Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Догляд за волоссям - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 44 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Догляд за волоссям Оцінка: ***** 1 Голосів

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 28 жовтень 2008 - 14:23

ДОГЛЯДАЄМО ЗА ВОЛОССЯМ

Коли виробники рекламують дорогі інгредієнти в дешевих продуктах, скоріше за все, вони просто лукавлять. Мати гарне пишне волосся сьогодні коштує недешево. І починати треба з головного - правильного вибору шампуню. Як же відрізнити хороший засіб від поганого?

Дуже важливо, наскільки добросовісно шампунь виконує свою головну функцію – очищення. Ось тут і чатує
основна небезпека. Коли знайомий перукар каже, що всі зразки масової продукції розлиті з однієї ємності, він не такий вже й далекий від істини. Створити дешевий шампунь дуже просто: беруть чан, в який наливають миючу речовину, згущувач і воду. Можна зробити ще простіше: купити концентрат у виробника й розвести водою. Все, продукт готовий, справа за тарою й етикеткою.
Щоб шампунь відповідав прийнятому у світі стандарту дерматологічної м’якості, необхідно ввести в рецептуру безліч додаткових компонентів.

Портрет у деталях
Основу будь-якого шампуню становлять так звані ПАР (поверхнево-активні речовини). Вони досить агресивні, руйнують захисну поверхню волосся, але мають і безумовні переваги: однаково ефективно миють у холодній і гарячій воді, добре розподіляються по волоссю, створюють густу й щільну піну. Щоб урівноважити агресію сильних миючих речовин, у хороші шампуні вводять м’які ПАР, синтезовані з амінокислот (наприклад, сировиною часто слугують жирні кислоти кокоса).
Дрібні виробники дешевих засобів не використовують м’яких ПАР взагалі або застосовують їх у недостатній кількості. Підсумок подібного миття плачевний: лусочки, що формують поверхню волосся, стають дибом, волосинки чіпляються одна за одну й ламаються. Від сухості й подразнення потерпає і шкіра голови.
Приємно, коли шампунь створює густу й пишну піну. Для цього в нього вводять стабілізатори й згущувачі піни. У дешевих марках для цих цілей часто використовується кухонна сіль, що для волосся не дуже корисно. Відомі марки додають більш м’які компоненти.

Абсолютно натуральних косметичних засобів сьогодні просто не існує
Добре, якщо до складу шампуню входять ще й кондиціонуючі добавки. Вони врівноважують жорсткий характер ПАР, обволікають волосся, пригладжують здиблені лусочки, знімають статичну напругу й полегшують розчісування. Найперевіреніша з них - диметикон.
Для нас немаловажно, яка консистенція в шампуню. Приємний перламутровий відтінок, ніжна кремоподібна текстура перетворюють миття на задоволення. Все це забезпечують спеціальні добавки - високомолекулярні спирти або органічні кислоти.
Будь-яка додаткова дія, чи то боротьба з лупою, чи зволоження сухого волосся, допускає наявність у шампуні біологічно активних речовин. Вони регулюють діяльність сальних залоз, прискорюють ріст волосся, роблять його менш ламким, борються з лупою. Перерахувати їх всі неможливо: у списку сотні як відомих, так і екзотичних назв. Найпоширеніші: лецитин, екстракти кропиви, ромашки, кокоса, календули, енотери, женьшеню, морських водоростей.
Головна проблема, пов’язана з біодобавками, - їхня концентрація. Від неї залежить все: наприклад, якщо в шампуні від лупи буде менше 4 г олії австралійського чайного дерева на літр, ефекту просто не буде. Тому коли виробники рекламують дорогі інгредієнти в дешевих продуктах, скоріше за все, вони просто лукавлять: або цих компонентів там немає взагалі, або концентрація їх занадто мала.

Техніка безпеки
Мало кого надихає читати дрібненькі літери списку інгредієнтів на флаконі. Однак якщо вам дорога шевелюра, а виробник шампуню невідомий, скористайтеся двома порадами.
Читати склад шампуню – справа корисна. Звертайте увагу не на анонсовані на лицьовому боці інгредієнти («Тепер – з морськими водоростями!»), а на основних «гравців» складу, перерахованих у списку. Якщо названі тільки лауритсульфат натрію (найрозповсюдженіша миюча основа) і діеталономіди жирних кислот (найбільш популярний згущувач), а інше – вода й маса біодобавок, скоріше за все, виробник хоче заощадити на вашому волоссі.
Майте на увазі, що в провідних світових виробників список інгредієнтів починається з п’ятнадцяти й закінчується сорока найменуваннями. З них від 5 до 10 - тільки перелік ПАР. Це зовсім не бажання отруїти нас хімією: навпаки, чим більше миючих компонентів входить у шампунь, тим менша концентрація кожного. А отже, менша й подразлива дія.
За матеріалами журналу «Здоровье»
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 17 листопад 2008 - 15:05

Дівчата,думаю я не одинока зі своєю проблемою-після пологів з моєї шикарної шевелюри залишилася четверта частина.Дуже довго відрощувала довжину,тому зараз обрізати-надзвичайно шкода.Шукаю рецепти (природні) по догляду за волоссям.
До речі від себе також можу дати кілька порад-наприклад мені дуже допомогло втирання звичайної кухонної солі в корені волосся.Рецепт надзвичайно простий- а езультат вже після 3-ї процедури,як говоритися "на лице".
Отож-в мокре(не помите,а лише мокре)волосся (корені) втираємо звичайну кухонну сіль,замотуємо голову рушником і залишаємо на годину-півтори.Потім звичайне миття.Раніше просто боялася розчісуватися-адже все волосся залишалося на гребінці.Миття голови також залишало моральні травми....
Зараз(користуюся цим рецептом вже близько місяця перед кожним миттям голови)-випаддіння дуууууже помітно зменшилося.Тому дуже рекомендую.
Ще одна маска для підживлення,украплення і блиску волосся-жовток,оливкова олія і кілька вітамінів(а,е,б)в аптеці купую капсули.Змішую і накладаю на всю довжину волосся на пів години.Результат не заставить себе чекати.
Дуже була брада почути іваші рекомендації!
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 6
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2008 - 15:29

у мене останні тижні дуже вилазить волосся.Все з кожним миттям чекаю,що зменшиться кількість випаного волосся,бо раніше так було. Може знов втирати репейне масло(я колись робила такі прцедури)
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   АМА 

• Зацікавлений
  • PіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 листопад 2008 - 16:43

При випадінні волосся дуже допомагає вживання риб’ячого жиру, вітаміну Е (і те і друге в капсулах) і звичайно кальцій. Але якщо чесно, то не впевнена, що це можна і мамам, які годують груддю. Може і можна, бо в принципі нічого шкідливого у цих вітамінках немає.
Курс повинен тривати 2 тижні, приймати по 3 рази на день, тобто пігулку вітаміну Е, пігулку риб’ячого жиру і таблеточку кальцію фруктового. Результат до речі дуже хороший, це перевірено на моїй сестрі рідній, бо сама чесно кажучи поки не стикалась з такою проблемою, але мабуть вже і чекати недовго :D.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Roksolana 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 17 листопад 2008 - 17:37

От і мене не обминуло випадіння волосся =((. Роблю таку маску:
3 ст л репяхової олії
3 ст л рицинової олії
1 жовток
сік 1 лимона
Все змішати і на вологе волосся на 1-1,5 год, потім змити. Скажу що змивається дуууже важко.
Робила вже кілька разів, ніби трошки допомогло. Аде найближчим часом, все ж таки спробую кухонну сіль, як писала Рижуля,.
My Signature
Зображення

Я смотрю на мир голубыми глазами сквозь розовые очки и мне всё фиолетово!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   kutcynja 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 17 листопад 2008 - 17:42

Рижуля
На рахунок оливкової олії я з вами згідна на всі 100 процентів я сама додумалась ніхто мені не радив нанести на волосся за півтора години до миття правда без жовтка і вітамінів результат не заставив себе чекати - волосся легко розчісується і блиск майже такий як у рекламі. Дякую за вашу пораду сьогодні додам жовток і вітаміни :blush:

Щодо шампунів то користуюсь pantene fructis але передають мені їх з - за кордону бо ті що в нас жахливі. Якщо купляти у нас то з дорожчих наприклад Cenko. Років 7 тому коли була студенткою то дуже хороший шампунь був від оріфлейм проте за 3 роки він сильно спортився, зараз випускають не такий хороший як тоді, на чомусь економлять.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Масянічка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 17 листопад 2008 - 19:56

Сумно, але факт! :rofl: Я також кожного дня втрачаю свої кучері, а про миття взагалі мовчу :rofl:
Дієва маска: коняк, мід, жовток, все 1:1:1, добре допомагає, гарно змивається.(якщо волосся сухе + оливкова олія).
Останній раз втирала в шкіру голови сік цибулі (за порадою подруги), запах звичайно не дуже, але результат того вартий. :blush:
My Signature
Зображення
Ідеальна краса, найчарівніша зовнішність нічого не варті, якщо ними ніхто не захоплюється.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   ирис 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 00:46

Перегляд повідомленняМасянічка (17.11.2008, 19:56) писав:

Сумно, але факт! :girl_smile: Я також кожного дня втрачаю свої кучері, а про миття взагалі мовчу :18_1_36:
Дієва маска: коняк, мід, жовток, все 1:1:1, добре допомагає, гарно змивається.(якщо волосся сухе + оливкова олія).
Останній раз втирала в шкіру голови сік цибулі (за порадою подруги), запах звичайно не дуже, але результат того вартий. :36_3_16:

Треба буде спробувати сік цибулі, я ще роблю таку маску мед- 1 ст.ложка, сметана -1 ст. ложка, і яечний жовток нанести на 15-20 хвилин . Один місяць і волосся стае густішим. :36_3_16:
My Signature
Зображення
Зображення
Будь смиренним, бо зроблено тебе з праху. Будь великодушним, бо зроблено тебе із зірок
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 04:25

стосовно лимонного соку та коньяку. я теж не раз чула про ці засоби. але також чула, і на жаль, підтвердила досвідом, що не всім типам волосся такі маски підходять. мені здається лимонний сік та коньяк сушать (такі відчуття залишилися).
Рижуля, мені добре допомагали листя копитняку (добре що його в лісах багато). тільки не знаю як щодо рудого волосся, оскільки настій з листя дуже темний. назбирати листя, закинути в холодильник і зха потребою мити волосся відваром.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 11:27

У мене вже волосся по всіх хаті, а коли мию голову, то жмутами залишається в руках...І на вигляд здорове ніби, шовковисте, блискуче....Реп"яхова олія дає тільки один ефект- росте як скажене. Дякую дівчата за рецепти, треба щось пробувати, а то з моєї розкішної шевелюри, на яку в перукарні казали "ніколи не бачила стільки волосся" ніц не залишиться... :cool:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Квітка 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 11:55

На жаль, я теж потерпаю від цієї жахливої проблеми... У мене взагалі від природи волосся тонке і не сильне. Але найцікавіше те, що за період вагітності у мене воно набуло здорового блиску, сили і виросли справжні коси!!! Як я ними гордилася, але не довго... Десь на 4-ому місяці годування груддю все і почалося... :cool:
А я ще пробувада мити волосся відваром із сухого горіхового листя. Результат хороший, а мені ще й подобалося, що після миття залишається приємний відтінок. Щоправда це підходить тільки для темного волосся.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Оленка2008 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 12:52

І в мене такаж проблема! :cool:
Волосся по всій хаті! :cool: Вже і не знаю, що робити.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 13:29

mania4ka, може, це гормональне? Ти ще приймаєш ОК?
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 13:43

Перегляд повідомленняАнтік (18.11.2008, 13:29) писав:

mania4ka, може, це гормональне? Ти ще приймаєш ОК?

Приймаю, але я приймаю їх більше року, а волосся лізе тільки місяці 3 :acute:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 13:57

mania4ka, осінньо-зимовий період найбільш сприяливий для "линьки" . Науково доведено %)
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 14:01

швидш за все осіннє, наклалося на ще якийсь фактор.
осінню ми всі "линяємо", не переживайте - на весну будемо з такими косами!!! ще й як скористаємося рецептиками в цій темі!
  • 0
  • Back To Top

• Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 14:21

Кілька разів пробувала використовувати натуральну хну (безколірну) для зміцнення волосся. Ніби допомагає, принаймні, волосся стає міцнішими і блискучішим!
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 14:33

я теж користувалася хною, але звичайною. дійсно ефект є, волосся виглядає краще. але мене на довго не вистачило :(
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mary 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 18 листопад 2008 - 14:51

Дівчатка, може хто знає підкажіть будь ласка щось для жирного волосся - мало того що воно сиплеться, як дощ, так ще й до всього швидко жирніє. Поки годувала доню молочком - якість волосся принаймні була нормальна, а тепер... Словом жах
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   lilysik 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 02 грудень 2008 - 11:13

SOS!!! :ireful: Почало дуже сильно електризуватися волосся! Просто дибом стоїть! Може хтось стикався з подібним? Підкажіть!
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 44 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему