Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Які питання підготувати до лікаря-гінеколога - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Які питання підготувати до лікаря-гінеколога Перед пологами Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Віллі Вонка 

• Душа Малечі, Патріот року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Адміністратор

Відправлено 26 вересень 2007 - 14:25

Які питання варто задати гінекологові перед пологами?

Дуже важливо задавати якнайбільше питань Вашому гінекологові або лікареві, який буде допомагати Вашому маляті з'явитися на світ. Лікар пояснить Вам, чого варто очікувати від пологів. Спілкування з Вашим гінекологом допоможе довідатися більше про пологи й допоможе побудувати довірчі стосунки. Чим більше Ви довіряєте своєму лікареві - тим краще для Вас і Вашого маляти, тим легше Вам буде народжувати.

З іншого боку, Ви самі приймаєте рішення, як народжувати, де і з ким. Це теж дуже допомагає в процесі пологів.

Перегляньте пункти, які ми для Вас написали. Ми написали їх для того, що б Ви обговорили їх зі своїм лікарем-гінекологом, а потім прийняли рішення - що Вам подобається, а що - ні.

Напишіть собі список для лікаря, (акушера, анестезіолога) на випадок якщо лікар, з яким Ви домовилися про пологи, не зможе приймати їх. Це допоможе лікареві, який буде приймати у Вас пологи.

Ви повинні пам'ятати, що все не може йти так, як Ви планували. І не лякайтеся, якщо щось піде не так, як Ви планували. Іноді під час пологів доводиться робити щось проти Ваших ранніх планів. Обговоріть це питання з гінекологом. Коли гінеколог Вас розуміє, як саме Ви хочете народжувати - він(вона) намагається Вам допомогти. Можливо Вам самій захочеться щось змінити в процесі пологів. Будьте гнучкою.

Ми пропонуємо Вам приблизний список питань, на які варто звернути увагу.
З ким Ви хочете народжувати - хто буде з Вами. Напишіть ім'я цієї людини. А також, була присутня ця людина (зазвичай це чоловік породіллі) при пологах раніше - це для Вашого лікаря. (Прочитайте статтю Народити з чоловіком)
Де Ви збираєтеся народжувати - у якій лікарні. Чому?
Як народжувати? Чи може Ваш лікар допомогти Вам народжувати в іншій позі тобто не тільки лежачи?

Що б Вам хотілося на першому етапі пологів
Обстановка - чи є можливість зробити її якомога комфортною? Чи можете Ви принести свої подушки, взяти із собою свій одяг? Чи можете принести в палату музику, свій посуд і їжу? Чи можете Ви просити виключити світло, якщо Вам хочеться бути в темряві?
Які знеболювальні засоби? Що може запропонувати Вам лікарня? (прочитайте Вчимося народжувати) Чи можливо приймати душ? Чи допомагатимуть акушерка або лікар Вам правильно дихати, робити масаж (показувати помічнику як робити)? Чи можете Ви користуватися ароматичними оліями, гомеопатією? Як Ви ставитеся до епідуральної анестезії? Що треба знати про епідуральну анестезії? Це добре або погано? Що Вам пропонує лікар?
Рутинне медичне обстеження - як Ви до цього ставитеся? Стетоскоп, УЗД й т.д. Чого Ви хочете?
Вагінальне обстеження під час пологів - Ваша думка? Вам хотілося б, що б попередньо у Вас дістали згоду?
Що Ви зволієте, якщо пологи затягнуться - спробуєте змінити позицію, будете використовувати аромотерапію або гомеопатію. Тільки потім індукування. Що саме відбувається під час індукування? І як це робиться? Що треба знати об індукування?

Ваші бажання під час потуг

Які пози Ви можете прийняти?
Як Ви хочете тужитися? У якій позі? Дихання.
Ваша думка про эпізіотомію, Кесарів розтин, форчепс (накладення щипців).
Ваше відношення до анестезії у випадку інструментальних пологів або Кесарів розтин: епідуральна, місцева або загальна. Що Вам необхідно знати про це?
Чи можете Ви доторкнутися до голови маляти, якщо вона тільки з'явилася?

Ваші бажання після народження маляти.
Якою повинна бути Ваша кімната: окремою, теплою, комфортною.
Ви хочете, що б дитину Вам дали відразу ж після народження: не миту, не треба зважувати й вимірювати її ріст. Ви хочете покласти маля відразу ж до себе на груди.
Народження плаценти. Ви хочете почекати коли вона сама вийде (15 хв.). У випадку кровотечі або індукування використовують Sol. metylergometrin. Мetylergometrin - це медикамент для скорочення матки, використовується під час пологів.
Пуповина маляти: попросіть, що б її перерізували тільки тоді, коли вона вже не пульсує!

Мої побажання для дитини

Хочемо бути разом у тиші, темряві, теплі. Відразу дати йому груди. Вимити в теплій воді після 45 хвилин - 1 години.

Якщо Вам зробили анестезію, пишіть на папері:
Чи хочете Ви для маляти вітамін K чи ні?
Аспірація - робити або почекати?
Ви волієте годувати маля тільки грудьми й не використовувати штучних сумішей!

Радимо Вам заздалегідь обговорити всі ці питання з Вашим лікарем-гінекологом. Ваші побажання щодо пологів і перших годин життя Вашого маляти будуть враховані. Напишіть на листку паперу всю необхідну інформацію, якщо Ви не в змозі спілкуватися, Ваш помічник може передати Ваші побажання.

Легких пологів!
Автор: Ангеліна Моля, гінеколог
Прихований текст

Повідомлення відредаговано Настюша: 29 травень 2009 - 15:40

My Signature
Зображення
Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
  • 12
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Katerinka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: ЗАБЛОКОВАНІ

Відправлено 11 жовтень 2008 - 21:05

Цікава тема. Я от давно вже думаю про що говорити з лікарем коли піду домовлятися про пологи.Важко не маючи досвіду обговорити усі важливі питання.
я б іще додала до цього переліку: чи буде лікар зі мною протягом усього періоду до пологів. Хотілося б щоб не відправляли мене саму (або з чоловіком) чекати повного розкриття чи ще чогось...
Доречі мені розповідала сестра (вона народжувала пару років тому у Москві), що лікар повинен стояти біля жінки і під час переймів....і що під час пологів має підказувати позу в якій під час проходження дитини жінка не порветься...
На скільки я зрозуміла ( у випадку моєї сестри) у певний момент проходження дитини треба якось сильніше підтягнути ноги до себе...щось таке.
А от у нас я про таке не чула...може ще не доросли до такого?

Зображення

Зображення

Зображення
My Signature
Зображення
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 12 жовтень 2008 - 16:04

Лікарю варто ще до початку пологів навчити жінку правильно дихати, тужитися. Бо під час пологів, не дуже то і вникаєш в такі речі, особливо коли біль нестерпна!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ксюнка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 12 жовтень 2008 - 16:20

Я скористалась певними питаннями з цього списку під час зустрічі з моїм лікарем. По-перше, він був шокований моїми знаннями про епідуралку (я його запитувала, чи буде він її робити), про епізіотомію і т.д.
Стосовно того, чи має лікар вчити дихальних вправ, не знаю. Мене навчили їх в школі батьків, а потім на спец.курсах для сімейних пологів на Батальній.
My Signature
ЗображенняЗображення
Навіть найбільші перемоги жінки на роботі не компенсують її поразок в сім'ї.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   irunka 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Новинарі

Відправлено 27 серпень 2009 - 07:10

Я думаю слід неодмінно задати запитання про ціну пологів,ану ж для вас це буде задорого і треба буде іншого лікаря шукати.
My Signature
Зображення
Чоловік у своєму житті повинен любити лише трьох жінок-ту,що його народила,ту,що йому народить і ту,що в нього народиться
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 27 серпень 2009 - 08:51

irunka, а не всі наперід кажуть!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Люська* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 27 серпень 2009 - 09:10

Я вже на 4 тижні говорила із своїм лікарем (який буде приймати пологи), я йому довіряю і завжди консультуюсь. То перше питання було: "Чи дозволять мені народжувати самій? (Оскільки була операція) У мене почав сідати зір, чи не завадить це?
Він пояснив мені, що операція яка в мене була не завадить, а от із зором, то сказав, що вирішувати будем за 2 неділі до пологів і обовязково відвідувати протягом всього періоду окуліста.
Зараз в нього все питаю щодо УЗД, бо ЖК мене на 7 тижні вже хотіли відправти. А він заборонив, сказав що у мому випадку це небезпечно.
Дякую за перелік питань, буду знати що далі питати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Сплюшок 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 серпень 2009 - 11:44

З оповідей дівчат, я би казала ще запитувати чи приїжджає лікар вночі чи на свята, бо описували випадки, коли лікарі цього не роблять. А ще питала про сімейні пологи, про те що потрібно чоловіку, про список речей в даному пологовому (бо переконалась що у різних пологових різні вимоги), чи робить кесарський розтин і багато дрібних питань
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Peremoga 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 грудень 2009 - 15:24

Я щойно зі "Школи відповідального батьківства", лекція "Партнерські пологи", так от звідти мені сподоболося наступне:

"Домовитися, якщо можливо, з лікарем, щоб клали на живіт дитину ще з пуповиною, а перерізали її, коли перестала пульсувати"

"Чим гірше витерли дитині попку і все інше від змазки (така біленька на тілі), тим краще. Це природньо для дитини! І не прийдеться одразу ж "пхати" на дитятко ці жахливі креми під підгузник та олійки!"

Ось так, запитайте у свого лікаря, можливо, це має сенс. Бо я схильна погодитися з цими думками...
My Signature
Зображення

Зображення

Я впевнена, що кожна матуся може годувати свого малюка груддю,
Вірю, що допоможу повірити в це мамам,
Зроблю все, щоб підтримати і допомогти їм у цьому.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ванька 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 09 січень 2010 - 17:22

Цікава тема. Я от давно вже думаю про що говорити з лікарем коли піду домовлятися про пологи.Важко не маючи досвіду обговорити усі важливі питання.
я б іще додала до цього переліку: чи буде лікар зі мною протягом усього періоду до пологів. Хотілося б щоб не відправляли мене саму (або з чоловіком) чекати повного розкриття чи ще чогось...
Доречі мені розповідала сестра (вона народжувала пару років тому у Москві), що лікар повинен стояти біля жінки і під час переймів....і що під час пологів має підказувати позу в якій під час проходження дитини жінка не порветься...
На скільки я зрозуміла ( у випадку моєї сестри) у певний момент проходження дитини треба якось сильніше підтягнути ноги до себе...щось таке.
А от у нас я про таке не чула...може ще не доросли до такого?

я також перший раз і нічогісінько не знаю :bye:
My Signature
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   nvikulya 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 09 серпень 2011 - 17:12

Ох! А я вже й втретє, але всеодно вагаюся про що говорити :wacko3: . За старшими ніхто нічого не пояснював. По домовленості народжуватиму вперше. :wacko:
Дякую за поради :36_1_13: Дуже актуально.
My Signature
Зображення

Зображення

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

Сторінка 1 з 1
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів