діагностика вагітності УЗД, тести, відчуття... Як дізнатись про вагітність?
Відправлено 22 вересень 2007 - 20:02
Рано чи пізно у кожної жінки виникає підозра, що вона, можливо, вагітна. На цю думку наводять явні признаки, серед яких найважливіші:
а) відсутність менструації (хоча це може бути й свідченням деяких захворювань);
б) грудні залози збільшуються в розмірах, обумовлюючи відчуття місцевого напруження, іноді невеликий біль;
в) у багатьох жінок зранку може з'явитися нудота й навіть блювота, які звичайно не відображаються на апетиті й самопочутті;
г) деякі жінки починають набирати у вазі;
д) відбувається зміна в психіці (жінка може дратуватися, плакати без причини, наступає сонливість або сильна збудливість);
е) розвивається надчутливість до різних запахів;
ж) часто відбувається зміна смаку (відраза до одних продуктів і пристрасть до інших, іноді навіть до неїстівних, наприклад, до крейди);
з) можливо, але необов'язкова, надчутливість до багатьох продуктів парфумерії, гігієни, також харчових продуктів.
Варто врахувати, що ці симптоми не завжди є ознаками вагітності, а можуть свідчити про інші захворювання (нервові, психічні, гінекологічні, онкологічні, хвороби обміну речовин або внутрішніх органів). Новомодні тест-системи дають гарантію тільки на 80-90 відсотків. Тому точний діагноз після належного огляду й аналізів може поставити тільки лікар-гінеколог.
Після перших місяців вагітності з'являються зміни у забарвленні шкірних покровів: у деяких жінок з'являються темно - коричневі плями на чолі й на щоках; навколососкові кружки найчастіше значно темнішають, а по середній лінії живота, від пупка вниз, з'являється смуга коричневого кольору. Ці зміни більше виражені в жінок зі смуглявою шкірою й темним волоссям.
Через кілька тижнів з'являються піхвові виділення білувато-жовтого кольору, які найчастіше тривають (на превеликій жаль вагітної жінки) аж до моменту пологів, що відображає наявність конгестії генітальних органів.
Відсутність менструації не завжди є достовірною ознакою вагітності. Припинення менструації може бути викликане також гормональними розладами, які виснажують захворюваннями або ж сильними психічними травмами.
На початку вагітності менструацію не можна викликати прийомом деяких лікарських препаратів. Навіть на початку вагітності, тобто в момент нідації заплідненого яйця, лікарські засоби не можуть обумовити появу менструації. Коли відсутність менструації викликана іншими причинами, її можна викликати деякими лікарськими гормональними препаратами.
Спроби спричинити аборт за допомогою лікарських препаратів (хінін, гормональні препарати, екстракти або настої трав і т.д.) або ж механічними місцевими маніпуляціями досить часто обумовлюють появу аномалій у плода або серйозні розлади здоров'я в жінки (поразка печінки, нирок, остаточна безплідність і т.д.).
Під час вагітності менструації вже не з'являються. Відомо, що менструація являє собою періодичну місцеву кровотечу невагітної матки. Однак у перші місяці вагітності можуть з'являтися незначні кровотечі приблизно в можливі періоди менструації, що не має ніякого патологічного значення.
Будь-яку маткову кровотечу під час вагітності варто вважати патологічною. Нерідко вона є першою ознакою неминучого викидня.
Об'єктивними ознаками вагітності є наступні:
а) збільшення розмірів матки і її м'яка консистенція;
б) маткова шийка має синюшний відтінок і м'яку консистенцію;
в) соскові кружки мають коричневий відтінок;
г) на четвертому - п'ятому місяці вагітності за допомогою спеціального стетоскопа прослуховується биття серця плода;
д) наявність плода може бути виявлене досить рано за допомогою методів, при яких використовуються ультракороткі хвилі.
Наявність вагітності повинна бути констатована лікарем. На шостому - восьмому тижні після припинення менструації жінка зобов'язана звернутися до гінеколога, і тільки він може підтвердити наявність у неї вагітності. Разом з тим він робить повне дослідження всього організму й, головним чином, статевих органів жінки, а надалі періодичний контроль дозволить лікареві формулювати необхідні поради й перевіряти нормальне протікання вагітності.
Відправлено 23 вересень 2007 - 19:32

Відправлено 24 вересень 2007 - 07:34
Відправлено 24 вересень 2007 - 10:24
Luna (23.9.2007, 20:32) писав:
Так само! :) Я ще до тесту відчувала що вагітна.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.
Відправлено 24 вересень 2007 - 11:34
Antic (24.9.2007, 8:34) писав:
ми не намагалися завагітніти, просто після розмови про те що морально всі готові до того, але не завадило б трохи матеріально ще підрости, стали менш запобіжливі

Відправлено 25 вересень 2007 - 16:04
Відправлено 25 вересень 2007 - 16:07
Я вже готувалая до перевірки, але моє внутрішнє чуття підказало, що я вагітна, тест підтвердив. Я не могла повірити. Зараз у мене вже 7 місяців вагітності, надіюсь доносити, хоча дуже важко.
Відправлено 25 вересень 2007 - 16:13
Відправлено 25 вересень 2007 - 16:13
Antic (25.9.2007, 18:04) писав:
У мене токсикозу не було, апетиту теж. Правда, в ті дні коли мали бути місячні відчувала ниття в низу живота та інколи без причини хотілось плакати. В другій половині вагітності відчула апетит, який ніяк не може пройти.
Відправлено 25 вересень 2007 - 16:18
Antic (25.9.2007, 18:13) писав:
Дякую! Я думаю Вас це також чекає.
Овуляцію не вираховувала. Що допомогло? Не знаю, але з чоловіком шуткую, що після його здачі аналізів в нього все там перелякалось (так як це не зовсім приємна процедура) і подумало, що краще більше не повторювати.
Відправлено 25 вересень 2007 - 16:21
Звідки Ви, Маша?
Відправлено 25 вересень 2007 - 17:15
Коли робити тест на вагітність?
У багатьох жінок, які планують вагітність виникає питання, коли ж можна робити тест на вагітність, щоб побачити 2 заповітні смужечки. Виробники тестів, лікарі та й подруги радять не робити тести до затримки. Давайте розберемося чому й спробуємо прорахувати ймовірність позитивного тесту на вагітність залежно від ДПО (дня після овуляції).
Для наших розрахунків візьмемо за основу тест на вагітність із чутливістю від 25 mUI. Тест реагує на наявність гормону вагітності ХГЛ (хронічний гонадотропін людини) у крові жінки. При чутливості від 25 mUI тест здатен показати позитивний результат, якщо в сечі жінки гормон ХГЛ перевищив цю планку, тобто знаходиться вище рівня 25 mUI. Потрібно знати, що гормон ХГЛ з'являється відразу після імплантації ембріона в стінку матки спочатку в крові, і трохи пізніше в сечі жінки, а імплантація в свою чергу відбувається на 7-10 день після овуляції. При цьому потрібно враховувати, що рівень гормону не підстрибує відразу після імплантації до 25 mUI, а піднімається поступово, збільшуючись щодня в 2 рази.
Припустимо, що імплантація відбулася на 7-ий день після овуляції й виходячи з того, що в цей день рівень ХГЛ "підскочив" до 2 mUI. Наступного дня рівень ХГЛ подвоївся й становить "цілих" 4 mUI. На 9 ДПО знову подвоєння й 8 mUI. Хоча вагітність вже наступила, але для тесту із чутливістю від 25 mUI рівень гормону ще занадто низький, тому тест усе ще буде негативним. Тільки на 11 день після овуляції рівень ХГЛ перший раз перетинає межу в 25 mUI і тест на вагітність може вперше показати слабку другу смужку. При цьому в наших розрахунках ми не враховуємо того, що вміст ХГЛ у сечі може бути набагато нижчим ніж у крові й у кожної жінки цей рівень індивідуальний.
А тепер уявіть собі, що імплантація відбулася не на 7-ий ДПО, а тільки на 10-ий (теж норма!). Це значить, що за нашими розрахунками першу смужечку можна побачити тільки на 14 ДПО. От ми й дісталися до визначення затримки. Звичайно довжина другої фази становить близько 14 днів і саме тому виробники тестів радять проводити тести на вагітність тільки після затримки, тобто не раніше 15-го ДПО.
Імовірність імплантації залежно від ДПО
Кажучи про те, що імплантація відбувається звичайно на 7-10 день після овуляції, потрібно знати, що зрідка трапляється рання й пізня імплантація. Імовірність імплантації залежно від ДПО представлена в списку:
3-5 дпо - 0.68%
6 дпо - 1.39%
7 дпо - 5.56%
8 дпо - 18.06%
9 дпо - 36.81%
10 дпо - 27.78%
11 дпо - 6.94%
12 дпо - 2.78%
Джерело
Відправлено 25 вересень 2007 - 19:43
Antic (25.9.2007, 17:04) писав:
так, можлива, можлива навіть така ситуація, коли до 5 місяців ходиш і нічого не знаєш... місячне і все таке, а тоді йдеш до лікаря перевіритися чи нема в тебе молочниці бо шось таки трохи змінилося :D а там тобі - сюрприз ;) таке в житті буває, що і повірити важко як не бачив на власні очі...
в мене також не було нудоти, живіт не болів, і жодних змін у смаку - хотілося плакати, прокинувся апетит вовчий, боліли груди - але то було аж ніяк не на перших тижнях...

Відправлено 27 вересень 2007 - 16:43
Цитата
Ага, в маминої співробітниці так було. Хоча в неї інколи була нудота зранку. Вона лікувала шлунок. Коли виявила що вагітна був 4-й місяць. :)
Відправлено 28 вересень 2007 - 15:23
Відправлено 28 вересень 2007 - 15:48
Antic (28.9.2007, 16:23) писав:
Таке іноді буває, може бути через особливості гормонального фону. Але часто це може бути загрозою викидня.

Компанія Google дала мені більше, ніж школа та університет.
Не бійся ворогів - у гіршому випадку вони можуть тебе вбити. Не бійся друзів - у гіршому випадку вони можуть тебе зрадити. Бійся байдужих - вони не вбивають і не зраджують, але тільки з їхньої мовчазної згоди існують на землі зрада і вбивство.

Допомога
Вподобай нас на Фейсбуці
Ми ВКонтакі
Ми в Однокласниках