Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС при народженні - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС при народженні Оцінка: -----

Користувач поза мережею   Ukrajinochka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 листопад 2008 - 18:46

Нашому маленькому сонечку зараз 2,5 місяців. з пологового нас виписали з діагнозом гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС. З весь час після народження ми пробули вдома 3 тижні, решта часу ми провели в лікарні. Мамусі! Поділіться, в кого дітки при народженні мали цей дігноз, як ви лікувались, які процедури проходили і як зараз почуваються ваші малятка.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2008 - 20:42

Перегляд повідомленняUkrajinochka (17.11.2008, 18:46) писав:

Нашому маленькому сонечку зараз 2,5 місяців. з пологового нас виписали з діагнозом гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС. З весь час після народження ми пробули вдома 3 тижні, решта часу ми провели в лікарні. Мамусі! Поділіться, в кого дітки при народженні мали цей дігноз, як ви лікувались, які процедури проходили і як зараз почуваються ваші малятка.

Ukrajinochka
ми мали аналогічний діагноз, не переживайте дітки дуже сильні і все переростають. ми були на контролі у невропатолога, провели кілька сеансів масажів і все гаразд. дуже багато діток мають подібний діагноз, все буде нормально :blush:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач у мережі   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 17 листопад 2008 - 21:14

Не знаю, чи це я в тему писатиму, бо в цих медичних термінах не розбираюсь...
Але моєму синочку після народження наша дільнична педіатр поставила діагноз Перинатального токсико-гіпоксичного ураження ЦНС (та і взагалі ВПС під питанням, кричала що все жахливо і дитині необхідна негайна госпіталізація для проведення повного обслідування..), а коли проконсультувались з неврологом і неонатологом, то виявилось, що все нормально. І чомусь я впевнена, що якби ми таки лягли в стаціонар, у нас знайшли б що лікувати, і лікували б... Розумію, що лікарів ви вже наслухались, але я б все-одно порадила, якщо є можливість, звернутись до іншого спеціаліста - а раптом? Бо мене перший місяць життя тримали в лікарні, лікували гідроцефалію, водянку головного мозоку, якої у мене, як виявилось, не було.
Буде ваша крихітка здоровою, головне - щоб мама була спокійною і в це вірила!
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Сонях 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2009 - 22:51

Ukrajinochka,
як ваші справи?
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 11 лютий 2009 - 23:37

Перегляд повідомленняСонях (11.2.2009, 22:51) писав:

Ukrajinochka,
як ваші справи?

Сонях, дякую!!!! Вже все набагато краще :smile: . Ми вже пробуємо сидіти, повзати :bye: , все по плану . Зараз у нас постійне лікування, і я бачу, що воно приносить результати.
Боляче, що через некомпетентність лікарів, моє дитя намучилось при пологах та й після них... Але я вірю, що все буде добре! :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 00:06

Ukrajinochka в нас був такий же діагноз,і призначали масу лікувань. Ми перші 2 тиждні життя провели в лікарні,потім робили масажі щотримісяці. Нам давали невтішні прогнози,але я пішла до знайомого хорошого невролога,то він відмінив всі лікування і залишив тільки масажі і ЛФК,сказав все буде добре. На даний момент я маю абсолютно здорову і повноцінну дитину. Навіть і близько ніхто б не сказав,що були якісь проблеми.
Не переживайте,все у вас буде добре. :15_5_6:
My Signature
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 01:45

Дівчатка! Дякую вам за підтримку!!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 12 лютий 2009 - 11:19

Нас лікували діакрбом, масажами і ваннами (морська сіль і хвоя). Ефективність масажів і ванн вражаюча. А діакарб, то взагалі страшно давати, але кілька різних лікарів казали, що треба, тому ми на початку його давали. Зараз наче усе внормі.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рома 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 12 лютий 2009 - 18:39

Перегляд повідомленняSophy (12.2.2009, 11:19) писав:

Нас лікували діакрбом, масажами і ваннами (морська сіль і хвоя). Ефективність масажів і ванн вражаюча. А діакарб, то взагалі страшно давати, але кілька різних лікарів казали, що треба, тому ми на початку його давали. Зараз наче усе внормі.

Із досвіду - діакарб давати взагалі не варто. А гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС - зараз ставлять надто багатьом дітям, щоб сприймати цей діагноз серйозно.

Користувач подумав і додав через 2 хв.:

Перегляд повідомленняUkrajinochka (12.2.2009, 1:45) писав:

Дівчатка! Дякую вам за підтримку!!!!

тобі страшно тому, шо тебе налякали :sneeze: - не хвилюйся дитині потрібна спокійна мама в першу чергу. Щодо лікування, то ніякі медикаменти не допоможуть так як масажі і гімнастика, нехай навіть пасивна. Тим більше, що розвиваєтесь ви по плану. Все буде ОК.
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 лютий 2009 - 10:46

Перегляд повідомленняSophy (12.2.2009, 11:19) писав:

Нас лікували діакрбом...

Діакарб+аспаркам+пантогам нам призначали на другий тиждень після народження - зробили НСГ і там виявили, що збільшенні шлуночки головного мозку. Приймали місяць, після того, слава Богу, шлуночки зменшились до норми.
Я згідна, що ЛФК+масаж дають позитивний результат. Ми нарешті знайшли хорошого масажиста, якого не боїться мій синок.
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Sophy 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 лютий 2009 - 16:55

Перегляд повідомленняРома (12.2.2009, 18:39) писав:

Із досвіду - діакарб давати взагалі не варто. А гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС - зараз ставлять надто багатьом дітям, щоб сприймати цей діагноз серйозно.

Я не погоджусь, що давати не варто взагалі. Бо коли та рідина є і шлуночки збільшені, то воно є і нікуди не дінеться. А якщо це не лікувати, то можна і до набагато серйозніших речей дотягнути. Звичайно я не кажу про ті випадки, коли дитині просто потрібен масаж. Але коли дитина хвора, то її треба лікувати. Надії на те, що у багатьох такий діагноз і у всіх все добре можуть привести до потреби у ще серйознішому лікуванні.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світла 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 13 лютий 2009 - 17:30

В малого теж була така проблема: спочатку кололи актовегін + скловидне тіло, потім давали мікстуру ( складників не пам"ятаю), потім були діакарб, циннаризін та дормікінд. Від 2х місяців до півтора року масажі кожних півтора місяці, щодення плавання до 8ми місяців. Все в минулому, зараз гарний жвавий хлопчик.
My Signature
Все буде добре - інакше і бути не може!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2009 - 10:08

Кілька слів про діакарб, може хто прочитає і не повторить наших помилок.
Ми приймали діакарб півроку, строго по схемі призначеній лікарем, раз на місяць робили нейросонографію, шлуночки не зменшувалися, а збільшувалися, проте нам продовжували назначати діакарб. З власної ініціативи поїхали на консультацію в інститут нейрохірургії, де нам сказали припинити приймати діакарб, так як причина збільшення шлуночків у нас інша, а не лишня рідина. Я дуже шкодую, що ми його приймали, мала плакала від нього цілий день і ніч, (а ми думали животик, пили еспумізан, робили клізми, ставили трубочки). Коли припинили давати діакарб стала значно спокійніша.
Діакарб дуже сильно обезводнює організм, має неприємні побічні дії (почитайте інструкцію). Якщо у вас не гідроцефалія і не підвищений внутрічерепний тиск (коли роднічок випирається і пульсує, вени на лобі виступають) то краще його не приймати. Альтернативою діакарбу може бути лімфоміозот, лікарські рослини: березові бруньки, спориш, хвощ польовий.
На моє глибоке переконання не треба переоцінювати таблетки і недооцінювати природу, організм дитини.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оксанаа 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2009 - 15:36

я не хочу нікого засмучувати, але якщо є гіпоксія, то вона легко лікується в новонародженних. А невчасне або неправильне лікування в подальшому може дати набагато серйозніші проблеми чим діакарб або ін. ліки. Основне знайти хорошого спеціаліста і пролікувати все ВЧАСНО.
My Signature
Зображення
С рождением детей в доме исчезает порядок, деньги, покой и безмятежность... и появляется счастье
Хелен Келлер: «Когда одни двери счастья закрываются, открываются другие; но мы часто не замечаем их, так как не можем оторвать взгляда от запертых дверей»
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рома 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 лютий 2009 - 21:14

Напевне варто проконсультуватись у кількох спеціалістів, спвставити слова усіх. І для себе й дитини вибрати того хто найбільше тобі імпонує і котрому ти зможеш повністю довіряти.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Cvit Lana 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 16 лютий 2009 - 08:57

Гіпоксія, звичайно, лікується легко, а ось зміни, які уже відбулися внаслідок гіпоксії (іноді ще до народження) бувають різні і лікуються важко і довго.
Діакарбом гіпоксію не лікують, гіпоксію лікують препаратами, які покращують мозковий кровообіг, ноотропами. А діакарбом знімають набряк мозку, знижують підвищений внутрічерепний тиск.
Якщо ви приймаєте діакарб 1 -2 міс., то нічого страшного, але якщо більше, то варто задуматися, можливо пошукати альтернативу, пам’ятати про негативну побічну дію і що бувають і негативні результати, як у нас.
Цераксон (сомазіна) і набряк знімає, і кровообіг покращує, і ноотропні властивості має.
А до лікарів треба йти підготовленими, навіть хороші спеціалісти теж можуть помилятися. За майже два роки спілкування з різними невропатологами дійшла висновку, що краще чим мама контролювати ситуацію не зможе жоден лікар
  • 2
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Lylu 

• Перехожий
  • Pіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 27 лютий 2009 - 12:51

Світла,
а де ви плавали? В нас теж схожа проблема, хочемо походити на плавання, може є десь у Львові?

Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Хто знає де можна поплавати у Львові з дитиною від 1 року?
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   muskattt 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 20 липень 2009 - 16:22

Перегляд повідомленняUkrajinochka (17.11.2008, 19:46) писав:

Ukrajinochka, мій малюк теж має такий діагноз. а все через наш "шикарний" луцький роддом з своїми "природними пологами": якби мені зробили кесарське - все було б добре (мабуть). а так пологи мої тривали 18 годин, і лікарі почали видушувати малого, коли вже серцебиття пропадало! теж лікувались в дитячій місяць, пили бензонал, кальцій гопантенат. Зараз ходимо до Домки Ілларіонівни (її всі лікарі знають), це невролог, до неї хмара народу завжди йде. лікуємось цераксоном, табл. кавінтон, і ванни з заспокійливими травами. але мабуть, ще доведеться в лікарні лежати :yahoo:
Не переживайте, мені казали, що дітки швидко видужують, коли їх лікувати, звичайно. Сходіть до Домки обовязково
My Signature
Самий страшний вірус завжди сидить перед комп'ютером
  • 1
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 25 

• Початківець
  • PіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 липень 2009 - 12:35

Перегляд повідомленняUkrajinochka (17.11.2008, 19:46) писав:

Моєму синочку ,скоро буде два рочки.У нас такий сам діагноз.Складні роди ,після яких він мав страшні судороги,йому неможна було плакати чи виявляти якісь емоції.Неспав він мені десь до року взагалі , вдень
годинку , то було добре,це від народження, вночі по двадцять раз я колисала.Це був жах.Лежали ми в Чорнобильській лікарні два тижні,приймали порошки, каплі , заспокійливе.Призначали нам масаж , але він в мене такий ,що лікар неміг нормально його обстежити він діставав приступ,то мови за масажиста в нас не могло бути.Зараз кажуть все добре ,що дитина переросла, але переживаю постійно,щоб часом небуло якигось наслідків на майбутне.Він в мене більше вразливий постійно чогось боїться,від мене нінакрок,дитина збуджена.Шкода бідних дітей , що із-за банальної помилки терплять це все.
Вашому сонечку здоров"я, щоб все у вас було добре.Щастя вам! :bye:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 1
  • Back To Top

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 23 липень 2009 - 23:10

були ми минулого місяця в лікуючого лікаря, і нас дуже потішили - зняли всі погані діагнози, тепер будемо ходити лише на консультації. Так що бажаю всім мамочкам терпіння і Божої помочі!!! Все у вас буде добре і ваші дітки будуть здоровенькі!!!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 10 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему