Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків: Чи присутнє у Вас таке явище як фобія? - Родинний форум "Малеча" - форум для сучасних батьків

Перейти до вмісту

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »
  • Ви не можете створити нову тему
  • Ви не можете відповісти в тему

Чи присутнє у Вас таке явище як фобія? Як ви боретесь з нею Оцінка: -----

Користувач поза мережею   MoonRise 

• Найактивніша форумчанка
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Досвідчені користувачі

Відправлено 14 листопад 2008 - 17:50

Що таке фобія?

„Фобія” у перекладі з грецької - це „страх”. Але знака рівняння між фобією в медичному значенні слова і страхом ставити не можна.
Це страх, який пригнічує людину на рівні підсвідомості, і логічного пояснення йому, на перший погляд, немає. Він, повторюємо, ірраціональний і зовсім не адекватний тій небезпеці, яка начебто підстерігає людину. Не кожної миті, погодьтеся, кидається нам під ноги або, навпаки, біжить від нас спритна і, кінець кінцем, безневинна миша. Той, у кого існує підсвідомий страх перед цим гризуном, ніколи не полізе в темну комору, щоб відшукати там потрібну річ, а якщо й пересилить себе, то його стан виявиться близьким до непритомності. Найменший шурхіт може змусити цю людину тікати.
Джерелом фобії здатні стати не тільки живі істоти, а й неживі предмети, ті чи інші ситуації, якась конкретна діяльність. Фобія гніздиться в душі людини, наче омела у кроні дерева, вона невідступна, вона отруює життя тим, хто від неї залежний, із завидною постійністю.

Як виникає ця психічна недуга? Вчені стверджують, що тут задіяний механізм умовного рефлексу. Ну, скажімо, хтось увійшов до ліфта (найзвичайнісінька житейська дія!) і раптом йому стало там погано - серцевий напад, задуха, не вистачає повітря. І так не дуже добре самопочуття, а тут іще тисне замкнутий простір. Практично всі, хто пережив цю неприємну ситуацію, невдовзі про неї забудуть, але у когось одного вона залишить таку „мітку” у психіці, що, видужавши, він раптом перед відкритими дверцями ліфта згадає про неї і від однієї думки про те, що ось варто зробити крок - і знову заболить серце, забракне повітря і зробиться зле. Людиною починає заволодівати клаустрофобія - страх замкнутого простору.
А ось, так би мовити, свідчення з перших вуст, і належить воно відомому американському акторові Уїллу Сміту: „Взагалі-то я не дуже комфортно почуваю себе у воді. Одного разу в дитинстві, коли я плавав, хтось кинув у воду хліб, і риби почали бити хвостами мене по голові. Ці спогади, можу сказати, пригнічують. Коли купаюся, мені завжди потрібен рятувальний круг...”
Правильно вважається: „Відсутність страху - глупство, перманентний страх - подвійне глупство”. Що ж, так, очевидно, влаштована психіка фобіка - він сильно, часто зовсім безпідставно, перебільшує небезпеку, яка йому нібито загрожує, він здатен надзвичайно швидко пройнятися чимсь абсолютно безглуздим. Нав'язливий страх звиває своє кубельце, і тепер він, подібно орлу, який постійно мучить міфічного Прометея, не випустить жертву зі своїх кігтів. До речі, людина усвідомлює, що її побоювання не варті ламаного шеляга, проте взяти себе в руки не може. Всередині фобіка наче клацає якийсь тумблер, після чого його, і так зацикленого, вже тіпає, як осиновий листок...

Цілий „сад фобій”...

Надуманих страхів - ціле море. Дослідники вважають, що нині їх налічується понад п'ятсот. А оскільки людство не стоїть на місці, а невпинно розвивається, то перелік фобій поповнюється новими й новими назвами.
Фобії старі, як світ. Перший діагноз цієї недуги, що дійшов до нас: „Його лякає дівчина, яка грає на флейті. Тільки-но він чує першу ноту мелодії, котру виконує флейтистка, його охоплює страх”, - поставив не хто інший, як давньогрецький лікар Гіппократ, що його вважають батьком медицини. Флейта грецькою - авлос, звідси й авлофобія.
Не вільні від фобій не тільки звичайні люди, а й багато великих. Історія зберегла силу подібних свідчень. Наприклад, великий полководець усіх часів і народів Наполеон Бонапарт боявся коней (гіпофобія) і почував складні емоції від білого кольору (лейкофобія). Не виключено, що саме тому, з метою приховати нав'язливі острахи імператора, живописці зображали його на парадних портретах верхи на білому коні.
Не всім, мабуть, відомо, що російський цар Петро І все життя також був підвладний двом фобіям - йому ставало не по собі, коли він бачив комах (акарофобія), також він відчував патологічний дискомфорт, якщо йому доводилося працювати у просторому приміщенні з високою стелею (екофобія плюс спацефобія). Ті, хто побував на екскурсіях у його петербурзькому будиночку, напевне звертали увагу на низьку фальшстелю, підвішену до справжньої високої. Зробили це за наполяганням самодержця - так досягався ефект „затишної шкатулки”, які він полюбляв.
Не секрет, що страх бути отруєним набув у Йосипа Сталіна форми манії (токсикофобія). А пересуваючись по країні, він віддавав перевагу виключно машині чи потягу і ніколи не користувався літаком. Мабуть, тому він у роки Великої Вітчизняної війни жодного разу не побував на фронті. Сталін, очевидно, страждав і на сомніфобію - страх лягти спати. Він працював ночами і засинав під ранок, коли вже був зовсім знеможений.
Побоювався, що його заживо поховають (тафофобія) наш великий письменник Микола Гоголь. Відомі декілька письмових розпоряджень друзям поховати його тільки тоді, коли будуть наявні ознаки трупного розкладення. Хоча не виключено, що передчуття його не зраджувало. Стверджують, що коли, готуючись переховати прах Миколи Васильовича, гроб з його останками розкрили, то виявили, що він лежить... на боці. Цілком можливо, що Гоголя поховали, коли він був у стані летаргічного сну.
Знаменитого художника Михайла Врубеля все життя переслідувала калігінефобія - він боявся тих жінок, які йому подобалися. Можливо, причиною цього було його нещасливе юнацьке кохання, після якого він порізав собі ножем груди. Цікаво, що, ніяковіючи перед тими, до кого художник відчував сильні й чисті почуття, він без усілякого сорому кидався в обійми продажних жінок.
Добровільно звів залізну завісу між собою та всім навколишнім світом американський мільйонер Говард Х'юз. Патофобія (страх перед хворобами, що, до речі, мучив і Гоголя) і молізмофобія (страх бути інфікованим) зробили його справжнім відлюдником. Він намагався не доторкатися голими руками до дверних ручок, а під час їжі - до виделок і ложок, наказав винести з кімнат усі предмети, які могли б накопичувати порох. Х'юз жодної секунди не міг обійтися без серветок, весь час протираючи ними обличчя і руки. В останні місяці життя він майже нічого не їв і не пив. У склянку наливали дистильовану воду, а Х'юзу здавалося, що вона брудна...

А ось декілька прикладів, що стосуються наших сучасників. Мадонна потерпає від самої думки, що у неї можуть з'явитися зморшки (ратифобія), а тому згодна на болючі уколи - застосовуються дорогі препарати із зміїної отрути. Відомий тенісист Андре Агассі на дух не переносить павуків (арахнофобія), Арнольд Шварценеггер, непереможний Термінатор, а нині губернатор Каліфорнії, на відміну від Мадонни, панічно боїться уколів. Ліфти й усілякі підйомники змушують труситися від страху Сільвестра Сталлоне. Великих зусиль коштувало йому знятися у фільмі „Скелелаз”. Над Томом Крузом постійно нависає дамоклів меч пеладофобії - настільки він боїться облисіти. А Кім Бессінджер місяцями не виходить з дому, аби уникнути чужих доторкань (афенфосмофобія). „Машиніст” Андрій Макаревич, на відміну від Йосипа Сталіна, не визнає потягів, і це у нього на рівні фобії. Макколей Калкін (згадайте фільм „Сам удома”) боїться вийти на людний майдан (агорафобія).

А ось вам приклад шкільної фобії, яка навіть стала предметом заздрості багатьох англійських школярів. Джеммі Мейсі лише одинадцять років. Діставши травму ребра, вона півтора місяця не відвідувала заняття і дуже переживала через це. Проте, одужавши, вона побувала на уроках тільки двічі упродовж трьох місяців. Річ у тім, що сама лише думка про школу викликала у неї неконтрольовані напади паніки.

„Джемма сильно відстала, всі її друзі пішли далеко вперед, - розповідає мама дівчинки. - Вона почала вигадувати всілякі приводи, щоб не ходити на заняття. Постійно плакала, трусилася. Ми силою змушували її ходити до школи, аж поки нам не сказали, що робити цього не слід”.
Лікарі порекомендували Джеммі пройти курс лікування у спеціальному відділенні для хворих на шкільну фобію. Діагноз у всіх, хто перебував там, однаковий - страх перед відвідуванням уроків.
Цікава цифра: на думку американських психологів, від фобій потерпають від 5 до 15 відсотків населення США.
Нещодавні вибухи на борту російських літаків, які спричинилися до загибелі пасажирів та екіпажів, сприяли різкому збільшенню тих, що страждають на аерофобію, - в Москві, наприклад, таких 15 відсотків, причому кожний п'ятий із них уже нізащо не сяде в літак.
Ще один свіженький приклад - дослідники з Кембріджа, опитавши тисячу осіб, прийшли до висновку, що п'ята частина цих людей піддані... фінансовій фобії. Майже у половини, коли вони мають справу з грошима, робиться частішим серцебиття, у 15% спостерігається втома, хворобливий стан, а в 11% - запаморочення. Отже, від фінансової фобії у Великобританії страждає понад 9 мільйонів осіб, серед яких більше жінок і молоді.
Фобій, як бачимо, безліч, до них схильні практично всі, різною, звісно, мірою - від легкого неприйняття чогось до повної капітуляції перед ним...

Як боротися з фобією

Спробуйте спочатку розібратися в собі - звідки, чому, за яких обставин зародився у вас нав'язливий страх перед кимось або чимось, і подумки дати установку: та це ж зовсім не страшно, я дуже все перебільшую, Господи, якою нісенітницею зайнята моя голова і т. ін. Надайте таким сеансам самонавіювання системність, і, цілком можливо, від фобії вдасться позбавитися.
Знову ж таки, немалу роль можуть відіграти звичайні фізичні вправи. У вас клаустрофобія? Ви зайшли до тісної кімнатки і вам, як завжди, стало зле? Знайте, що спричинює це потужний викид адреналіну! Його завжди забагато у крові, коли людина відчуває страх. Пострибайте в такому разі зі скакалкою, відіжміться багато разів від підлоги, попрацюйте з гантелями - і вам стане легше. Фізкультура „з'їсть” адреналін, як вітер і сонце - туман...
До арсеналу боротьби з фобіями нині включені й комп'ютерні ігри. Вони, як встановили дослідники із Квебекського університету (Канада), здатні допомогти тим, хто відчуває страх перед висотою, замкнутим простором або, скажімо, всілякими комашками-мурашками. Наприклад, арахнофобам (тим, хто боїться павуків) рекомендовано регулярно грати у гру Half-life, де цих самих павуків - сила-силенна. Так би мовити, клин клином вибивати. До речі, можна це робити не тільки віртуально, а й насправді. Ви панічно боїтеся гризунів? Купіть на пташиному ринку хом'ячка, змусьте себе ніжно піклуватися про нього, і ваші страхи перед цими тваринками поступово розвіються.
Ну, а якщо фобія набула характеру справжньої хвороби, тоді без лікаря, кваліфікованого психіатра або ж психолога не обійтися...
:i_am_so_happy:
Особисто у мене є одна єдина фобія, тобто клаустрофобія, я ніколи сама не їжджу у ліфті, колись в дитячому віці, я застрягла у ліфті, і пробула там 15 хвилин... сама... мені здалося, що пройшла вічність... до цих пір... не їжджу ліфтами сама, навіть з чоловіком і то з трудом... він з цього сміється, а мені не до сміху... так що тішу себе тим, що корисно для здоров"я підніматися і опускатися пішки . З цією хворобою я ніяк не можу поборотися... хоча якщо з кимось сідаю до ліфта, то це вже й так добре...
А чи присутній у Вас форумчани якийсь страх перед чимось?
My Signature
Зображення
Зображення
Убогість думки породжує легіони однодумців
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   jane 

• Молода мама
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Vip-модератор

Відправлено 14 листопад 2008 - 17:57

У мене присутня одна - щось середнє між фобією і страшенною огидою - по відношенню до сороконіжок таких коричневих....
Навіть зараз пишу й кривлюся, бо страх як їх терпіти не можу, і водночас боюся. Нащастя не часто їх бачу, але живемо на першому поверсі, тож раз на Пасху заповзе якась з підвалу через шпаринки.... Колись побачила одну таку в ванній - хотіла за молотком бігти, щоб роздавити=) але роздумала - раптом не попаду? Тож одягла швиденько бєрци і затоптала її, причому довго так топтала=)
Потім до ванної аж до приходу чоловіка з роботи ні-ні
My Signature
Виникло питання? Відповідь може бути в ЧаПах!

Дитинство закінчується вагітністю. Чоловіки не дорослішають ніколи.

мій блог
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Teтянка 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 18:02

Як це не дивно,але в мене-соціофобія.І ще я боюся висоти,але дуже хотіла б стрибнути з парашутом :i_am_so_happy:
My Signature
Зображення

Желание не дается без силы на его осуществление
Ричард Бах "Иллюзии"
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 листопад 2008 - 18:48

А у мене страх перед висотою. Я і не проти подивитись з якоїсь висоти на землю, але не впевнена, що не впаду вниз: одразу кружиться голова, нудить, починаю втрачати свідомість... :bad: :blink: :hang1: Мені теж чоловік не вірить, весь час підколює та жартує наді мною, але це не допомагає. :i_am_so_happy:
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Модератори

Відправлено 14 листопад 2008 - 18:54

я стільки всього боюсь- боюсь застряти в ліфті.Найбільше цього боялась,як була вагітна,думала,як я буду вилазити з пузом. Ще боюсь висоти. А найбільше-їхати в автомобілі з небезпечним шофером.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Настюша 

• МАМА ТРЬОХ СОНЕЧОК!
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 19:04

Клаустрофобія... Мені в ліфті і взагалі у замкнутих маленьких приміщеннях стає погано, там де немає віконечка і самому не відкритися :blink: :i_am_so_happy:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   oksanocka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 20:31

Теж дуже боюсь комах, особливо богомолів. Коли ми жили на Херсонщині, то влітку на города боялась вийти. Якщо бачила де хоча б одного то ніч кошмарів була мені забезпечена. Взагалі усілякі жучки-павучки то є моя найбільша фобія.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   zajka 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 20:32

Боюся! Боюся іздити в ліфті, але не через клаустрофобію, а через те, що наш ліфт старий і боюся, що він може впасти. Тому намагаюся ходити пішки.
Не знаю, чи це фобія, але терпіти не можу всіляких тарганів, гусениць, черв"ячків та подібну гидоту. Якщо, не дай Боже, побачу таке в своїй квартирі - тікаю з криками в іншу кімнату і чекаю приходу чоловіка.
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Mysterious 

• Дока
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 20:32

і ще згадала-оси,джмелі,бджоли і шершні. боюсь їх як вогню
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Рижуля 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 20:41

Ой в мене тих фобій, як бліх на собаці:)
1.Боюся висоти
2.Боюся їздити в автомобілі(не за кермом, а саме як пасажир) на швидкості більше 70 км/год-просто паніка починається,плачу:(
3.боюся висоти
4.Напевне найголовініша.Не знаю як охарактеризувати одним словом....кроче дуже хвилююся за близьких людей.Це звучить трохи смішно, напевне скажете а хто ж не хвилюється?,проте мої хвилювання майже завжди безпідставні і дуже панічні.Наприклад чоловік пішо в магазин (100 метрів) йому на це завжди вистачає 10 хв, а його нема20-в мене просто паніка починається(шось сталося,хтось перестрів і т.д.).Раніше коли мама затримувалася з роботи бодай на годину-найгірші думки в голову лізли...Короче сильно я переживаю за все і за всіх...Дуже важко з цим жити-постійні страхи,потрясіння,хвилювання..нерви зовсім здають.Чоловік намагається врховувати цю мою "схибленість",проте не завжди він є володарем ситуації:(
Може до спеціаліста звернутися....?
My Signature
Не все, що спадає на розум - має до нього відношення..
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Tequila Rose 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 20:49

І в мене соціофобія, особливо що стосується публічних виступів. Пару раз мені доводилося виступати перед великим натовпом людей, причому абсолютно одній, це було жахливо, скількох нервів мені це коштувало. І коли мене заспокоюють, кажуть, що все пройшло добре, все-одно наступного разу я боялася так само. А чого питається? Ну не можу я з цим впоратися і все. Ще боюся щурів, мишей - ні. Казали мені, найстрашніше, якщо з підвала щур забіжить у ліфт, і коли відчиняться двері, то він кинеться тобі в лице, бо в нього не буде іншого вибору, вони нападають тільки коли безвихідь.
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   mania4ka 

• Фахівець
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 21:53

Боюсь висоти, також одразу починає в голові крутитись ,а коли буйна фантазія малює моє тіло розпластане по асфальту, то і нудити починає. :hi:
Боюсь публічних виступів. Але в школі була штатною солісткою, мене виставляли співати на всіх ранках і концертах, і там я синіла, зеленіла і думала, коли вже цей жах закінчиться...
Також сильно переживаю за рідних, як я вже писала, в мене буйна фантазія, яка малює жахливі картини. Поки жила з бабусею, то по ночам дуже погано спала, все прислухалась до того, як вона сопе уві сні, бо колись у неї стався інсульт, коли вдома не було крім мене нікого не було, тоді все обійшлось, але я дуже злякалась, і до переїзду з дому спала дуже неспокійно, бо боялась, що їй стане погано, а я буду спати і не зможу їй допомогти... Це просто жахливо, ніби і все нормально, а ти не спиш в постійному очікуванні біди... Щось таке в мене є, якщо я в цьому помешканні пережила сильний стрес, в мене появляється дика фобія там спати! Найбільший вияв цього в мене був у баби на селі десь в підлітковому віці, коли за день до смерті діда я прокинулась вночі і побачила СМЕРТЬ. Не смійтеся, сама іноді думаю, що це клініка, сама завжди зі скепсисом ставилась до таких речей, але коли фізично відчуваєш, коли волосся стає дибки і ти від жаху не можеш поворухнути жодною кінцівкою і навіть очі закрити, тоді починаєш вірити, що то був не сон... З того часу вночі майже ніколи не розплющую очі з боязні побачити це знов і знати що воно означає...Це найбільша моя фобія. :hi:
My Signature
ЗображенняЗображення

Чоловік завжди повинен говорити жінці всього три слова – Люблю! Куплю! Поїдемо!
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Луська 

• Своя людина
  • PіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати
  • Група: Користувачі

Відправлено 14 листопад 2008 - 22:31

Цитата

коли фізично відчуваєш, коли волосся стає дибки і ти від жаху не можеш поворухнути жодною кінцівкою і навіть очі закрити, тоді починаєш вірити, що то був не сон...

Я таке відчула, коли померла бабуся на моїх очах. Словами таке передати не можливо. Досі мурашки по спині. Жах!..
My Signature
Зображення
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Емма 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 22:39

Клаустрофобія, я ніколи не їжджу в ліфті сама..... мене охоплює панічний страх при думці що можу застряти і виключиться світло.. просто гаплик.. :hi: Боюся висоти і тараканів :hi:
My Signature
Зображення
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Коліжанка 

• Старожил
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 14 листопад 2008 - 23:38

І у мене страх висоти. Ноги камяніють і сказати нічого не можу, напевно, якщо б хтось на жарт хотів мене налякати на небезпечній висоті, то б стрибнула..
АЛЕ: психологи не вважають цей страх фобією, Фобія - це навязливий стан, який нас переслідує і заваажє жити. І в принципі фобію можна перебороти, а от страх висоти - це нормальний інстинкт самозбереження,(який іноді має перебільшені форми), тобто боротися з ним майже неможливо.
Ой, добре, що я не стюардеса! :D
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Світланkа 

• Фахівець
  • PіpPіpPіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 00:34

Дуже боюсь ввечері залишатися дома сама. Я тоді всюди включаю світло,а сама закриваюсь в спальні і так всю ніч сплю з включеним світлом. Навіть не знаю з чим це пов"язано, може тому що в дитинстві часто лишалась сама, а будинок великий, село, пси виють, вічно якісь звуки за вікном. :36_3_16: Та ще всякі фільми ужасів любила дивитися, може ще від того... :yahoo:
My Signature
Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 01:29

Найбільша і головна фобія мого життя - це арахнофобія (боязнь павуків). Розумію розумом, що це нерозумно, але як тільки бачу павука, нехай навіть маленького чи на малюнку - кров в жилах холоне, таке враження, що на якийсь момент просто паралізовує :36_3_16:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   гра з вогнем 

• Модератор року
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 02:01

musia_79, вас на момент, а що зі мною робиться! мене потім ще години дві може "мілко" трусити, мені доводиться розжимати руки і ноги, якщо скрутилася в клубочок - одим словом, мені їх краще не показувати.
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   musia_79 

• Завсідник
  • PіpPіpPіpPіpPіp
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 02:37

гра з вогнем, я тебе таааааак розумію... :36_3_16:
My Signature
Зображення Зображення
  • 0
  • Back To Top

Користувач поза мережею   Антік 

• Симпатія форуму-Романтик форуму
  • Перейти до щоденника
  • Вставити нік
  • Цитувати

Відправлено 15 листопад 2008 - 08:32

ну а я в громадському транспоті постійно боюсь, що мене обкрадуть (зі мною одного разу таке трапилось, коли я ще в школі вчилася, правда вкрали пенал, думали, що то гаманець :D ).
Боюся що люди про мене подумають, коли я ненароком порву колготки :D (хоча таке траплялось 2-3 рази за все моє життя)...
Різних хробаків, личинок, гусениць :36_3_16:
My Signature
Діти - це квіти життя!
ЗображенняЗображення
  • 0
  • Back To Top

Поділитися темою:

• 9 Сторінок +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Остання »