Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Коли малюка відселяти в окрему кімнату - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Коли малюка відселяти в окрему кімнату Чи є якийсь оптимальний вік для цього? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Nadin 

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 листопад 2008 - 12:52

На днях в мене з чоловіком виникла суперечка, щодо того коли дитина вже може спати окремо від батьків, в своїй дитячій кімнаті. Особисто я вважаю, хоч і не з власного поки що досвіду, а із спостережень за чужими дітьми, що швидше ніж через 2 роки то зарано, крім того, що ще залежить яка дитина, чи самостійна і "бойова" чи дуже ніжна, яка без батьків нікуди...А як ви думаєте?
My Signature
Зображення

Наша сила в нашій слабкості!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 листопад 2008 - 13:12

Моя думка: чим довше, тим краще. Можливо в сусідній кімнаті ви і не почуєте, як вночі плаче ваша дитина, може їй щось потрібно, чи вона змерзла, бо скинула ковдрочку, а може, навпаки, накрилась повністю з головою і не має чим дихати.... Я б так не змогла спати і не знати, як там моя дитина. А от коли вона поруч - якось спокійніше!
Nadin, якщо твій чоловік так хоче пошвидше відселити дитину, то купіть собі Радіоняню :).
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 13:23

Чесно кажучи в мене також завмирає серце при думці що дитина буде десь не біля мене, просто мій чоловік бачить виховання дитини в трохи строгих тонах, своє ліжичко, з часом своя кімната і ніяких разом з батьками,причому він здивувався коли почув від мене про два роки і більше, він бачить це швидше. Проте я мати і почуття в нас різні, надіюсь що після народження дитини він трохи змякне бо по своїй суті він дуже любить дітей, от я і хочу на нього подивитися коли він візьме те янголятко на руки, чи захоче його кудись від себе відпускати... :D
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lara! 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 13:28

Ну, по-перше, те, що каже чоловік зараз і те, що казатиме і думатиме після народження дитинки, буде разюче відрізнятися. Зрештою, у мене є подруга, у котрої чоловік теж все казав, що от у фільмах же показують, як дітки сплять у окремих кімнатах... Подруга відповіла, що нічого не має проти, але щоразу до дитинки уночі вставатиме він, буде колисати, приносити на годування, забирати після годування, відносити у ліжечко і знову вкладати. А їй треба висипатися і пильнувати лактацію і півночі бігати з кімнати у кімнату у її найближчі нічні плани не входить. Якось розмови про іншу кімнату для мацьопи стихли самі по собі.
Щодо оптимального віку, то він для усіх діток і батьків індивідуальний, як і все решта. Та ж таки подруга відселила доцю в іншу кімнату після завершення ГВ. Наша Юлька спить у ліжечку, котре поруч з нашим від народження і до тепер. І нічого міняти найближчим часом я не збираюся. Мені так добре і їй також. Вона, коли прокинеться уночі, баче маму з татом поруч і одразу засинає знову. Я вночі не мушу вставати щоразу, щоб накрити її ковдрочкою, бо вона постійно розкривається і спить уся холоднесенька. Та й спокійніше мені стає, коли бачу, як вона сопе солодко. А переселятися окремо будемо, коли зрозумію, що час... :sarcastic:
My Signature
Зображення
Мій "смачний" сайт
Те, що ми говоримо про інших людей, більше розповідає про нас самих. © Un.Known
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 13:30

Nadin, зразу помякне!мій теж на словах був "строгий вихователь",а як побачив те маленьке сонечко,то ніжніше почав до нього ставитися,ніж я. я думаю десь після 3 років,і то серце буде щемити... Я вчора пробувала в ліжечко малого заставити спати-то чоловік його витягнув на руки і каже немучити дитинку...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МанунА 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 листопад 2008 - 13:34

Ми через два місяці переселяємось з однокімнатної квартири в трикімнатну. Відповідно в дітей буде своя кімната. Але в мене інша ситуація-малий буде не сам, а з сестричкою, хоч і кожен в свому ліжку. Він навіть коли просинається то кличе перше "Сяся", а вже потім "мама Ліна", хоч підходжу завжди я :)
My Signature
Кращий спосіб зробити дітей хорошими – це зробити їх щасливими.(Оскар Уальд)
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:42

Дуже рано відселити дитину в іншу кімнату можна, але справді прийдеться намотувати круги по квартирі. Про перший рік і ГВ навіть не варто говорити, само собою зрозуміло. А далі справді треба постійно накривати, поправляти, В мене Юля вночі проситься пісяти, вона просто встає на ноги з закритими очима і каже, сама вона явно не дійде до горшка, та й помити потім горшок треба. А з іншої кімнати я нічого не почую. Думаю всьому свій час і не рідко самі діти підкажуть, коли вже варто.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 17:09

мені здається треба дивитися за поведінкою дитини та потребами батьків. якщо дитині комфортно окремо, вона уже не потребує щохвилинного догляду можна відселяти. якби у нас була можливість, я б напевно вже спробувала відселити, не дивлячись на ГВ.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 17:56

Nadin, я теж гадаю, що раніше 3-х років не варто дитинку відселяти від себе. Ваш чоловік, мабуть, ще не уявляє всієї "кухні" з новонародженими, а фільмів і реклам надивився чимало. Ну звісно, там все так гарно показано: у дитинчати своя кімнатка, де воно приспокійнісінько спить усю ніченьку, а татко з мамою кохаються чи ніжно пригорнувшись, бачать солодкі сни. Ідилія! Не ображайтесь, але попахує таким собі егоїзмом. Може і Вас відразу ж в окрему кімнату, туди ж до дитини ? Наперед не сперечайтеся, народиться дитина, от тоді і поговорите.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Завсідник
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 19:33

Перегляд повідомленняСонячна (29.11.2008, 18:56) писав:

Nadin, я теж гадаю, що раніше 3-х років не варто дитинку відселяти від себе. Ваш чоловік, мабуть, ще не уявляє всієї "кухні" з новонародженими, а фільмів і реклам надивився чимало. Ну звісно, там все так гарно показано: у дитинчати своя кімнатка, де воно приспокійнісінько спить усю ніченьку, а татко з мамою кохаються чи ніжно пригорнувшись, бачать солодкі сни. Ідилія! Не ображайтесь, але попахує таким собі егоїзмом. Може і Вас відразу ж в окрему кімнату, туди ж до дитини ? Наперед не сперечайтеся, народиться дитина, от тоді і поговорите.

Ні, мене він точно не відселить :scratch_one-s_head: в цьому я впевнена, а на рахунок сперечань, я так і роблю, як то кажуть нема чого покищо сперечатись за "пусту торбу". Мені самій стало цікаво, бо ніколи над тим не задумувалась, по собі памятаю, що в дитинстві дуже боялась темноти і навіть мама яка спала поруч не вселяла впевненості і спокою дитині, не говорячи вже про те коли дитина сама в кімнаті :36_3_9: .
My Signature
Зображення

• 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 20:21

Как по мне 2 года сильно ранно, не раньше 3х и то смотреть по ребенку. Для себя это вижу примерно так: когда старшему будет 4-5 лет и если младший будет с ним нормально себя чувствовать, то купим им двухъярусную кровать и отселим отдельно в детскую.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 21:28

Все залежить від дитини, як вона себе буде почувати сама в кімнаті. Звісно щоб це не було насильно. Моя знайома відселила малого, коли він пішов в школу. В нього була окрема кімната, там він проводив день, грався а спати не хотів залишатись.Та коли пішов до школи, то через деякий час сам сказав що спатиме в своїй кімнаті. На все свій час.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 21:36

Ми вирішили на 3 рочки подарувати доці власну кімнату. Жертвуємо своєю спальнею, а самі вирішили облаштуватись на нашій величезній лоджії. Звичайно, подивимось на дитину, чи буде вона до цього готова, але чомусь, дивлячись на неї зараз, мені здається, їй це сподобається.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 30 листопад 2008 - 00:21

Ми мабудь будемо відселяти дітей цього літа і то тому, що старший йде в школу і йому потрібна буде кімната для уроків. Поки що спимо всі в одній кімнаті
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   child_man 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 13 січень 2009 - 22:18

Переконаний, що не варто робити насилля над дитиною, якщо вона не готова бути окремо від батьків. Ото вже сучасні погляди: всі окремо, щоб ніхто нікому не заважав. Тоді заводьте собі Тамагочі і ноу проблем. Згадаймо наших пращурів: усі в одній світлиці і великі і малі, і всім місця вистачало і коханню не заважало.
My Signature
Слова відлітають, написане залишається.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МіркаЕ.І. 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 21:57

В нас так склалося, що ми з чоловіком і сином спимо в одній кімнаті, а навпроти кімната, в якій вкладаю доцю. Справа в тому, що в тій кімнаті, де доня спить, ліжка немає, а якщо з нами спить, то постійно її щось будить, повернутися з боку на бік не можна, вже прокидається, чутлива, тому ми вирішили, що якщо з обох кімнат тримати відкриті двері, то виходить велика одна кімната і їй так краще, бо коли я спала з нею, лише лягаю, постійно прокидалася. Поки маленька і сон не кріпкий, а ще прокидається рано-раненько, нехай все буде так як є. Та я надіюсь, що якщо будемо мати можливість зробити дітям дитячу кімнату, то, як на мене, оптимальний варіант залишити їх одних в кімнаті, в нашому випадку, в 5 і 3 рочки. Хоча не знаю, чи буду я готова відпустити їх так скоро. Та перш за все, мають бути до цього готові діти
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ksyuta_m 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 22:54

Ділюсь досвідом. З старшим мучилась.(нікому було підказати)Я й казки чита ла і умовляла. Ну засне він в ліжечку. А під ранок все рівно до нас тупцяє. Так ходив, поки животик не став займати його територію. Хоча і зараз зранку може прийти пообніматися. Меншого не мучаю. Та він сам іноді біжить до свого ліжечка( як братик).
Чоловік пропонував давно перевести меншого до власного ліжечка. Я погодилась. Але за умови, що якщо буде просити цицю, то папа буде чекати поки я погодую і переклади в ліжечко( бо я просто засипала). Більше це питання не піднімали. :D
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Галочка 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 23:26

[b]МіркаЕ.І.,а як вночі годуєте маленьку?Просто мені важко би було вставати і іти в іншу кімнату годувати а потім назад.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   barbariska 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 23:37

А наша зразу захотіла окрему кімнату, така собі самостійна мадам.
Спочатку пробували класти з нами, то цілий час плакала, прокидалась і спала неспокійно. Потім я з нею відселилась в окрему кімнату десь на місяць. А потім взагалі вона спала спокійно всю ніч, тому десь з двох місяців спить сама у себе в кімнаті. Хочу замітити,що ми не на ГВ. Вночі в нас вкллючена постійно радіо-няня, то я чую кожен рух маленької, та й кімнати поруч, то я й так все чую без проблем.
My Signature
Є люди, у яких живе Бог; є люди, у яких живе диявол; а є люди, у яких живуть тільки глисти. (Фаїна Раневська)

Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Юся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 04 березень 2009 - 23:42

А в нас однокімнатна квартира=))
Так що потреби у відселенні не буде=)))
може колись купимо большу....але коли...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 2 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

1 відвідувачів читають цю тему
0 користувачів, 1 гостей, 0 прихованих користувачів