Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Добровільно примусове садочків - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Добровільно примусове садочків Обладнання диттячих майданчиків, "подаруй садочку віконце", Оцінка: -----

Користувач поза мережею   olsa 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новачки

Відправлено 14 грудень 2008 - 16:53

У місті Луцьку під приводом рейтингу диттячих садків (незрозуміло тільки кому потрібен цей рейтинг) батьків добровільно примусово просять облаштувати диттячі майданчики в садочку. Якщо батьки відмовляються то розпочинається тиск керівництвом садочка на вихователів. Я звичайно розумію, що в державі на розвиток майбутноьго поколінна немає коштів та враховуючи теперишню кризу влада просто знущається з батьків. В середньому облаштування одного майданчика коштує не менше 3 500 грн. одні матеріали а ще потрібно заплатити за роботу............... :yahoo:

Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Відгукніться у кого є ще така проблема
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 грудень 2008 - 17:33

olsa, моя коліжанка купила двохярусне ліжко в садок,(замісь хабаря директору,сказали купити ліжко, в подяку за те,що взяли дитину).
Це звичайно ваша справа,але на цьому майданчику буде бавитись ваша дитина. Якщо садочок не профінансували на майданчик,то чому б батькам не скинутись? звичайно якщо фінансова прблема,то можна відмовитись. І ще одне.Якщо здаються гроші,наприклад завгоспу,чи ще комусь, треба добре прослідкувати куди і нащо їх було витрачено. Бо тут можливі з їхньої сторони махінації.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Котяра 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 грудень 2008 - 18:33

В містечку, де живуть мої батьки, люди самі поремонтували дитячі майданчики коло своїх будинків. Правда не на всіх кварталах. Якраз на тому, де живуть мої батьки майданчики поремонтовані, розмальовані різними фарбами і малюнками, поставлені лавочки для мамочок. Ну просто супер.
Тому в тому, що садки просять батьків облаштувати майданчики для своїх же дітей, нічого поганого не бачу.
Не бачу змісту в ставанні в позу і казанні "То державний садок нехай держава гроші виділить", ви на це здасьте аж раптом 20-50 гривень, тобто особливо не збіднієте, зате ваша дитина буде мати де бавитися з дітками кожен день. Раз є гроші щомісяця оплачувати садок, то знайдуться і ці гроші на майданчик.
My Signature
На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 грудень 2008 - 09:37

Перший раз таке чую, що вимагають гроші на обладнання дитячих майданчиків. Але невелику суму заплатила б, бо це ж і для моєї дитини. Аби тільки ті гроші пішли з призначенням, і сума була невеликою, а гривень 20-50, будь ласка. Тільки ж не у всіх є зайві ті 20-50 гривень.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   стожари 

• Вихор ідей
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 жовтень 2009 - 14:59

От я вас зараз своєю історією потішу. У нас великий двір, а дитячий майданчик не облаштований. Зате діток -10-15 на прогулянку постійно виходить. Так вирішили дві сімї,що "побогаче" зробити пісочницю і дві лавки біля неї,ну,щоб і мамочки мали де присісти. Зробили!
На наступний день всі матусі прочитали оголошення :Дитячий майданчик коштував 1800 гривень. Прохання всіх мамочок скинутися по 100гр.
Спочатку всі обурилися...А потім почали платити.Бо ж своє чадо й так ніде вигулювать.
Дивився на те все неподобство наш сусід. Дядько- майстер на всі руки.Та й зробив нам ще одну пісочницю, і лавочки, і качельки. БЕЗКОШТОВНО!!!!!!!!!!!!!!!!!Велика йому Шана і Подяка.
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 жовтень 2009 - 16:12

стожари, ну і ну.. ото сусіди....
а дядько-майстер - молодець!!!!! По-більше б таких у кожному дворі... просто хороших людей..для яких і скинутись по пару грн. за роботу самому хочеться..а не в примусовому порядку...

olsa, а це в якому садочку в нас таке?

Як на мене... то зараз (принаймні в Луцьку) ледь не кожен садочок вимагає облаштування...перепланування... і ремонту! Не тільки майданчика для ігор..а і взагалі...
Так склалось, що я систематично буваю поряд 4-5 садочків...то це ж просто копець! Ввечері нічого не освітлюються..по ібсетках в садочках сидять то наркомани...то алкоголіки... темно..і тільки видно як сигарети горять в темноті і чутно відбірний мат! ну де ж це таке? А вранці потім діти в цих бісетках граються...
Паркани всі пороздирані... поламані... що хто завгодно може туда зайти..і насвинячити... качелі ламають...
Недавно бачила таке... вечір.. дві подружки сидять курять в садочку на лавочці..одна тримає на довгому поводку собаку...яка пісяє в пісочницю... ну і по що тут говорити?

Не знаю... як робитиму я, якщо, коли мій бейбік піде в садочок, мене попросять здати гроші на облаштуванння... але, як матиму фінансову можливість, то обов"язвково здам..це ж для моєї дитинки... бо ж як здадуть всі батьки по-трошки - то з того буде толк... і можна буде багато чого зробити і поремонтувати!!!! З миру по нитці...
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Берегиня 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 жовтень 2009 - 16:12

В нашому садочку збирали по 100 грн з батьків, казали, що в группу на меблі. Через 2 тижні сказали здавайте знову 100грн, бо ми на ті гроші майданчики фарбували, а тепер треба на меблі:(
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kukla 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 жовтень 2009 - 16:23

Берегиня, а в садочках нема типу батьківського комітету...чи щось таке? (Ну як в школі....) Щоб батьки могли контролювати, на що витрачаються гроші.... і як кажуть, типу - здайте по 100 грн.. то ж, цілком імовірно, що хтось із батьків має якісь зв"язки чи з меблевим комбінатом..чи з майстрами..і може запропонувати допомогти все організувати..звісно - це забирає час...але ж це ваші кошти!!!
My Signature
Мир без границ...
Земля крутится и без любви...но любовь придает этому смысл!
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 27 жовтень 2009 - 17:05

стожари!
Тут тема не про майданчики у дворах, а садочкові. Про майданчики у дворах є окрема тема. Я попрошу ваше повідомлення перенести у відповідну тему.
Тепер про моє ставлення. Не виділяють садочкам гроші ні на іграшки, ні на облаштування майданчиків. Не хочете - не здаєте. Не маєте - не здаєте. Але у садочку ваша дитина проводить півдня. Ви хочете, щоб дитина бавилась в аварійних павільйонах і навіть пісочниці не мала? Ну то не здавайте. Які проблеми? Інша справа, що всі кошти повинні документуватися і оформлятися як спонсорська допомога. Вам повинні дати відомість, де перераховано, чим саме ви допомогли (гроші, фарба, матеріали) і ви повинні поставити свій підпис. Оце вимагати потрібно обов'язково. Не маєте грошей.. думаю, також не проблема, можна запропонувати свою допомогу в облаштуванні майданчика. А позиція, що держава повинна дати, але не дає, то й мені не потрібно мене дивує. Держава багато чого не дає, але тут я сама можу дати дитині, а не дивитися, як дитина безцільно бігає по траві під час прогулянок у садочку, бо більше і зайнятися нічим.
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   olia14 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 28 жовтень 2009 - 09:51

У нас усі батьки гуртом цією весною облаштували майданчик для нашої групи, благо місце якраз перед вікнами було. Батьки(татусі) поприкопували усе що треба, збили пісочницю, повкопували колеса, щоб межі було видно,з іншого майданчика, який не експлуатувався перетягнули гірку, а мамочки наступного дня фарбою усе гарненько порозмальовували, навіть на гірці і лавочках у нас можна побачити букви-цифри, дітьки паралельно вчаться і весело усім, пісочок в пісочницю привіз дідусь з іншої групи, машину цілу привіз на весь садочок вистачило, так і дідусю нічого не платили, тому Дякую велике, а хто наступної весни озветься везти?..буде видно. Тому це нам практично нічого не коштувало, трохи часу, зате перезнайомились усі, здружились, батькам це теж потрібно час від часу, а кошти виділили з групових на фарбу і усе! Дякую і вихователям, що нас так гарно організували!!!
My Signature
я все зумію, все встигаю! А часу зовсім я не гаю :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:00

Нам в садочку стверджують що Янукович видав постанову щоб кожна група в садочку поставила по вікну за рахунок батьків звичайно. Документів нам ніяких вихователі не показують, кажуть завідуюча сказала донести до відома батьків тай все. Одна мамочка в якої старша дитина в першому класі каже що вони вже туди теж на вікна здавали. Нарахували нам за 2 вікна по 250 грн з дитини, не хотілось би просто викинути ці гроші. Чули щось про це? Обговоримо ситуацію.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ira+kola 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:05

Цікаво. А якщо батьки, всі відмовляться? Може Янукович заборонить нам дихати.

Повідомлення відредаговано Ira+kola: 21 травень 2010 - 15:06

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ангел мрій 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:10

Щось я про такий закон не чула, як це, а якщо грошей не мають чи все розписано? то просто вже не знають як побільше грошей з батьків зібрати то і придумують.
Подзвонила знайомій у неї мала у садочок ходе спиталась чи нічо не чула каже перший раз про такє чую, принаймі у них у садочку збирали на ліжечки і то не по закону, а по бажанню, бо старі погані вже і якщо не здавати на нові, то дитинка на старому ліжечку буде спати, то мусили здавати.

Повідомлення відредаговано Anya-anya: 21 травень 2010 - 15:10

My Signature
Зображення
У землі тільки небо, у ночі лише сни, у кохання є крила, а у мене є ти...
Хочу счастья... маленького такого счастья... с крохотными ручками и ножками... и с голубыми глазами
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lilia-22 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:10

Я про такє не чула і до чого тут президент?

Це все самі завідуючі такє напридумували (де постанова???), а ви вуха і роспустили.
Я б нічого і не здавала б, це просто здирництво якесь.
У нас в школі поставили вікна в коридорах, а в класах ні, думають що батьки їм поставлять.
Не дочекаються!!! :blum1:
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   RomaIIIka 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:14

У нас аргумент такий же що на евроремонт в коридорах і доріки вистачило а в групах нема грошей на вікна :(
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Елла 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:20

У нас вчора були загальносадкові збори, про таке ніхто нічого не казав. Думаю, це не указ президента, а швидше забаганка керівництва садка. Впавнена, що прокуратура і КРУ не пропустили б такий документ. А так оформлять це як благодійну допомогу за рахунок батьків, тай по всьому.

Повідомлення відредаговано Елла: 21 травень 2010 - 15:21

My Signature
Найщасливіша жінка та, у котрої два імені: перше - Кохана, а друге - Мама!!!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Soveniatko 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:23

не можгли вони такої постанови прийняти. Хіба усне побажання :blum1:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Хвилинка до... 

• Щастя під серцем
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 15:33

я теж думаю що це побажання керівництва садка.А президента приплели щоб активніше гроші здавали-250 грн. не кожен з задоволенням віддасть.А якщо в садок ходять 2 чи більше дітей?
My Signature
Зображення Зображення
Многие женщины почему-то думают, что родить ребенка и стать матерью - одно и то же. С тем же успехом можно было бы сказать, что одно и то же - иметь рояль и быть пианистом. (с) С. Харрис
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Мамуся0703 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 16:08

RomaIIIka, я також підтримую дівчат. Як на мене то це просто керівництво собі подумало що так гроші легше вимантити буде. Настоюйте на тому,щоб вам ту постанову на папері показали! А то як на мене то вони (дерекція садків) вже зовсім обнагліли!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   PYZATIK 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 21 травень 2010 - 18:11

Про указ вперше чую , не може такого бути. А про вікна в групу - таке є. Це просто вихователі або завідуюча придумують.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 4 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему