... Изменяю... И буду Изменять... свою жизнь в лучшую сторону!!!))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 15:27

Lady_DЯ перечитала, і знаєте забракло слів. Я іноді дивуюсь "вченим мужам", які складають програми, рекомендації. Складається враження, що вони просто далекі від реального життя.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lady_D 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 15:48

Абсолютно згодна. Ніякої відповідальності! Чим то міністерство освіти займається?! Таки зразки "літератури" я б навіть в газеті не дозволила друкувати, якби була редактором. Це ж тупість повна! Немає слів! Невже немає достойних авторів, твори яких могли б навчити дитину де добре, а де погане. А приклади подібні до тієї "червоної шапочки" дитина й так бачить на кожному кроці. І розуміє, що це погано, діти ж не тупі, на відміну від автора цього т.з. твору і "митців", які цей твір помістили до дитячого підручника.:give_rose:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 15:55

Жах.......я щось теж не розумію, що у 8 класі вже вивчають сучасну українську літеру??? За своїх шкільних часів не пригадую, щоб в програмі були письменники і поети сучасності, лише роками визнана класика. Думаю вчитель, який себе поважає, не стане цей твір обговорювати і приділяти час такому жахіттю. Але ж діти самі почитають :give_rose: В нас держава чудес.... :give_rose:, немаю слів.....
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:00

Я навіть не дочитала. Вистачило двох абзаців. Цікаво, в Міністерстві освіти знабть про такі чудові підручники? :give_rose:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:07

У Міністерстві освіти та науки України і затвердили цей підручник. Підручники "проштовхують" ті автори, які мають гроші, так само і навчальні Програми. Для учнів підручник, за яким будуть навчатись, переважно обирає вчитель. У школі зазвичай є кілька варіантів підручників. Тож є надія, що вчителі у нас із здоровим глуздом. Я сама педагог-психолог. Педагог саме укр. мови та літератури. І була шокована від такої казки!..
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   За крок до весни 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:19

цікаво, як саме автор підручника пояснює необхідність вивчення такої казочки?
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:25

гра з вогнем, казочка, мабуть, вчить дітей, якими не можна бути...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:35

Я звісно розумію, що дитину у восьмому класі мало цікавить вивчення української літератури (сама програмні твори мало читала, хоч і п"ятірку мала), але невже в такий спосіб намагаються зацікавити учнів? о_О
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Натусiк 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 16:48

"Прикольна" казочка для вечора гумору.Можливо автори підручника хотіли навчити дітей, як непотрібно говорити,поводитись.Але діти, коли прочитають казку, запам"ятають саме ті жаргони,які є у ній- і потім будуть використовувати на вулиці при спілкуванні з друзями.Раніше підручники були набагато простішими,а зараз не знають ,що них друкувати.......
My Signature
"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Меліса 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 17:22

Виходить, якщо в тебе гроші є, то і талант є! Я думаю багато розуму не треба, щоб таке написати! :give_rose: Я б за такі дозволи Міністерство освіти сама б кудись подалі штовхнула! Їм з тими дозволами сидіти в лісі треба! Я уявляю, що може потрапити в літературу й для дошкільнят! З цього й починається, один написав "розумну казочку", а там і другий появиться писака!
My Signature
ЗображенняЗображення
Кожен новий день - шанс для щастя! Изменяла... Изменяю... И буду Изменять... свою жизнь в лучшую сторону!!!))
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 17:51

Перегляд повідомленняНатусiк (15.12.2008, 16:48) писав:

Можливо автори підручника хотіли навчити дітей, як непотрібно говорити,поводитись.Але діти, коли прочитають казку, запам"ятають саме ті жаргони,які є у ній- і потім будуть використовувати на вулиці при спілкуванні з друзями.

Думаю, це все залежить від виховання дитини в сім"ї. Бо якщо дитина не почує щось в школі, їй про це розкажуть інші діти на вулиці. І то вже залежить від дитини - вживати ці слова чи ні. Моєму молодшому брату 9 років, і на щастя, він не перехоплює ані слів, ані манери спілкування від своїх однолітків, і вважаю, що тут велика заслуга батьків - бо якщо мати з народження при дитині дозволяє собі матюкатися, мовляв "воно ще мале - не розуміє", то потім і від дитини іншого годі чекати.. Бачила я, як ті третьокласники спілкуються - а що вже про восьмий казати? Так що надії мало, що з цієї казочки дитина дізнається щось нове..
Інша річ, що наше міністерство освіти таке офіційно рекомендує - за таке стріляти треба.
Розумію ще, коли в одинадцятому класі, або в інституті вже, в програму включають Жадана чи Винничука - там теж є деякі спірні моменти, але ж все одно там Література, не те що ТУТ.. :give_rose:
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 грудень 2008 - 12:16

Вчать наших дітей як попало і що в голову не прийде :36_3_16:
Програма дуже нудна і важка.
Тому можете не сумніватись, дітям це сподобається.
Вони повивчають куски з цієї "казочки" і будуть всім розповідати. :8_2_106:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мадя 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 22 січень 2009 - 12:16

Перегляд повідомленняОленка2008 (16.12.2008, 12:16) писав:

Вчать наших дітей як попало і що в голову не прийде :nyam2:
Вони повивчають куски з цієї "казочки" і будуть всім розповідати. :nyam2:

Так и получается. Дети сначала в шоке :shok: . А потом начинают друзьям ссылки и копии переправлять, мол смотрите, что мы изучаем в школе!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 12:47

Перегляд повідомленняОленка2008 (16.12.2008, 14:16) писав:

Вчать наших дітей як попало і що в голову не прийде :nyam2:
Вони повивчають куски з цієї "казочки" і будуть всім розповідати. :nyam2:

Не можна бути таким категоричним, не все так трагічно як ви говорите! Є вчителі хороші, розумні і не заслуговують на такі слова. Правда звичайно є і їм протилежність, як без них.
Програма може і важка, але тут знову ж таки, все залежить від вчителя.Якщо вчитель зуміє подати добре матеріал, вміє заохотити дітей, то і цей предмет не буде їм важко даватись. Звичайнго в програмі є казуси, але над вдосконаленням варто працювати. А от цікаво чи хтось з батьків тих дітей які вивчали ту казку звернувся до дирекції чи вчителів школи? Чи хтось запротестував? Думаю, що мало хто! Всі побачили, повозмущались і на тому і залишилось. Правда може я і помиляюсь?!

А батьки в свою чергу повинні приділяти навчанню і виховання також багато часу. Бо часами можна спостерігати, коли батьки віддавши дітей до школи повністю спихають на вчителів питання виховання і навчання. А це як на мене помилкове!Батьки для дітей в першу чергу вчителі і повинні вміти наставити своє чадо на правильну дорогу.
My Signature
Зображення
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   inchik 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 18:19

Перегляд повідомленняchemna (22.1.2009, 12:47) писав:

Не можна бути таким категоричним, не все так трагічно як ви говорите! Є вчителі хороші, розумні і не заслуговують на такі слова. Правда звичайно є і їм протилежність, як без них.
Програма може і важка, але тут знову ж таки, все залежить від вчителя.Якщо вчитель зуміє подати добре матеріал, вміє заохотити дітей, то і цей предмет не буде їм важко даватись. Звичайнго в програмі є казуси, але над вдосконаленням варто працювати. А от цікаво чи хтось з батьків тих дітей які вивчали ту казку звернувся до дирекції чи вчителів школи? Чи хтось запротестував? Думаю, що мало хто! Всі побачили, повозмущались і на тому і залишилось. Правда може я і помиляюсь?!

А батьки в свою чергу повинні приділяти навчанню і виховання також багато часу. Бо часами можна спостерігати, коли батьки віддавши дітей до школи повністю спихають на вчителів питання виховання і навчання. А це як на мене помилкове!Батьки для дітей в першу чергу вчителі і повинні вміти наставити своє чадо на правильну дорогу.

багато в чому не можна з вами погодитися...що батьки мають пиділяти увагу виховнню і навчанню своїх чудо-чад, то це добре! А от вчительці, що по такому підручнику дітей навчає, то точно по голові не мож нагладити. Вона що не бачить, що то??? В першу чергу, думаю, що відповідальність на вчительці. Складається враження, що вчителька навіть і не бачить і не знає матеріалу, що викладає. По-друге, якщо батьки повинні аж так вникати в "програму", щоб перечитувати підручники і робити скандали щодо "поганих" підручників, то нащота школа здалася, тоді такі батьки самі можуть і без школи навчати своїх чад.
:). На мою думку категоричність в такому якраз і не завадить.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Inverno 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 18:31

Перегляд повідомленняНатусiк (15.12.2008, 17:48) писав:

діти, коли прочитають казку, запам"ятають саме ті жаргони,які є у ній- і потім будуть використовувати на вулиці при спілкуванні з друзями.

Зараз діти ще й не такі жаргони вживають!!! Як на мене - краще вже такі, а не матюки триповерхові, що аж вуха в трубочку скручуються!!! А це зумовлено теперішнім часом. Зараз все зовсім не так, як було колись, як це не прикро. І молодь не та, і цінності не ті ... Тому й не дивно, що таке пишуть.
My Signature
Зображення

Зображення

Найкращі речі на світі невидимі.Тому ми закриваємо очі коли плачемо,цілуємось і мрієм...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   chemna 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 18:34

Перегляд повідомленняinchik (22.1.2009, 20:19) писав:

багато в чому не можна з вами погодитися...що батьки мають пиділяти увагу виховнню і навчанню своїх чудо-чад, то це добре! А от вчительці, що по такому підручнику дітей навчає, то точно по голові не мож нагладити. Вона що не бачить, що то??? В першу чергу, думаю, що відповідальність на вчительці. Складається враження, що вчителька навіть і не бачить і не знає матеріалу, що викладає. По-друге, якщо батьки повинні аж так вникати в "програму", щоб перечитувати підручники і робити скандали щодо "поганих" підручників, то нащота школа здалася, тоді такі батьки самі можуть і без школи навчати своїх чад.
:). На мою думку категоричність в такому якраз і не завадить.

Мої дописи в основному стосувались і акцептувати я хотіла на трохи іншому, а саме фрази ''Вчать наших дітей як попало і що в голову не прийде angry.gif
Програма дуже нудна і важка.'' Як на мене йе голосно сказано і не завжди є правдою!
А щодо тої казки, то звичайно, що того дитину вчити неможна.І якщо вчитель є хоч трохи толковий то йому вистачить розуму неподавати її на розгляд а замінити. Звичайно, це не усунить проблему, але тим неменше.
Якщо того не зроблено, то я вважаю, що батьки мають в це втрутитись!

''По-друге, якщо батьки повинні аж так вникати в "програму", щоб перечитувати підручники і робити скандали щодо "поганих" підручників, то нащота школа здалася, тоді такі батьки самі можуть і без школи навчати своїх чад.''
Вся програма не є такою поганою і перечитувати все нема сенсу....але якщо дитина стикнулась вдома з чимось таким, а до того часу нічого подібного не читала, то я думаю вона напене поділиться тим з батьками!

А на сьогоднішній день вже практикується домашня самоосвіта.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ліньтяйка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 22 січень 2009 - 19:25

Колись батьків заставляли твори на комуністичну тематику писати, зараз пробують щось "нове" внести в шкільну програму по літературі. В кожен час свої "дурості" були. Мені взагалі здається, що в 8 класі зараз мало хто читає книжки і літературну класику. Переважно на всі предмети існують розв'язки, відповіді і скорочені переповідання творів (бачила такими книжечками користуються діти знайомих від 1-го до 11-го). Може хоч така казочка зацікавить дітей і вони згадають букви і як треба читати (жартую :bye: ). Взагальному діти набагато молодшого віку зараз починають хамити, курити і матюкатися, все ж залежить конкретно від кожної дитини - у кого яке виховання, характер і "зразки" для наслідування. Я звичайно прочитала цей текст, нічого ні розумного, ні смішного не побачила - якщо дитина нормальна теж подумає про все це - повна фігня.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів