Проблемні діти в класі чи є у вашому класі діти з інтернатів
Відправлено 28 листопад 2008 - 12:27
Ясно ці дітки теж мають право на освіту поряд з нашими дітьми. Але які там проблеми! Чи ці діти з колишніх неблагополучних сімей не є травмовані психічно? і які можливі наслідки?може з ними мав би працювати психолог?
Стикався хтось з подібним?
Відправлено 28 листопад 2008 - 13:01
Відправлено 28 листопад 2008 - 16:00
Я думаю що дирекція знає про цю ситуацію і відповідним чином слідкує, і це їхня відповідальність. А відповідальність батьків в класі показати своїм дітям нормальне ставлення до дітей які не мали щастя виховуватись з батьками і можливо навіть у чомусь допомогти їм.
Відправлено 28 листопад 2008 - 16:12
В нас першокласник може вчительці показувати язика, робити дрібні збитки по школі. Двоє дівчаток в 1класі не засвоїли програми, їм по 10 років, старшують над меншими однолітками. на продовженій групі ставлять в куток інших дітей, роздають щиглі, пишуть дітям зауваження в щоденники червоною ручкою. Цікаво, де дивиться вчитель з продовженої групи.
Психолог розказувала, що коли в сім"ї сварки, це негативно відбивається на дітях. А яка психіка тієї дитини, в якої на очах зарізали маму?Чи в дитини, яка до шкільної пори жебракувала?
Може мали б бути спеціалізовані школи, де працювали б з дітьми психологи? насправді, дуже шкода тих діток.
Користувач подумав і додав через 8 хв.:
наденька (28.11.2008, 16:00) писав:
Цілком з вами згідна. Наприклад моя дитина в 1 класі про цю ситуацію нічого не знає, а я і не розповідаю їй. Причому ще і вчителька толерантна і не виділяє цих діток з колективу.
але є мами, які просто настроюють своїх дітей, забороняють спілкуватися і т.д. Тому і виникає думка-- може краще було б, якби ті дітки були якось обережені, чи були в своєму колективі, а вчителі до них приходили. Але від вступу в доросле життя все одно не вбережеш. А там маса розчарувань...
Відправлено 28 листопад 2008 - 17:38
в Україні започаткавона програма підтримки інклюзивної освіти. кілька років були експериментальні класи, отримали чудові результати (а хто б сумнівався) і мабуть помало впроваджують.
я проти інклюзії, тому краще не буду висловлюватися в цьому напрямку, адже це не гуманно і суперечить сучасним освітнім тенденціям.
але.я вважаю, що педагоги не повинні були повідомляти про це батьків. оскільки відразу б почалося навішування ярликів на діток з інтернату.
з іншої сторони педагоги повинні мати спеціальну підготовку, щоб працювати з таким класом - це питання ви можете піднімати на батьківських зборах, або з дирекцією закладу (якщо звісно хочете щоб на вас взлилася вчителька). якщо вчителька не має спеціальних знань, умінь та навичок - результати можуть бути плачевними.
і на останок. діти з інтернату - це ще квіточки. інклюзивна освіта передбачає спільне навчання нормальних дітей з дітками які мають відхилення навіть у психічному розвитку (це щоб не писати грубо).
Відправлено 28 листопад 2008 - 18:32
Практика показує, що діти-правопорушники при спілкуванні з нормальними дітьми не стають добрими, вихованими..., а навпаки, сприяють зміні поведінки оточуючих. "Педагогічна поема" Макаренка - якравий взірець спілкування з такими дітьми, але вчитель у простій школі та й не тільки в простій, не може і не має права застосовувати описані методи. А слова нічого часом недають.
А от щодо дітей-сиріт, то вони повинні бути у одному колективі зі "звичайними" дітьми і звісно ж, ні в якому разі не можна повідомляти про те, що ці дати є сиротами.
Цитата
А це взагалі не можна допускати. Те, що діти відстають від програми, то ще півбіди (діти є різні), а от їх поведінка не є нормальною. Вчитель в школі повинен бути другом-наставником для дітей, який ВСЕ БАЧИТЬ І ЧУЄ.
Так багато накалякала, що аж сама злякалась.
Відправлено 29 листопад 2008 - 17:50
Важче тим,в яких батьки позбавлені батьківських прав. Все таки діти спілкуються з ними. Мені здається, що вони не можуть "вирватися" з батьківського впливу.
Ще є питання спадковості. Є деякі риси, закладені генетично. Наприклад, дівчинка-циганочка не знаю чи довчиться 12 класів, в такому віці її однолітки давно вже народжують.
Так що питань багато. Вчитель не робить між дітьми різниці, старається їх здружити. Але домашніх дітей відразу відрізнити, інший рівень розвитку, виховання.
Думаю про те, щоб забрати свою дитину в іншу школу. Але чи не буде там такого ж?
Відправлено 29 листопад 2008 - 18:04
я б теж пошукала іншу школу, але не факт, що в іншій школі наступного року у клас не потрапить кілька діток з особливими потребами.
можливо пошукати елітну школу.
Відправлено 30 листопад 2008 - 21:01
В нас наприклад є 2 знайомих в одних дитина з хворобою Дауна в інших з аутизмом...чого натерпілись ці батьки від людей навколо не хочу навіть описувати і думаю якщо б їхній дітям дозволили хоча б просто відвідувати школи це набагато б покращило ситуацію - діти б навчились не сміятись і не обзиватись словами типу "ти даун" і т.д. Я розумію що це не просте питання, і що потрібні кваліфіковані фахівці - але з іншого боку і потрібна зміна ставлення до певних категорій дітей - поки що ці особливі діти не включені до нашого суспільства і є справжніми "ізгоями", хоча далеко не всі вони настільки відсталі щоб не розуміти нічого і не хотіти спілкування...
Відправлено 01 грудень 2008 - 00:02
Відправлено 01 грудень 2008 - 10:07
Відправлено 01 грудень 2008 - 15:05
1) моя дитина наслідувала їх модель поведінки, а це обов"язково відбудеться у спільних класах
2) моя дитина вчилася у класі з такими дітьми. оскільки часто вчитель орієнтується на середнє, яке може суттєво понизитися з появою дітей з особливими потребами
3) перспективи появи таких учнів у школанта внз мене не тішать ще й з позицій ліберального ставлення, коли за одні й ті самі досягнення звичайні діти отримують двійки, а діти з особливими потребами четвірки, а то й п"ятірки. це допустимо у спеціалізованій школі, але не звичайній.
так, я егоїстка. і не вважаю, що єдино можлививй спосіб розширити "зону бачення" це введення інклюзії є інші менш травматичні (як для однієї, так і для іншої сторони) способи. та нажаль наші гуманісти все зроблять чперез попу.
до речі діти з особливими потребами теж не в захваті від цих нововведень. якщо вас цікавить, я наведу висловлювання одного хлопчика.
Відправлено 01 грудень 2008 - 15:24
А щодо дітей з інтернату, то вважаю, що дирекція школи мала б про це повідомити батькам, пояснивши чому так і як навчити своїх дітей відноситися до інших - з розумінням, повагою іт.д. А то зараз всі починають, то дітей забирати зі школи, то казати, щоб не розмовляли.
Якщо б це стосувалося моєї дитини і я бачила, що від того спілкування нічого доброго, а тільки зле, то подумала над тим, щоб забрати дитину. Але дитині ні в якому разі не говорила, ні про свої побоювання, ні не показувала негативного ставлення до тих дітей, а навпаки вчила б спілкуванню і взаєморозумінню.
Відправлено 01 грудень 2008 - 16:01
Цитата
гра з вогнем, ти не егоїстка. Дісно, діти з вадами розвиваються набагато повільніше, набагато гірше навчаються. А основне завдання школи навчити здорових дітей, а не орієнтуватись у навчанні на чийсь розвиток. Те, що хворих діток остерігаються, їх дражнять, то це звісно ж погано. Толерантності потрібно вчити, але не під час навчання в школі. Мені здається, що ефективнішим би було, якби дітки з особливими потребани спілкувались зі здоровими дітками в спеціальних гуртках, під час ненав"язливих, розвиваючих занять.
Відправлено 01 грудень 2008 - 16:31
Для дітей з інтернату можна робити вийнятки, але у випадку, що їхня поведінка не буде негативним прикладом, тобто інтернатських дітей брати лише в яких хороша поведінка. Хоча тут теж є свої але... Інтернатські діти не можуть мати те, що є у дітей з сім"єю(речі, одяг, подарунки на свята і т.п.), тому це може породжувати в них ненависть. Та і тут є нюанси - є також діти з неблагополучних сімей, які хоть не з інтернату, та все одно стоять поруч, бо нічого доброго в своєму житті не бачать. То получається їх теж треба окремо вчити. Одним словом, в нас всюди бардак, у школах в тому числі.
Відправлено 01 грудень 2008 - 17:47
Маю порівняння: перевела свого сина в іншу школу, так склались обставини, в першій школі, там якось простіше було в плані навчання, сильніший клас був, дитина тягнулась до кращого. В другій - слабший клас і дитина порівняно "блєстає" тобто і вчитись то особливо не треба. Старанність пропала. Все тепер насильно, нав'язую, пояснюю для чого потрібно вчитися. А на батьківські збори підеш, то це взагалі страшно, коли батьки вчительці просторікують (не всі звичайно, але є такі особини, інакше не назвеш, ну бидло), то звідки в дітей візьметься виховання, в школі? Вчитель сам нічого не зробить, а якщо в нього ще немає зацікавленості і покликання душі навчати дітей, а зараз таких хоч греблю гати, відчитав години і крапка.
А щоб хворі діти спілкувались зі здоровими, можна організовувати якісь виховні години, чи то пак заняття, на яких обов'язково був би психолог, але не навчання. Навчання все таки повинно бути відповідно до можливостей дітей.
Коли я навчалась в школі, в нас в класі було 11 учнів, і то клас був поділений на групи, образно кажучи, слабшу і сильнішу: учні в сильнішій групі мали можливість опрацьовувати більше матеріалу і більш поглиблено, а в слабшій групі орієнтувалися на засвоєння основної програми. Задумка непогана, але мені не подобалось, коли деякі вчителі обзивали слабших учнів.
Відправлено 02 грудень 2008 - 17:41
Якщо в класі сформується "кістяк" слабших дітей, то як мотивувати дитині потребу вчитися краще? Згідна з вами, [b] lel [\b], старанність пропадає.
Хотілося б у початкових класах придивитися до своєї дитини, до її потягів до різних предметів. А тоді вже визначитися щодо школи з певним напрямком.
В класі моєї доньки 7-8 дітей з інтернату, які не засвоїли програми, деяким по 10 років. Невідомо, чи їх переведуть у 2й клас. Звичайно, вчитель відволікається на них і відстає цілий клас.
Тут форумчани обговорювали проблему дітей з вадами. Але я ще не чула, щоб такі діти вчились у звичайних школах. Чи є такі випадки?
Відправлено 02 грудень 2008 - 19:23
Відправлено 02 грудень 2008 - 20:44
мова не йди "про сидить дома і не псує картини благополучного життя", а про те, що сучасна школа не володіє достатньою кількістю ресурсів, щоб надати гідну підтримку на навчання дітям з особливими потребами, зате такими ресурсами володіє спеціалізована школа. питання соціалізації та толерантності можна виріити іншими способами, а не зарахунок як однієї так і іншої сторони.
стосовно розуму-бідності, ви узагальнили. окрім категорій розум, бідність, існують ще категорії духовні та моральні. подумайте над цим.
Відправлено 03 грудень 2008 - 04:16

Допомога