Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Жінка за кермом - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Жінка за кермом Як Ви ставитеся до жінки, яка водить машину? Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 29 листопад 2008 - 02:39

Хлопці та дівчата! Скажіть будь-ласка чи маєте упереджене ставлення до жінки за кермом? Чи вважаєте, що стереотип: що жінка не може добре водити авто відживає чи нам прийдеться постійно доводити, що жінка-водій і чоловік-водій на дорозі мають однакові права?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 08:36

Права то вони однакові мають. Річ в тому, що останнім часом збільшилась кількість жінок новачків, в них ще мало досвіду, вправності, впевненості. За кордоном, де жінки сіли за кермо на 20 років раніше, такого питання не постає, бо більшість вже керують. А новачки і жінки, і чоловіки керують не дуже. Подивіться в автошколах в класах з 30 учнів буде 20 жінокі 10 чоловіків.
В класі в якому я навчалась чоловіків було десь 8, і 22жіночки.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 10:43

Та багато не лише жінок-новачків, а і підлітків. Батьки накупляли їм машини (а може і права???), то вони тепер ганяють і перегони на дорогах влаштовують, постійно лиш би обігнати, не дивлячись чи є перешкоди на дорозі чи ні, часто створюють аварійні ситуації, а їм хоть би що - головне попонтувати!
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Руденька 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 11:02

Я вважаю що жінка за кермом більш уважніша ніж чоловік, тому і аварій більше роблять чоловіки.
My Signature
Зображення
Щоб освітлювати світлом інших, треба носити сонце в собі:)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:06

Все таки більшість чоловіків у нас упереджено ставиться до жінки-водія. По-перше, жінок побільшало на дорогах лише пару років тому, а по-друге, в нашій країні взагалі немає поваги до жінок :sarcastic: . Досить часто чоловік не поважає власну дружину і при нагоді дорікне "ти куди їдеш??? ти шо не бачиш??", а що вже говорити про інших... Оскільки сама планую в близькому майбутньому бути водієм, то, звичайно, на рівні відношусь до водіїв бідь-якої статі. Але чоловіки ще довго звикатимуть до того, що і тут жінка вже з"явилась :D
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:34

Перегляд повідомленняМаруся (29.11.2008, 8:36) писав:

Права то вони однакові мають. Річ в тому, що останнім часом збільшилась кількість жінок новачків, в них ще мало досвіду, вправності, впевненості. За кордоном, де жінки сіли за кермо на 20 років раніше, такого питання не постає, бо більшість вже керують. А новачки і жінки, і чоловіки керують не дуже. Подивіться в автошколах в класах з 30 учнів буде 20 жінокі 10 чоловіків.
В класі в якому я навчалась чоловіків було десь 8, і 22жіночки.

Жінок в автошколі більше я вважаю з інших причин, тому що в наші країні "купити права" ніхто не відміняв, а чоловіки в основному за таким принципом і діють. Я не кажу всі, я кажу, більшіть. А у жінок страху більше і їм хочеться все таки перше знання отримати, потім з інструкоторм похздити, щоб на дорогу виїхати. А я знаю багатьох чоловіків, які водили з підліткового віку, бо коли у тьата є машина, то син вчиться само собою, потім вони вважають, що ходити їм на курси не потрібно. Ще знаю чоловіків, які вважають, що правила і так знають і в техніці розбираються, то тільки беруть інструктора.
А щодо новачків в принціипі, то вони ріко в ДТП попадають, в основному ті водії, яким здається, що вони вже Аси.

Якщо жінка водить добре, то викликає повагу у чоловіків, але якщо вона бідненька, припуститься невеличкої помилки ( наприклад, поворот забуде виключити на кілька сек пізніше) то чоловіку таке прбачиться. а жінка получає ярлик: " Баба за кермом" чи "Блондинка". Грубо. але це ще делікатно, порівняно з тм, що вони дійсно говорять.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:39

Я за жінок-водіїв, але з стажем. А поки що таких баришень на дорозі мало. Якщо є практика, то відповідно ніякої загрози іншим учасникам дорожнього руху такий водій не завдасть. Це доречі і чоловіків теж стосується.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:43

Ну а я вважаю, що не має принципового значення стать водія. Має значення відповідальність, уважність, толерантність, знання правил і їх дотримання на дорозі.
Проблема, як на мене, в культурі водіння...
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:54

Перегляд повідомленняСвітланочка (29.11.2008, 14:39) писав:

Я за жінок-водіїв, але з стажем. А поки що таких баришень на дорозі мало.

А звідки той стаж візьметься? Забули вже всі водії, як колись починали, їздили повільно, доріг не знали. А то їм тепер здається, що у них той стаж в крові був. :scratch_one-s_head:

Була б нормальна культура водіння, нікому новачки не заважали б.
А наші водії люблять показати, що вони тут головні на дорозі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украля 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 14:56

Але ж практика приходить лише з досвідом, по-іншому не буває. Зрозуміло відразу після автошколи не варто їхати в центр, де і так пробок куча, а новачок ще більше ускладнить задачу. Адже перші два роки і швидкість має бути до 70 км/год, тобто за містом теж " лихачити" без досвіду не дозволяється. Тут дійсно перетинається самовпевненість і елементарна культура водіння. Кожен повинен розраховувати свої можливості, але ж право на помилку теж ніхто не відміняв.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 15:02

А ще ускладнює ситуацію, та дрна ієрархія машин. Якщо їде джип з затемненими шклами, то ніхто йому навіть не посигналить, навіть не видно хто там за кермом. А як їде жінка в маленькому авто вітчизняного виробництва, то вже і сигналити і підрізати можна. Є у мене коліжанка, водить дуже обережно, їздила на татові "8" то завжди знаходився якийсь "пацан", якому дороги мало. А як пересідає на чоловчіка "Інфініті" , то хоч би з шв 30 км год їхала, ніхто навіть не пискне.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 29 листопад 2008 - 17:14

Коліжанка, цілковита правда! у нас якийсь такий менталітет, крім того роками формувалося уявлення, що жінці не місце за кермом.
хоча у жінок кращий боковий зір, вони більш обережніші та виваженіші за кермом, а перевага чоловіків - краще орієнтуються у надзвичайній ситуації.
перш за все повинна бути культура руху і поведінки на дорозі. тоді й не важливо, хто за кермом - жінка чи чоловік.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонячна 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 29 листопад 2008 - 17:23

Як на мене, головне не стаж і не стать, а культура поведінки на дорозі. Нажаль, її немає.
My Signature
Щастя можливе тільки тоді, коли людина стає джерелом щастя для інших.

Останнє слово має залишатись за чоловіком. І це слово: "Так, кохана!"
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 18:34

Стаж треба наїзжувати там де мало машин, щоб попавши в пробку чи якусь складну ситуацію на дорозі, не почуватися розгубленою. А нє, вчора отримала(мав) права і давай всюди пхатися тою машиною.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 18:38

Світланочка, згідна, що треба тренуватися там де мало машин, так і роблять. А пхатися машиною в активний рух, коли не маєш навиків, ніхто не ризикує, страшно.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 29 листопад 2008 - 18:44

Перегляд повідомленняСвітланочка (29.11.2008, 18:34) писав:

Стаж треба наїзжувати там де мало машин, щоб попавши в пробку чи якусь складну ситуацію на дорозі, не почуватися розгубленою. А нє, вчора отримала(мав) права і давай всюди пхатися тою машиною.

То певно я така буду, я і зараз, в статусі учня так роблю.Інструктор в шоці, каже що в мене інстинкт самозбереження спить...
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 18:50

Коліжанка я ще мала на увазі, що в стажі має значення не тільки практика водіння, а і вміння швидко реагувати, координувати свої рухи. Щоб мозок ще не встиг подумати, а руки-ноги вже робили. Бо як почнеш думати де тормоз, що в зеркало треба глянути. як руль вивернути, а тебе вже раз....і хлопнули. По собі знаю :scratch_one-s_head:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 23:11

:scratch_one-s_head: :ireful: :sneeze: :blink: :blink: жінка за кермом - злочинець, серед усих моїх знайомих жінок-водіїв є лише 3 які дійсно гарно водять (можна сказати - по чоловічому, але всі вони такі собі бойбаби). я не стверджую що всі чоловіки гарно вміють їздити, і не в стажові тут справа але дійсно на дорозі багато КЛАВ, хоча і достатньо АЛЬОШ, може дійсно справа в співвідношенні......
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 23:24

Ой,ROMZES,, це вже не смішно, я взагалі помітила, що словосполучення "жінка за кермом" ( є більш брутальні варіанти)))це як ругатєльство стало. Їду з чоловіком, якась там пані не так поїхала, якби йому ттреба було, він: блін, жінка за кермом.., далі якийсь мужик щось не то зробив, він: їздить, як жінка. Нічого, що його жінка теж водить авто)))).Я сама і кілька знайомих дівчат, які водять, теж казали, що коли на дорозі хтось там "тормозить", то теж так думають:" А, зрозуміло, жінка за кермом".
Але зато, як хвалять чоловіки, то кажуть, як мужик машину водить.

З таким підходом, нам, напевно, треба змиритися з тим, що ще довго не станемо своїми на дорозі, поруч з чоловіками))).
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 29 листопад 2008 - 23:36

Перегляд повідомленняКоліжанка (29.11.2008, 23:24) писав:

Ой,ROMZES,, це вже не смішно, я взагалі помітила, що словосполучення "жінка за кермом" ( є більш брутальні варіанти)))це як ругатєльство стало. Їду з чоловіком, якась там пані не так поїхала, якби йому ттреба було, він: блін, жінка за кермом.., далі якийсь мужик щось не то зробив, він: їздить, як жінка. Нічого, що його жінка теж водить авто)))).Я сама і кілька знайомих дівчат, які водять, теж казали, що коли на дорозі хтось там "тормозить", то теж так думають:" А, зрозуміло, жінка за кермом".
Але зато, як хвалять чоловіки, то кажуть, як мужик машину водить.

З таким підходом, нам, напевно, треба змиритися з тим, що ще довго не станемо своїми на дорозі, поруч з чоловіками))).

я щонайменше погоджуюся що є жінки які гарно керують авто :D і стверджую що є чоловіки які краще б їздили на тролейбусі в якості пасажира...... :scratch_one-s_head: будьте уважні і користуйтеся головою не лиш для того щоб косметику на неї накладувати і все буде добре :ireful:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему