Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Фімоз у маленьких. - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Фімоз у маленьких. Чи варто щось робити? Оцінка: ***** 2 Голосів

Користувач поза мережею   Sju 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 24 листопад 2008 - 11:53

Нам ще ніби рано про це думати, але досвід моєї подруги, яка має вже 5-річного сина і збирається везти його лікувати від фімозу(лікарі її страшать ще з синових півроку) змусив мене задуматись вже. :wacko3:

Коли я ще вагітною ходила на курси, нам радили 2 рази на тиждень потрошки відкривати головку. Трохи почитала в інеті, та й сама думаю - а для чого головка має відкриватись в маленьких дітей? :cray: Чи то може наші лікарі перебільшують і просто прагнуть заробити грошенят на операції. Лікують "надумані" діагнози...
Було б дуже добре почути (тобто почитати), що з цього приводу думають чоловіки.

My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2008 - 12:28

Я в шоке от ваших курсов! У детей это не патология, а норма, не просто фимоз,а анатомический фимоз. По новым данным урологи не делают операцию до 7 лет. До 3х лет вообще об этом можете не думать и лазить туда. Даже более того: нельзя ее насильно оттягивать и "разрабатывать"потому что 1) это не нужно;2) это больно;3) постоянно ее надрывая может образоваться рубец, она все равно будет приростать;4)может присоединиться инфекция.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 1
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2008 - 12:43

Согласна.
Слышала от нескольких мам, что хирург на обычном осмотре без всякого предупреждения открывал - в итоге у ребенка и слезы были, и кровило.Как от такого застраховаться...
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Luna 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 24 листопад 2008 - 13:50

Нам педіатр порадила так само двічі на тиждень відкривати, але виключно після ванни теплої і лише трошечки - щодо боляче - не правда (вірніше,як потроху і не силувати то дитина на то навіть не зважає) - я відкривала ну зовсім потрошечки нічого не надриваючи і авжеж ніякої крові, сльоз і т.д. - як рузельтат - нам рік, голівка показується цілком - в дитини ніяких негативних емоцій то не викликає - йому лоскотно - відкривати перестала - проблему викреслили з переліку як таку...
My Signature
Бобро перемагає козло!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 24 листопад 2008 - 15:19

я не рухаю, а як руки чухаються, то отримую лапася по руках від чоловіка. не потрібно рухати і відкривати. це природний фізіологічний процес, відкриється саме. якщо щось піде не так, то лікар скаже. але бігти наперед батька у пекло не варто.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2008 - 03:07

А я маю знайому, у якої у хлопчиків в віці 7 і 11років виявили фімоз і серйозне загноєння у двох одночасно! Швидко робили операцію. Лікарі казали, що якщо б мама швидше помітила, то можна було б обійтся легеньким відєднанням приросшої шкірочки. А так мусіли обрізати крайню плоть. Операція була нескладна. але для дітей досить травматично- наркоз, перевязки, неможливо попісяти.

Та й у статтях часто зустрічала, що поняття фімоз фізіологічний дуже відносне. Якщо є больові відчуття, почервоніння, сильне звуження крайньої плоті, то воно може само і не пройти. А в пізнішому віці, коли виявиться, що крайня плоть вже приросла, то тільки операція під наркозом.

Я малого в 4 роки водила до хірурга, бо переживала за фімоз. Нам ще з роддому про нього говорили. Хірург відєднував крайню плоть від головки під лідокаїном. Процедура зайняла хвилин 5, але як я здивувалася, коли з-під проросшої плоті почав витікати гній. Зовні нічого не було видно. Потім ми робили ванночки, все зажило. Зараз малий десь 1-2 р на міс згадує, що потрібно відтягнути і робить це сам.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Іннуся 

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Орг СП Малечі

Відправлено 25 листопад 2008 - 09:05

для мене це теж питання №1!лікарка радила у місяців 6 це зробити.я думала піти до уролога нормального,щоб це зробив.а тепер вагаюся.по-перше, це тільки шукаю пригод на свою голову,бо ж вже треба особливий догляд.а по друге,нашим чоловікам-татам-дідам хтось цього робив?і нічого,все стало як треба,навіть дітей вже мають своїх... незнаю..... :greeting:
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Маруся 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2008 - 09:42

Мого чоловіка оперували в 5-6 рочків, він точно не памятає. Яка вірогідність того. що це є спадковим? В нього була завужена крайня плоть. Рубець йде в доль, то я так розумію, що це не як обрізання було, бо і головка закривається.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зюзюка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 25 листопад 2008 - 12:08

Ми почали відтягувати крайню плоть, коли маленькому було два тижні. Нас налякала дільнича медсестра, що якщо не будемо цього робити, то в місяць хірург відкриє насильно. Сказала робити це щодня після купання. До того у нас з пісюном все було нормально, не розпухав, не червонів. Після того десь в місяць пісюн почав розпухати. Я з переляку за два дні відкрила голівку повністю. Пішли тріщинки. Чоловік сварився зі мною, що він мені казав, щоб взагалі туди не лізла. Ні йому ні брату такого не робили і все нормально. Поїхали до уролога у Львові в ахмадед. Він сказав, що не треба було відкривати взагалі, що головка зараз і не має виводитись, щоб не підпухав прописав мазь "Левосин". Мастили ще два тижні, результату не було, підпухав і далі, але тріщинки зажили нормально. Поїхали до знайомого хірурга. Він подивився і вирішив подивитись як відкривається. Виявилось, що трохи шкірка приросша. Відкрив, сказав робити ванночки з ромашки, очищувати голівки, змащувати "Левосином" і тоді закривати. Пісюн сплас, але перед пісянням підпухає всеодно. Перестали відкривати, бо подумали, що можливо це через те, що травмуємо плоть. Були у педіатра на огляді, направила на аналіз січі, виявили скупчення бактерій. Призначила два рази на день засовувати пісюн в баночку з розчином фурациліну, робити примочки з фурациліном, робити антибактеріаль ванни з травою та показатись хірургу. За два тижні аналізи були хороші. На цей раз пішли до дільничого хірурга. Він, оглянувши, пояснив, що у малечі завужена крайня плоть, через це сеча спочатку збирається під шкіркою і виходить лише після того як створиться достатьній тиск. Звідси і підпухання і бактерії. І тепер я думаю, а чи треба було слухати медсестру, якщо спочатку у нас все було добре. А тепер мусимо відтягувати, щоб збільшити прохід. Хоча як я вже сказала спочатку таких проблем не було.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 25 листопад 2008 - 13:05

Перегляд повідомленняЗюзюка (25.11.2008, 12:08) писав:

Призначила два рази на день засовувати пісюн в баночку з розчином фурациліну, робити примочки з фурациліном, робити антибактеріаль ванни з травою та показатись хірургу. За два тижні аналізи були хороші. На цей раз пішли до дільничого хірурга. Він, оглянувши, пояснив, що у малечі завужена крайня плоть, через це сеча спочатку збирається під шкіркою і виходить лише після того як створиться достатьній тиск. Звідси і підпухання і бактерії. І тепер я думаю, а чи треба було слухати медсестру, якщо спочатку у нас все було добре. А тепер мусимо відтягувати, щоб збільшити прохід. Хоча як я вже сказала спочатку таких проблем не було.

Щось я все більше схиляюсь, що проблема надумана (особливо у віці років так до 10-ти і якщо нічого не турбує).
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2008 - 20:40

Сьогодні були на плановому огляді в поліклініці - хірург сказала потрошки відкривати, щоб до року головка показалась повністю...Боюсь я тих лікарів.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ROMZES 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 26 листопад 2008 - 23:33

повністю погоджуюся з Luna. ще додам що це краще таки робити, але дійсно без зусиль, і дуже гарно слідкувати за гігієною. тому що навіть якщо немає фімоза то його можна отримати - якщо буде запалення може утворитися рубець, тканина рубця нееластична і ось вам готовий фімоз. але вважаю(це лише моя особиста думка) що про оперування до 5-6 років нічого і говорити, тим більше що на даний час в більшості вчасно виявлених випадків це лікується медикаментозно+ "масаж"
а проблема не надумана тому що в неї можуть бути досить погані наслідки.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Зюзюка 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 27 листопад 2008 - 01:29

Згідна з вами, що фімоз - це проблема, але мене турбує те, що медики нормально не пояснюють, що і як робити. Принаймні нам вмцьому питанні не пощастило. Спочатку я взагалі нічого про це не знала, тепер знаю, але мушу зараз виправляти допущенні помилки, яких можна було уникнути, при умові кваліфікованої поради.
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2008 - 03:06

я вже думала над цим питанням. одні лікарі категорично за, інші - проти. мабуть варто знайти свого лікаря і довіряти йому, або ж прийняти для себе рішення. ми прийняли рішення не втручатися, але слідкувати.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2008 - 08:52

гра з вогнем, а як слідкуєте?тобто конкретно що робите?
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2008 - 14:31

не рухаю без потреби, не заглядаю як собака в кістку, якщо мені здається, що є почервоніння і шкрябаються руки - кличу чоловіка, щоб він по тих руках дав ляпаса.
тобто ми вирішили слідкувати за змінами і почервоніннями. миємо звичайно, шкірочку не відтягуємо. і тим більше не відтягуємо навмисне під час щоденних процедур з дитиною.
лікар наш теж дивиться за зовнішніми ознаками і не рухає взагалі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сеструлька 

• Дока
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 листопад 2008 - 14:45

Перегляд повідомленнягра з вогнем (27.11.2008, 3:06) писав:

я вже думала над цим питанням. одні лікарі категорично за, інші - проти. мабуть варто знайти свого лікаря і довіряти йому, або ж прийняти для себе рішення. ми прийняли рішення не втручатися, але слідкувати.

Поддерживаю, смотрю,что и врачи все разделяются в мнениях. Но из того,что я читала+ консультация уролога и опытного хирурга делаю вывод не мучать детей и не лазить туда.
По поводу того,что Luna писала думаю,что это не результат ее действий, а физиология ее ребенка. Физиологический фимоз сам открывается в 90% слчаев, только у одного к году, у другого к 3м, у третьего к 7ми годам.
My Signature
Зображення - перчинка форуму!
мои тортики
ВСЁ ПОЛУЧАЕТСЯ ТОЛЬКО У ТЕХ, КТО НИЧЕГО НЕ ДЕЛАЕТ!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Наталюсик 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2008 - 22:52

Перегляд повідомленняСеструлька (27.11.2008, 13:45) писав:

Поддерживаю, смотрю,что и врачи все разделяются в мнениях. Но из того,что я читала+ консультация уролога и опытного хирурга делаю вывод не мучать детей и не лазить туда.
По поводу того,что Luna писала думаю,что это не результат ее действий, а физиология ее ребенка. Физиологический фимоз сам открывается в 90% слчаев, только у одного к году, у другого к 3м, у третьего к 7ми годам.

і я згідна, в нас теж ніби щось було, лікарі мали різні думки, тому ми залишились при думці, щоб слідкувати за гігієною і звернутись до лікарів, якби щось було не так, і до 3 років якби все само минуло. Ніби дякувати Богу, на разі проблеми нема.
  • 0
  • Back To Top

• Старожил
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2008 - 22:59

в нас сьогодні була педіатриха.трохи дьоргнула пісюничка,але невідкрила повністю.дуже неприємний запах звідти чути.я щось незнаю у чоловічій фізіології,чи в нас щось недобре?чоловік з мене сміється,каже так має бути.а я щось сумніваюся.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   luluka 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 08 грудень 2008 - 23:19

Коли мому хлопчикові було 2,5 років почав говорити що його там свербить пішли до уролога вона сказала що фімоз треба різати причому без всякого наркозу(живодерка), потім я пішла до педіатра яка приватно дивиться за дітьми(зав відділенням педіатрії в пологовому) то сказала що ніякого фімозу там і близько немає (тобто уролог збиралась різати здорову дитину :nyam2: ) а свербіло через алергію яку ми в той час якраз лікували. З того часу жодного разу я там нічого нечіпала і незбираюсь чіпати. І ще мені здається що чіпати це привертати зайву увагу дитини до пісюна. Наскільки я знаю інколи діти в такому віці вже маструбують.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 21 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему