Морепродукти Як смачно приготувати?
Відправлено 10 грудень 2008 - 01:43
А от варити щось мені не получається, постійно вони якійсь твердуваті виходять. Дівчата, ви такі господиньки, порадьте, як їх правильно зварити?
Ще подобається так: мякоть авокадо вийняти, помнути, вимішати з приготованими дрібними креветками і майонезом. Можна назад в шкірочку викласти від авокадо, щоб красивіше виглядало. Ням!
Відправлено 10 грудень 2008 - 10:28
Відправлено 10 грудень 2008 - 11:17
Коліжанка, если для варки берете криветки мороженные, то они уже практически готовы, их надо просто залить кипятком и подержать пару минут на огне. Ну и соль со специями туда же.
Відправлено 10 грудень 2008 - 12:06
Сеструлька (10.12.2008, 12:17) писав:
Коліжанка, если для варки берете криветки мороженные, то они уже практически готовы, их надо просто залить кипятком и подержать пару минут на огне. Ну и соль со специями туда же.
Правда-правда!!! Креветки варити довго не можна! Як і кальмари, і інших "морських гадів"! Просто в окріп додаєте багато солі, можна покласти пучок кропу(він добре вбирає специфічний морський запах при варці) і засипаєте креветки. Як закипить, то ще хвилинку-дві помішуєте, а тоді виловлюєте одненьку-і пробуєте :
Відправлено 10 грудень 2008 - 12:52
А кальмари варю недовго, перевіряю, чи м"які.
Відправлено 10 грудень 2008 - 16:07
креветки щось не йдуть і чистити їх :( бррррр
Відправлено 10 грудень 2008 - 16:45
Відправлено 10 грудень 2008 - 17:31
Відправлено 10 грудень 2008 - 22:35
А то я якось не могла наважитися менше півгод варити. Ще думаю, що тигрові треба довше варити на кілька хв, ніж дрібні. Чи це від виду не залежить? Треба пробувати, напевно, як Тетянка пише. Всі морепродукти їла б тонами! Мені не треба ні шоколоду, ні тортиків, лиш би одну креветочку :D , такий маньяк морепродуктів у нашій сімї тільки я, то мені завжди все дійстається. Коли ми з чоловіком посваримося трошки, то він мені купує не квіти, не цукерочку, не морозиво, а кальмарчиків чи креветочок.
Відправлено 11 грудень 2008 - 00:14
Відправлено 11 грудень 2008 - 00:27
1) Зварити спагетті
2) на сковороді потушити цибулю та часник на оливковій олії а потім вилити туди почищені та потерті помідори (свіжі помідори залити кип'ятком а потім обдати холодною водою і зняти шкірку), можна давати і з банки (продаються вже чищені помідори). Потім туди ж в сковороду кинути креветки (кидаю навіть ще заморожені). Хай воно все разом потушиться хвилин 10-15 (цибуля має бути м'якою).
3) Перемішати помідорно-креветковий соус з спагетті. Зверху порція посипається тертим голандським сиром. Можна ще й петрушкою посипати.
Смакота. Ням-Ням.

На світі міста кращого немає –
Мій Львів – моя ти гордість і любов!
Якщо кудись поїду – твердо знаю,
Що неодмінно повернуся знов!
Відправлено 11 грудень 2008 - 00:33
Уверена,это ну оооочень вкусно!!!! Теперь я знаю,что буду готовить завтра на ужин!
Відправлено 11 грудень 2008 - 15:16
300-400гр креветок (готових)
700гр -800гр шампінйонів (нарізати кубиками, викласти на пательню дати випаруватися воді, додати сливового масла,підсолити і підсмажити до золотистої скоринкі. Дати охолонути.
2штуки солодкого перцю можна різних кольорів, нарізати соломкою.
Викладаемо на дно тарілки креветкі, потім шампінйони а зверху викладаемо нарізаний солодкий перець , додаемо трохи сонячної(оливкової) олії.
Відправлено 11 грудень 2008 - 17:45
Moon (10.12.2008, 15:31) писав:
Виходить ,я тут не одна така рибна ман"ячка. Як я це все люблю!І не мае різниці чи морське, чи річкове.Зараз сиджу перед компом і трощу креветки
Хочу запропонувати рецепт з морепродуктами
У чугуну кастрюлю кладете ол1ю,пот1м цибулю,часник трохи п1джарюете,дал1 додаете ,що ви любите, що душа бажае:кальмари,молюски,креветки,восьминоги т.д..... ,пот1м кубиками моркву,пом1дор без шк1рки,трохи води 1 тушкуете.Далі засипаете рис,можна болгарський перець(кому подобаеться смак і запах) ,зверху доливаемо водою(на зразок готування плову),кипить на маленькому вогні .Перед подачею притрусити зеленню( ідеально підходить зелень кориандру).Ще забула -мможна додати 1 будь-яку морську рибу,у якій мало кісточок. СМАЧНОГО!!!СПРОБУЙТЕ!!!

"Все, що існує на світі, колись було мрією". К. Сендберг
Поганий правопис розвиває уяву
Відправлено 11 грудень 2008 - 18:15
Відправлено 11 грудень 2008 - 18:20
Підкажіть, як хто кальмари готує? Ми пробували салат робити з сиром і яйцями, але як на мене виходить кальмар дуже жорсткий. Знайома розказувала рецепт з грибами, цибулею і медом - але сама ще не пробувала..
Відправлено 11 грудень 2008 - 18:27
Відправлено 11 грудень 2008 - 22:03
jane (11.12.2008, 18:20) писав:
Підкажіть, як хто кальмари готує? Ми пробували салат робити з сиром і яйцями, але як на мене виходить кальмар дуже жорсткий. Знайома розказувала рецепт з грибами, цибулею і медом - але сама ще не пробувала..
а можно поподробней про рецептик с луком и медом? Кальмар не нужно долго варить или тушить...чем дольше варить,тем жесче он будет! Я варю буквально пару минут после закипания. Вареную тушку кальмарчика можно нафаршировать любым салатом с морепродуктами,получается очень вкусно! Еще можно нафаршировать рисом и грибами,или рисом с креветками (можно фантазировать) а потом потушить их пару минут в соусе(тоже в зависимости от фантазии).!
Відправлено 11 грудень 2008 - 22:31
Натусiк - колись попробувала приготувати дома отих хробачків морських -то в хаті такі аромати були
Відправлено 11 грудень 2008 - 23:51
гра з вогнем (11.12.2008, 18:27) писав:
у нас на Новий рік - ніяк без стандартного салатіку з крабовими паличками=)
А от в штатах я взагалі крабові палички не бачила, тільки м"ясо..
Спитай у гугла - багато рецептів знайдеш
RedСat, завтра кума з київа приїде - спитаю, напишу!
Користувач подумав і додав через 3 хв.:
А ескулапи - це не гребінці? (scallops)
Якщо так, то все одно, що воно таке? =)

Допомога

-