Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Причини розлучень - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Причини розлучень Оцінка: -----

Опитування: Причини розлучень (447 користувачів проголосувало)Visualizar Votos

якими є зараз причини розлучень?

1. Матеріальні , побутові проблеми (144 голосів [20.48%])

Відсоток голосів: 20.48%

2. Послаблення цінності сім'ї для сучасного покоління (117 голосів [16.64%])

Відсоток голосів: 16.64%

3. Психологічна несумісність (105 голосів [14.94%])

Відсоток голосів: 14.94%

4. Монотонність подружнього життя (70 голосів [9.96%])

Відсоток голосів: 9.96%

5. Нове кохання (68 голосів [9.67%])

Відсоток голосів: 9.67%

6. Відсутність дітей (33 голосів [4.69%])

Відсоток голосів: 4.69%

7. Алкогольна/наркотична залежність одного з подружжя (114 голосів [16.22%])

Відсоток голосів: 16.22%

8. інше (52 голосів [7.40%])

Відсоток голосів: 7.40%

Голосувати Гості не мають права голосу

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 27 листопад 2008 - 17:12

Тема досить сумна... Знайомі зараз на межі розлуження. Дуже шкода, гарна була сім*я, дитинці вже 2 роки... Нікому не побажаю такого завершення стосунків, але все-таки...
Що може, на Вашу думку послужити серйозною причиною для розлучення? Як ви взагалі відноситесь до такого способу вирішення сімейних проблем? Що такого (гіпотетично) повинно статись, щоб Ви почали думати про розлучення?

Найбезглуздіші причини для розлучення
Текст, що розкривається
Приводом для розлучення можуть стати найбезглуздіші ситуації. Так в Канаді дружині досить пред'явити суду довідку про те, що по гучності хропіння її чоловік може конкурувати з ревом двигуна гоночного автомобіля, і вона тут же одержує бажане розлучення.
А в Стародавньому Римі чоловік міг прогнати свою дружину, якщо вона зрадила йому, зробила копії з ключів чоловіка або випила вино, що не доброджувало. До речі, щоб перевірити, чи не зловживала дружина алкоголем, римляни винайшли красивий звичай, який так їм сподобався, що дійшов до наших днів - цілувати жінку в губи.
Згідно із законом Ману індієць міг змінити дружину, що не народжує дітей на 8 році шлюбу, що народжує мертвих дітей - на 10 році, народжує тільки дівчаток - на 11 році. А ось сварливу дружину можна було змінити негайно. У Китаї сварливість і пліткування також є юридично обгрунтованим приводом для розлучення.
У Італії - примушення до миття посуду і домашній роботі може також служити приводом для розлучення.
У Єгипті професор, виявивши в першу шлюбну ніч в ліжку лису дружину, тут же звернувся до поліції, звинуватив її в обмані і зажадав розлучення.
У корейців причин налічувалося сім, причому найжахливіший привід - нешанобливість до батьків чоловіка, вистачало звинувачення тільки в цьому. Решта звинувачень (не зійшлися характерами і т.д.) окремо приводом для розлучення не служили.
Акт вандалізму в Англії - достатня причина для розлучення. Футбольний фанат Нил Дьюхарт подав на розлучення. Причиною послужив «акт вандалізму» з боку дружини, що попрала його улюблену футболку з колекцією автографів.
У Японії сон в непристойній позі - одна з вагомих причин для судді дозволити розлучення.

В ОПИТУВАННІ ДОПУСКАЄТЬСЯ МНОГОКРАТНИЙ ВИБІР, ТОМУ МОЖНА НЕ ЗУПИНЯТИСЬ ЛИШЕ НА ОДНІЙ ПРИЧИНІ.
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Украся Поділля 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 18 лютий 2009 - 01:23

Да-а-а ! Немає меж людській фантазії.
Я відповіла "інше", оскільки вважаю усі ті причини похідними.
Якщо все таки одружувались "без дулі в кармані", чи "жаби за пазухою" :blush: (я маю на увазі не маючи матеріальних вигод, не назло другу тощо), і маючи нормальне вміння іти на компроміси, то напевне повинна бути основа, до якої найкраще підходить слово духовна :prapor:
My Signature
Зображення
Навчайтесь у всіх але не повторюйте нікого!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilysik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 12:09

Відповіла "Послаблення цінності сім'ї для сучасного покоління". Решта причин похідні від цієї... Сумно. Навіть не хочеться думати про те, що могло б спонукати мене на такий крок. Дуже люблю свого чоловіка. :diablo:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 18 лютий 2009 - 12:13

Різні погляди на життя і різні цілі - ось мені здається найголовніша причина, а всі решта - похідні від неї.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 12:24

Думала, що я одна лише проголосую за алкогольну/наркот.залежності. Бачу, що ні... Звичайно, як на мене, причин може бути багато. Але тепер багато знайомих розходяться /розводяться саме з цієї причини... Сумно... Адже Україна посідає перше місце(здається в Європі) у поширенні алкоголізму серед молоді.
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   Time Out 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 12:41

Я вибрала інше, тому що причина розлучень в кожному випадку інша. Часто це кілька причин. Я проаналізувала причини розлучень деяких своїх родичів і знайомих. І всі вони різні. Але у багатьох випадках шлюб уже був приречений на розпад. Одна подруга вийшла заміж назло своєму коханому. Причина розлучення - зрада чоловіка.
Іншого знайомого фактично одружила дівчина на собі. Хоча й нього на той час була інша (значно краща дівчина). Розлучилися через потсійні скандали і ревнощі дружини, бо вона відчувала, що її чоловік не кохає. Він одружився вдруге і щасливо живе в іншому шлюбі понад 10 років.
Причини розлучення іншої своєї знайомої чітко визначити я й не можу. Тут їх багато (в основному посприяла свекруха). Але тут сім"ю можна було спасти.
Наспраді дуже сумно, що сім"ї розпадаються. Просто іноді до шлюбу не відносяться серйозно. А потім страждають і самі, і тим більше діти.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 18 лютий 2009 - 13:14

Каже, що я вже голосувала в опитуванні... Чесно кажучи, точно не пам"ятаю, але скоріше за "Монотонність подружнього життя". Думаю, що, якщо починалося все з щирого кожання і саме воно спонукало взяти шлюб, то монотонність - найімовірніша причина. Коли згодом стосунки стають спокійніші ніж були колись, зникає родзинка і з"являються думки типу "Ти вже не той, за кого я виходила заміж", ну і так далі. Десь читала, що жінка, виходячи за чоловіка, мріє його змінити, а змінивши, каже, що він вже не той...
Гадаю, що розлучення виникають через те, що чоловік/дружина знаходить деінде щось таке, чого йому бракує, але що не може дати його законна половинка..
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 13:57

Відповіла Послаблення цінності сім'ї для сучасного покоління тому що питання стояло якими є зараз причини розлучень? Вважаю що зараз багато пар до створення сім"ї підходять несерйозно. От вони і розлучаються. Нема поваги одне до одного, взаєморозуміння. Одружуються для галочки, по своєму певному розрахунку. На другий день після весілля починають гуляти, бухати і битися (ну це я так для прикладу)
Не розлучаються ті, які справді розуміють що сім"я - то не серіал, де має бути гострий сюжет. Це не тільки любов, позитив і суцільна романтика. Сім"я - це вміння пробачати, йти на компроміс, змовчати, підтримати, бути одним цілим і старатися не допустити, щоб десь на стороні хтось міг дати твоїй половинці щось краще. А взагалі, якщо сім"я справжня, то ніхто не буде того іншого кращого шукати.
My Signature
Зображення
  • 3
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Ameli 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 14:55

Причин багатенько, думаю всіх не перелічити, шкода лише діточок, які страждають через розлуку з кимось з батьків.
My Signature
Зображення

Зображення

Постійно хочу дві речі: схуднути і поїсти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   МаМуська 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 лютий 2009 - 15:03

Перегляд повідомленняjane (18.2.2009, 13:14) писав:

Каже, що я вже голосувала в опитуванні... Чесно кажучи, точно не пам"ятаю, але скоріше за "Монотонність подружнього життя". Думаю, що, якщо починалося все з щирого кожання і саме воно спонукало взяти шлюб, то монотонність - найімовірніша причина. Коли згодом стосунки стають спокійніші ніж були колись, зникає родзинка і з"являються думки типу "Ти вже не той, за кого я виходила заміж", ну і так далі. Десь читала, що жінка, виходячи за чоловіка, мріє його змінити, а змінивши, каже, що він вже не той...
Гадаю, що розлучення виникають через те, що чоловік/дружина знаходить деінде щось таке, чого йому бракує, але що не може дати його законна половинка..

Повністю згодна!!!! Вибрала теж саме, тому що стикалась в житті з такою проблемою(((( :sad:
My Signature
ЗображенняЗображення
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 16:13

Хм... дійсно причин багато і всі вони мають місце в житті. На жаль. Тому мені залишається тільки додати, таку причину як відсутність взаємопорозуміння і небажання йти на компроміси, поступатися чимось задля чогось... в нашому випадку для збереження гармонії вдома, що перешкоджає розлученню. Можливо ще амбіційність двох сторін.
Та й загалом, якщо прочитати тему про "Зраду", то там також у відповідях форумчан є ці причини, адже це дві дуже подібні теми!
Втім, я вважаю краще розлучатися ніж мучити і самому мучитися. Навіть заради дітей, бо сумніваюся, що їм подобатиметься постійна гризня в хаті! Це погано навіть з тої сторони, що тоді формуються погляди у дитина на сімю. А приклад щось не дуже вдалий.
Тому най мама шукає нового тата, а старий тато піклується про свою дитинку провідуваннями, дзвінками... тощо.
Щось "Остапа" понесло... про наслідки. Але то життя, і наслідки завжи є, були і будуть. За будь-яких обставин, при будь-яких ситуаціях...

P.S.
Філософ самоучка! :D
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   MOZILA 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 16:16

Довго думала і написала "Алкогольна/наркотична залежність". Сюди також можна віднести залежність від ігрових автоматів. Допомогти алкоголіку чи наркоману не можливо (як би ти цього не хотів і намагався щось зробити), тут головне вже рятувати себе і дитину. Бачила, як мучиться РОКАМИ моя подруга, ні кому не побажаю пережити таке. :sad:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 16:54

мені здається не менш важливим є вміння визначати і говорити про свої потреби, ну і побут (в тому числі чинник матеріальний доливає олії). не думмаю, що цінність сім"ї послабилась, просто розлучення стали якби доступнішими, натомість тиск суспільства, щоб одружуватись (особливо, коли є постійний партнер) залишились на тому ж рівні. А ще шаленний темп життя, при якому не бачиш сенсу витрачати час і молодість на спроби врятувати сім"ю чи когось виправити (напр., алкогольна залежність), пропаганда індивідуалізму. Теж вважаю, що як вже зле, то ліпше мирно розійтись, ніж все життя "жертись" і травмувати дітей.
  • 0
  • Back To Top

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 17:21

Перегляд повідомленняЩасливий татусь (18.2.2009, 16:13) писав:

Втім, я вважаю краще розлучатися ніж мучити і самому мучитися. Навіть заради дітей, бо сумніваюся, що їм подобатиметься постійна гризня в хаті! Це погано навіть з тої сторони, що тоді формуються погляди у дитина на сімю. А приклад щось не дуже вдалий.
Тому най мама шукає нового тата, а старий тато піклується про свою дитинку провідуваннями, дзвінками... тощо.

Золоті слова!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зайка* 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 18:49

Думаю також, що причин для розлучень є багато. Одна з них є та, що не цінуємо те, що маємо. В наш час, наповнений найновішою технікою, інтернетом, наркотиками і т.п., існує багато спокус, що віддаляють нас від сім ї. Саме прикре те (підтримую думку інших дописувачів), що страдають діти. Сім я однієї подруги дискутує кожен другий тиждень про розлучення і це вже стало повсякденням. Пакуються речі, роcxодяться, живуть окремо, через тиждень знову сходяться і так по колу. Подруга хоче розвестись, стримує тільки те, що брала церковний шлюб і що мають донечку. Її чоловік її не розуміє. Його все задовільняє. Так як вона зараз в декреті, то він вважає себе героєм, бо зарплату додому приносить, тому дозволяє собі випивати та викидати гроші на ліво на право, проводячи час із друзями, а не сім єю... І в це той час, коли кругом криза і доньці на памперси не вистачає.
Розлучення- це великий крок у нове життя і в якійсь мірі відповідь на питання: бути чи не бути? :girl_devil:
My Signature
Щастя бути мамою...
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   sigunov 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 18 лютий 2009 - 20:00

Я вважаю, що найпоширеніша причина розлучення - неготовність до сімейного життя! Декілька моїх родичів і деякі знайомі розлучилися саме через це.
My Signature
Радий новим знайомствам: все про мене в моєму профілі.
  • 0
  • Back To Top

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 лютий 2009 - 20:33

sigunov, а коли розлучаються через 10-20 років (що найбільше буває) - це теж неготовність?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюшк@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 18 лютий 2009 - 20:52

Настюша, дійсно, чимало розлучень через неготовність, особливо молоді пари які просто не готові до цього. Але я відповіла ще алкоголь - це також значно впливає. А взагалі я вважаю так само як і Щасливий татусь. Дуже важливе значення в сімейному житті відіграє взаємопорозуміння та вміння уступати та пробачати одне одному. На мою думку це основна причина. Коли немає взаємопорозуміння, то один з подружжя шукає цього на стороні - ось вам і подружня зрада та розлучення...
My Signature
Зображення Зображення
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Щасливий татусь 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 19 лютий 2009 - 08:05

О! Знаєте шо? Ну то ми говорили трошки про так би мовити тепличні умови життя, але, на жаль, є ще й третя, так би мовити, рідна причина - "вредітелі". Якщо немає де жити, вони намагаються вас вчити як жити, і не так своїх дітей, як зятя чи невістку. А якщо збираються двоє амбіційних людей, а син чи донька любить дуже маму чи тата і не погоджується на переїзд, чи не хоче чи немає можливостей, то... як казав мій знайомий: "тобі добре в тебе є дружина, а я ніби одружений, а сплю сам". "Ну і дурний" - відповів я. От.
Так що батьки і відсутність житла, грошей також вносять свою лепту.
А ще дуже багато батьків розлучаються, якщо одружувалися через зальот!

Хоча, причин дуже багато, просто як на мене, потрібно визначити, які нині причини найпошириніші і які найнебезпечніші для молодого подружжя в перші роки "жіздні".
Але молодь то молодь, а зараз модно розлучатися і у більш зрілому віці, після 10-20 років спільного життя. Ось це дійсно страшно. Бо за плечима стільки років спільного життя, а попереду... страх і невпевненість!
My Signature
Майстер улюблених іграшок :)
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Танюшк@ 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 19 лютий 2009 - 08:20

Але я такі сім'ї, які заради дітей і не розлучаються. А живуть і мучаться разом, зраджують одне одному. А на рахунок "зальота", то в загальному, розлучаються молоді сім'ї, тобто самі батьки молоді...Вони не нагулялися і продовжують свої походеньки...
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 12 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему