гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС при народженні
Відправлено 17 листопад 2008 - 18:46
Відправлено 17 листопад 2008 - 20:42
Ukrajinochka (17.11.2008, 18:46) писав:
Ukrajinochka
ми мали аналогічний діагноз, не переживайте дітки дуже сильні і все переростають. ми були на контролі у невропатолога, провели кілька сеансів масажів і все гаразд. дуже багато діток мають подібний діагноз, все буде нормально
Відправлено 17 листопад 2008 - 21:14
Але моєму синочку після народження наша дільнична педіатр поставила діагноз Перинатального токсико-гіпоксичного ураження ЦНС (та і взагалі ВПС під питанням, кричала що все жахливо і дитині необхідна негайна госпіталізація для проведення повного обслідування..), а коли проконсультувались з неврологом і неонатологом, то виявилось, що все нормально. І чомусь я впевнена, що якби ми таки лягли в стаціонар, у нас знайшли б що лікувати, і лікували б... Розумію, що лікарів ви вже наслухались, але я б все-одно порадила, якщо є можливість, звернутись до іншого спеціаліста - а раптом? Бо мене перший місяць життя тримали в лікарні, лікували гідроцефалію, водянку головного мозоку, якої у мене, як виявилось, не було.
Буде ваша крихітка здоровою, головне - щоб мама була спокійною і в це вірила!
Відправлено 11 лютий 2009 - 23:37
Сонях (11.2.2009, 22:51) писав:
як ваші справи?
Сонях, дякую!!!! Вже все набагато краще
Боляче, що через некомпетентність лікарів, моє дитя намучилось при пологах та й після них... Але я вірю, що все буде добре!
Відправлено 12 лютий 2009 - 00:06
Не переживайте,все у вас буде добре.
Відправлено 12 лютий 2009 - 11:19
Відправлено 12 лютий 2009 - 18:39
Sophy (12.2.2009, 11:19) писав:
Із досвіду - діакарб давати взагалі не варто. А гіпоксично-ішемічне ураження ЦНС - зараз ставлять надто багатьом дітям, щоб сприймати цей діагноз серйозно.
Користувач подумав і додав через 2 хв.:
Ukrajinochka (12.2.2009, 1:45) писав:
тобі страшно тому, шо тебе налякали
Відправлено 13 лютий 2009 - 10:46
Sophy (12.2.2009, 11:19) писав:
Діакарб+аспаркам+пантогам нам призначали на другий тиждень після народження - зробили НСГ і там виявили, що збільшенні шлуночки головного мозку. Приймали місяць, після того, слава Богу, шлуночки зменшились до норми.
Я згідна, що ЛФК+масаж дають позитивний результат. Ми нарешті знайшли хорошого масажиста, якого не боїться мій синок.
Відправлено 13 лютий 2009 - 16:55
Рома (12.2.2009, 18:39) писав:
Я не погоджусь, що давати не варто взагалі. Бо коли та рідина є і шлуночки збільшені, то воно є і нікуди не дінеться. А якщо це не лікувати, то можна і до набагато серйозніших речей дотягнути. Звичайно я не кажу про ті випадки, коли дитині просто потрібен масаж. Але коли дитина хвора, то її треба лікувати. Надії на те, що у багатьох такий діагноз і у всіх все добре можуть привести до потреби у ще серйознішому лікуванні.
Відправлено 13 лютий 2009 - 17:30

Все буде добре - інакше і бути не може!
Відправлено 15 лютий 2009 - 10:08
Ми приймали діакарб півроку, строго по схемі призначеній лікарем, раз на місяць робили нейросонографію, шлуночки не зменшувалися, а збільшувалися, проте нам продовжували назначати діакарб. З власної ініціативи поїхали на консультацію в інститут нейрохірургії, де нам сказали припинити приймати діакарб, так як причина збільшення шлуночків у нас інша, а не лишня рідина. Я дуже шкодую, що ми його приймали, мала плакала від нього цілий день і ніч, (а ми думали животик, пили еспумізан, робили клізми, ставили трубочки). Коли припинили давати діакарб стала значно спокійніша.
Діакарб дуже сильно обезводнює організм, має неприємні побічні дії (почитайте інструкцію). Якщо у вас не гідроцефалія і не підвищений внутрічерепний тиск (коли роднічок випирається і пульсує, вени на лобі виступають) то краще його не приймати. Альтернативою діакарбу може бути лімфоміозот, лікарські рослини: березові бруньки, спориш, хвощ польовий.
На моє глибоке переконання не треба переоцінювати таблетки і недооцінювати природу, організм дитини.
Відправлено 15 лютий 2009 - 15:36
Відправлено 15 лютий 2009 - 21:14
Відправлено 16 лютий 2009 - 08:57
Діакарбом гіпоксію не лікують, гіпоксію лікують препаратами, які покращують мозковий кровообіг, ноотропами. А діакарбом знімають набряк мозку, знижують підвищений внутрічерепний тиск.
Якщо ви приймаєте діакарб 1 -2 міс., то нічого страшного, але якщо більше, то варто задуматися, можливо пошукати альтернативу, пам’ятати про негативну побічну дію і що бувають і негативні результати, як у нас.
Цераксон (сомазіна) і набряк знімає, і кровообіг покращує, і ноотропні властивості має.
А до лікарів треба йти підготовленими, навіть хороші спеціалісти теж можуть помилятися. За майже два роки спілкування з різними невропатологами дійшла висновку, що краще чим мама контролювати ситуацію не зможе жоден лікар
Відправлено 27 лютий 2009 - 12:51
а де ви плавали? В нас теж схожа проблема, хочемо походити на плавання, може є десь у Львові?
Користувач подумав і додав через 8 хв.:
Хто знає де можна поплавати у Львові з дитиною від 1 року?
Відправлено 20 липень 2009 - 16:22
Ukrajinochka (17.11.2008, 19:46) писав:
Ukrajinochka, мій малюк теж має такий діагноз. а все через наш "шикарний" луцький роддом з своїми "природними пологами": якби мені зробили кесарське - все було б добре (мабуть). а так пологи мої тривали 18 годин, і лікарі почали видушувати малого, коли вже серцебиття пропадало! теж лікувались в дитячій місяць, пили бензонал, кальцій гопантенат. Зараз ходимо до Домки Ілларіонівни (її всі лікарі знають), це невролог, до неї хмара народу завжди йде. лікуємось цераксоном, табл. кавінтон, і ванни з заспокійливими травами. але мабуть, ще доведеться в лікарні лежати
Не переживайте, мені казали, що дітки швидко видужують, коли їх лікувати, звичайно. Сходіть до Домки обовязково

Самий страшний вірус завжди сидить перед комп'ютером
Відправлено 23 липень 2009 - 12:35
Ukrajinochka (17.11.2008, 19:46) писав:
Моєму синочку ,скоро буде два рочки.У нас такий сам діагноз.Складні роди ,після яких він мав страшні судороги,йому неможна було плакати чи виявляти якісь емоції.Неспав він мені десь до року взагалі , вдень
годинку , то було добре,це від народження, вночі по двадцять раз я колисала.Це був жах.Лежали ми в Чорнобильській лікарні два тижні,приймали порошки, каплі , заспокійливе.Призначали нам масаж , але він в мене такий ,що лікар неміг нормально його обстежити він діставав приступ,то мови за масажиста в нас не могло бути.Зараз кажуть все добре ,що дитина переросла, але переживаю постійно,щоб часом небуло якигось наслідків на майбутне.Він в мене більше вразливий постійно чогось боїться,від мене нінакрок,дитина збуджена.Шкода бідних дітей , що із-за банальної помилки терплять це все.
Вашому сонечку здоров"я, щоб все у вас було добре.Щастя вам!
Відправлено 23 липень 2009 - 23:10

Допомога